Algemeen nieuws

  1. De politie in Rotterdam heeft vrijdagavond een groep jongens aangehouden op het Prinsenplein. De jongens hadden volgens getuigen vuurwapens bij zich. Later verklaarden de jongens dat zij figureerden in de opnames van een videoclip van een rapper.
  2. Bij een aardbeving in Albanië zijn zaterdag meer dan 68 gewonden gevallen, zo melden lokale media. Volgens het ministerie van Defensie zouden er geen doden gevallen zijn.
  3. Ruim duizend parachutisten zijn zaterdag gedropt op de Ginkelse Heide bij Ede. Daarmee kwam de herdenking van 75 jaar Operatie Market Garden ten einde.
  4. Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat Nederlanders in het Verenigd-Koninkrijk een dubbele nationaliteit moeten kunnen aannemen.
  5. De Griekse politie heeft donderdag een 65-jarige Libanees op het Griekse eiland Mikonos gearresteerd op verzoek van de Duitse autoriteiten. Volgens de politie wordt de man verdacht van het kapen van een vliegtuig en de moord op een Amerikaanse marinier in 1985.
  6. In het centrum van de hoofdstad Caïro en in een aantal andere Egyptische steden kwamen vrijdagavond honderden jonge mensen bij elkaar om te betogen tegen het militaire regime van Abdel Fatah Al Sisi. Zeker 74 mensen werden opgepakt.
  7. Duizenden mensen protesteerden zaterdag in de Zwitserse hoofdstad Bern tegen de komst van een draadloze 5G-verbinding in het hele land. De demonstranten vrezen dat het netwerk schadelijk is voor de gezondheid.
  8. Onder massale belangstelling zijn zaterdag ruim duizend parachutisten boven de Ginkelse Hei bij Ede gedropt ter ere van de 75e herdenking van bevrijdingsoperatie Market Garden.
  9. Max Verstappen is zaterdag als vierde geëindigd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. Poleposition op het Marina Bay Street Circuit is zondag voor Charles Leclerc.
  10. Bij een demonstratie van de 'Gele Hesjes' in Parijs heeft de politie zaterdag minstens 163 betogers gearresteerd, lieten de autoriteiten weten via Twitter. De oproerpolitie probeert te voorkomen dat de groep twee andere demonstraties in Parijs verstoort, waaronder een klimaatdemonstratie.
Top