Algemeen nieuws

  1. Max Verstappen is zondag om 18.10 uur vanaf poleposition begonnen aan de Braziliaanse Grand Prix. Mis niets van de Formule 1-race via dit liveblog.
  2. De politie in Hongkong heeft zondagavond de door demonstranten bezette Polytechnic University (PolyU) omsingeld. De politie dreigde met dodelijk geweld wanneer de demonstranten zich niet zouden overgeven.
  3. De intochten van Sinterklaas die op zondag plaatsvonden in onder meer Amsterdam, Den Bosch, Haarlem en Utrecht zijn overwegend rustig verlopen. De politie wist mogelijke botsingen tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet te voorkomen. Eén persoon is aangehouden in Den Bosch, wegens het gooien van stenen naar een politiebus.
  4. In het onderzoek naar de sinds juni vermiste Johan Van Der Heyden (56) zijn afgelopen vrijdag twee minderjarige verdachten aangehouden. In de nacht van zaterdag op zondag werd ook een dertigjarige man aangehouden, zo meldt de politie zondag.
  5. Het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen FC Den Bosch en Excelsior is zondag tijdelijk stilgelegd na racistische leuzen richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira.
  6. De Iraanse grootayatollah Ali Khamenei heeft zondag zijn steun uitgesproken voor een verhoging van de brandstofprijzen, die in het hele land tot protesten leidde. Khamenei veroordeelt de demonstranten en stelt dat zij door vijanden uit het buitenland zijn aangezet tot "sabotage".
  7. In het noorden van de Australische stad Brisbane heeft hagel ter grootte van tennisballen zondag veel schade aangericht. De hagel heeft helaas weinig invloed op de flinke bosbrand die momenteel in Brisbane woedt. De deelstaten New South Wales en Queensland worden sinds begin november geteisterd door hevige bosbranden.
  8. Het leger en de overheid van het Verenigd Koninkrijk zouden oorlogsmisdaden door Britse militairen in Afghanistan en Irak in de doofpot hebben gestopt, schrijft BBC News zondag na onderzoek van BBC Panorama en The Sunday Times. Militairen zouden onder meer onschuldige burgers hebben gedood, maar hier nooit voor berecht zijn.
  9. Kim Kardashian laat zaterdag via Twitter weten dat ze de figuur Zwarte Piet choquerend vindt. Ze voegt zich daarmee bij een groeiende groep internationale beroemdheden die hun afschuw uitspreken over zwart geschminkte pieten.
  10. De Nederlandse media zijn het zondag met elkaar eens dat het Nederlands elftal weliswaar de plaatsing voor het EK mag vieren, maar dat de wedstrijd tegen Noord-Ierland (0-0) snel vergeten mag worden.
Top