Algemeen nieuws

  1. De Britse Conservatieven in het Britse Lagerhuis stemmen woensdagavond over of er nog voldoende vertrouwen is in de Britse premier Theresa May. Als de helft van de 317 Conservatieven tegen haar stemt moet May aftreden als premier. 
  2. De verdachte van de schietpartij in Straatsburg dinsdagavond, waarbij drie mensen omkwamen en dertien mensen gewond raakten, is nog steeds voortvluchtig. Er komt extra bewaking bij de grenzen en ook andere kerstmarkten in Frankrijk.
  3. Een ontwerpfout zou toch niet de oorzaak zijn geweest van het fatale ongeval met een Nederlandse Apache-helikopter in Mali. Volgens De Groene Amsterdammer was het onderdeel dat de crash veroorzaakte waarschijnlijk beschadigd tijdens onderhoud of bij de productie.
  4. Door een ongeval in het Limburgse dorp Grashoek (gemeente Peel en Maas) zijn woensdagochtend twee fietsers om het leven gekomen. Dat meldt de politie.
  5. In het centrum van de Franse plaats Straatsburg is dinsdagavond een dodelijke schietpartij geweest. Daarbij zijn zeker drie doden en meerdere gewonden gevallen. Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.
  6. Team Sky moet op zoek naar een nieuwe sponsor voor 2020. Mediabedrijf Sky heeft besloten zich na komend seizoen terug te trekken uit de wielersport.
  7. Bij een schietpartij in de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond drie doden gevallen. Meerdere mensen raakten gewond. Een deel van het oude centrum is geëvacueerd. De politie jaagt op de dader.
  8. Patiënten met een beperkte levensverwachting, bijvoorbeeld omdat ze een ongeneeslijke vorm van kanker hebben, krijgen vaak overbodige en schadelijke medische interventies.
  9. In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
  10. Porno-actrice Stormy Daniels moet 260.000 euro aan de Amerikaanse president Donald Trump betalen vanwege een zaak die ze tegen hem had aangespannen voor laster. Daarvoor stelde de rechter haar afgelopen oktober in het ongelijk en nu is er beslist dat ze een schadevergoeding moet betalen.
Top