Algemeen nieuws

  1. Veiligheidstroepen van de NAVO-coalitie en de Afghaanse regering hebben in de eerste drie maanden van dit jaar meer burgers gedood dan de Taliban en andere extremistische groeperingen. Dat is voor het eerst sinds de start van het conflict in 2001.
  2. Een gezin heeft zich dinsdag in Oss tegen twee agenten gekeerd toen een van de gezinsleden werd aangehouden vanwege het rijden met een geschorst rijbewijs. De agenten zijn geslagen, getrapt en beledigd en hebben zich minutenlang "met hand en tand moeten verdedigen", aldus de politie.
  3. Twee vermoedelijke aanslagplegers zijn gefilmd in het Shangri La-hotel in Colombo. Daar vond een van de aanslagen op Eerste Paasdag plaats. Dinsdag werden ook al beelden vrijgegeven van een vermoedelijke dader bij een kerk in de Sri Lankaanse hoofdstad.
  4. KLM mag slots om 's nachts vanaf Schiphol te vliegen ruilen met Malaysia Airlines. Daarover heeft de Raad van State zich woensdag uitgesproken. Eerder weigerde de stichting die de slots (de tijdsperiodes waarop vluchten mogen starten of landen) coƶrdineert de ruil al te bevestigen.
  5. Afrikaanse politieagenten hebben meer dan 150 kindslaven gered in Nigeria en Benin, meldt Interpol woensdag. De kinderen werden gedwongen tot arbeid en prostitutie.
  6. De Nieuw-Zeelandse regering gaat permanente verblijfsvergunningen aanbieden aan de overlevenden van de aanslag op twee moskeeƫn die een tijdelijk visum hebben.
  7. Bijna de helft van alle afbeeldingen en video's van seksueel misbruik van kinderen wordt gehost op servers in Nederland, aldus de Internet Watch Foundation (IWF), een Britse organisatie die kindermisbruik in kaart brengt en aanpakt, in haar woensdag gepubliceerde jaaroverzicht.
  8. In een hotel in Zaandijk heeft woensdagochtend een explosie plaatsgevonden. De politie vermoedt dat het om een doelgerichte actie gaat.
  9. ProRail gaat de komende tien jaar 3,5 miljard euro in het vernieuwen en comfortabeler maken van stations steken. Pier Eringa, de baas van de spoorbeheerder, presenteert de plannen woensdag. De stations krijgen meer liften, hellingbanen, sanitaire voorzieningen, camera's en andere technische snufjes.
  10. Hooggeplaatste functionarissen van de Sri Lankaanse inlichtingendiensten hielden bewust informatie over de aanslagen op Eerste Paasdag achter. Dat heeft parlementsvoorzitter Lakshman Kiriella woensdag gezegd.
Top