Algemeen nieuws

  1. De nieuwe Maleisische regering gaat de nieuwste zoektocht naar het verdwenen toestel MH370 volgende week dinsdag stopzetten. 
  2. De Veiligheidsregio Limburg-Noord (VRLN) verzweeg fouten die gemaakt zijn bij het versturen van jodiumpillen aan gezinnen met kinderen onder de achttien jaar.
  3. De baankansen voor vluchtelingen stijgen als meer rekening wordt gehouden met hun situatie. Zo maakt het uit in welke regio statushouders een woning aangeboden krijgen.
  4. Het kabinet en de gezondheidszorg willen samen in het oerwoud van regels in de zorg snoeien. Ze hebben een actieplan opgesteld dat ervoor moet zorgen dat de administratieve rompslomp voor zorgverleners ieder jaar moet verminderen.
  5. In de nacht van dinsdag op woensdag vond er een achtervolging plaats door het centrum van Amsterdam. De automobilist moest uiteindelijk uit het IJ worden gevist.
  6. Ook de ploegleiding van Team Sunweb zag dat Tom Dumoulin dinsdag in de Giro d'Italia niet de beste tijdrit uit zijn carrière reed, maar desondanks was er tevredenheid over het resultaat. Met een verschil van minder dan een minuut op rozetruidrager Simon Yates en nog drie bergritten te gaan blijft de hoop op titelprolongatie levend.
  7. In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
  8. Schrijver Philip Roth is op 85-jarige leeftijd overleden. Hij gold als een van de grootste Amerikaanse schrijvers en won talrijke literaire prijzen, waaronder een Pulitzer in 1998.
  9. Zodra er plannen voor de toekomst worden gesmeed, staan politici maar wat graag vooraan. Maar zodra er teruggeblikt moet worden, is dat een ander verhaal. Ook na de achttiende Verantwoordingsdag op de derde woensdag in mei, vorige week, is dat beeld nog niet veranderd. Deze woensdag debatteert de Kamer met de premier over de jaarverslagen van de ministeries.
  10. De technische school ROVC aan de Galvanistraat in Ede is in de nacht van dinsdag op woensdag bijna volledig uitgebrand. De brand was rond 3.45 uur onder controle.
Top