Algemeen nieuws

  1. Henk Otten, oud-senator bij Forum voor Democratie (FvD) die drie weken geleden als partijlid geroyeerd werd richt een nieuwe partij op en neemt zeker twee FvD-senatoren mee, zo meldt De Telegraaf maandag.
  2. In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
  3. Maandag is er kans op buien, vooral in de kustgebieden. De zon laat zich af en toe zien.
  4. Door de aanhoudende natuurbrand op het Spaanse eiland Gran Canaria is het aantal mensen dat hun huis of vakantie-onderkomen moest ontvluchten volgens de autoriteiten gestegen tot 5000. Er zijn geen gewonden of slachtoffers gevallen.
  5. Op zondag sprongen een aantal migranten overboord van het Spaanse schip Open Arms, waarna ze naar de kust van Italië probeerden te zwemmen. Het Spaanse schip met 107 migranten aan boord wacht al dagen voor de kust van Italië. Minister Salvini heeft het schip opgedragen de Italiaanse territoriale wateren te verlaten en naar Spanje te varen.
  6. Mike Pence, de huidige vice-president van de Verenigde Staten, zal ook bij de verkiezingen in 2020 de 'running mate' zijn van president Donald Trump. Dat betekent dat wanneer Trump de verkiezingen wint, Pence wederom zijn eerste vervanger is.
  7. In Zoetermeer is brand uitgebroken in een bedrijfspand aan de Edisonstraat. Als gevolg van de brand moesten negen omwonenden geëvacueerd worden, meldt de brandweer.
  8. De Deense premier Mette Frederiksen heeft zondag benadrukt dat Groenland "niet te koop is." Ook heeft Frederiksen gezegd het idee om het aan de Verenigde Staten te verkopen absurd te vinden. Zij reageerde nadat een economisch adviseur van president Donald Trump de Amerikaanse interesse had bevestigd om het grootste eiland ter wereld te kopen.
  9. PSV heeft zondag de tweede overwinning van het seizoen in de Eredivisie geboekt. De Eindhovenaren waren in stadion Erve Asito met 0-2 te sterk voor Heracles Almelo.
  10. Meer dan twee dozijn reddingswerkers zijn sinds zondag bezig om twee speleologen te bereiken die sinds zaterdag vastzitten in een grottenstelsel in het Poolse Tatra-gebergte.
Top