Algemeen nieuws

  1. Ajax heeft dinsdag naast een ticket voor de knock-outfase van de Champions League gegrepen. De ploeg van trainer Erik ten Hag had tegen Valencia aan een gelijkspel genoeg om de groepsfase te overleven, maar verloor met 0-1 in de Johan Cruijff ArenA.
  2. Bij een schietpartij in een winkel in de Amerikaanse stad Jersey City zijn dinsdag zes mensen om het leven gekomen, onder wie drie burgers, een politieagent en twee schutters, bevestigt de politie tijdens een persconferentie.
  3. De strijd rond de naderende verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk lijkt vooral tussen de Conservatieven en Labour te gaan. Maar er zijn ook twee kleinere partijen, die wellicht weinig kans maken op de winst, maar toch een rol van betekenis kunnen spelen.
  4. De Amerikaanse marine heeft de opleiding van meer dan driehonderd Saoedische luchtvaartstudenten dinsdag tijdelijk stilgelegd. Dat besluit volgt op de schietpartij van vrijdag op een vliegbasis in Florida waarbij een Saoedische luitenant drie militairen in opleiding doodschoot.
  5. De Verenigde Staten, Mexico en Canada hebben dinsdag na twee jaar van moeizame onderhandelingen een overeenkomst bereikt, die de weg vrij maakt voor een nieuw handelsverdrag tussen de drie Noord-Amerikaanse landen.
  6. Marie Fredriksson, de zangeres van het Zweedse duo Roxette, is op 61-jarige leeftijd overleden. Roxette scoorde hits met onder meer Listen To Your Heart en It Must Have Been Love.
  7. De politie heeft dinsdag vijf mensen aangehouden tijdens een nieuwe actie in het kader van Operatie Alfa. De arrestanten worden verdacht van betrokkenheid bij een crimineel netwerk uit Noord-Brabant.
  8. De NPO heeft weinig inzicht in de doelmatigheid van de bestedingen van de verschillende omroepen. Uit onderzoek van de Algemene Rekenkamer blijkt dat de NPO zijn wettelijke taak om te zorgen voor doelmatige uitgaven niet kan waarmaken.
  9. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft dinsdag twee aanklachten tegen president Donald Trump aangekondigd, voor machtsmisbruik en het belemmeren van het Congres.
  10. De Tweede Kamer heeft dinsdag tijdens het Vragenuur hard uitgehaald naar staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel). De Kamerleden hebben geen goed woord over voor haar inspanningen om ervoor te zorgen dat Marokko uitgeprocedeerde Marokkanen terugneemt.
Top