Algemeen nieuws

  1. De Verenigde Staten en Turkije hebben een akkoord bereikt over de Turkse inval in het grensgebied met Syriƫ, meldt de Amerikaanse vicepresident Mike Pence donderdag. Er is een wapenstilstand afgesproken, zodat de Koerdische YPG het gebied kan verlaten.
  2. Rico Verhoeven staat op 21 december opnieuw in de ring tegen Badr Hari. Het duel is officieel geen titelgevecht, maar toch staat volgens Verhoeven alles op het spel, zegt hij donderdag tijdens de eerste persconferentie.
  3. De politie heeft donderdag een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar de familie in Ruinerwold. Het gaat om de 67-jarige vader van het gezin dat negen jaar lang op een afgesloten terrein leefde in het Drentse dorp.
  4. Bij een ernstig ongeluk op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam bij Breukelen zijn donderdagmiddag drie mensen om het leven gekomen, meldt de politie donderdagavond. Een andere persoon is naar het ziekenhuis vervoerd.
  5. Onderhandelaars van de EU en het Verenigd Koninkrijk (VK) hebben donderdag een nieuw uittredingsakkoord bereikt. Wat staat daar precies in, en hoe verschillen de nieuwe afspraken van de deal van Johnsons voorganger, Theresa May?
  6. Advocaat Inez Weski heeft de verdediging van Ridouan Taghi, de meest gezochte crimineel van Nederland, neergelegd omdat er volgens haar sprake is van een oneerlijk proces. Dit laat de raadsvrouw donderdag weten.
  7. Mensen die op 20 november een afspraak hebben in het ziekenhuis, hoeven nog geen concrete actie te ondernemen. Dat melden vakbonden CNV en FNV. De vakbonden kondigden donderdag, samen met FNV, FBZ en NU'91, een landelijke staking aan.
  8. Het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zijn het donderdag eens geworden over een Brexit-akkoord, melden Jean-Claude Juncker, president van de Europese Commissie, en de Britse premier Boris Johnson donderdag. Het blijft de vraag of de deal op genoeg steun kan rekenen in het Britse Lagerhuis. De Noord-Ierse gedoogpartner DUP zegt de deal niet te steunen.
  9. De trekkers hebben Den Haag weer verlaten, nu zijn de politici weer aan zet. Donderdagavond debatteert de Tweede Kamer met minister Carola Schouten (Landbouw) over haar stikstofplannen die voortvloeien uit de aanbevelingen van de Commissie-Remkes. Wat kunnen we verwachten?
  10. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de brief die de Amerikaanse president Donald Trump hem heeft gestuurd "afgewezen en in de prullenbak gegooid", hebben Turkse bronnen uit de staf van de president donderdag aan BBC News laten weten.
Top