Algemeen nieuws

  1. Het Openbaar Ministerie heeft de beloning voor de gouden tip die moet leiden tot de arrestaties van liquidatieverdachten Ridouan T. en Said R. verhoogd naar 100.000 euro. Het is de hoogste beloning die justitie ooit heeft uitgeloofd.
  2. Het boek Zolang er leven isvan Hendrik Groen heeft dit jaar de NS Publieksprijs gewonnen. Het is daarmee Boek van het Jaar 2018. 
  3. Volgende maand zijn er vredesbesprekingen over Jemen in Zweden. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie James Mattis woensdag aangekondigd.
  4. Buurtbewoners hebben achtergelaten dieren gered uit het plaatsje Magalia in Californië. Veel honden, katten en geiten bleven achter toen de stad geëvacueerd werd vanwege naderende bosbranden.
  5. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen twee mannen uit Nijmegen (22 en 24 jaar) zeven jaar celstraf geëist voor hun betrokkenheid bij een overval op een 74-jarige vrouw.
  6. Na ruim zeven jaar zijn de gesprekken om het pensioenstelsel te hervormen geklapt. Waarom eigenlijk? Wat betekent dat voor ons pensioen?
  7. Na felle kritiek uit de EU heeft Polen de omstreden hervorming van het Poolse hooggerechtshof opgegeven. De regerende partij van Recht en Rechtvaardigheid (PiS) heeft het conflict erover met het Europese Hof niet verder op de spits willen drijven.
  8. Een achttienjarige Duitser is zijn pas gehaalde rijbewijs na 49 minuten kwijtgeraakt. De tiener reed 95 kilometer per uur op een stuk waar 50 kilometer per uur de maximumsnelheid is.
  9. Een rechtbank in het Turkse Ankara heeft 74 mensen tot levenslang veroordeeld voor hun rol in de couppoging in juli 2016. Onder de veroordeelden is een onbekend aantal militairen.
  10. Het slachtoffer en de verdachte van de dodelijke steekpartij dinsdag in Veghel woonden in hetzelfde huis. De steekpartij volgde op een ruzie in de woning aan de Dahliastraat, aldus de politie.
Top