Algemeen nieuws

  1. De eindexamens van alle 354 leerlingen van de middelbare scholen Sint-Maartenscollege en het PortaMosana College van VMBO Maastricht zijn ongeldig verklaard. 
  2. Waarnemend burgemeester van Amsterdam Jozias van Aartsen denkt dat de beschieting op het bedrijfspand van het tijdschrift Panorama een gerichte actie is. Het gebouw in Amsterdam-West werd donderdagavond onder vuur genomen met een antitankwapen. 
  3. Op de negende dag van het WK in Rusland speelt Brazilië om 14.00 uur tegen Costa Rica, IJsland treft om 17.00 uur Nigeria en Servië tegen Zwitserland begint om 20.00 uur. Volg alle wedstrijden in dit liveblog.
  4. Max Verstappen kijkt met een tevreden gevoel terug op de eerste twee trainingen voor de Grand Prix van Frankrijk. De coureur van Red Bull Racing zette vrijdag de zevende (1.33,331) en de derde tijd (1.33,271) neer in de oefensessies.
  5. De 34-jarige man uit Heerlen die wordt verdacht van de aanrijding van maandag in Landgraaf is vrijdag vrijgelaten. Bij de aanrijding na Pinkpop viel één dode en raakten drie mensen zwaargewond.
  6. Vier gevangenissen in Nederland gaan dicht. Volgens het kabinet is de maatregel nodig omdat er te veel cellen leegstaan, met verspilling van belastinggeld als gevolg.
  7. De spanning stijgt in aanloop naar de verkiezingen in Turkije aanstaande zondag, en daarmee ook de angst voor stembusfraude. Vooral in het zuidoosten van het land, waar de Koerdische bevolking in de meerderheid is, heerst die vrees.
  8. In deze vooruitblik op de Formule 1 bespreekt NU.nl-verslaggever Joost Nederpelt de race van aanstaande zondag in Frankrijk.
  9. De oud-ministers Sybilla Dekker, Winnie Sorgdrager en Jaap de Hoop Scheffer worden minister van Staat. Ze treden met die zeldzame eretitel toe tot een select gezelschap van vijf zeer vooraanstaande oud-politici en -bestuurders. 
  10. Brazilië is op de valreep ontsnapt aan nieuw puntenverlies op het WK. De vijfvoudig wereldkampioen kwam vrijdag in Sint-Petersburg door twee doelpunten in blessuretijd met de schrik vrij tegen Costa Rica: 2-0.
Top