Algemeen nieuws

  1. Het KNMI heeft per direct een code oranje afgegeven voor vrijwel het hele land. Alleen op de Wadden geldt geen waarschuwing. Daarnaast heeft het gezondheidsinstituut RIVM het Nationaal Hitteplan afgekondigd. Dit plan treedt standaard in werking als het vier dagen achtereen 27 graden wordt.
  2. De Canadese politie is bezig met een grootschalig onderzoek naar de dood van twee twintigers en een nog onbekende man langs een afgelegen snelweg richting Alaska in het oosten van het land.
  3. De regering-Trump heeft maandag nieuwe regels aangekondigd voor het uitzetten van immigranten. Dit kan voortaan sneller worden gedaan, doordat velen van hen kunnen worden gedeporteerd zonder dat de rechter zich over hun zaak heeft gebogen.
  4. Een op de zeventien kinderen (6 procent) gebruikt wekelijks melatonine als hulpmiddel om goed te kunnen slapen, concludeert het Erasmus MC in een onderzoek onder 871 kinderen in Rotterdam. Hun gemiddelde leeftijd is elf jaar.
  5. De politie heeft op verschillende lokale Facebook-accounts een oproep geplaatst waarin wordt geadviseerd de ouderdomsapp FaceApp te verwijderen. De politie vindt de app niet veilig, omdat deze niet aan de Europese privacywetgeving hoeft te voldoen.
  6. Rusland ontkent dat een Russische bommenwerper het Zuid-Koreaanse luchtruim heeft geschonden. Dinsdagochtend loste Zuid-Korea honderden waarschuwingsschoten nadat een Russisch militair vliegtuig boven Zuid-Koreaanse territoriale wateren vloog, aldus het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie. Rusland beschuldigt Zuid-Korea van "gevaarlijk gedrag".
  7. Twintig jaar na de eerste Tour de France-zege van Lance Armstrong - die hij jaren later kwijtraakte vanwege dopinggebruik - begonnen twee weken geleden slechts vier vrijwel anonieme Amerikanen aan de Ronde van Frankrijk. Wordt het Amerikaanse wielrennen nog steeds gehinderd door de geruchtmakende affaire-Armstrong of is er meer aan de hand?
  8. Singapore heeft zondag een lading ivoor onderschept die afkomstig was van zo'n driehonderd olifanten. In totaal gaat het om een waarde van zo'n 60 miljoen euro.
  9. Google gaat 11 miljoen dollar (9,8 miljoen euro) betalen aan 227 programmeurs die de techgigant hebben aangeklaagd wegens leeftijdsdiscriminatie, meldt The Register dinsdag.
  10. De reddingsbrigade van Hoek van Holland maakt zich op voor de drukke dagen die deze week komen gaan vanwege de hitte. Ook toeristen komen massaal naar het strand. "Mensen van buiten Nederland, zoals bijvoorbeeld Duitsers, denken dat ze aan een meer zitten. En dat is een verkeerde denkwijze", aldus reddingsbrigadecoördinator Dirk van Oosten.
Top