Algemeen nieuws

  1. In de afgelopen maanden zijn 15.530 coronaboetes uitgeschreven en heeft ongeveer 20 procent van de bekeurde personen verzet aangetekend, blijkt uit de update van het Openbaar Ministerie (OM) over aan de coronamaatregelen gerelateerde misdrijven en overtredingen.
  2. De KNVB heeft donderdag een coronaprotocol van tachtig pagina's verstuurd waar de clubs, spelers, staf en toeschouwers in het betaald voetbal zich komend seizoen aan moeten houden. Daarin staat onder meer dat er door de beperkte stadioncapaciteit voorlopig geen uitfans welkom zijn. De hygiënische voorschriften komen voor een groot deel overeen met de regels die gelden in de buitenlandse competities.
  3. Shahid B. krijgt donderdag anderhalf jaar cel opgelegd, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor het in augustus vorig jaar neerslaan van een agent die een trouwstoet in Rotterdam controleerde. Daarnaast wil de rechtbank in Rotterdam dat hij zich na zijn celstraf laat opnemen in een kliniek voor mensen met gedragsstoornissen of een licht verstandelijke handicap.
  4. Meer dan tweehonderd wetenschappers hebben de WHO gevraagd in de coronacrisis aandacht te besteden aan aerosolen. Maar wat zijn aerosolen precies?
  5. Tamara van Ark is donderdag op Paleis Huis Ten Bosch beëdigd als nieuwe minister voor Medische Zorg en Sport door koning Willem-Alexander, meldt de Rijksoverheid. De VVD'er was staatssecretaris van Sociale Zaken, maar die positie zal nu worden overgenomen door Bas van 't Wout, ook van de VVD. Van 't Wout is donderdag eveneens beëdigd.
  6. Chris Froome wisselt volgend jaar na tien jaar van ploeg. De 35-jarige Britse renner verruilt aan het einde van dit seizoen Team INEOS voor Israel Start-Up Nation.
  7. Omwonenden van tbs-kliniek de Kijvelanden en de psychiatrische zorginstelling Antes in het Zuid-Hollandse Poortugaal ontvangen vanaf 16 juli sms'jes bij incidenten. De proef met de meldingen is in het leven geroepen vanwege de onrust onder de buurtbewoners.
  8. Meer dan de helft van de woningen die in het tweede kwartaal zijn verkocht ging voor meer dan de vraagprijs weg. De gemiddelde verkoopprijs kwam uit op 335.000 euro, bijna 9 procent meer dan een jaar eerder. Dat meldt makelaarsvereniging NVM donderdag. Het aantal verkochte woningen daalde wel.
  9. Nieuw-Zeeland en Australië maken donderdag bekend verdragen met Hongkong te heroverwegen. De beslissing volgt daags nadat China nieuwe restricties in de regio introduceerde en een groot veiligheidsbureau opende in het centrum van Hongkong.

Please publish modules in offcanvas position.