Algemeen nieuws

  1. De Nederlandse schatkist loopt jaarlijks 22 miljard euro mis door belastingontduiking. Binnen de gehele EU gaat het naar schatting om ruim 823 miljard, blijkt uit een studie van een hoogleraar van de Universiteit van Londen in opdracht van de Europese sociaaldemocraten.
  2. Mark de J., die tot achttien jaar cel is veroordeeld voor de moord op Koen Everink, moet ruim 66.000 euro terugbetalen aan de nabestaanden van de zakenman. Dit heeft de rechtbank Midden-Nederland woensdag in een civiele bodemprocedure bepaald.
  3. In meerdere plaatsen in Nederland zijn dinsdag mannen mishandeld door een groep jongeren nadat hun auto werd geraakt door sneeuwballen. In Velserbroek betrof het slachtoffer een 51-jarige man, in Beverwijk een 29-jarige man. In Vught werd een 24-jarige man mishandeld.
  4. Burgers' Zoo schenkt zo'n driehonderd geweekte koralen, anemonen en vissen aan London Aquarium en Chester Zoo in Engeland. Het aquarium krijgt 170 steenkoralen en 90 zachte koralen van de Nederlandse dierentuin. Chester Zoo ontvangt tien koralen en tien zeeanemonen uit Arnhem.
  5. Betaalapp Tikkie van ABN AMRO maakte het mogelijk om IBAN-nummers van miljoenen gebruikers in te zien, meldt RTL Nieuws woensdag.
  6. De Europese Commissie onderzoekt investeringsprogramma's die door lidstaten worden aangeboden aan rijken van buiten de EU in ruil voor verblijfsvergunningen, visa en paspoorten.
  7. De Democratische politicus Pete Buttigieg (37) heeft zich woensdag beschikbaar gesteld voor de Amerikaanse presidentsverkiezing in 2020.
  8. De Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini hoopt dat de Fransen niet massaal op de partij van president Emmanuel Macron zullen stemmen bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. De spanningen tussen de regeringen in Rome en Parijs zijn onlangs opgelopen.
  9. De tweejarige peuter Julen Jiménez viel tien dagen geleden tijdens het spelen in een diepe put in de Spaanse plaats Totalán. Een grote reddingsactie is op touw gezet om hem omhoog te halen. Dit is wat we weten over de jongen.
  10. Het Openbaar Ministerie (OM) wil meer geld afpakken van criminelen en komt daarom met een nieuwe strategie.  Volgens officier van justitie Janneke de Smet-Dierckx worden in onderzoeken waarin geld het motief is nog niet altijd de geldstromen gevolgd.
Top