Algemeen nieuws

  1. Volgens de Duitse justitie zijn er aanwijzingen dat de dader van de aanslag in de stad Hanau in de nacht van woensdag op donderdag handelde uit een extreemrechts motief. De man liet een brief en video achter waarin hij schuld bekent.
  2. De Duitse politie heeft de verdachte van twee schietincidenten in de Duitse stad Hanau donderdagochtend dood in zijn woning aangetroffen. Woensdagavond kwamen negen mensen om het leven bij twee verschillende schietpartijen, die mogelijk door dezelfde persoon zijn gepleegd.
  3. Bij het debat tussen zes Democratische kandidaten voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in de nacht van woensdag op donderdag is Michael Bloomberg hard aangevallen door zijn concurrenten.
  4. De eerste testdag van de Formule 1 verliep uitstekend voor Max Verstappen en Red Bull Racing. Net als veel andere teams wist de formatie ruim honderd ronden te rijden.
  5. Air France-KLM verwacht in het eerste kwartaal van 2020 een extra kostenpost tot wel 200 miljoen euro door de uitbraak van het coronavirus 2019-nCoV, meldt het concern in een toelichting op de cijfers van 2019.
  6. Vier van de vijf Nederlanders die op het cruiseschip Diamond Princess in de Japanse kuststad Yokohama zaten, hebben Japan in de nacht van woensdag op donderdag verlaten, meldt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze zijn allemaal negatief getest op het coronavirus 2019-nCoV.
  7. Bij de kritiek op de stikstofcijfers van het RIVM komt naast die van de boerenactiegroepen nog een naam omhoog: het Mesdagfonds - voluit Mesdag-Zuivelfonds NLTO. Donderdag komt het met eigen stikstofberekeningen. Wat is dit voor organisatie? En wat is de kern van haar kritiek?
  8. In 2019 vielen negen doden en drie zwaargewonden bij spooroverwegen. Dat zijn vijf sterfgevallen minder dan in 2018: toen kwamen veertien mensen om het leven bij kruispunten. Toch blijft ProRail wijzen op de gevaren van roekeloos gedrag op overwegen.
  9. Er is een wooncrisis in Nederland, erkent minister Stientje van Veldhoven (Wonen) woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer. De geboden oplossingen en de aanpak van het probleem krijgen Kamerbreed alleen veel kritiek.
  10. De prehistorische bewoners van de Sahara leefden van onder meer meervallen en tilapia's, schrijven Belgische en Italiaanse wetenschappers woensdag in het vakblad PLOS ONE.
Top