Algemeen nieuws

  1. Hulpverleners hebben net buiten de Syrische stad Raqqa een groot massagraf met naar schatting 3.500 lijken ontdekt , meldt persbureau AFPdonderdag. De stad is het voormalige bolwerk van Islamitische Staat.
  2. De Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL) vinden dat het luchtruim eerst opnieuw ingedeeld moet worden voordat Lelystad Airport opengaat voor commercële vluchten. Eerder hebben de provincies Gelderland en Overijssel dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) ook al verzocht.
  3. De oppositiepartijen van de gemeenteraad van Utrecht hebben donderdagmiddag in een spoeddebat over de Uithoflijn aangegeven dat zij nog steeds te weinig informatie ontvangen over het project.
  4. Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Donderdag 21 februari: vrouwen en kinderen ontvluchten laatste IS-bolwerk, stakende scholieren in Brussel en een hongerige otter.
  5. Een bestelbusje met daarin onder anderen vier kinderen rolde in de Chinese provincie Yunnan vanaf een heuvel het water in. De beelden van het ongeval werden donderdag gedeeld. De inzittenden verkeren buiten levensgevaar.
  6. Speelgoedketen Intertoys is donderdag failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. De winkels blijven voorlopig open op verzoek van de curatoren, die nog steeds inzetten op een doorstart van het bedrijf.
  7. Vier mensen zijn opgepakt vanwege ongeregeldheden tijdens Catalaanse protesten in Spanje. Op meerdere plekken in het land gingen de separatisten de straat op om hun onvrede over het proces tegen de Catalaanse leiders te uiten.
  8. GGZ Eindhoven schoot volgens het Openbaar Ministerie (OM) ernstig tekort in haar zorg en dat heeft in 2013 geleid tot de dood van een patiënte. De ggz-instelling wordt dood door schuld verweten.
  9. Duizenden 'klimaatspijbelaars' lopen donderdag opnieuw een mars voor het klimaat in Brussel. Volgens een schatting van de politie zijn het er zo’n 7.500. Zij worden voor het eerst sinds het ontstaan van de Belgische beweging vergezeld door de Zweedse Greta Thunberg (16).
  10. Het Openbaar Ministerie (OM) wil in grote strafzaken vaker en meer afspraken kunnen maken met verdachten. De aanleiding hiervoor is de grote druk op de strafrechtketen doordat strafzaken vaak lang duren, stelt justitie donderdag.
Top