Algemeen nieuws

  1. Elco Brinkman stapt uit de politiek. De fractievoorzitter van het CDA in de Eerste Kamer vertrekt na de verkiezingen van volgend jaar.
  2. De moeder van schrijver en AD-columnist Hugo Borst is overleden. Moeder Borst, die aan alzheimer leed, was onderwerp van de kroniek Mijn ma, die Hugo Borst sinds 2015 elke zaterdag bijhield in het AD-magazine. Ze was 89 jaar oud en overleed in het verpleeghuis waar ze woonde.
  3. Het dodental na de overstromingen in de Indiase staat Kerala is zaterdag verder opgelopen naar 324. De lokale autoriteiten spreken van de ergste overstromingen van de afgelopen honderd jaar.
  4. In de kliniek in Den Dolder waar de voor de moord op Anne Faber veroordeelde Michael P. zat, gebruiken pati├źnten nog steeds drugs. Ook klagen ze over het uitblijven van behandelingen.
  5. De 28-jarige ex-militair Esteban Santiago, die in januari 2017 vijf mensen doodschoot op het vliegveld van Fort Lauderdale in Florida, moet de rest van zijn leven doorbrengen in de gevangenis.
  6. De donderdag overleden zangeres Aretha Franklin wordt op vrijdag 31 augustus begraven in Detroit, haar plaats van overlijden.
  7. De Italiaanse brandweer heeft een vrachtwagen verwijderd die op de rand van de ingestorte brug stond. De 37-jarige chauffeur vertelde aan lokale media dat hij met al zijn kracht moest remmen. Tientallen mensen kwamen om bij de instorting van de brug. 
  8. De rechter in het proces tegen Paul Manafort, de vroegere campagnevoorzitter van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft bedreigingen gekregen. 
  9. De ouders van Ralf Meinema, het slachtoffer in de zogenoemde 'kofferbakmoord', loven 50.000 euro uit voor de persoon die de gouden tip biedt die de zaak oplost.
  10. Een overzicht van het nieuws van vandaag en een vooruitblik op morgen, voor vakantiegangers die even willen zien wat ├ęcht niet gemist mag worden.
Top