Algemeen nieuws

  1. De voorzitter van de National Football League (NFL), de grootse professionele American footballcompetitie in de Verenigde Staten, erkent vrijdag dat er de afgelopen jaren niet goed genoeg is geluisterd naar spelers die vreedzaam protesteerden tegen racistisch onrecht en politiegeweld.
  2. Bij twee fruitbedrijven in de gemeente West Betuwe is een uitbraak van het coronavirus geconstateerd, zo meldt de GGD Gelderland-Zuid vrijdag. Ongeveer 11 procent van de medewerkers hebben het coronavirus opgelopen.
  3. Voormalig profvoetballer en 104-voudig international van het Nederlands Elftal Dirk Kuijt (39) gaat na een relatie van 22 jaar en een huwelijk van 17 jaar scheiden van zijn vrouw Gertrude. Dat bevestigt Kuijt in een interview met De Telegraaf.
  4. De politie heeft vrijdagavond een zwaargewonde man gevonden op de Clazina Kouwenbergzoom in Rotterdam, nadat daar schoten werden gehoord. Hulpdiensten probeerden de man te helpen, maar hij overleed ter plaatse.
  5. Het Franse leger heeft bij een operatie in Mali de leider van Al Qaeda in Noordwest-Afrika, Abdelmalek Droukdel, gedood. Dat meldt de Franse minister van Strijdkrachten Florence Parly op Twitter.
  6. Bij de dijk die het Markermeer en het IJsselmeer van elkaar scheidt, ontstonden vrijdag drie waterhozen. Een man filmde de waterhozen bij Enkhuizen en stuurde ze door naar een weerman, die ze op Twitter plaatste.
  7. Duitse en Britse onderzoekers maakten deze week bekend dat ze een nieuwe hoofdverdachte op het oog hebben in de verdwijningszaak rondom het driejarige Britse meisje Madeleine McCann in 2007. Het gaat om de 43-jarige veroordeelde Duitse kindermisbruiker Christian Br├╝ckner. Dit is wat we over hem weten.
  8. Het kabinet gaat 93 procent van de geleden verliezen van het openbaar vervoer als gevolg van het coronavirus vergoeden. Het gaat hierbij om een compensatie van de verliezen tussen 1 maart en het einde van dit jaar, die naar schatting zo'n 1,5 miljard euro zullen bedragen.
  9. Welkom bij deze wekelijkse update in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november. Met deze week: Trumps omstreden fotomoment en Bidens koers na de dood van Floyd.

Please publish modules in offcanvas position.