Drenthe

  1. Op vakantiepark Landal Aelderholt is vanmiddag een winkel overvallen. De verdachte is er rennend vandoor gegaan.
  2. Jan ten Cate heeft vanavond van de gemeente Hoogeveen een zogeheten Bezig Bijtje gekregen. Dat is een speciale onderscheiding voor vrijwilligers.
  3. Op het fietspad naast de Eikenlaan in Hoogeveen zijn aan het eind van de middag twee fietsers gewond geraakt
  4. Het is volgens de organisatie de grootste LAN-party van Nederland: The Reality in Assen. Ruim duizend gamers nemen hun computer dit weekend mee naar Expo Assen om tegen elkaar computerspellen te spelen.
  5. Engelse commentaarstemmen schallen over het TT Circuit in Assen terwijl overal Britse vlaggen wapperen. Op het circuit wordt dit weekend British Superbike gehouden. Een race uit de Britse competitie.
  6. In Assen is vanmiddag een motorrijder gewond geraakt op de Graswijk. Een automobilist wilde de weg opdraaien en zag de motor over het hoofd.
  7. In een flatwoning in de wijk Angelso in Emmen is een hennepkwekerij opgerold.
  8. Honderden demonstranten wist de gele hesjes-beweging in Emmen afgelopen winter en voorjaar regelmatig op de been te brengen. Nu is er een nieuwe organisatie opgestaan, omdat met name de woordvoerders daarvan teveel 'ego' hadden, zegt Arjon Heijnen van Wakker Noorden.
  9. Drenthe raakt officieel een Tweede Kamerlid kwijt: Wim-Jan Renkema uit Meppel die voor GroenLinks in de Tweede Kamer zit. Hij verhuist begin januari naar Steenwijk.
  10. Bertus ten Caat is altijd bezig met vroeger. De amateur-historicus bezit vele curiosa, die meestal te maken hebben met de geschiedenis van zijn woonplaats Hollandscheveld. Zo ook dit voorwerp, een gekopieerd manuscript. Het is geschreven in een ouderwets puntig handschrift en omvat zo’n twintig pagina’s.
Top