Drenthe

  1. De Huttenheugte in Dalen krijgt een flinke opknapbeurt. Op de Drentse locatie van Center Parcs worden onder meer de huisjes vernieuwd.
  2. Het is gevaarlijk om met dit winterse weer buiten te slapen. Omdat het vannacht twaalf graden kan vriezen, heeft GGD Drenthe de winterregeling weer ingesteld.
  3. Tussen Assen en Groningen reden geen Sprinters. Dat komt door een overwegstoring bij de Zuidlaarderweg in Tynaarlo. De slagbomen haperen en blijven vaak dicht. Volgens de NS duurt het zeker tot 15.00 uur voordat de Sprinters weer volgens dienstregeling rijden.
  4. De Asser fotograaf Marcel J. de Jong is in de prijzen gevallen bij de Zilveren Camera. Zijn foto van raadslid Ugbaad Kilincci uit Emmen kreeg een derde prijs in de categorie 'Personen in het Nieuws'.
  5. Een hennepkweker uit Hoogeveen liep vanochtend op een klassieke manier tegen de lamp. Het dak van zijn huis verraadde zijn groene vingers; er lag minder sneeuw op dan bij de buren.
  6. Drenthe ligt er vandaag mooi winters bij. En dat winterweer zet de komende dagen ook nog even door. Vooral vannacht krijgen we te maken met strenge vorst: het kan wel -12 graden worden.
  7. De organisatie Wolf-Fencing wil professionaliseren. "We willen een officiële stichting worden, zodat onze vrijwilligers bijvoorbeeld verzekerd zijn", zegt voorzitter Jeannet Hulshof.
  8. Zo'n veertig advocaten uit heel Noord-Nederland voerden vanmorgen actie bij de rechtbank in Groningen. De advocaten waren gekleed in hun toga en een enkeling droeg een geel befje, als variant op de bekende gele hesjes.
  9. Veel wegen in Drenthe zijn nog steeds glad, daarom is het oppassen geblazen op de weg. Weerinstituut KNMI heeft code geel afgegeven vanwege gladheid in het hele land.
  10. Hoe moet het centrum van Zuidlaren er uit komen te zien? Dat wil de gemeente Tynaarlo weten van inwoners en belanghebbenden van het dorp. Een onderzoek dat 1,5 ton moet gaan kosten.
Top