Drenthe

  1. Boven De Onlanden is vandaag de zeer zeldzame monniksgier gezien. De vogel vloog ten westen van Eelderwolde.
  2. Aan de Brandemaat in Meppel is brand uitgebroken in een achtertuin. De coniferen vatten vlam en het vuur sloeg over naar de schutting.
  3. Bij het vliegveld in Eelde is vandaag begonnen met de aanleg van een zonnepark. En dat is bijzonder, want nooit eerder werd er zo'n groot zonnepark gebouwd bij een vliegveld.
  4. Als u deze man herkent is dat wellicht geen goed teken. Albert Veenstra uit Schoonebeek zette ruim twintig jaar lang arrestanten achter slot en grendel.
  5. Theaterproductieleider Jos Visscher uit Assen is ten einde raad.
  6. De gemeente Coevorden houdt bijna een miljoen over op de jaarrekening van 2018. Dat blijkt uit het jaarverslag dat het college vaststelde.
  7. Annerveenschekanaal moet het vanaf december zonder bushaltes stellen. Tenminste, dat is het plan van het OV-bureau en daar zijn dorpsbewoners niet blij mee.
  8. Drenthe staat weer bol van de evenementen komend weekend. Van cultuur en muziek tot sport en begrafenisrituelen, ga er op uit. Wij hebben een aantal evenementen voor jou op een rij gezet.
  9. Nog nooit verkocht Intergas uit Coevorden zoveel CV-ketels als afgelopen jaar. En er zit volgens technisch directeur Peter Jan Cool nog steeds een stijgende lijn in.
  10. Op vakantiepark Witterzomer in Witten is vanmiddag een mortiergranaat gevonden. De granaat werd gevonden door iemand met een metaaldetector.
Top