Drenthe

  1. Algemeen directeur Frankwin van Beers vertrekt bij Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Hij heeft er bijna 9 jaar gewerkt.
  2. Een recordaantal broedpaartjes van kraanvogels heeft dit jaar niet voor veel jongen kunnen zorgen.
  3. Aan de Albert Rozemanstraat in Hoogeveen is afgelopen nacht een auto in brand gevlogen. De auto stond geparkeerd bij een woning toen er brand ontstond.
  4. De N375 tussen Pesse en Meppel krijgt ongelijkvloerse kruisingen om de veiligheid op de weg te verbeteren.
  5. Het buitengebied van de gemeente Emmen kan over een jaar glasvezel hebben. Maar dan moet wel de helft van de huishoudens een abonnement willen nemen. De stichting snel internet buitengebied Emmen (SIBE) heeft er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.
  6. Er is geen afname van de geluidsoverlast van het TT Circuit en de A28 in de Asser' wijk Baggelhuizen. Ondanks alle maatregelen en afspraken. Dat zegt de Stichting Geluidhinder Baggelhuizen en Omgeving.
  7. In de Boermastreek vrezen ze de komst van ecologisch dorp Anastasia. De inwoners zijn bang dat het dorp tussen Exloo en Exloërveen veel te groot wordt. En daarmee niet passend in de oude lintbebouwing en beekdal het Hunzedal.
  8. Coevorden sluit zich aan bij andere gemeenten die zich sterk maken voor een kinderpardon. Ook gaat de gemeente een brief sturen aan de staatssecretaris, waarin voor een oplossing wordt gepleit voor kinderen die al jaren in Nederland verblijven.
  9. De gemeente Assen wil dat Provinciale Staten de Toeristisch Recreatieve Zone bij het TT Circuit aanwijst als stedelijk gebied. Daarmee kan Assen als ze dat wil toch de komst van een Factory Outlet Center (FOC) mogelijk maken.
  10. Fractievoorzitter Jan Puper van de PvdA fractie in de gemeenteraad van Westerveld wordt voorlopig vervangen. Puper kampt met gezondheidsproblemen.
Top