Drenthe

  1. Vanaf vandaag krijgt het hele land te maken met extreme hitte. Hiervoor is door het KNMI code oranje afgekondigd. Alleen in het Waddengebied geldt code geel.
  2. Een middelgroot vliegtuig heeft zonet een noodlanding gemaakt op Groningen Airport Eelde. In het vliegtuig kunnen maximaal 55 personen.
  3. De zomermarkt in Gees gaat donderdag niet door. "Met de temperaturen die verwacht worden hadden we geen keus", laat de organisatie weten.
  4. De komende dagen worden tropische temperaturen verwacht. Ondanks de aanstaande hitte gaan de meeste evenementen in onze provincie gewoon door.
  5. De Voedselbank Westerveld blijft gewoon in het pand van werkvoorzieningsschap Reestmond in Havelte. Er is geen sprake van verkoop van het pand.
  6. Op het terrein van zorginstelling Vanboeijen aan de Dokter Hoejenboslaan in Assen woedde vanavond brand.
  7. Drie weken lang voorziet Herbert Dijkstra honderdduizenden volgers van de Tour de France van commentaar. Vandaag had de NOS-verslaggever uit Vries een rustdag, net als de renners. Toch?
  8. De erkende overlegpartner (EOP) in Klazienaveen maakt zich grote zorgen over de veiligheid in en rond de Voeghoutenstraat in die plaats. Er is volgens de EOP sprake van een gespannen situatie. Dat heeft te maken met vermeende drugshandel vanuit een woning.
  9. Al jaren is het een doorn in het oog voor veel Coevordenaren: een bouwvallig stuk grond aan de Sallandsestraat. De gemeente Coevorden heeft het sinds een paar maanden in eigendom en wil samen met omwonenden plannen maken voor het gebied.
  10. Inwoners van de wijk Duurschen in Gieten hebben naast een milieubewuste oplossing ook een economisch voordeel kunnen halen met hun oude straatversiering. Ze verkopen gewoon alles op Marktplaats.
Top