Drenthe

  1. Eigenwijs, een drammer, maar ook sociaal, betrokken en geïnteresseerd. Zo omschrijven familieleden, collega's en dorpsgenoten het Drentse gezicht van Forum voor Democratie (FvD), Hendrikus Velzing (61) uit Klazienaveen. Nieuwkomer FvD behaalde zes zetels bij de verkiezingen.
  2. Café De Molle in Hollandscheveld dreigde na zestig jaar uit het dorp te verdwijnen. Eigenaren Dicky (71) en Dinie (72) Mol willen van genieten van een welverdiend pensioen en sluiten het enige café dat Hollandscheveld nog telt in april. Maar die sluiting gaat hun 18-jarige kleinzoon Dave aan het hart. Hij neemt De Molle over van zijn opa en oma.
  3. "We willen laten zien dat we er voor elkaar zijn." Dat zegt Aram Shahar, eigenaar van het Griekse restaurant Aramos in Assen. Hij is een inzamelingsactie gestart vanwege het auto-ongeluk in Hooghalen. Hierbij kwamen drie vluchtelingen uit Syrië om het leven en belandde een inzittende in het ziekenhuis.
  4. Water Natuurlijk is de grote winnaar van de waterschapsverkiezingen 2019 van Noorderzijlvest. De partij stijgt van vier naar zes zetels. De PvdA wint een zetel en komt op drie zetels uit. De Algemene Waterschapspartij haalt geen zetel en keert niet terug in het bestuur.
  5. In Nieuwlande, op de kruising van de Boerdijk met de Veldweg, botsten vanmiddag twee auto's tegen elkaar aan. Een vrouwelijke bestuurder raakte hierbij gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
  6. De 59-jarige Richard W. uit Groningen en Stephan V. (52) uit Meppel hebben als oud-bestuurders van het energiebedrijf Rendo onterecht geld in eigen zakken gestopt. Beiden moeten de schade betalen. Dit heeft de civiele rechter vandaag beslist.
  7. Wie komt er namens Forum voor Democratie in het Drentse Parlement? Dat is nog even de vraag, want vijf van de tien kandidaten staan ook op een kieslijst in een andere provincie.
  8. “Het doet pijn dat ik geen zetel heb gekregen”, vertelt Ko Vester van de Onafhankelijke Partij Drenthe. “Maar Ik ben verrast over het aantal mensen in Drenthe dat de OPD wel steunt en onze uitgangspunten belangrijk vindt.”
  9. Gemeente Emmen gaat maatregelen nemen om de kwaliteit van het water in de Grote Rietplas te verbeteren. De afgelopen jaren was de zwemwaterkwaliteit namelijk niet al te hoog. Er gold een langdurig negatief zwemadvies.
  10. Naast de N34 bij Gasselte staat een verpauperd pand achter een gesloten slagboom. Het water van de vijver is donkerbruin, de paden bemodderd en voor het voormalig restaurant staan een stuk of vier oude kantoorstoelen. Van buiten lijkt het terrein verlaten. Alleen een rode motor verraadt dat er iemand woont.
Top