Drenthe

  1. De Hoogeveense wijk Tuindorp-Zuid bestaat 70 jaar. Reden voor feestje in de hechte volkswijk.
  2. Ken je Kakhiel nog? Bekend van de flauwe grapjes met tekstwolken. Maar tegenwoordig gaat hij ook als vlogger op stap naar steden in Nederland om daar zijn oordeel over te geven.
  3. Groot nieuws afgelopen donderdag, toen het Drents Museum samen met het Van Gogh Museum een Van Gogh-schilderij kocht. Het schilderij werd voor een slordige 2,8 miljoen aangekocht en zal als eerste te zien zijn in het Drents Museum.
  4. Wie denkt dat je moet kunnen dansen om mee te kunnen doen aan Dog Dance, heeft het mist. "De hond moet 't kunnen", zegt Ina Schonewille uit Schoonebeek.  Zij is één van de organisatoren van het Nederlands Kampioenschap van de sport die verreweg de meeste hondenbezitters uit schaamte links laten liggen.
  5. "Voor elke maat hebben wij een bh", vertelt Jolanda Hogenkamp van Belle Lingerie in Meppel. Al weer een aantal jaren heeft ze de lingeriezaak in het centrum van Meppel. Het doel? Vrouwen aan de juiste bh helpen.
  6. Het witte kerkje in Gasselte is volgens Jan Alberts het mooiste kerkje van heel Drenthe. Het is ook zijn meest favoriete plekje in Drenthe. "Het mooie aan dit kerkje is het hoogteverschil. Het kerkje zie je overal bovenuit komen," vertelt Jan.
  7. Tegen welke Duitse club verloor FC Emmen deze week met 2-0? Welke instantie schrapt dit jaar de kerstpakketten omdat het in financieel zwaar weer zit? Wat nemen militairen van de 11 Luchtmobiele Brigade binnenkort mee op missie naar Irak?
  8. Lévi Weemoedt acht de kans klein dat hij woensdag de NS-publieksprijs voor beste boek wint. "De enige prijs die ik tot nog toe heb gewonnen is een pen van de Bond tegen vloeken."
  9. Op de Balkenweg in Assen is een vrouw gewond geraakt toen een auto over de kop ging. De auto belandde op de kop in de sloot langs de weg.
  10. Op de Europaweg in Schoonebeek is vannacht een auto tegen een boom gereden. Dat gebeurde even voor enen. Door de harde klap was de schade enorm. De onderdelen van de auto lagen verspreid over de weg.
Top