Drenthe

  1. Het is al enkele weken stil rondom de komst van de ijsbaan en het zwembad in Hoogeveen. Maar stilgezeten wordt er zeker niet.
  2. Een 28-jarige man die verdacht wordt van verkrachting hoeft van het Openbaar Ministerie niet opnieuw de cel in, wel moet hij meewerken aan een behandeling om herhaling te voorkomen.
  3. Drenthe wil af van plekken waar nog geen AED's en burgerhulpverleners zijn. Alle gemeenten spannen zich in om daar wat aan te doen.
  4. Twee mensen zijn gewond geraakt bij een ongeluk op de Rijksweg (N371) in Havelte.
  5. Bijna alles weet ze van haar opa, maar één klein puzzelstukje ontbreekt nog. Want wie was toch die boer die haar opa hielp na z'n ontsnapping? Via Twitter probeert Mirjam Wolder het antwoord te vinden.
  6. Een groep van tien werkzoekenden is bijna klaar met een verkorte bakkersopleiding op het Alfa-college in Hoogeveen. In tien weken leren ze de kneepjes van het bakkersvak om vervolgens een baan aangeboden te krijgen bij een bakker in de buurt.
  7. De gemeente Noordenveld gaat bomen kappen in het dorpsbos van Nieuw-Roden.
  8. "Wij willen mensen zich geen patiënt meer laten voelen."
  9. De gemeente Emmen heeft terecht een dwangsom van 75.000 euro opgelegd om Stichting Begeleid Wonen Drenthe (SBWD) te dwingen haar dagbesteding- en begeleid-wonen-project in een bedrijfspand aan de Waanderweg te staken. Dat heeft de Raad van State beslist.
  10. 60.000 euro en geen cent meer. Dat krijgt eigenaar Martin van Steenwijk van tankstation Gulf in Emmen als compensatie voor de werkzaamheden aan de rondweg N391 bij Emmen, zo besliste de Raad van State vandaag.
Top