Drenthe

  1. Vijf jaar was hij toen rabbijn Vorst naar Westerbork werd gestuurd samen met zijn vader, moeder, oudere zus en twee broers. Voor acht maanden verbleven zij in Kamp Westerbork voordat ze werden afgevoerd naar het concentratiekamp Bergen-Belsen. Hij kwam gisteren naar Herinneringscentrum Kamp Westerbork om de namen voor te lezen van Holocaustslachtoffers.
  2. Door werkzaamheden aan het spoor rijden er dit weekend geen NS-treinen tussen Hoogeveen en Groningen. De stremming begint komende nacht om 00.30 uur en duurt tot en met zondag.
  3. De 27-jarige man die wordt verdacht van brandstichting bij vleeskuikenbedrijf De Groot in Kiel-Windeweer, vlak over de provinciegrens, moet 27 februari voor de rechtbank in Groningen verschijnen. Dan begint zijn strafzaak.
  4. De proefperiode met politierobot Pepper is achter de rug. Na testdagen in Hoogezand en Heerenveen stond het apparaat vandaag in Assen. Pepper kan aangiftes van kleine criminaliteit zoals fietsendiefstal of internetoplichting opnemen.
  5. Bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork worden sinds woensdag de namen voorgelezen van 102.000 gedeporteerde en vermoorde Joden, Sinti en Roma.
  6. Een dagje speuren in de archieven van het Drents Archief, een middag po√ęzie of vogels tellen bij het Dwingelderveld. Vervelen is dit weekend niet nodig.
  7. Het lokale buurtinitiatief voor een grote speeltuin bij Kloosterveen in Assen is uitgekozen voor de landelijke actie 'Help Nederland Vooruit'. Het ING Nederland fonds biedt lokale initiatieven daarmee een kans op een forse donatie.
  8. Er komt een groot indoor familiecentrum op Businesspark Ter Borch bij Eelderwolde langs de A7. De attractie heet Family Fun Zone A7. Dit najaar moet de bouw beginnen.
  9. Het onderhoud van het Millenniumbos gaat over van stichting Millenniumbos naar de gemeente Hoogeveen. Om het bos goed te kunnen onderhouden is er hulp van vrijwilligers nodig. De gemeente Hoogeveen en Landschapsbeheer Drenthe zetten een nieuwe vrijwilligersgroep op en zoeken 'groene aanpakkers' voor snoei- en zaagwerk. Met deze vrijwilligersgroep hopen de organisaties op meer betrokkenheid bij en verbinding met het bos.
  10. RTL mag geen opnames meer maken in de rechtszaal in Assen tijdens de zaak Ruinerwold. Dit heeft het bestuur van rechtbank Noord-Nederland vanmiddag besloten. Daarnaast mag de omroeporganisatie drie maanden lang geen opnames verzorgen bij zittingen van deze rechtbank. Dit naar aanleiding van de uitzending van Jinek van 21 januari.
Top