Drenthe

  1. Zowel oppositie- als coalitiepartijen in de Provinciale Staten van Drenthe willen van Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma weten wat ze gaat doen nu de uitslag van het onderzoek in opdracht van Natuurmonumenten naar bestrijdingsmiddelen bekend is.
  2. Meer buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) kunnen voortaan een wapenstok krijgen. Als de burgemeester, politie en justitie het nodig vinden, krijgen ze die.
  3. GB Steel Group uit Emmeloord neemt Machinefabriek (MF) Emmen over. Na de overname meer dan 300 medewerkers in dienst en bestaat naast MF Emmen uit Kampstaal, Kamplacon, Nauta Heeg en Vossebelt.
  4. Het kabinet trekt 1,5 miljard euro uit voor openbaarvervoerbedrijven om ze de coronacrisis door te helpen, maakte het ministerie van Infrastructuur bekend.
  5. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra van de gemeente Aa en Hunze is de draad kwijt in het kabinetsbeleid rond vakanties. Hij snapt niet dat campings vanwege de coronamaatregelen nog steeds hun toiletgebouwen gesloten moeten houden, terwijl de grenzen weer open gaan. En diezelfde verbazing is er ook bij Drentse campingeigenaren.
  6. Assen heeft een grote vis binnengehaald voor het Werklandschap Assen-Zuid. De M&G Group gaat er een nieuwe gezamenlijke fabriek bouwen voor de Asser vestiging Burgerhout en Muelink & Grol (M&G) uit Groningen.
  7. Sinds oktober 2016 heeft de traumaheli van Noord-Nederland haar thuisbasis op Groningen Airport Eelde. Sindsdien is het mobiele medisch team gemiddeld vijf keer per etmaal ingezet. "Als we nodig zijn is er iets ernstigs aan de hand", vertelt arts Ellen Weelink.
  8. Bij de GGD in Drenthe zijn deze week 750 mensen getest op het coronavirus. In de teststraat van de GGD kwamen 728 mensen langs, bij 22 personen ging de GGD langs bij de mensen.
  9. Ruim 200 kilometer naar Leiderdorp wandelen in zes dagen, daar begint raadslid Jeroen Mulder uit Emmen vanaf maandag aan. De reden voor zijn tocht: een bezoek aan zijn schoonmoeder én geld inzamelen voor het Longfonds.
  10. Eén van de vier groene zeeschildpadden uit het zeeaquarium in Animazia in Wildlands is verhuisd. Het vrouwtje gaat in Oostenrijk in een aquarium met legstrand leven.

Please publish modules in offcanvas position.