Drenthe

  1. Iedere basisschoolleerling moet wekelijks drie uur gymles krijgen van een vakdocent.
  2. Behalve euforie over de prestatie, viel ook de uitspraak 'geweldig voor de regio' afgelopen weekend op als het over de historische promotie van FC Emmen ging.
  3. Chris en Priscilla van der Velden zijn bang dat hun kind in de berm langs de snelweg ter wereld komt als dit najaar de afdeling verloskunde van ziekenhuis Bethesda sluit.
  4. De vernieuwing van de brandweerkazerne op luchthaven Groningen Airport Eelde heeft in ieder geval drie maanden vertraging opgelopen. Het vliegveld had de documenten over de brandveiligheid en het milieu niet op orde.
  5. De vier nieuwe wethouders van Borger-Odoorn kunnen aan de slag, maar de raad is bepaald niet unaniem in de steun voor de vier bestuurders. VVD-wethouder Nynke Houwing kreeg maar 11 van de 21 uitgebrachte stemmen. De oppositie bleek dinsdagavond erg kritisch.
  6. De letter M had niet genoemd mogen worden. Dat geeft Leefbaar Tynaarlo-wethouder René Kraaijenbrink ruiterlijk toe. Toch is door dat ene lettertje nu bekend dat McDonald's interesse heeft in een plekje op businesspark Ter Borch.
  7. Rein Munniksma uit Annen wil niet meer aan de slag als waarnemend burgemeester. Munniksma is nu nog tijdelijk burgemeester van Midden-Groningen, maar na het aantreden van Adriaan Hoogendoorn als burgemeester in de fusiegemeente komende zomer houdt hij het voor gezien.
  8. De brandweer moest vanavond in actie komen voor een natuurbrandje langs de A37 bij Klazienaveen. De brand was ter hoogte van het bedrijvenpark.
  9. Belachelijk. Dat vindt Thom van der Veldt van de Treant-plannen om de afdelingen klinische verloskunde en geneeskunde weg te halen uit Hoogeveen. Daarom startte hij een online petitie. Het doel: Ziekenhuis Bethesda een volwaardig hospitaal te laten blijven.
  10. Eigenaren van drie recreatiewoningen op bungalowpark Oosterduinen in Norg willen dat de Raad van State een streep zet door dwangsommen van 15.000 euro. De gemeente Noordenveld wil daarmee een einde maken aan permanente bewoning van de huisjes.
Top