Drenthe

  1. De Vrijbuiter in Roden heeft financiële problemen. Wilderness BV, waar de kampeerhal onder valt, heeft uitstel van betaling aangevraagd. Vrijbuiter is in 1985 opgericht.
  2. Je zal maar zitten wachten op een beetje regen. Dan heb je wel pech, want er valt voorlopig niets. En dat is een fors probleem voor de agrarische sector. Gewassen staan te verdrogen op het land.
  3. Welk dansduo van hond en baas is het beste op elkaar ingespeeld? Dit weekend strijden teams uit dertien landen om de Dog Dance-wereldtitel in Ruinerwold.
  4. De politie kan beelden die automobilisten doorsturen van gevaarlijke verkeerssituaties goed gebruiken. Maar met foto's en video's alleen kunnen wegpiraten niet worden gepakt.
  5. Een 23-jarige vrouw en een 28-jarige man uit Emmer-Compascuum zijn vandaag, samen met een 61-jarige man uit Ter Apel, elk veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur en een maand voorwaardelijke celstraf door de rechtbank in Assen.
  6. De VVD in Emmen wil meer duidelijkheid over de juridische strijd van de gemeente met parkeerbeheerder Q-Park. Plek des onheils is volgens de VVD Parkeerterrein Zuid bij Wildlands.
  7. De provincie Drenthe en Waterschap Hunze en Aa’s waarschuwen voor blauwalg in de zwemplas van Hunzedal in Borger.
  8. Op het spoortraject Emmen-Zwolle rijden er tussen Ommen en Mariënberg geen treinen.
  9. De kever van Loes heeft vandaag weer een nieuwe gast. Deze keer stapt Johan Derksen, samen met zijn hond Cuby, in de auto.
  10. Voor vier inbraken en een poging daartoe is een 51-jarige man uit Didam veroordeeld tot twee jaar cel. Het Openbaar Ministerie eiste vijf maanden cel, waarvan twee maanden voorwaardelijk. De officier achtte slechts een inbraak bewezen.
Top