Friesland

  1. Het heeft enige tijd geduurd maar ook in het laatste deel van de jonge Leeuwarder wijk Blitseard wordt volop gebouwd.

  2. Een motorrijder is vrijdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op een rotonde bij Hallum.

  3. Detacheringsbedrijf Kooyenga Groep vertrekt uit Dokkum. Het bedrijf kiest voor een centraal gelegen kantoor in de provincie Utrecht, waar ook de vestiging in Breda zal worden ondergebracht.

  4. De treinreis Leeuwarden-Den Haag kan 25 minuten sneller. Dit blijkt uit testritten die de NS eerder dit jaar heeft gehouden.

  5. Een botsing tussen meerdere auto's zorgde vrijdag voor oponthoud op de Dammelaan in Leeuwarden.

  6. Gordijnenfabriek Vriesco uit Leeuwarden mag zich voortaan Koninklijk noemen.

  7. De bossen en wateren in en rond De Knipe zijn de komende dagen het domein van 4500 atleten. De jaarlijkse survival, die gehouden wordt van donderdag tot en met zondag, beleeft zijn achttiende editie en blijft populair.

  8. De wethouders Friso Douwstra, Herwil van Gelder en Hein de Haan zijn vrijdagochtend op bezoek geweest bij Sybrand Buma. De drie ontmoetten de nieuwe burgemeester in het Parkplaza Victoria hotel in Amsterdam.

  9. De G40 - de veertig grootste gemeenten - gaan praten over het toenemende lachgasgebruik. Vraag is wat gemeenten kunnen doen om het gebruik op festivals en in de horeca in te kunnen dammen.

  10. Straatfestival, jaarmarkt of sportief op de fiets. Een greep uit de activiteiten in Friesland dit weekend.

Top