Friesland

 1. KOLLUM -

  Op een parkeerterrein op de Voorstraat in Kollum zat zaterdagmiddag een jong poesje vast onder de motorkap van een auto. Met brokjes is geprobeerd het beestje te lokken, maar dit lukte in eerste instantie niet, waarna de brandweer werd gebeld.

 2. LEEUWARDEN -

  De brandweer is zaterdagmiddag uitgerukt voor een brandje in een berg boomstammen Fryslânplein in Leeuwarden.

 3. SURHUISTERVEEN -

  Op de Blauwhuisterweg in Surhuisterveen is zaterdagmiddag een fietsster aangereden door een auto. Het slachtoffer, een meisje, is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

 4. HARLINGEN -

  Op de kruising tussen de Grensweg en de Kanaalweg in Harlingen is zaterdagmiddag een scooterrijder in botsing gekomen met een vrachtwagen. De scooterrijder is daarbij gewond geraakt.

 5. De oproeping in de dagbladen, om te dezer stede een consumenten-vereeniging op te richten, als verweer tegen de duurte der dagelijksche verbruiksartikelen, had in vele kringen der burgerij weerklank gevonden De zalen Rodenhuis liepen gisteravond op een klein gedeelte na vol.

 6. ‘De politierechter’ is een rubriek in de Leeuwarder Courant waarin verslag gedaan wordt van een rechtbankzitting. Het verhaal van de verdachte staat centraal.

 7. LEEUWARDEN -

  Op het Ruiterskwartier in Leeuwarden brak in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 4 uur een vechtpartij uit tussen twee groepen.

 8. Naar aanleiding van de troonrede vertellen leerlingen en studenten van het MBO, HBO en universiteit wat ze vinden van de huidige plannen over het klimaat.

 9. Een wekelijkse kijk op politiek Den Haag. In deze aflevering: een glansrol voor Fopkje Kijlstra (105) tijdens de algemene politieke beschouwingen.

 10. DEN HAAG -

  De twee nieuwe LNG-veerboten van Doeksen zijn in mei zwaar beschadigd uit Vietnam aangekomen in Harlingen. Nu duurt de afbouw langer dan verwacht.

Top