Friesland

 1. De 22-jarige Maaike de Groot uit Bolsward is er vrijdagavond niet in geslaagd de liveshows te halen in The Voice of Holland.

 2. SNEEK -

  Schooljeugd uit Súdwest-Fryslân zat vrijdag op de stoel van de politiek, tijdens de eerste kinderconferentie in Sneek. ,,Wij denken toch heel anders over de dingen.’’

 3. LEEUWARDEN -

  Het plan om haar inmiddels ex-vriend te laten vermoorden mislukte. De ex-prostituee (35), destijds werkzaam in Sneek, zei vrijdag dat ze zijn dood eigenlijk ook niet wilde.

 4. DRACHTEN -

  Aan de Berglaan in Drachten heeft vrijdagavond een coniferenhaag in brand gestaan. De brand is de zoveelste coniferenbrand in Drachten in een paar weken tijd.

 5. Een wekelijkse kijk op politiek Den Haag. In deze aflevering: waarom krijgen trekkers eigenlijk maar één kentekenplaat en geen twee?

 6. Aangifte doen bij een robot van de politie, in de nabije toekomst is het misschien de normaalste zaak van de wereld. De politie Noord-Nederland experimenteert met Pepper, een politierobot.

 7. Het Universitair Medisch Centrum Groningen komt terug op een eerdere waarschuwing. Mensen met een tekort aan vitamine B12 moeten juist wél voedingssupplementen blijven slikken, zeggen de onderzoekers nu.

 8. Drie mannen en een vrouw die betrokken waren bij een straatroof op 2 oktober in Witmarsum, zijn veroordeeld tot celstraffen.

 9. DOKKUM -

  Dokkum zou een openbaar toilet en publieke fietsenstalling moeten krijgen. Dat vindt de gemeenteraad van Noardeast-Fryslân.

 10. SNEEK -

  De blokkade op thuiswerken voor medewerkers van Zorggroep Antonius geldt niet langer. De benodigde software die veilig thuiswerken garandeert, is vrijdag geïnstalleerd en daarmee zijn de beperkingen voorbij.

Top