Friesland

  1. Een Harlinger huisvader wonend in het noordelijk stadsdeel, waarschuwde gisteren in het holst van de nacht de politie, dat hij zijn vrouw niet meer in huis wilde hebben, zeker niet bij zich in bed, want ze stonk naar jenever...

  2. Een vrouw heeft haar heldhaftige poging een kat uit een boom te redden bezuurd. Ze kwam aan de Brongersmaweg in Kollumerpomp zelf vast te zitten.

  3. 'De politierechter' is een rubriek in de Leeuwarder Courant waarin verslag gedaan wordt van een rechtbankzitting. Het verhaal van de verdachte staat centraal.

  4. Alles en iedereen krijgt ermee te maken: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe, Europese datawet treedt vrijdag in werking. Zijn Friese bedrijven, instellingen en verenigingen voorbereid?

  5. De reddingspogingen van directeur Jeannot Grim hebben niet kunnen voorkomen dat de bekende Sneker jachtwerf Jetten failliet is verklaard.

  6. Voor Friezen met een arbeidshandicap zijn tot eind vorig jaar 161 banen minder gerealiseerd dan de bedoeling was. De rest van Noordoost-Nederland heeft de richtlijnen wel gehaald.

  7. Met twee nummers voltooide pianist Hans Jansen uit Zwolle zijn recordpoging dinsdagavond op het station van Leeuwarden.

  8. De provincie kondigt Arriva een boete aan. Het bedrijf reed tijdens de paasdagen op Terschelling met een dieselbus. ,,Buitenproportioneel’’, reageert directeur Anne Hettinga.

  9. Bij de uitrol van snel internet in onrendabele gebieden zet Kabelnoord in Dokkum dure gemeenten mogelijk in een wachtrij, zegt directeur Niek Geelhoed.

  10. Een kleinschalig hotel pal naast de A32 bij het voetbalstadion in Heerenveen heeft meer draagvlak dan een groot hotel aan de andere kant van de snelweg.

Top