Friesland

 1. BURGUM -

  Het snelvaren op de Burgumer Mar is per direct niet meer toegestaan, zo heeft de rechtbank besloten. Dat heeft de provincie Fryslân bekend gemaakt.

 2. De jaarlijkse opera van Spanga moet na de komende editie op zoek naar een nieuw weiland. De boerderij van Jacob en Cobi de Wolff is verkocht.

 3. LEEUWARDEN -

  Een motorrijder is maandag gewond geraakt bij een aanrijding op de Tesselschadestraat in Leeuwarden.

 4. OUDEHORNE -

  Boer Olke, bekend van het televisieprogramma Boer Zoekt Vrouw, is getrouwd met zijn Hilda. Het stel verloofde zich in september 2018, ruim een half jaar na hun eerste kennismaking. De twee trouwden al in april maar brachten het pas dit weekeinde naar buiten.

 5. HEERENVEEN -

  Het koetshuis van villa Woudoord aan de Brouwerslaan in Heerenveen wordt eerst niet gesloopt. Het gebouw blijft een gemeentelijk monument, hebben burgemeester en wethouders besloten.

 6. MUNNEKEZIJL -

  Op de Ooster Waarddijk, net over de provinciegrens bij Munnekezijl heeft maandag een ongeval plaatsgevonden tussen twee auto's. Daarbij is zeker een persoon gewond geraakt.

 7. LEEUWARDEN -

  De 73-jarige man die een week geleden dood werd gevonden in zijn woning aan de P.S. Gerbrandyweg in Leeuwarden is zeker door een misdrijf om het leven gekomen.

 8. Voor het derde jaar op rij zendt Omroep MAX het Skûtsje Journaal uit.

 9. LEEUWARDEN -

  Een vreemde gewaarwording voor een inwoner van Deinum maandagochtend. Hij zag ineens zijn bootje langsvaren, die door een andere boot werd voortgetrokken.

 10. LEEUWARDEN -

  Bij tenniscentrum De Molen aan het Kalverdijkje in Leeuwarden is ingebroken.

Top