Friesland

 1. DRACHTEN -

  Een deel van het sociale domein in de gemeente Smallingerland mag worden ondergebracht in een aparte bv, als het aan de raad ligt. Maar van harte gaat het niet.

 2. LEEUWARDEN -

  Een informatiebijeenkomst woensdagavond in Tresoar kan mogelijk nieuwe informatie opleveren over het Friese slavernijverleden.

 3. VLIELAND -

  Ondanks waarschuwingen van WoonFriesland zet Vlieland door met de bouwplannen van 24 woningen op de plek van de voormalige basisschool de Zeester.

 4. LEEUWARDEN -

  Binnenkort opent vereniging Hendrick de Keyser het Museumhuis Van Eysinga in Leeuwarden. Er zijn vrijwilligers nodig om het huis tot leven te wekken.

 5. 'De politierechter' is een rubriek in de Leeuwarder Courant waarin verslag gedaan wordt van een rechtbankzitting. Het verhaal van de verdachte staat centraal.

 6. NOARDBURGUM -

  Een afgestaan ziek paard of een met gedragsproblemen? Hester Bouwman, oprichtster van de stichting en paardenopvang Dimarte, helpt ze verder.

 7. SNEEK -

  Het plan voor twee wooncomplexen van 20 meter hoog vlak aan het water en een Jumbosupermarkt op het Flexaterrein in Sneek ligt lastig bij de politiek.

 8. LEEUWARDEN -

  De komst van de Reuzen van Royal de Luxe kost Leeuwarden een half miljoen euro meer dan gepland. Vooraf dacht de gemeente dat een bedrag van zes ton wel genoeg was.

 9. HARLINGEN -

  Harlingen wil verder onderzoeken of de aanleg van een nieuw zwembad haalbaar is. Uit eerste verkenningen komen twee plekken naar voren.

 10. De sneldienst van en naar Vlieland vervalt woensdag. Dat laat rederij Doeksen weten.

Top