Friesland

 1. Provincie Fryslân is voor de provinciale verkiezingscampagne van 2019 op zoek naar muzikale modellen uit de mienskip. Het woord 'stemmen' krijgt op die manier een dubbele betekenis.

 2. In het LF2018-dagjournaal Kiekes vandaag aandacht voor het project Places of hope, de ziel van Leeuwarden en het gedicht 'new faces, shared dreams'

 3. Een auto is woensdag in de namiddag in brand gevlogen op de A6 van Emmeloord richting Joure. Een lange file is het gevolg.

 4. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 32 maanden celstraf geëist tegen een 54-jarig man uit Gasteren wegens witwassen en belastingfraude. Daarnaast moet hij, zo wil het OM, ruim 240.000 euro afdragen. Dit bedrag zou hij met zijn criminele activiteiten hebben verdiend.

 5. Vandaag kiezen de inwoners van de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân hun eerste raad.

 6. SINT NICOLAASGA -

  Het carbidkanon van Sint Nyk verstomt voorgoed. Door nieuwe regels ziet de organisatie af van het jaarlijks schietfestijn op oudejaarsdag.

 7. BOLSWARD Het is donker in het Bolswarder centrum in de feestmaand december. Súdwest-Fryslân heeft de Appelmarkt in het hart van de stad opnieuw ingericht. Daarbij zijn de bomen langs de gracht gekapt inclusief de feestverlichting die in de kruinen zat geslingerd.

 8. Vandaag kiezen de inwoners van de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân hun eerste raad.

 9. Dorpsapp útPost voor Buitenpost krijgt alsnog een doorstart. Dit terwijl het einde van het digitale dorpsplein, met bijna achthonderd gebruikers, meermaals was aangekondigd.

 10. De Antonius Zorggroep in Sneek zoekt tientallen nieuwe medewerkers om de zorg voor mensen in de Noordoostpolder over te nemen.

Top