Friesland

  1. Een automobilist is woensdagochtend van de weg gegleden bij Langezwaag en in de sloot beland.

  2. Het strafrechtelijk onderzoek naar het containerverlies van de MSC Zoe duurt zeker nog ettelijke maanden, meldt een woordvoerder van het Functioneel Parket. Het is een complexe zaak.

  3. Hoveniersbedrijf Donkergroen in Sneek heeft het Amsterdamse Green Fortune overgenomen, dat gespecialiseerd is in zogeheten verticaal groen.

  4. Willem Jelle Bellinga uit Koudum, student civiele techniek aan de TU Delft, maakt dit jaar deel uit van het zonneraceteam van de universiteit.

  5. Leeuwarden kent sinds 1911 al de Nederlandsche Vereniging voor Vrouwenbelangen en Gelijk Staatsburgerschap („Vrouwenbelangen’’).

  6. Oud-minister van Financiën Gerrit Zalm blijkt een direct afstammeling van Grutte Pier, zocht het NTR-programma Verborgen Verleden voor hem uit. ,,Extreem bijzonder.''

  7. Vol goede moed gingen de bergingsschepen maandag aan de slag om containers op te vissen. Het is een monsterklus: aan het einde van de dag ligt er slechts één aan dek. Beluister het ingesproken artikel via de collega's van Blendle: Monsterklus voor bergingsschepen: één Kia, een container en 18 ton rotzooi.

  8. De winkeliersvereniging Camminghaburen vraagt de gemeente om een Aldi op De Centrale niet toe te staan. Het wijkpanel wil uitstel van het besluit.

  9. Ondanks een aangekondigde code geel voor gladheid, is het goed te doen op de Friese rijkswegen. Rijkswaterstaat heeft flink gestrooid.

  10. Willemien Feijen-Moes gaat er nog graag op uit: koffiedrinken, winkelen of naar het tuincentrum. Woensdag wordt ze honderd jaar.

Top