Friesland

  1. Een fietser is donderdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Tange in Raard.

  2. Rinus Buising uit Twijzel is per direct uit de fractie van gemeentenbelangen Achtkarspelen gestapt. Hij gaat als zelfstandig raadslid verder. De oorzaak hiervan ligt in de persoonlijke verhoudingen binnen de huidige fractie van het GBA, aldus het persbericht van Buising.

  3. In het WTC in Leeuwarden zijn 140 tellers donderdagochtend om 9 uur begonnen met het tellen van stemmen van de provinciale statenverkiezingen en de verkiezingen voor Wetterskip Fryslân. Dat gebeurt op persoonsniveau.

  4. De jaarlijkse internationale jachtvliegoefening Frisian Flag begint volgende week op de vliegbasis in Leeuwarden.

  5. Hanne Hagenaars is vanaf 1 mei de nieuwe conservator moderne en hedendaagse kunst van het Fries Museum.

  6. Rijkswaterstaat en de vier bonden die protest aantekenden tegen de afsluiting van het fietspad naast de Afsluitdijk, zijn in gesprek over incidentele openstelling.

  7. De klok van de Julianakerk in Oudebildtzijl slaat niet langer tijdens de nachtelijke uren. Zo krijgen de toeristen rust.

  8. Volgens de laatste prognoses van de verkiezingsdienst van het ANP verdwijnt de OSF, de onafhankelijke senaatsfractie, uit de Eerste Kamer. 

  9. Grote winnaar van de provinciale statenverkiezingen Forum voor Democratie wil haar verantwoordelijkheid nemen nu de partij woensdag zes zetels heeft veroverd in de Steateseal. Dat zegt lijsttrekker Maarten Goudzwaard, een dag na de verkiezingen.

  10. Het scheelt nauwelijks iets in het aantal stemmen, maar het Forum voor Democratie (Fvd) is in Friesland de tweede partij geworden bij de provinciale statenverkiezingen. Het kreeg 181 stemmen meer dan de Partij voor de Arbeid (PvdA).

Top