Friesland

  1. ROC Friese Poort blijft in beeld als mogelijke huurder van een deel van het WTC-Cambuur-complex.

  2. De gemeente Leeuwarden kan de Algraweg wel aan het verkeer onttrekken, maar pas na een betere afweging en met oog voor nadeelcompensatie.

  3. De historische Leeuwarder torenspits die jarenlang voor De Blokhuispoort stond, krijgt een nieuwe plek in nieuwbouwwijk De Klamp, ten zuiden van Goutum.

  4. Aan de Ambachtsloane in Rottevalle is vrijdag rond 14:00uur brand uitgebroken bij het pand van Stichting De Bijzondere Onderneming.

  5. Blauwalg is een bacterie die eruit ziet als blauwgroen wier. De bacterie ontstaat bij warm weer en komt vooral voor in zoet, stilstaand water van vijvers en in zwemplassen. Gezondheid & Co zet alle weetjes over blauwalg op een rij.

  6. Door de aanhoudende droogte verslechtert de waterkwaliteit in Friesland snel. En dat vormt risico's voor zwemmers in open water, waarschuwt Wetterskip Fryslân.

  7. Olke Jongsma, afkomstig uit Oudehorne en woonachtig in Texas, heeft een nieuwe liefde gevonden.

  8. 218 kinderen van basisschool De Oldenije in Leeuwarden hebben vrijdagochtend een smoothie van 35 liter opgedronken en daarmee een wereldrecord gevestigd.

  9. Op vrijdag 27 juli gaat een nieuwe videoprojectie op de Oldehove in première. Deze week testte filmmaker Douwe Dijkstra een aantal shots uit zijn film 'One of us' op de scheve toren.

  10. In de gemeenten Weststellingwerf en Opsterland geldt vanaf nu een rook- en stookverbod. Dit houdt verband met de langdurige droogte.

Top