Friesland

 1. Het gebeurt zelden, maar zondagmiddag gebeurde het: de Fonejachtbrug in de Wâldwei ging open omdat er een ponton met een andere brug moest passeren. De varende brug trok tientallen kijkers.

 2. DE BLESSE -

  Door een ongeval op de Steenwijkerweg bij De Blesse is zondagmiddag enige verkeershinder ontstaan.

 3. Een berger heeft zondag een schip losgemaakt dat in de nacht ervoor vastliep in het Visjagersgaatje tussen Den Oever en Den Helder. Het ging om een olietanker met zo’n 1600 gasolie aan boord.

 4. De politie gaat nabestaanden van vermiste zeelieden vragen DNA af te staan. Zo hoopt ze anonieme doden te kunnen identificeren.

 5. LEEUWARDEN -

  Een pijnlijke ervaring voor LC-verslaggever Arodi Buitenwerf, die voor deze krant aanwezig was bij de demonstratie van Kick Out Zwarte Piet in Leeuwarden. Hij wordt tijdens een interview met een KOZP-demonstrant geraakt door een hard voorwerp dat vanuit het publiek blind in het vak met demonstranten wordt geslingerd.

 6. LEEUWARDEN -

  Relschoppers die zaterdagmiddag in Leeuwarden het Zaailand op probeerden te komen om de demonstratie van Kick Out Zwarte Piet te verstoren, worden mogelijk toch vervolgd.

 7. HEEG -

  De technische commissie van de IFKS is opgestapt. Dat bleek zaterdag bij de halfjaarlijkse schippersvergadering van de vereniging in Heeg. De vijf leden vinden dat ze niet op een goede manier worden behandeld door de schippers.

 8. LEEUWARDEN -

  De demonstratie van Kick Out Zwarte Piet tijdens de Sinterklaasintocht in Leeuwarden verliep dit jaar zonder schermutselingen, maar grimmig was het wel.

 9. HAULERWIJK -

  Bij een ongeval op de Elleboogsvaart bij Haulerwijk is zaterdag een mountainbiker ernstig gewond geraakt. De man knalde door onbekende oorzaak achter op een transportbusje.

 10. Op verschillende plekken zette Sinterklaas zaterdagmiddag voet op vaste wal.

Top