Gelderland

  1. Op de brug bij Nederasselt is dinsdagavond iets na tienen een motorrijder geschept door een auto.
  2. De politie in Wijchen zoekt de twee personen die een hindoepriester (65) hebben afgetuigd. Het slachtoffer liep daarbij meerdere kneuzingen op en een gebroken rib. Het misdaadprogramma van Omroep Gelderland Bureau GLD staat vanavond stil bij deze zaak.
  3. Een vrouw is dinsdagavond met haar auto naast de weg in het water beland aan de Kievitstraat in Lichtenvoorde.
  4. De werkgroep Behoud Bomen Arnhem wil dat de kapvergunning weer terug komt in Arnhem en overhandigt daarom woensdag ruim 1400 handtekeningen aan wethouder Cathelijne Bouwkamp. De bomenliefhebbers vinden dat te veel bomen roekeloos worden gekapt en wijten dat aan de deregulering van enkele jaren geleden. Sindsdien is een kapvergunning alleen nodig voor bomen die op een speciale lijst staan.
  5. De bodem zeven, varkens laten grazen, worteldoek en landbouwzeil spannen, wortels wegtrekken, grond afgraven en stomen. Gemeenten hebben al alles uit de kast getrokken om de Japanse duizendknoop te bestrijden, maar de woekerplant is ze steeds te slim af. De provincie Gelderland begint nu een praktijkproef met kokend water en werkt daarbij samen met Stichting Probos en vier aannemers.
  6. In drie Gelderse steden wordt woensdag stilgestaan bij de 86 doden in het verkeer vorig jaar in onze provincie. Dat gebeurt symbolisch met 86 lege stoelen.
  7. Het kabinet gaat extra geld investeren om de files op de Gelderse snelwegen aan te pakken. Dat bleek dinsdag tijdens Prinsjesdag. Om de files op de korte termijn aan te pakken heeft minister Van Nieuwenhuizen landelijk 100 miljoen euro extra uitgetrokken.
  8. Er is geen sprake van dat de provincie Gelderland overtredingen van afvalverwerker Vink door de vingers heeft gezien. Dat schrijft Vink in een brief gericht aan onder meer Provinciale Staten van Gelderland.
  9. Op de kruising van de Oude IJsselweg en de Wesenthorstlaan in Ulft is dinsdagavond een ongeluk gebeurd.
  10. Ontroerd zijn ze door alle reacties die ze hebben gekregen, nadat vorige week hun telefooncel met daarin een ruilbieb werd opgeblazen. Jordi en Michèle de Groot uit Beesd zijn dan ook vast van plan de verwoeste telefooncel te vervangen voor een nieuwe. Met een crowdfundingsactie hopen ze het benodigde geld bij elkaar te krijgen.
Top