Gelderland

  1. De organisatie van de Zwarte Cross gooit zaterdag zo'n 8.000 dagkaarten opnieuw in de verkoop. De tickets waren in de verkoopchaos van afgelopen weekend dubbel besteld en zijn door de organisatie weer ingenomen.
  2. Een zeldzame vogel trekt tientallen natuurfotografen dezer dagen naar Wageningen. De Siberische notenkraker dook dinsdag op en trekt sindsdien veel bekijks. Omwonenden spreken van een invasie aan fotografen en liefhebbers.
  3. Het Openbaar Ministerie heeft woensdag tegen twee mannen uit Nijmegen zeven jaar celstraf geëist. Aïmane O. en Ilian S. hebben volgens het OM ruim een jaar geleden een 74-jarige vrouw op 'brute en laffe wijze' overvallen in haar woning in Malden.
  4. De leerlingen van basisschool Walburgis in Netterden (gemeente Oude IJsselstreek) zijn woensdagochtend naar huis gestuurd vanwege een inbraak in het pand. Daarbij zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 16 laptops, contant geld en wat gereedschap buitgemaakt.
  5. Meer dan 50 procent van alle bewoners van de buitengebieden in de omgeving van Arnhem en Nijmegen heeft aangegeven internet via de glasvezelkabel af te nemen als dit wordt aangelegd.
  6. Een verwarde man is woensdagmiddag op de A28 bij Nunspeet de snelweg opgesprongen en daarbij frontaal aangereden door een auto. Dat meldt de politie.
  7. Een fietsster is woensdagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval in Wijchen. Het slachtoffer werd aangereden door een auto.
  8. De politie en brandweer in Ede zijn op zoek naar een brandstichter. Aanleiding is een brand die dinsdagavond in de wijk Maandereng een auto vernielde en twee andere auto's beschadigde.
  9. Van der Valk mag in Doetinchem een hotel met meer dan honderd kamers bouwen bij de A18 en de Europaweg. Het Doetinchemse college van burgemeester en wethouders heeft de vergunning daarvoor afgegeven. Voor- en tegenstanders hebben nu nog zes weken de tijd om hun zienswijze in te dienen.
  10. In de top 20 van de hardnekkigste en duurste files in Nederland staan vijf Gelderse files. Dat blijkt uit berekeningen die onderzoeksbureau Panteia maakte voor Transport en Logistiek Nederland (TLN). In onze provincie zijn de problemen het grootst op de A1 en de A2.
Top