Gelderland

  1. De stemmen zijn geteld! De VVD is met bijna 129.000 stemmen de grootste partij in Gelderland. Forum voor Democratie is tweede geworden met ruim 124.000 stemmen. Beide partijen lijken af te stevenen op 8 zetels.
  2. De politie is op zoek naar een schennispleger die 15 maart vrouwen heeft achtervolgd in Lochem. Opvallend was dat hij een groene string droeg.
  3. Een schip is donderdagmiddag tegen de spoorbrug bij Zutphen aangevaren.
  4. Gelderland heeft gestemd en de stemmen zijn bijna allemaal geteld. Forum voor Democratie is de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen. In dit liveblog houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
  5. Een 34-jarige automobilist die op de vlucht voor de politie door Arnhem racete, is donderdag veroordeeld tot 160 uur taakstraf. Ook kreeg hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden opgelegd met een proeftijd van 3 jaar.
  6. Een vrouw die woensdagmiddag werd overvallen in haar woning aan de Schoutenveld in Apeldoorn dacht dat ze een enquêteur binnenliet. De vrouw raakte bij de overval gewond en moest hiervoor naar het ziekenhuis.
  7. In de aanloop naar de invoering van het betalen per afvalzak stelt het Arnhemse college voor om alle trommels van de ondergrondse containers geschikt te maken voor 30 literzakken in plaats van 60 literzakken. Het Arnhems platform chronisch zieken en gehandicapten (APCG) ziet hier problemen in. SP en VVD willen helemaal van diftar af.
  8. De politie en de gemeente Wijchen zijn deze donderdag in groten getale aanwezig op een recreatiepark in Wijchen. Zij controleren en handhaven daar op onder meer illegale permanente bewoning.
  9. Twee spelers van NEC staan vrijdag centraal in de sportuitzending van De Week van Gelderland. De geblesseerde Rens van Eijden en doelman Mattijs Branderhorst komen langs in het (sport)café.
  10. Het is een groot mysterie: in Wamel verdwenen vorige week meerdere verkeersborden, straatnaamborden en verwijzingsborden. Waarom de borden gestolen worden, is onduidelijk.
Top