Gelderland

  1. Hij moest lang zijn mond houden, maar nu kan machinist Coen Hesp van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij vertellen over de bijzondere dag van gisteren. De dag dat hij Sinterklaas naar Apeldoorn mocht rijden voor de landelijke intocht.
  2. In een verzorgingstehuis aan de Johan de Wittlaan in Barneveld heeft zondagmiddag korte tijd brand gewoed. Meerdere mensen zijn nagekeken door het ambulancepersoneel.
  3. Een opslagbak voor de kussens van tuinmeubilair moet Didam komend jaar redden van de overlast van de eikenprocessierups. Gemeenten en de provincie zijn nu al druk met maatregelen om het insect te bestrijden. De opslagbak van de provincie is onderdeel van een proef die wordt gehouden bij Didam en Lochem.
  4. Op een kruispunt in Apeldoorn is zondagmiddag een ongeluk gebeurd tussen twee auto's. Een van de auto's knalde daarbij op een lantaarnpaal en kwam op zijn zij terecht. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Laan van Zevenhuizen en de Mheenlaan.
  5. Het begon ooit als een bescheiden loop ter ere van het vijfjarig bestaan van een studentenatletiekvereniging, maar inmiddels is de Zevenheuvelenloop een wereldwijd bekende hardloopwedstrijd. Zondag was de 36ste editie van de loop, die traditiegetrouw 15 kilometer lang is. Omroep Gelderland deed live verslag van het evenement.
  6. Wie denkt dat je jeukerige muggenbulten alleen oploopt tijdens zwoele zomeravonden komt bedrogen uit. Bij de Muggenradar van de Wageningen Universiteit komen ook nu nog meldingen binnen van muggen die overlast zorgen. Is dit het gevolg van klimaatverandering? Of is er iets anders aan de hand?
  7. Omwonenden pleiten er al jaren voor: de N348 tussen Eefde en Gorssel moet veiliger. De provincie, die eigenaar is van de 80 kilometer weg, vindt dat ook en wil twee gevaarlijke kruispunten op het traject binnenkort aanpakken. Omwonenden zijn blij, maar denken dat er meer moet gebeuren.
  8. De Museumwinkel in Nijmegen is dit weekend flink in de prijzen gevallen op het NK prepareren in Leeuwarden. Onder andere een opgezette kolibrie, vossenkop en kraagpapegaai vielen in de smaak bij de jury.
  9. Watersportvereniging De Helling in Culemborg heeft er een nieuw sloep bij. Burgemeester van Grootheest doopte zondag de boot.
  10. Net als vele anderen komt hij er speciaal voor overgevlogen. De 82-jarige Max Nathans woont al jaren in Israël, maar voor de onthulling van een Joods monument zondag komt hij graag naar Arnhem. Tijdens de oorlog zat Nathans ondergedoken. Een groot deel van zijn familie werd gedeporteerd. Samen met zijn broers en meer dan 200 andere overlevenden of hun naasten, staat hij daar deze dag weer bij stil.
Top