Gelderland

  1. De betoging tegen racisme en politiegeweld in het Goffertpark in Nijmegen is vrijdag ondanks het slechte weer druk bezocht. De demonstratie verliep volgens burgemeester Hubert Bruls rustig, al zijn er wel twee aanhoudingen verricht.
  2. Zo'n een op de tien medewerkers van de fruitbedrijven Fruitmasters in Geldermalsen en Vogelaar-Vredehof in Enspijk zijn positief getest op corona. Volgens de GGD zijn in totaal 306 mensen getest, 34 mensen bleken het virus te hebben.
  3. 'Professioneel geschrokken' was patholoog Katrien Grünberg van het Radboudumc toen zij lichamen van overleden coronapatiënten onderzocht. De ernst van de ziekte wordt steeds duidelijker, vertelde ze vrijdag in het programma De Week van Gelderland.
  4. Op sociale media is beroering om drie verwaarloosde honden in Oldebroek. Een stichting heeft zich over de Amerikaanse bulldogs (de moeder en twee reutjes) ontfermd. 'De mensen van die honden leven in erbarmelijke omstandigheden met overal uitwerpselen en urine. Die honden moesten daar weg.'
  5. Dit is ons liveblog over het coronavirus. Hier melden we alle ontwikkelingen rond het virus, in Gelderland en wat verder belangrijk is om te weten voor jou.
  6. Cyberexpert en privacydeskundige Brenno de Winter zit in het nieuwe team dat de nieuwe ‘corona-app’ van de overheid moet ontwikkelen. Hij is daar erg blij mee: ‘Al zou het maar één dode voorkomen, dan is het al de moeite waard', zegt hij in het programma De Week van Gelderland.
  7. Het Openbaar Ministerie start een strafrechtelijk onderzoek in de zaak naar de frauderende ambtenaar. De gemeente Doetinchem, die aangifte heeft gedaan, is verzocht geen inhoudelijke informatie over de zaak meer te delen om het onderzoek niet te schaden of te beïnvloeden.
  8. Fout op fout wordt er gemaakt bij het aanmeldpunt Afstand en Adoptie in Nederland 1956 - 1984 van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Bij het meldpunt kunnen onder meer moeders zich melden die in de vorige eeuw soms gedwongen afstand deden van hun kind omdat ze ongehuwd waren. Nu blijkt dat er een datalek is geweest en dat de gespreksverslagen niet altijd klopten.
  9. Een ooievaarsnest heeft ervoor gezorgd dat er voorlopig geen treinen kunnen rijden tussen Apeldoorn en Amersfoort. Ter hoogte van Barneveld kwam het nest waarschijnlijk in aanraking met een bovenleiding en begon het te branden. Daardoor ontstond er een kortsluiting in de bovenleiding en is de bovenleiding vervolgens naar beneden gekomen.
  10. De politie en gemeente voeren met onmiddellijke ingang een zerotolerancebeleid in op de Lage Markt, Oude Haven en Waalkade in Nijmegen. De overlast door hangjongeren is daar dit jaar flink toegenomen.

Please publish modules in offcanvas position.