Gelderland

  1. Er wordt woensdagochtend nog nageblust bij het pand van opleidingsinstituut ROVC aan de Galvanistraat in Ede. Dat gebouw werd door brand voor een groot gedeelte verwoest. 'Dit is een groot verlies voor Ede', zegt een woordvoerder van de brandweer.
  2. Steeds meer ouders lijken zich bewust van de schadelijke gevolgen van alcohol voor jongeren. Dat blijkt uit de Kindermonitor, een onderzoek van de GGD Noord- en Oost-Gelderland gehouden onder 12.000 ouders. Maar uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 8% van de ouders van kinderen in de hoogste groepen van het basisonderwijs weleens alcoholvrij bier voor hun kind koopt. Dat laatste is geen goede ontwikkeling vindt de GGD.
  3. Wooncentrum de Meiberg in Nijmegen is brandgevaarlijk. Dat stelt het televisieprogramma Zembla in de uitzending van woensdagavond.
  4. Je moet er even een tijdje voor stil blijven zitten, maar dan zie je er ook echt uit als Shrek. Acteur Daniel Wolters staat de komende dagen als het groene sprookjesfiguur op het podium in Wageningen en daarvoor moet hij elke dag een paar uur in de grime.
  5. Het was jarenlang een groot succes op de Nederlandse televisie en vandaag keert het terug naar Gelderland. Met het Spel zonder Grenzen opent vanmiddag het Erfgoedfestival Over Grenzen. Twee maanden lang organiseren tientallen musea, toneelverenigingen en stichtingen in totaal 200 activiteiten om de rijke geschiedenis van Gelderland als grensprovincie te vieren.
  6. De demontage van de voormalige, historische vakantiewoning in Warnsveld start woensdag. De woning krijgt een plek bij het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. De gemeente Zutphen heeft het houten huis aangeboden en werkt mee aan de verhuizing.
  7. Het komt wel vaker voor dat een vrachtwagen stilvalt, maar langs de A50 stond woensdagochtend wel een hele bijzondere truck.
  8. De veiligheid in het buitengebied staat onder druk. Er komt een breed scala aan criminaliteit en andere illegale activiteiten voor, van wietplantages, synthetische drugslabs en dumpingen van drugsafval tot stroperij en illegaal crossen.
  9. In een loods aan de Rijnhaven in Wageningen woedde woensdagochtend een grote brand.
  10. Er komt een actieplan om het groeiende tekort aan technisch personeel aan te pakken. De installatiebranche, de provincie Gelderland en de vakbonden slaan de handen ineen.
Top