Gelderland

  1. De laatste dag van de Vierdaagse is bijna een feit. Tienduizenden wandelaars zijn op weg om dag 4 te voltooien. Op weg naar het kruisje! Wij zijn erbij. Kijk je mee? We zenden tussen 14.00 en 18.00 uur de intocht van de Vierdaagse uit op TV Gelderland, Facebook, YouTube, onze website en in de app.
  2. Aan de Hooiweg in Elspeet woedt op dit moment een grote brand op de heide. Brandweerkorpsen uit de wijde omtrek zijn opgeroepen om te helpen met blussen.
  3. Recordloper van de Vierdaagse, Bert van der Lans (86) uit Nijmegen, heeft vrijdagmiddag zijn 71e kruisje gehaald. Van der Lans liep de afstand van vier keer 30 kilometer.
  4. Een groep van twaalf jongeren is een half jaar niet meer welkom in recreatiegebied Zeumeren bij Voorthuizen, omdat ze overlast veroorzaken. De jongens van 14 tot 20 jaar hebben van de gemeente Barneveld een gebiedsverbod gekregen.
  5. Gelukkig, het is gevonden: Seb (12) van het Vteam uit Wijchen heeft zijn Vierdaagse-kruisje terug. De jonge debutant verloor de (voor hem) kostbare medaille op de Wedren.
  6. De 103-jarige Josephina 'Kieks' van der Borch van Verwolde bezocht vrijdag voor het eerst de plek waar haar broer Emile in de oorlog is doodgeschoten.
  7. Voor Het Blauwe Meer in Dinxperlo geldt een negatief zwemadvies. Dat heeft de provincie afgekondigd.
  8. Het onderbuikgevoel laat de politie in Zutphen niet in de steek, schrijft ze vrijdag op Facebook.
  9. Wil je met de trein naar Nijmegen, bijvoorbeeld voor de intocht van de Vierdaagse? Dan moet je even geduld hebben.
  10. Het zit er bijna op, de Vierdaagse van dit jaar. Maar eerst nog de intocht en zegetocht van die overgebleven 41.000 wandelaars die hun kruisje komen halen op de Via Gladiola. Steeds meer wandelaars lopen op de Via Gladiola. Volg hier het liveblog van dag 4.
Top