Gelderland

  1. 101 bezoekers van de Zwarte Cross belandden afgelopen weekend op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2017. Toen eindigden 56 mensen in het ziekenhuis, blijkt uit navraag van Omroep Gelderland.
  2. Op de A1 richting Amersfoort is ter hoogte van Barneveld een ongeval gebeurd. De weg is daardoor deels afgesloten.
  3. In Nijmegen heeft de brandweer een bewoner van het balkon van een flat gehaald. Er was brand in het appartement uitgebroken en die blokkeerde de uitweg.
  4. Een uurtje eerder dan normaal starten ze deze week. De honderden deelnemers aan de 41ste editie van de PeGeWe fietsvierdaagse in Winterswijk. Vanwege de voorspelde extreme hitte heeft de organisatie de starttijd vervroegd naar 8.00 uur.
  5. De hitte is genadeloos voor sommige huisdieren. Verkoelingstips zijn dan niet verkeerd. Dierenarts Roeland Wessels uit Nijmegen weet raad.
  6. De gemeente Nunspeet waarschuwt inwoners deze week per brief over de gevaren van natuurbranden. De brief geeft lezers tips om brand te voorkomen. De gemeente verstuurde de tips naar 2.500 adressen in Nunspeet.
  7. Een bezoeker van de Zwarte Cross is tijdens het festival zijn telefoon kwijtgeraakt. Op een wel hele aparte plek vonden twee wijkagenten uit Winterswijk het toestel maandag terug.
  8. Brand, brand, brand! Dat riep een collega van Maikel van den Brink maandag meteen nadat er brand uitbrak in meubelfabriek Cartel Living in Culemborg. Een bluspoging liep op niets uit, waarna het vuur een verwoesting aanrichtte. Het bedrijf kijkt de komende dagen wat er nog te redden is.
  9. De politie heeft tijdens de Vierdaagseweek in Nijmegen iemand aangehouden met 3000 euro aan vals geld op zak. Verder deelden agenten tientallen bekeuringen uit, onder meer wegens rijden onder invloed.
  10. Bij een bedrijf aan de Harselaarseweg in Barneveld is maandagmiddag een flinke hoeveelheid zoutzuur vrijgekomen. Dat meldt de brandweer.
Top