Gelderland

  1. De provincie Gelderland stelt een onderzoek in naar een mogelijk lek in Provinciale Staten. De Gelderlander meldde afgelopen maandag dat oud SP-voorman Emile Roemer een van de kandidaten was om commissaris van de Koning te worden.
  2. Het ziet wit in onze provincie. Vrijwel overal ligt sneeuw, maar op de ene plek ligt meer dan op de andere. Maar waar ligt het meest? Voorlopig gaat 't Harde aan kop met 9,5 centimeter sneeuw.
  3. Dinsdag 29 januari is het Woondag bij Omroep Gelderland. Stel nu al uw vraag over de Gelderse woningmarkt en krijg antwoord van experts.
  4. Het is winters in heel Gelderland, inclusief schaatspret. De afgelopen dagen gingen al diverse schaatsbanen open. Is er bij jou in de buurt al eentje open? Geef het hier door!
  5. Hond blij, baasje blij, iedereen blij. Dat is de gedachte achter de training die hondencoach Areen Eeuwes sinds kort geeft. Ze leert honden plastic afval te verzamelen zodat ze de omgeving een beetje schoner maken. Inmiddels zijn er in de omgeving van Oosterbeek al meerdere honden die op commando troep opruimen, en daar komen er alleen maar meer bij.
  6. Het college van Tiel wil niet één, maar drie herinneringsmonumenten voor KNIL-militairen realiseren. Tiel kent een grote Molukse gemeenschap.
  7. Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede polst patiënten met een beperkte levensverwachting in een uitgebreid gesprek of zij wel of niet gereanimeerd willen worden.
  8. Vijf kilometer hardlopen en onderweg 25 hindernissen nemen, en dat ook nog in deze weersomstandigheden. Ruim 500 kinderen gaan dit vandaag doen bij de schaapskooi in Heerde tijdens de Noordgouw Midwinter Survivalrun.
  9. Een familiedrama kun je het gerust noemen. De dood van de 10-jarige herdershond üllie. Het beestje heeft zoveel stress gehad van het harde knalvuurwerk tijdens oud en nieuw dat de hond doodziek werd en uiteindelijk is overleden.
  10. Bureau GLD, het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland, staat vanavond stil bij een diefstal uit de Intratuin in Arnhem. De diefstal mislukt door winkelpersoneel dat optreedt. Maar de dader ontkomt. Enkele omstanders grijpen niet in.
Top