Groningen

  1. Lijsttrekker Nienke Homan van GroenLinks ging vannacht slapen met het idee dat haar partij de grootste in de provincie was. Toen ze wakker werd, bleek de Partij van de Arbeid van Tjeerd van Dekken de grootste.
  2. Water Natuurlijk is net als bij waterschap Noorderzijlvest ook de grote winnaar bij de verkiezingen van waterschap Hunze en Aa's.
  3. Handbalsters Lois Abbingh en Tess Wester kijken uit naar de oefeninterland van vrijdagavond in MartiniPlaza tegen Duitsland. De Oranje-vrouwen trainen tot die tijd in het dorp waar Abbingh opgroeide: Ten Boer.
  4. De PvdA lijkt de grootste te zijn geworden bij de Provinciale Statenverkiezingen in Groningen. Met het overgrote deel van de stemmen geteld is de partij nipt groter dan GroenLinks.
  5. Voordat de deuren van Voedselbank Appingedam-Delfzijl op 1 april weer open gaan, wordt er achter de schermen nog hard gewerkt. Een ding is zeker: aan ruimte geen gebrek in voormalig kerkgebouw De Ark.
  6. De Nederlandse taal krijgt elk jaar weer nieuwe woorden, maar hoe zit dat met het Gronings?
  7. Bij een aanrijding op de Reitdiephaven in Groningen tussen een scooter en een auto is donderdagmiddag een persoon gewond geraakt.
  8. Twee krachtige trekpaarden zorgen ervoor dat tientallen boomstammen uit een bos bij Noordbroek worden gehaald. De inzet van de dieren kan het werken met grote machines overbodig maken.
  9. Volgens het Openbaar Ministerie hebben Zeeuwse bedrijven in de Waddenzee illegaal schelpen gewonnen. In de strafzaak tegen de bedrijven is donderdag opgeteld 280.000 euro boete geƫist.
  10. Twee mannen van 18 en 20 jaar die een flink aantal inbraken in de gemeente Westerwolde op hun kerfstok hebben, krijgen een grotendeels voorwaardelijke straf. Althans, als het aan het Openbaar Ministerie ligt.
Top