Groningen

  1. Qbuzz rust alle bussen uit met een dashcam om eventuele ongelukken vast te kunnen leggen. Volgens de busvervoerder in Groningen en Drenthe, worden de camera's uit voorzorg gemonteerd.
  2. Soms maak je tijdens vakanties dingen mee, die je de rest van je leven niet meer vergeet. De 16-jarige Joachim Scheffer uit Leek kan dat sinds gisteren ook zeggen. Op zijn vakantieadres in het Duitse Gerolstein ontdekte hij een bom.
  3. Het theaterproject 'Aan de andere kant' heeft de single 'Wie ben ik?' uitgebracht. Het nummer is onderdeel van het Gronings-Drentse theaterstuk, een drieluikproductie over de Nederlands-Molukse geschiedenis.
  4. In veel vakantielanden - zoals Frankrijk of Spanje - is autorijden op slippers, blote voeten of op naaldhakken verboden.
  5. Zes verslaggevers trekken vanaf maandag 15 juli op de fiets door de provincie Groningen. Op zoek naar Groningers en hun verhalen.
  6. De gemeente moet snel met een oplossing komen voor het gebrek aan sporthallen voor met name twee Groningse basketbalverenigingen. Dat willen oppositiepartijen CDA, 100% Groningen, VVD, PvdD en de Stadspartij.
  7. Een accurate hoeveelheid Dengs, een nieuwe roze dag, oranje boven én onder en een raadplaat met een torentje. Hier is weer een verhelderende, verse editie van Rondje Groningen.
  8. De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die plaatsvond tijdens de grasbaanraces in Aduard.
  9. De Groningse roeiers Felix Mebius en Hannah van der Sluijs vertegenwoordigen Nederland begin augustus op het wereldkampioenschap roeien voor junioren in Tokio.
  10. De bouw van de verdiepte gedeelte van de nieuwe zuidelijke ringweg in Groningen gaat waarschijnlijk miljoenen euro's meer kosten dan de bedoeling was. Toch wordt het totale budget niet overschreden, zegt de stuurgroep Aanpak Ring Zuid.
Top