Groningen

  1. Na bijna zestig jaar is het doek definitief gevallen voor de bioscoop aan het Hereplein in de stad.
  2. De volleyballers van SAMEN. Lycurgus hebben de uitwedstrijd tegen Talentteam Papendal met 0-3 gewonnen.
  3. De brand van zaterdagavond heeft de gymzaal van basisschool Het Karrepad in Groningen compleet in de as gelegd. Toch valt de schade relatief gezien mee, concludeert directeur Alinda Koerts een dag later.
  4. Het waterbedrijf vierde deze week de 140ste verjaardag. Reden genoeg om je aan de tand te voelen over de watervoorziening in onze provincie.
  5. Van de week zat ik voor de televisie. Voor Noord. Bord op schoot. Erin boerenkool met spekjes, rookworst en een beste kuil met jus. Ik dipte net een stuk worst in de jus, toen mijn vork bleef hangen. Op het beeldscherm zag ik iets bekends, iets bekends van vroeger.
  6. Wat is dé huwelijksreisbestemming van het moment, welke kleur jurk moet het worden en hoe maak je een bruiloft extra bijzonder? Het team van Expeditie Grunnen doet inspiratie op tijdens de Bruidsbeurs in Groningen.
  7. Op de eerste wereldbekerwedstrijd in Minsk is de Groninger schaatser Marcel Bosker achtste geworden op de 1500 meter.
  8. 'Eén op de tien meisjes kan niet altijd maandverband betalen. En dat moet veranderen', laat Joyce Norder-Kaldijk op haar Instagram-story weten. Daarom zamelt ze tampons en maandverband in voor de voedselbank.
  9. De onderbroekenactie van Stichting Straatwijs heeft ervoor gezorgd dat bijna 3000 daklozen in Groningen en Friesland ondergoed krijgen.
  10. De politie vermoedt dat de brand bij basisschool Het Karrepad is aangestoken. Het was de vijfde brand in anderhalve dag tijd in de Groningse Korrewegwijk.
Top