Groningen

  1. Max Verstappen is vandaag in Groningen. De meeste succesvolle Nederlandse Formule 1-coureur ooit komt de opening van de vernieuwde Jumbo-winkel in het Euroborgcomplex extra luister bijzetten.
  2. Korrewegschutter Azim A. heeft vanuit zijn cel opdracht gegeven om twee getuigen onder druk te zetten. Doel? Het intrekken van hun belastende verklaring.
  3. De gemeenteraad van Grootegast trekt 67.000 euro uit om de verkeersveiligheid op de weg langs het Van Starkenborghkanaal te verbeteren. Het geld wordt onder meer besteed aan nieuwe belijning en bebording.
  4. De satirische video van het programma Zondag met Lubach over de Amerikaanse wapenlobbyclub NRA maakt kans op een Lovie Award in de categorie komedie. De prijs staat bekend als de 'Oscars van het Europese web'.
  5. De Groninger Bodem Beweging (GBB) en het Gasberaad vragen bevingsgedupeerden hun verhaal te doen voor de camera. Die filmpjes worden komende maandag overhandigd aan Tweede Kamerleden die op werkbezoek komen.
  6. De gemeenteraad van Grootegast stelt 197.000 euro beschikbaar voor het opknappen van het gebied rond sporthal De Leegens, zwembad De Woldzoom en het nieuwe multifunctionele centrum op het sportpark.
  7. Als jullie het voor het zeggen hadden, zou er meer geld naar de zorg gaan. Dat staat in de RTV Noord Miljoenennota.
  8. De reserves van FC Groningen hebben dinsdagavond met 1-0 van HHC Hardenberg gewonnen. Jannik Pohl nam de enige treffer voor zijn rekening.
  9. Het laatste fluitsignaal van conducteur Bram en een mogelijke carrièreswitch van Alexander Pechtold. Het komt allemaal voorbij in deze gloednieuwe Rondje Groningen.
  10. In Delfzijl en Appingedam is onrust ontstaan over een voornemen om de huisartsenpost van Delfzijl 's avonds te sluiten. Daardoor zouden inwoners na 17.00 uur geen huisarts in de buurt meer kunnen bezoeken.
Top