Groningen

  1. Het kabinet trekt anderhalf miljard euro uit voor een steunpakket voor de ov-bedrijven. Met het bedrag worden vervoerders gecompenseerd voor teruggelopen reizigersaantallen door de coronacrisis.
  2. Waar decennialang huizen zijn gesloopt, worden de komende jaren ruim zeshonderd woningen gebouwd. Delfzijl staat aan de vooravond van een verandering die volgens burgemeester Gerard Beukema 'ondelfzijls' is.
  3. Buitenbaden gevuld? Check. Reparatiewerkzaamheden afgerond? Check. Medewerkers van zwembad De Papiermolen in de stad Groningen hebben de afgelopen weken niet stilgezeten. Komende maandag gaat het zwembad voor het eerst sinds maanden weer open.
  4. Sinds oktober 2016 heeft de traumahelikopter van Noord-Nederland haar thuisbasis op Groningen Airport Eelde. Sindsdien wordt het mobiele medisch team gemiddeld vijf keer per dag ingezet.
  5. Het Blotevoetenpad in Opende gaat zaterdag weer open voor publiek. Het pad is sinds begin april gesloten geweest vanwege de uitbraak van het coronavirus.
  6. Een lijnbus van Qbuzz is vrijdagmiddag op de Peizerweg in de stad Groningen in botsing gekomen met een auto.
  7. Voor het stadse deel van dit Rondje Groningen laten we de fiets staan, omdat we die niet willen zoeken op de Ossemarkt. En we hebben, net als de burgemeester, niet gereserveerd in een restaurant en dus halen we een snack bij de FC. Ga je mee?
  8. Basketbalclub Donar en de Basketball Academy RTC Noord hebben vrijdagmiddag een overeenkomst getekend om de samenwerking voor onbepaalde tijd te verlengen. Ook is het contract met RTC hoofdcoach Pete Miller verlengd.
  9. Inwoners van Het Hogeland kunnen vanaf volgende week weer hun afval inleveren bij de gemeente. Ook is het weer mogelijk om grofvuil op te laten halen. Wegens de coronacrisis was dit een aantal weken niet mogelijk.
  10. In huize Bijsterveld in Warffum is het deze week vierdubbel feest. Vera, Wessel, Ramon en Sil zijn namelijk tegelijk geslaagd voor hun eindexamen. Maar liefst vier rugtassen bungelden er donderdag aan de vlaggenstok van het gezin.

Please publish modules in offcanvas position.