Groningen

  1. Willem Smink gaat er vanuit dat hij geen voorzitter wordt van de Noordelijke Rekenkamer. Smink zegt dat als reactie op de stemming in Provinciale Staten van Fryslân van afgelopen woensdag.
  2. Inwoners van Nieuwolda en omgeving zijn vrijdagavond even na half elf opgeschrikt door een aardbeving. De schok had volgens het KNMI een kracht van 1.6 op de schaal van Richter.
  3. Bij een aanrijding op de Friesestraatweg (N370) in Stad, zijn vrijdagavond twee auto's met elkaar in botsing gekomen.
  4. Het is weer weekend! Nog geen idee wat je gaat doen? We zetten een aantal suggesties voor je op een rij.
  5. Vanwege werkzaamheden aan het spoor rijden er dit weekend geen NS-treinen tussen Groningen en Hoogeveen.
  6. Het aantal meldingen van seksuele intimidatie op Nederlandse universiteiten is in twee jaar tijd bijna verdubbeld, blijkt uit cijfers die zijn opgevraagd door het tv-programma EenVandaag.
  7. In dit Rondje Groningen blijkt dat FC Groningen alles uit de kast haalt om Ajax zondag te verslaan. Maar we storten ook ons ook in de Grunneger muziek. Dat en meer in de vrijdageditie van ons Rondje.
  8. Buren tasten nog in het duister over wat zich precies heeft afgespeeld in een woning aan de Kometenstraat, afgelopen nacht. Meerdere politiewagens en een arrestatieteam waren ter plaatse.
  9. Het Tata Steel-schaaktoernooi lijkt voor Jorden van Foreest dan toch wat te lang te duren. De Groningse grootmeester verloor vrijdag, waardoor hij zakte naar de vierde plaats.
  10. Dat ze goed kunnen basketballen, was al wel bekend. Inmiddels heeft Donar-speler Jason Dourisseau ook nog een podcast, samen met zijn voormalig teamgenoot Teddy Gipson.
Top