Groningen

  1. Burgemeester Peter den Oudsten van de gemeente Groningen heeft aangegeven dat er in meerdere branches verwacht kan worden dat de gemeente langskomt voor een controle.
  2. Het seizoen van FC Groningen zit erop. Tijd voor een terugblik met feiten over het wisselvallige eredivisieseizoen van de FC.
  3. Premier Mark Rutte vindt de uitspraak 'bevinkje' van minister Eric Wiebes 'heel erg ongelukkig'. Dat zei hij tijdens zijn wekelijkse persconferentie na de Ministerraad.
  4. Denk jij dat je misschien wel de beste kaaibakspeler van het land bent, heb je zin in een middagje in het park of heb je trek in een muzikale fietstocht, dan kom je dit weekend aan je trekken. En er is meer.
  5. Mitch Perinar is de nieuwste versterking van volleybalclub Abiant Lycurgus. De 24-jarige Amerikaan is aangetrokken voor de diagonaal-positie, de plek van de gestopte Wytze Kooistra.
  6. In dit Rondje een vraag over de panden van de Hema, een droombaan in het Lauwersmeergebied en een werkplek waar je jaloers van wordt.
  7. De Groningse gemeenteraad gaat in gesprek met coffeeshophouders over de plannen om mee te doen aan het zogeheten 'wietexperiment'.
  8. Contract geketend, de palen zijn geslagen, de wanden staan overeind en het dak zit er op. Maar dan gaat de bouwer failliet. Dat probleem treft huizenkopers in Meerstad, Blauwestad en de Groningse wijk Reitdiep.
  9. Minister Eric Wiebes sprak - naar aanleiding van zijn 'bevinkje' - van een 'hele domme verspreking' en bood zijn excuses aan, via een filmpje dat leek opgenomen in de berm van een autosnelweg.
  10. Ludovit Reis kwam als jongen van 15 jaar vanuit Hoofddorp naar Groningen om bij FC Groningen te spelen. Hij werd ondergebracht in een gastgezin in Zuidbroek.
Top