Groningen

  1. Een gedemonteerde vliegtuigmotor, beschadigde vliegtuigjes en gestolen onderdelen. Inbrekers hebben een ravage aangericht bij vliegclub Westerwolde. 'Voorlopig is de schade begroot op zo'n 100.000 euro', meldt de vliegclub.
  2. Het is misschien wel de meest gestelde vraag vandaag: waar kun je schaatsen op natuurijs?
  3. Tientallen advocaten protesteerden woensdagmorgen bij de rechtbank in Groningen. Ze zijn het niet eens met een verandering van de sociale rechtsbijstand. Over de aanpassingen wordt woensdag in de Tweede Kamer gedebatteerd.
  4. De sneeuw van deze week kan zorgen voor gladde wegen. Vele auto's rijden nu rond met winterbanden of all season banden. In landen als Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk zijn de winterbanden bij winterse omstandigheden verplicht. In ons land niet.
  5. Sinds een aantal maanden heeft de provincie Groningen een energiecommissaris. Hotze Hofstra uit Groningen is in deze onbezoldigde functie aangesteld om verbinder te zijn tussen alle partijen en instanties die zich met verduurzaming bezighouden.
  6. Haal je elektrische deken maar van zolder, want het wordt ijskoud in de nacht naar donderdag. 'Het wordt ontzetend koud met 10 tot -12 graden vlak boven het sneeuwdek', aldus weervrouw Harma Boer.
  7. Een hondengeleider van de politie heeft dinsdagavond in de Boerhaavelaan in Groningen een agressieve hond doodgeschoten.
  8. In de loop van volgende maand wordt duidelijk of er een groot gezondheidsonderzoek in de Veenkoloniën komt in verband met de komst van de windmolens in het gebied. Tegenstanders van windmolens dringen al sinds 2013 aan op zo'n onderzoek.
  9. Een auto is woensdagmorgen in een ondiepe sloot beland langs de Eenrumerweg tussen Baflo en Eenrum. Voor zover bekend raakte niemand ernstig gewond.
  10. De basketballers van Donar spelen woensdagavond een belangrijke wedstrijd in de Europe Cup. De Groningers nemen het in Italië op tegen Dinamo Sassari en moeten winnen om kans te houden op de knock-out fase.
Top