Groningen

  1. 'Te zot voor woorden dat ze zo je huis komen binnenmarcheren.' Dat zegt advocaat Jan Maarten Pol van Duikteam 'De Zeester' uit Lauwersoog over een bliksemactie van de Duitse overheid, eind vorige week.
  2. Fastfoodketen McDonald's mikt op een restaurant op het bedrijventerrein Ter Borch aan de 'Drentse kant' van de A7 bij Hoogkerk.
  3. Het overleg over de versterkingsoperatie in het aardbevingsgebied tussen de provincie, aardbevingsgemeenten en maatschappelijke organisaties met minister Eric Wiebes (VVD) van Economische Zaken is dinsdagavond geklapt.
  4. Geruchten dat Lars Veldwijk van FC Groningen naar het Bulgaarse CSKA Sofia zou gaan, kloppen volgens technisch manager Ron Jans niet. 'Er heeft zich geen enkele club bij ons gemeld, ook Sofia niet.'
  5. Op diverse plekken waar aan de zuidelijke ringweg wordt gewerkt, kom je ze vanaf nu tegen: stewards. Manouche Cruiming vervult als eerste die rol, een schakel tussen omwonenden en de Aanpak Ring Zuid.
  6. De Groningse Tweede Kamer-politici Henk Nijboer (PvdA) en Sandra Beckerman (SP) hebben een spoeddebat aangevraagd over het versterkingsoverleg dat dinsdagavond klapte.
  7. Niet werken in een projectlokaal, maar daadwerkelijk een steentje bijdragen aan de verbouwing van de Zuidelijke Ringweg.
  8. De vernieuwing van de brandweerkazerne op luchthaven Groningen Airport Eelde heeft in ieder geval drie maanden vertraging opgelopen.
  9. De recente uitspraken van burgemester Peter den Oudsten over de politie in Noord-Nederland zijn bij veel politiemensen in het verkeelde keelgat geschoten. Dat zegt vakbond ACP.
  10. De komst van Ajax-spits Mateo Cassierra (21) naar FC Groningen is een stap dichterbij. Volgens De Telegraaf zijn de clubs er inmiddels uit en gaat het nog om 'de laatste details'.
Top