Limburg

  1. Een 61-jarige man uit Baarlo is door de politie opgepakt voor ontucht met een meisje van zestien met een verstandelijke beperking.
  2. Zes ambtenaren van de gemeente Heerlen doen vrijdag 25 mei op hun fietstocht vanaf de Franse kust over de route van de Via Belgica, Maastricht aan. Wie wil, kan vanaf hotel Derlon het slotstuk naar Heerlen meefietsen.
  3. Wido Smeets (Wessem, 1957) schreef de docu-roman ‘Goed gerei’. De geschiedenis van zijn familie en de ondergang van haar meubelfabriek is het meest aangrijpende verhaal uit zijn leven. Daarom kan de journalist het niet laten liggen.
  4. De politie heeft op vrijdag voor Pinksteren een hennepplantage in een kelder van een horecagelegenheid in Geleen opgerold.
  5. Het was de Olympische Spelen of de boerderij. Stefan Mondelaers (52) verruilde België voor Nederland en de materiële rat race voor een eigen bedrijf. Hij leert organisaties te veranderen zoals de mode verandert.
  6. Als nooit tevoren heeft de Maastrichtse Watersportclub zoveel talent in huis als nu. Ben je nieuwsgierig of jij ook in zo een rank bootje over het water kan flitsen? Aanstaande zaterdag - 26 mei - kan de jeugd van Maastricht en omgeving de proef op de som nemen.
  7. De Nacht van Gulpen wil haar heroïsche karakter terug. De deelnemers aan die 70 kilometer lange tocht leveren een topprestatie, benadrukt Patries Savelberg, "en dat verdient waardering."
  8. Eijsden kende tot aan de oorlog een bloeiende Joodse gemeenschap. Struikelstenen en een apart hoekje in museum Ursulinenconvent houden de herinnering aan die tijd straks levend.
  9. Half Limburg heeft één of meerdere kledingstukken van Rowwen Hèze in de kast liggen. Marc Derks (51) is al dik 25 jaar de man die alle shirts en andere merchandise van deze band achter in de zaal verkoopt.
  10. Sterre Metselaars (15) en Stan Kaul (16) doen vmbo-t examen bij Sint Ursula in Horn. Ze hebben drie van de vier jaar les gehad in iPadklassen. "Ik kan alles laten voorlezen. Dan onthoud ik het beter."
Top