Limburg

  1. Maurice Ubags (51) uit Maastricht is de nieuwe directeur Mediahuis Limburg, uitgever van De Limburger, VIA Limburg, WijLimburg, Limburgvac en UitTipsLimburg. Ubags volgt per 1 augustus Dominic Stas op, die CEO wordt van NRC Media.

  2. Lindsey Shaw (32), een Britse moeder, heeft een ziekenhuis in de plaats Middlesbrough aangeklaagd, omdat ze vindt dat haar inmiddels 4-jarige dochtertje Emily nooit geboren had mogen worden. Het kindje zag in oktober 2014 het levenslicht en bleek een ernstige aangeboren afwijking te hebben. Volgens de vrouw zijn echo’s die in de eerste maanden van de zwangerschap gemaakt zijn, verkeerd geïnterpreteerd.

  3. Het derde zomerconcert van het Venloos carillon wordt verzorgd door pianist en muziekdocent Tino Snijtsheuvel. Hij is op zondag 28 juli te gast in de cabine van stadsbeiaardier Marcel Siebers in de Martinustoren in Venlo. Tijdens het optreden wordt klassiek, jazz, musical en pop gespeeld. Aanvang 14.30 uur.

  4. Het ziet er somber uit voor de Grote Prijs van Duitsland in de Formule 1. De kans is groot dat komende weekeinde voorlopig de laatste is. Circuit Hockenheim heeft nog geen contract voor 2020 en de directie heeft weinig hoop dat het nog goedkomt.

  5. De matrix-borden die automobilisten wijzen op vrije parkeerplaatsen in Maastricht, worden na een half jaar buiten werking te zijn geweest, vanaf vrijdag 26 juli weer gebruikt.

  6. Invoering van een hitteplan bij tropische temperaturen blijkt goed te werken. Ouderen bijvoorbeeld zijn soms zelfs beter beschermd en veiliger dan wanneer er geen hittegolf is. Uit onderzoek van de Volkskrant blijkt dat in het verleden „honderden, zo niet duizenden levens zijn gespaard door hittemaatregelen, -plannen en -protocollen”.

  7. De gemeente Maastricht moet het gebruik van lachgas verbieden op plekken waar nu al een alcoholverbod geldt.

  8. Limburg maakt zich op voor een tropische dag. Er wordt een temperatuur van 34 graden verwacht dinsdag.

  9. De Miljoenenlijn heeft voor het eerst de dienstregeling moeten aanpassen wegens gebrek aan machinisten en stokers. De nieuwe pr-man Jasper Kroese legt uit.

  10. Dat de zee levensgevaarlijk kan zijn, bleek afgelopen weekend maar weer. Drie zwemmers kwamen zondagavond bij Den Haag om het leven. Vorig jaar zorgde het warme zomerweer voor veel meer verdrinkingsdoden. Hoe houden we het deze tropische week veilig? Sander Zeilstra van de Reddingsbrigade Nederland helpt ons er door met vijf tips.

Top