Limburg

  1. Er komt dit najaar een informatie-avond waar de Maastrichtse sportverenigingen bijgepraat worden over de mogelijkheid rijkssubsidie te krijgen voor bouw en onderhoud van sportaccommodaties en voor de aanschaf van sportmaterialen. In de landelijke subsidiepot zit 85 miljoen euro. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
  2. Een groep prominente Sittardenaren heeft een energiecoöperatie opgericht. Die gaat zelf zonnestroom opwekken op daken van grote gebouwen. De startlocatie staat al vast.
  3. Het rijgedrag op kiss-and-ridestroken kan beter. Ouders worden daarom bij basisschool De Bron in Neerbeek op de regels gewezen.

  4. Politie en brandweer zijn een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand die woensdag uitbrak in een voormalige kerk in Valkenburg. In het Prinses Irene-Elizabeth kerkje was een restaurant gevestigd. De plek wordt inmiddels omschreven als plaats-delict. Er zouden aanwijzingen zijn gevonden voor brandstichting.
  5. Historische spelletjes hebben ons heel veel te vertellen. Maar wat? Onderzoeker Cameron Browne wil die puzzel oplossen aan de Universiteit Maastricht. "Het kan niet zo bedoeld zijn dat de koning altijd wint."
  6. Pro Freestyle komt weer naar Heerlen. Vanaf aankomende vrijdag is het Pancratiusplein drie dagen het toneel van BMX- en skatestunts.
  7. Verrassende mini-werken van internationale en regionale kunstenaars. Verpakt in sigarettenpakjes. Met de kunstautomaat in HuB Kerkrade wil Jacqueline van Putten kunst op een ludieke manier onder de aandacht brengen.
  8. Maastricht heeft veel buitenlandse studenten. Maar nog geen echt internationale studentenvereniging. Dat laatste gaat veranderen. Kaleido komt eraan.
  9. Burgemeester Jos Som blijft voorlopig nog aan het roer in de gemeente Kerkrade.
  10. Valt er nog wat te lachen in Heerlen? Arjan Evertz wil in het Cultuurhuis met ‘Humor in Heerlen’ de stand-upcomedy in de stad nieuw leven inblazen.
Top