Limburg

  1. Het genre wordt door literaire critici niet heel serieus genomen, maar thrillers worden wel het best verkocht. In het Heerlense Glaspaleis vertelden befaamde schrijvers van het spannende boek over hun werk. „Het is vooral veel discipline.”

  2. De politie in Hongkong waarschuwt dat ze met scherp zou kunnen schieten in confrontaties met ‘oproerkraaiers’ die dodelijke wapens gebruiken. Een politiewoordvoerder riep betogers op hun ‘gevaarlijke activiteiten’ te stoppen om een verdere escalatie van het geweld in Hongkong te voorkomen.

  3. Dit artikel is niet geschikt voor jongere lezers. Het gaat namelijk over de eerste werkdag van de Sinterklaas van Venlo en Blerick.

  4. Of je nu spreekt op een congres of voor een honderdkoppig publiek of ‘gewoon’ een presentatie geeft voor je collega’s, in het middelpunt van de aandacht staan blijft spannend. Met deze tips en trucs kom je zekerder over dan je je voelt.

  5. „Verfraai de gevel met bogen, sloop de vloer tussen twee verdiepingen en maak er een markthal in,” zegt de een. Slopen! zegt de ander. „Een lelijkere gevel dan die van het V&D-gebouw op de Markt in Sittard ken ik niet.”

  6. Inwoners van Maastricht kunnen deze maand geluidsoverlast melden bij de politie door te chatten met een virtuele agent, ‘Wout’. Het gaat om een proef. De politie wil hiermee de drempel verlagen om van relatief eenvoudige zaken melding te doen.

  7. De technische universiteiten van Eindhoven, Delft, Twente en Wageningen zijn niet gelukkig met twee nieuwe opleidingen die starten bij de Universiteit Maastricht.

  8. De politie heeft de beveiliging van de Sinterklaasintochten dit jaar maandenlang voorbereid. Mede daardoor bleven grote ongeregeldheden uit. Dat zegt politiechef Willem Woelders in gesprek met AD. ,,Het lukt ons steeds beter de komst van Sint Nicolaas in goede banen te leiden.”

  9. COLUMN - Auteur en columnist Elke Geurts (46) uit Heijen schrijft vanaf nu elke week voor De Limburger hoe zij het goede leven probeert te leven en hoe haar afkomst dat beïnvloedt.

  10. Vanaf nu beschrijft auteur en columnist Elke Geurts (46) uit Heijen elke week voor De Limburger hoe zij het goede leven probeert te leven en hoe haar afkomst dat beïnvloedt. „Dat Limburgers beleefd zijn is prima, maar onszelf wegcijferen hoeft niet.”

Top