Limburg

  1. Dax mag zich de winnaar noemen van het negende seizoen van The Voice Kids. Dat maakte presentator Martijn Krabbé vrijdagavond bekend in Beau. De zanger uit het team van Miss Montreal won de bokaal, een studiebeurs van 25.000 euro en mag zijn eerste single opnemen.

  2. Het dak van de Mèrthal in Horst wordt nog dit jaar opgeknapt. In één moeite komen er dan ook meteen zonnepanelen op het dak te liggen.

  3. Zo’n twintig mensen hebben vrijdagavond bij de Stadsbrug in Weert gedemonstreerd tegen racisme en discriminatie.

  4. Michael van Gerwen heeft weer iets om naar uit te kijken. De nummer 1 van de wereld reageerde opgetogen nadat de internationale profbond PDC bekend had gemaakt dat het World Matchplay-kampioenschap in Blackpool op de oorspronkelijke data (18 - 26 juli) zal doorgaan. Het is de eerste major die na de mondiale uitbraak van het coronavirus afgewerkt gaat worden.

  5. Niet Lionel Messi, maar Cristiano Ronaldo is de eerste voetbalmiljardair ter wereld. Althans in dollars. De verwachting is dat Messi volgend jaar pas de grens 1 miljard dollar (930 miljoen euro) passeert. Dat heeft het Amerikaanse zakenblad Forbes berekend.

  6. President Donald Trump heeft het ministerie van Defensie opgedragen 9500 Amerikaanse militairen weg te halen uit Duitsland.

  7. De Verenigde Staten dreigen met heffingen op auto’s van Europese makelij als het tarief op Amerikaanse kreeften niet wordt aangepast. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump tijdens een bijeenkomst met commerciële vissers in de staat Maine.

  8. Netbeheerder Enexis kan rekenen op een provinciale lening van ruim 80 miljoen euro. Alleen de PVV-fractie in Provinciale Staten heeft principiële bezwaren.

  9. Sinds één week is Nederland ook gaan ‘testen, testen, testen’, zoals de WHO al sinds maart roept. GGD-directeur Sjaak de Gouw, die voor alle GGD’en de infectieziektebestrijding leidt, over de eerste week die met horten en stoten verliep. ,,We hebben honderden coronapatiënten opgespoord.’’

  10. In Brazilië is grote woede ontstaan over de dood van een 5-jarige jongen. Hij viel van de negende etage van een flat in de noordoostelijke stad Recife, terwijl hij onder de hoede was van de vrouw bij wie zijn moeder het huishouden doet.

Please publish modules in offcanvas position.