Limburg

  1. COLUMN - Dat er jarenlang een ‘r’ miste op een ANWB-bord dat de weg naar Stramproy wees, kunnen we onder de noemer ‘vergissing’ scharen. Dat geldt ook voor de nieuwsbrief waarin ambtenaren die deftige extra ‘e’ in de naam van fusiegemeente ‘Beekdaelen’ vergaten. Beide foutjes werden later netjes hersteld.
  2. De bodem van tuintjes op Sittardse schootsvelden is licht verontreinigd met lood. De Volkstuinenvereniging Sittard belegt een informatieavond voor de gebruikers van het complex. Voor jonge kinderen (tot zes jaar) bestaan er mogelijk gezondheidsrisico’s.
  3. Ley Wehrens, gewezen multimiljonair, ondernemer, zakenman, concerthaleigenaar, kunstverzamelaar en levensgenieter, is onverwacht op 71-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Sittard. Op weg naar huis na een terrasbezoek werd hij op straat onwel, waarna hij korte tijd later stierf.
  4. Handbalster Inger Smits (24) uit Geleen gaat niet mee met het Nederlands team naar het Europees Kampioenschap in Frankrijk. De speelster van het Deense TTH Holstebro is woensdagavond net voor de uitzwaaiwedstrijd tegen Angola in Eindhoven afgevallen.
  5. Ze werd bespuugd, bedreigd en uitgescholden. Lotte Spreeuwenberg (27) uit Melderslo demonstreerde afgelopen zondag mee tegen racisme in Tilburg. Verslag vanuit de ‘warzone’.
  6. Het Openbaar Ministerie (OM) vindt dat verschillende van fraude verdachte pluimveehouders uit Weert, Leudal en Ysselsteyn samen ruim acht ton moeten terugbetalen. Dit omdat ze meer kippen houden en meer mest produceren dan waarvoor ze rechten betaalden.
  7. Alle vier de tunnelbuizen van de koning Willem Alexandertunnel in Maastricht zijn in de avond en nacht van zaterdag 24 op zondag 25 november volledig afgesloten.
  8. Van tientallen grote infraprojecten is het onzeker of ze doorgaan. De provincie heeft geen geld om ze allemaal uit te voeren. 31 projecten worden opnieuw tegen het licht gehouden.
  9. Proftennisster Demi Schuurs (25) is woensdagavond door burgemeester Jos Hessels onderscheiden met de Bronzen Medaille van Verdienste.
  10. Tennisster Demi Schuurs (25) kreeg woensdagavond de Bronzen Medaille van Verdienste opgespeld door burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren. De dubbelspecialiste ontving de medaille omdat zij door haar prestaties in de tenniswereld ‘haar woonplaats Nieuwstadt en de gemeente wereldwijd langdurig positief in het nieuws heeft gebracht’.
Top