Limburg

  1. Bij een brand in een appartement aan de Laatbankstraat in Vaals zijn vrijdagavond twee gewonden gevallen. Een deel van het complex is ontruimd.
  2. In Bergen is vrijdagavond een auto volledig uitgebrand.
  3. De 39-jarige Björn Claessens is vrijdagavond in MFC De Grous uitgeroepen als nieuwe prins van De Steinder Bök.

  4. Het zuidoosten van Turkije is vanavond getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 6.8. Het epicentrum lag zo’n 200 kilometer ten noordoosten van Gaziantep en 750 kilometer ten oosten van Ankara. .

  5. De Duitse verkeersorganisatie ADAC is van haar principe afgestapt dat ze pertinent tegen een beperking is van de snelheid op de Autobahnen. Daarmee lijkt de al jaren durende discussie in Duitsland over een maximumsnelheid een nieuwe impuls te krijgen. Op delen van de Duitse snelwegen mogen automobilisten nu zo hard als ze willen.

  6. Op de A67 heeft vrijdagavond een ongeluk plaatsgevonden met twee vrachtwagens.

  7. Op de lijst waarop de EU-landen worden gerangschikt op hun aandeel duurzame energie, bungelt ons land helemaal onderaan. Hoe kan dat toch?

  8. MVV heeft niet kunnen stunten bij titelkandidaat De Graafschap. De Maastrichtenaren lieten zich na de aftrap van beide helften overrompelen, vochten zich telkens terug, maar bleven met lege handen achter: 3-2.

  9. Roda JC heeft vrijdagavond een nieuwe tik moeten incasseren in een toch al loodzwaar seizoen. In het eigen Parkstad Limburg Stadion ging de ploeg van Jean-Paul de Jong met 2-3 onderuit tegen FC Volendam.

  10. In Frankrijk zijn twee gevallen van het coronavirus bekend: één in Parijs en één in Bordeaux. Dat meldt de Franse minister van Volksgezondheid.

Top