Limburg

  1. Een lint van tweehonderdduizend witte krokussen markeert deze lente de zogenoemde ‘Dodendraad’ die tijdens de Eerste Wereldoorlog de smokkel tussen België en het neutrale Nederland moest tegengaan.

  2. Bert van Marwijk heeft met de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij na dit seizoen begint aan zijn klus als bondscoach, één doel voor ogen: kwalificeren voor het WK 2022. ,,Dat is een lange route‘’, weet de 66-jarige trainer.

  3. Er is niet alleen verontwaardiging onder politici in Sittard-Geleen, die door raadslid Sergio Klein in een app-bericht ‘terroristen’ zijn genoemd. Bij diverse fracties is er ook begrip voor Kleins frustraties. Waar komt zijn gevoel van onrechtvaardigheid vandaan?

  4. De lijst Waterbelang is weer met afstand als de grootste partij uit de bus gekomen bij de woensdag gehouden waterschapsverkiezingen in Limburg. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag van de woensdag gehouden verkiezing voor het algemeen bestuur van Waterschap Limburg.

  5. In de aan ontsteltenis grenzende verbazing die in de eerste (politieke) reacties op de verkiezingsuitslag in Limburg viel te bespeuren, zaten overeenkomsten met acht jaar geleden toen de PVV de verkiezingen voor Provinciale Staten won. Nu weer een ruk naar populistisch rechts. En ook nu heeft niemand het zien aankomen. Wat zijn de lessen?

  6. Voetbalvereniging Oranje Blauw ’15 uit Posterholt wil meer geld voor het onderhoud van het sportpark dan het bedrag dat de gemeente daarvoor beschikbaar stelt.

  7. Zo’n 120 jeugdwielrenners strijken op zondag 31 maart neer in Maasbracht-Beek voor de jeugdwielerronde ‘In het Gouden Hoefijzer’. Het betreft hier jongens en meisjes in de KNWU categorieën 1 t/m 7 oftewel leeftijdscategorie 8 t/m 14 jaar.

  8. De lijsttrekkers van alle elf gekozen partijen gaan vrijdag met CDA-leider Ger Koopmans het gesprek aan over de vorming van een nieuwe provinciale coalitie.

  9. De politie heeft donderdagochtend een hennepkwekerij in Blitterswijck opgerold.

  10. Er is geen alternatieve huisvesting te vinden voor de arbeidsmigranten die nu verblijven in de voormalige Van Horne Kazerne in Weert.

Top