Limburg

  1. De gemeente Heerlen stelt jaarlijks 25.000 euro beschikbaar om het makkelijker te maken om maatschappelijke en sociale initiatieven te houden in brede scholen, ook wel brede maatschappelijke voorziening (BMV) genoemd.

  2. Sander Lantinga heeft woensdag spontaan zijn kleren uitgetrokken in de Radio 538-studio.
  3. Drie varianten liggen er voor de Maastrichtse milieuzone, maar voor een aantal bewonersgroepen is zelfs de grootste nog niet groot genoeg.

  4. De provincie Gelderland gaat onderzoeken of een lid van Provinciale Staten heeft laten uitlekken dat Emile Roemer in de race was om de nieuwe Gelderse commissaris van de Koning te worden.

  5. Een vers pak sneeuw in combinatie met een heldere hemel zorgen komende nacht voor extreme temperaturen. Volgens meteorologen kan het in Zuid-Limburg plaatselijk zelfs -14 graden worden!

  6. „Wat ze in Sittard-Geleen niet voor elkaar krijgen doen wij gewoon.” Met genoegen en enige trots deelt Erik Cremers een plaagstootje uit aan zijn vroegere woonplaats.

  7. De brandweer is dinsdag aan het einde van de ochtend uitgerukt omdat er een vreemde lucht komt uit het riool op de Henri Jonasstraat in Sittard. Twee woningen zijn ontruimd.

  8. De gemeente Gulpen-Wittem trekt bijna een half miljoen euro uit voor de reconstructie van de Pastoor Duckweilerweg en de Lodewijk XIV-straat in Eys. Het zijn de laatste woonstraten in het dorp die nog aangepakt moeten worden.

  9. Drumfanfare Blerickse Herten gaat er komende zomer voor de derde keer ‘Eine Hertelikke aovend’ van maken in ‘hertje Bliërick’.

  10. De Syrische Mohamed Kassem (40), neurochirurg en inmiddels onderzoeker aan de Universiteit Maastricht, ontvluchtte zijn geboorteland in 2014. Sinds 2016 woont Kassem in Maastricht. Afgelopen week ontving hij, net als twee anderen, een subsidie van de NWO voor een eenjarige aanstelling aan de UM. Hij gaat onderzoeken hoe MRI-scans kunnen worden ingezet om het risico op een herseninfarct bij aderverkalking te verkleinen.

Top