Noord Brabant

  1. Een man is zaterdagavond met zijn scooter op een container met bouwafval gereden. Die stond op een een fietspad bij het Smientpad in Roosendaal. De man raakte bij de botsing gewond.
  2. Brandweermannen die onderweg waren naar een bermbrand in Helvoirt, zijn met hun bluswagen in een sloot beland. De brand was veroorzaakt door de historische stroomtrein die zaterdag reed op het spoor tussen Tilburg en Den Bosch.
  3. Volgens het tv-programma Kassa van zaterdagavond zijn agenten in bijna negen van de tien gevallen te laat bij spoedmeldingen. Zo zou bijvoorbeeld de politie in de regio Oost-Brabant slecht presteren. De politie herkent zich niet in deze conclusie en vindt dat de programmamakers een vertekend beeld geven van de 'ruwe cijfers'.
  4. Het was een nacht in Den Bosch die een motoragent nooit meer zal vergeten: de nacht van 2 op 3 november 2017. Toen reden drie inbrekers vol tegen hem aan en vloog hij meters door de lucht. Vrijdag stond een van de drie verdachten voor de rechter. De officier van justitie eiste onder meer 15 maanden jeugddetentie tegen hem.
  5. Het monument dat vrijdag in Oss werd onthuld, is bedolven onder bloemen, knuffels en kaartjes. Vlinderboek is een herdenkingsplek voor de kinderen die afgelopen vrijdag precies een jaar geleden bij het spoordrama om het leven kwamen. maar ook voor alle andere mensen die een kind moeten missen. Veel mensen kwamen de dag na de onthulling even naar het monumentje toe. Zoals Marcel Moonen uit Heesch. Hij is een vriend en collega van de vader van het omgekomen jongetje Kris.
  6. RKC heeft zaterdagavond kansloos verloren van Sparta. In Rotterdam walsten de Spartanen met 4-0 over een zwak RKC heen. Willem was in eigen huis meer succesvol. De Tilburgers scoorde één keer en dat was precies genoeg om de overwinning binnen te slepen.
  7. Tentenstokken rammelen, doek wordt gevouwen en de tanks gaan weer op de dieplader. Het Basecamp dat een week in Schijndel stond wordt afgebroken. Een deel van de deelnemers gaat naar huis, het grootste deel start de motor van hun voertuig en zondag rijdt in colonne via Grave en Wijchen naar Nijmegen.
  8. De gemeente Oisterwijk legt per direct het productieproces van Fire-Up stil na twee brandjes bij het bedrijf. Daarnaast moet de voorraad vanaf nu altijd in luchtdichte en brandveilige containers worden opgeslagen. Totdat deze containers er zijn, staat er een brandwacht bij de voorraad.
  9. Zadel de natuur niet met je rotzooi op. Dat is asociaal. Rietjes en petflesjes doen er bovendien honderden jaren over om te vergaan. Genoeg reden voor een wereldwijde burgeractie om onze blauwe knikker extra leefbaar te houden: World Cleanup Day. En Brabant ruimt zaterdag mee op.
  10. De bezorgdheid is groot om het bedrijf Fire-Up in Oisterwijk nadat er vrijdagnacht weer brand uitbrak bij de producent van aanmaakblokjes. In 2013 brandde het hele bedrijf al eens af en in juli 2019 het magazijn. Toch zeggen eigenaren van omliggende bedrijven ook dat ze 'blij' zijn, omdat er nu misschien eindelijk maatregelen worden genomen. "We vragen al jaren aandacht voor de veiligheid, omdat er volgens ons van alles mis is. Maar we zijn nooit serieus genomen."
Top