Noord Brabant

  1. Voor het eerst deze winter krijgen we te maken met strenge nachtvorst. Woensdagnacht wordt het tussen de -10 en -12 graden. Vanaf 10 graden onder 0 is sprake van strenge nachtvorst.
  2. Verslagen blikken, betraande ogen en collega’s die elkaar ondersteunen. Een foto die is gemaakt van rouwende juffen van basisschool De Korenaer in Oss, een dag na het spoordrama, heeft een prijs gewonnen. Fotograaf Rob Engelaar uit Geldrop sleepte er een Zilveren Camera mee in de wacht.
  3. Bij een bedrijf aan de Centaurusweg in Tilburg heeft de politie dinsdagochtend 130 kilo gedroogde henneptoppen gevonden. Een politiewoordvoerder spreekt van een flinke vondst, voldoende om ‘tientallen coffeeshops te bevoorraden’.
  4. RKC Waalwijk en Willem II kunnen rekenen op vele miljoenen door de transfer die Frenkie de Jong volgens De Telegraaf naar Barcelona maakt. Willem II zou volgens de krant zeven miljoen euro kunnen bijschrijven als de transfer doorgaat. RKC kan rekenen op vier miljoen. Voor de Waalwijkers zou dit betekenen dat de club in één klap een bedrag kan bijschrijven dat groter is dan de jaarbegroting.
  5. Meerdere auto's zijn woensdagmorgen door de gladheid van de weg geraakt. Niemand raakte gewond, wel was er sprake van blikschade.
  6. Bij langlaufen denk je niet meteen aan Brabant. Maar woensdagochtend stond er in Uden toch een hele groep klaar op de langlaufski’s. Door de sneeuwval van dinsdag ligt er een genoeg om een tochtje door echte sneeuw te maken.
  7. De politie heeft dinsdagnacht een man uit Raamsdonksveer opgepakt in Teteringen. Bij zijn aanhouding bleek de man drie messen, wapenstok en 8000 euro cash geld bij zich te hebben.
  8. Bij sommigen gaan de nekharen nog recht overeind staan als ze terugdenken aan de verplichte boeken die op school moesten worden doorgeploegd bij het Avi-lezen (technisch lezen). Maar lezen kan ook leuk zijn. Om dat te bewijzen werd er woensdag overal in de provincie voorgelezen bij het Nationale Voorleesontbijt. En ook in de Silvester-Bernadette school in Helmond lagen de broodjes en chocomel klaar voor de kleuterklassen voor een goed ontbijtverhaal.
  9. Chipmachinefabrikant ASML in Veldhoven heeft vorig jaar opnieuw een omzetrecord geboekt, namelijk 10,9 miljard euro. Een jaar eerder bedroeg de omzet nog ruim 9 miljard euro. Ook de winst steeg naar recordhoogte, bijna 2,6 miljard euro. Over heel 2017 behaalde ASML een winst van ruim 2 miljard euro.
  10. Een automobilist is dinsdag gewond geraakt nadat er een ijsbal tegen zijn auto was gegooid. Dat gebeurde toen het slachtoffer op de Brabantlaan in Vught reed.
Top