Noord Brabant

  1. Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag onvoorwaardelijke celstraffen van één tot vier maanden geëist tegen 14 relschoppers. Volgens het OM misdroegen de mannen zich ernstig na de wedstrijd FC Den Bosch tegen Go Ahead Eagles van afgelopen mei. Agenten en paarden zouden met riemen zijn geslagen, met meerdere gewonde politiepaarden tot gevolg.
  2. Een man van 81 uit Uden moet, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, anderhalf jaar de cel in, omdat hij zijn vriendin meerdere keren langdurig mishandelde, onder meer met een hamer. De man zit al maanden vast.
  3. Iedereen zag het de afgelopen dagen aankomen, maar toch is de verslagenheid groot na het overlijden van motorrijder Edwin Straver. De coureur uit Rijswijk overleed in de nacht van donderdag op vrijdag, nadat hij vorige week in de Dakar Rally zwaargewond raakte. "Ik ben een Dakar-maatje kwijt", zegt Paul Spierings, die ook op de motorfiets in Saoedi-Arabië aanwezig was.
  4. Eindhovenaar en PSV-fan Theo Maassen is beschikbaar als trainer van PSV. Dat zei hij vrijdagmiddag in het Radio 1-programma Bureau Sport. "Ik kan het toch niet slechter doen dan Ernest Faber?"
  5. Een lange, heel lange rij voor de deur van de Venise Bar in Breda vrijdagavond. Daar worden de kaarten voor de jaarlijkse Klûntocht verkocht. Het evenement in de binnenstad van Breda is razend populair én lijkt het populariteitsplafond nog niet te hebben bereikt. Een uur of langer in de rij staan is dan ook helemaal geen opgave. "Ik heb er twee uur voor in de rij gestaan, maar nu heb ik ze!"
  6. Het zijn nog altijd roerige tijden in Eindhoven bij PSV. Donderdagavond leverde de Eindhovense formatie de zoveelste wanprestatie van het seizoen door te verliezen van NAC in de KNVB beker. Grote vraag is nu hoe het verder moet bij PSV en of het seizoen er eigenlijk al niet op zit.
  7. Bredase studenten hebben een drone en app gemaakt waarmee volledig automatisch en supersnel wilde dieren gevonden kunnen worden in natuurreservaten. Het technische hoogstandje werd vrijdagmiddag gepresenteerd op luchtvaartindustrieterrein Aviolanda in Hoogerheide.
  8. Als het aan de burgemeester van Vught ligt, komt er een extra beveiligde rechtbank in de penitentiaire inrichting in zijn gemeente. In een brief heeft Van de Mortel aan minister Dekker van Justitie en Veiligheid gevraagd om dit te realiseren.
  9. De kans is groot dat er op 5 februari weer lange, lange files staan. Farmers Defence Force heeft op die dag een nieuw protest aangekondigd. "Tja, als we met de trekker rond de middag bij het Catshuis willen zijn, moeten boeren uit het oosten van de provincie 's nachts al wel vertrekken. Dus ja, er zal wel verkeershinder ontstaan."
  10. Een triest dilemma voor moeder Anne* uit de regio Altena. Een tatoeage op haar arm, die herinnert aan haar in 2006 overleden zoontje, wordt door een progressieve auto-immuunziekte in haar lichaam aangevallen. "Het moet weg, het moet eruit. Het jeukt, doet pijn en voelt branderig aan, maar het is wel de tatoeage die herinnert aan mijn zoontje.”
Top