Noord Brabant

  1. Een huis aan de Weebosserweg in Bergeijk is dinsdagochtend vroeg door brand verwoest. De uitslaande brand ontstond iets na vier uur. Er raakte niemand gewond. Op het moment van de brand was er niemand in het huis aanwezig. Het vuur werd ontdekt door de krantenbezorger. Hij belde 112.
  2. Een 27-jarige man uit Oss is maandagavond opgepakt nadat hij een politieagente in het gezicht heeft geslagen en gespuugd. Zij raakte hierbij gewond aan haar gezicht.
  3. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het hitteplan afgekondigd in verband met de hoge temperaturen waarmee we te maken hebben. Het hitteplan geldt voor heel Nederland. In vrijwel heel het land geldt inmiddels ook code oranje voor aanhoudende extreme hitte. De temperaturen die voor woensdag en met name donderdag worden verwacht, zijn in Nederland nog niet eerder voorgekomen.
  4. De luchtkwaliteit wordt de komende dagen slecht tot zeer slecht. Daarvoor waarschuwt MeteoGroup. Woensdag is de luchtkwaliteit onvoldoende tot slecht. Donderdag is deze plaatselijk zelfs zeer slecht. Dat komt door de grote hoeveelheid ozon die toeneemt met de vele zonnestraling.
  5. Dinsdag 23 juli 2014. Een dag die voor altijd in het geheugen gegrift zal staan van Tilburger Johan van Laarhoven (58). Precies vijf jaar geleden werd de voormalig coffeeshopbaas van The Grass Company - met vier zaken in Tilburg en Den Bosch - samen met zijn vrouw Tukta in hun huis in Thailand opgepakt voor het witwassen van miljoenen euro's. Wat was er aan de hand en wat is er de afgelopen jaren gebeurd? Een terugblik.
  6. Een voetganger is maandagavond op de Taxandriaweg in Waalwijk ernstig gewond geraakt nadat hij werd geschept door een auto. Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
  7. Twaalf huisdieren zijn donderdag uit een huis in Sambeek gehaald en naar de dierenopvang gebracht. Volgens de gemeente Boxmeer, waar Sambeek onder valt, zouden de dieren overlast veroorzaken en dreigden ze aan hun lot te worden overgelaten. Maar al snel bleek daar volgens eigenaar Huub Schoenmaker niks van te kloppen. Huub, die met zijn vrouw op vakantie was toen de dieren werden weggehaald, is woest. Hij eist nu excuses en een schadevergoeding van de gemeente.
  8. Kinky, uitgedost, maar vooral heel erg roze. Tilburg stond op kermismaandag op z’n kop tijdens Roze Maandag. De gekste outfits kwamen voorbij en tegelijkertijd kon iedereen ‘lekker zichzelf zijn’. Hieronder een samenvatting in foto's en video.
  9. Het Spoorpark in Tilburg gaat beveiligers inzetten in de avonduren. Die moeten ervoor zorgen dat jongeren niet te dominant aanwezig zijn in het fonkelnieuwe park.
  10. Tussen de drukke provinciale wegen en de industrie van Helmond ligt een klein natuurparadijsje. Helmonder Lambert Cox zet zich er al bijna tien jaar voor in. Dat zag de gemeenteraad en De Groene Punt in Helmond is inmiddels uitgeroepen tot officieel natuurterrein. Waar je tot rust kunt komen onder dikke bomen en een grote kans hebt om ijsvogeltjes te zien.
Top