Noord Brabant

  1. MANCHESTER - In voorbereiding op de start van het nieuwe seizoen is NAC, na een trainingskamp in Oudenbosch, nu in Engeland. In Manchester maakt de club uit Breda gebruik van de trainingsfaciliteiten van landskampioen Manchester City. Er wordt hard gewerkt onder leiding van de nieuwe trainer Mitchell van der Gaag. Maar klagen? Nee hoor.
  2. TILBURG - De Tilburgse Kermis is officieel begonnen! Tien dagen lang staat de stad volledig op zijn kop. Omroep Brabant is er live bij tussen tien uur 's avonds en één uur 's nachts met Brabantse Nachten Zijn Lang.
  3. SPRANG-CAPELLE - Op de kruising van het Halve Zolenpad en de Julianalaan in Sprang-Capelle is vrijdagmiddag een wielrenner geschept door een auto.
  4. DE MORTEL - Een man is vrijdagochtend in een huis aan de Nachtegaallaan in De Mortel bedreigd door waarschijnlijk drie overvallers. Het slachtoffer werd door de drie geslagen en ze eisten geld van hem. De daders zijn er in een auto vandoor gegaan. Het slachtoffer zette de achtervolging in en reed op de Dr. de Quayweg in Elsendorp achterop de auto van de daders.
  5. OSSENDRECHT - Zaterdag is het exact een halve eeuw geleden dat Jan Janssen de Tour de France won. De succesvolle wielrenner is geboren in Nootdorp bij Den Haag maar is sinds jaar en dag verknocht aan Ossendrecht en Hoogerheide. Daar volgt hij de Tour de France op de voet.
  6. AARLE-RIXTEL - Met schepnetten hebben medewerkers van Waterschap Aa en Maas, samen met vrijwilligers van IVN, duizenden vissen van de dood gered. Ze zijn uit uitgedroogde poelen en beken gehaald en naar de rivier de Aa gebracht, waar nog wel genoeg water is.
  7. HELMOND - Martine (35) is ziek. Daarom heeft ze hulphond Floris. De twee zijn onafscheidelijk. Maar het gaat niet goed met Floris: hij is nu ook ziek. Zo ziek, dat hij op de intensive care van een speciale dierenkliniek lag.
  8. TILBURG - Maandag is het Roze Maandag in Tilburg. En dat betekent behalve feesten, zonneschijn en regenbogen ook dat eenmalig het Gayformatorisch Dagblad wordt gepubliceerd. Drieduizend stuks zullen worden uitgedeeld.
  9. EINDHOVEN - Deze week maakten verschillende profclubs weer de jaarlijkse teamfoto. Beter gezegd: één van de twee jaarlijkse teamfoto's. Want naast de foto's die zo vroeg in de voorbereiding gemaakt wordt, volgt er na het sluiten van de transfermarkt nog een. Vreemd? Clubs weten niet beter, het hoort er gewoon bij.
  10. BREDA - Jeroen Zoet blijft langer bij PSV. Het contract met de 27-jarige goalie is met twee seizoenen verlengd. De Veendammer staat nu tot 2021 onder contract in Eindhoven.
Top