Noord Brabant

  1. TILBURG - Fran Sol heeft de mogelijkheid om Willem II in te ruilen voor Cruz Azul. De club uit Mexico wil de Spaanse spits dolgraag naar Midden-Amerika halen. “Na mijn vakantie zal ik de beslissing maken.”
  2. WERKENDAM - Het Instituut voor Beeld en Geluid heeft 170 films online gezet van de NSB: de Nationaal Socialistisch Beweging. De beweging die in 1943 honderdduizend leden telde werd geleid door de in Werkendam geboren en woonachtige Anton Mussert. De collectie die nu online staat bevat beelden van de zogeheten Hagespraken en redevoeringen van de NSB-leider. Mussert was van 1942 tot 1945 leider van de nationaal-socialistische beweging, die samenwerkte met de Duitse bezetter.
  3. BREDA - BREDA - De koepelgevangenis in het centrum van Breda wordt voorlopig nog niet verkocht. De huidige exploitant en leegstandsbeheerder VPS heeft dat dinsdag bekendgemaakt. Het huurcontract met het Rijksvastgoedbedrijf, eigenaar van het complex is verlengd tot eind 2020.
  4. EINDHOVEN - Brian Bogers kreeg voor het huidige seizoen mooi nieuws. De motorcrosser mocht voor het team HRC in de MXGP gaan rijden, de koningsklasse van de motorsport. Een droom leek uit te komen. Leek, want door blessureleed heeft hij nog geen wedstrijd gereden en zit hij meer op de bank dan op de motor.
  5. EINDHOVEN - Terwijl het in grote delen van Brabant hoogstens een beetje druppelde dinsdagavond en -nacht, was het weer op sommige plaatsen bar en boos. Daar zorgden plaatselijke hoosbuien voor flinke wateroverlast.
  6. ROOSENDAAL - De gemeenteraadsverkiezingen zijn al even achter de rug, maar in De Kring in Roosendaal wordt er woensdagavond nog even op teruggeblikt. In de schouwburg gaat namelijk de documentaire van Sven de Laet in première. In de korte film volgt de student journalistiek leeftijdsgenoten die de eerste stappen zetten in hun politieke carrière. “Ik wilde weten wat hun drijft.”
  7. SPRANG-CAPELLE - Het gaat goed met de bever in onze provincie. Dat is natuurlijk fijn voor het dier, maar niet voor onze dijken. Als een bever een burcht graaft in een dijk, houdt die het water niet meer tegen, waardoor de kans op overstroming te groot wordt.
  8. HELMOND - De Lightyear One, de eerste gezinsauto op zonne-energie, rijdt in 2020 over de Brabantse wegen. De auto is een ontwerp van Lightyear uit Helmond. Hoewel het definitieve ontwerp nog niet is vrijgegeven, hebben al 23 (potentiële) kopers zich gemeld.
  9. VALKENSWAARD - Een vrachtwagenchauffeur is dinsdagnacht gewond geraakt nadat hij met zijn truck langs de Luikerweg in Valkenswaard in een sloot belandde. De chauffeur die uit de richting België kwam, raakte rond twee uur door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt.
  10. KAATSHEUVEL - Op camping Duinlust in Kaatsheuvel heeft dinsdagnacht een grote uitslaande brand gewoed. Het gebouw waar het oude restaurant en de receptie zaten, is door de brand verwoest. Enkele chalets die rond het gebouw staan, werden ontruimd. Een aantal gasten is opgevangen op camping Droomgaard in Kaatsheuvel.
Top