Noord Brabant

  1. Een scooterrijdster is woensdagmiddag in Tilburg gewond geraakt na een botsing met een pick-up.
  2. Een grote boog met daarop de bekende rood witte vlakken; de Braboog werd ontworpen door Roos de Bruijn uit Oss om te laten zien dat tolerantie belangrijk is en iedereen mee mag doen. "Ik merkte dat er in verschillende wijken, maar ook bijvoorbeeld bij verenigingen een probleem was met nieuwe mensen toelaten. Ik ontwierp de Braboog, daar mag elke Brabander, met welke achtergrond dan ook, onderdoor lopen." Inmiddels staat het atelier vol met andere werken en is de Braboog opzoek naar een nieuwe plek.
  3. iDEAL schenkt voor bijna 5000 euro aan voedselpakketten aan de actie 'Samen voor de Voedselbank' van Omroep Brabant. Ook de regionale omroepen L1, RTV Drenthe en RTV Oost krijgen eenzelfde gift. Daarmee kunnen honderden gezinnen die onder de armoedegrens leven iedere week worden geholpen.
  4. Marja Slats uit Noordhoek reageerde op een opmerkelijk oproep op Facebook. Dénis van Vliet uit Tilburg was dringend op zoek naar een nieuwe nier. Hij leed al jaren aan een zeldzame nierziekte. Niemand in zijn directe omgeving kon hem helpen. Maar toen was daar Marja. Ook Nik van Hoogstraten uit Den Bosch is genomineerd.
  5. Salto’s en kurkentrekkers met 150 kilometer per uur. Dronepiloot René Sebastian (32) uit Best draait er zijn hand niet voor om. Hij is genomineerd voor de Drone Awards 2018. ‘Echt te gek.’
  6. Sylvie Meis is volgens bronnen van weekblad de Story weer smoorverliefd. De 29-jarige Bart Willemsen uit Tilburg zou de gelukkige zijn. Het blad betrapte de Tilburger bij Sylvies huis in Hamburg toen ze hem voor het eerst bij haar thuis had uitgenodigd.
  7. De 24-jarige man die geldt als verdachte van de dodelijke steekpartij dinsdag in Veghel is woensdagochtend ontslagen uit het ziekenhuis. Hij zit nu vast op het politiebureau.
  8. De politie is in Breda en omgeving bezig met een grote controle van pakketbezorgers. Op verschillende plekken in de stad worden busjes van bezorgers aan de kant gezet en helemaal doorgelicht.
  9. Justitie heeft woensdag bij de rechtbank in Den Bosch geëist dat zes pluimveehouders in totaal ruim 865.000 euro betalen aan de staat. Twee van de kippenboeren komen uit Brabant, ze hebben bedrijven in Haghorst en Lage Mierde. De kippenboeren hebben zich volgens justitie schuldig gemaakt aan mestfraude.
  10. Ryanair-topman Michael O'Leary peinst er niet over om aan te schuiven bij een rondetafelgesprek met de Tweede Kamer over veiligheid en arbeidsomstandigheden in de luchtvaart. Hij vindt de overige sprekers niet deskundig genoeg en vreest dat de bijeenkomst bedoeld is als 'een niet op feiten gebaseerde publiciteitsactie tegen Ryanair'.
Top