Noord Brabant

  1. De politie heeft vrijdagavond videobeelden vrijgegeven van de verdachte van de steekpartij op station Breda. Op de beelden is te zien hoe de verdachte door de stationshal rent.
  2. Een man is vrijdagavond om het leven gekomen bij een ongeluk met een hakselaar. Het ongeval met deze landbouwmachine gebeurde rond negen uur aan de Deelenweg in Maren-Kessel.
  3. Welkom bij de liveblog van de 55e ELE Rally. 79 rijders en hun navigators starten vanavond met hun klassementsproeven. Vooraf hebben ze het parcours verkend. Vorig jaar won Hermen Kobus. Hij is echter gestopt met rijden.
  4. Roy Donders gaat meedoen aan Expeditie Robinson. Dat meldde het SBS6-programma 6Inside vrijdagavond. In dezelfde uitzending werd bekend dat het showprogramma gaat stoppen.
  5. Mathieu van der Poel heeft bij de tweede wereldbekerwedstrijd op de mountainbike in Tsjechië de zogeheten shorttrack gewonnen, een korte race die de startvolgorde van de reguliere wedstrijd bepaalt. In Nove Mesto was de Nederlandse alleskunner van Corendon-Circus veel beter dan de rest.
  6. Het is druk bij recreatiestrand de Asterdplas aan de rand van Breda. Maar niet met bezoekers. De plas is sinds een tijdje namelijk bezet door zo'n driehonderd ganzen. Tot grote onvrede van de Bredanaren.
  7. Op de parallelweg van de Eindhovenseweg is vrijdagavond een ernstig ongeluk gebeurd. Een scooter met daarop twee jongens botste frontaal tegen een auto.
  8. Ruim zevenhonderd woningen in Landhorst, Wanroij, Wilbertoord en Sint-Hubert zaten vrijdagavond enige uren zonder stroom. De oorzaak van de stroomstoring is nog onduidelijk.
  9. Het is misschien wel de leukste betaalde bijbaan van Brabant: Instagram-reporter voor de gemeente Heusden. Een week of zes geleden zette de gemeente Heusden een vacature online voor de functie van Insta-reporter. Dit weekend al gaat het vijftal Cas, Angel ,Iris, Kely en Merel voor het eerst op stap om voor de gemeente Heusden het nieuws in flitsende en pakkende video’s te brengen.
  10. De Tilburgse bibliotheek LocHal is genomineerd voor ‘Beste Bibliotheek van de Wereld 2019’. De LocHal gaat de strijd aan met nog drie andere openbare bibliotheken. De bieb in het iconische gebouw is pas sinds januari geopend.
Top