Noord Holland

  1. Een crematorium aan de Purmerweg in Purmerend sluit voorlopig de deuren, omdat er radioactieve stoffen zijn vrijgekomen bij de crematie van een overleden kankerpatiënt.
  2. Scholengroep Zaan Primair overweegt op basisscholen in de Zaanstreek een vierdaagse schoolweek in te voeren vanwege het lerarentekort. Op een enkele school is zelfs al een paar maanden geëxperimenteerd met een kortere schoolweek.
  3. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar ook de komende twee weken kunnen we nog genieten van zonnig en warm weer. De warmste dag wordt naar verwachting volgende week vrijdag, als het kwik in Noord-Holland stijgt naar 34 graden. Maar ook het vooruitzicht voor de eerste dagen van augustus stemt zonaanbidders positief.
  4. In een woning in Osdorp heeft de politie bijna 200.000 euro aan contant geld gevonden. Op het adres stond niemand ingeschreven, maar er woonde wel iemand: een 'spookburger'. De politie heeft het geld in beslag genomen en de recherche doet onderzoek.
  5. Op de eerste dag van de vakantie is de verwachte druk meteen zichtbaar op luchthaven Schiphol. Niet alleen bij het inchecken staan mensen in lange rijen, maar ook reizigers van arriverende vluchten moeten rekening houden met lange rijen bij de bagagebanden.
  6. Door grootschalige werkzaamheden die vanaf morgen plaats gaan vinden op station Zaandam, is er tot en met volgende week zondag geen treinverkeer mogelijk tussen Zaandam en Uitgeest. Door de Zaanstreek rijdt vervangend busvervoer en intercity's tussen Alkmaar en Amsterdam worden omgeleid via Haarlem.
  7. Een 14-jarige jongen uit Haarlem is gisteravond rond 22.15 uur beroofd van zijn telefoon. Bij de beroving is de jongen bedreigd met een mes en heeft hij een klap gekregen.
  8. Nu ook Noord-Nederland vakantie heeft, kunnen de drukke dagen op Schiphol beginnen. Er staan vandaag rijen bij incheckbalies en de paspoortcontrole. Het gaat nu nog om 'normale drukte', maar deze zomer kan het nog veel drukker gaan worden.
  9. (AT5) De aanvaring van een pont tegen de kade van station Amsterdam Centraal met dertien gewonden tot gevolg werd veroorzaakt door een menselijke fout. Dat blijkt uit de onderzoeksresultaten naar de verschillende aanvaringen met de kade afgelopen voorjaar.
  10. (AT5) Tegen de 33-jarige Quincy S. is een levenslange celstraf geëist voor zijn aandeel in de fatale schietpartij waarbij de 25-jarige Youssef el Kahtoui. Het slachtoffer stapte die nacht op de De Clercqstraat uit zijn auto toen er op straat geschoten werd. De schutter nam vervolgens El Kahtoui onder vuur die ter plaatse stierf.
Top