Noord Holland

  1. "Absolutely sensational!" Zo omschreef jurylid Simon Cowell het finale optreden van Glennis Grace in eerste finaleshow van America's Got Talent. De Amsterdamse zong het nummer Run van Snow Patrol en kreeg daarmee niet alleen het publiek, maar ook de jury overeind.
  2. Door een ongeval op de A7 ter hoogte van Hoorn, is de weg in noordelijke richting dicht. Er is op dit moment meer dan een half uur vertraging. Bij het ongeluk zijn een bestelbus met viskar en personenauto betrokken.
  3. De schrik was gistermorgen groot, toen er aan Plein 13 in Wormerveer een deel van een parkeergarage boven een supermarkt instortte. Na ruim drie uur kon de brandweer bevestigen dat er geen slachtoffers waren gevallen. NH Nieuws zet alle feiten tot nu toe op een rijtje.
  4. In alle treinen en op alle stations moet een toilet komen. Dat geldt ook voor sprinters in de regio en kleine haltes. Dat zegt de ombudsman voor het openbaar vervoer Annemarie den Toom vandaag in De Telegraaf.
  5. De meeste mensen kennen Nelly Frijda in de rol van 'Ma Flodder', maar ze heeft zoveel meer gedaan dan dat. Ooit begon ze bij Wim Kan en speelde ze hoofdrollen in musicals. Zingen kon ze als de beste.
  6. Het bureau van Ir. Cornelis Lely, de man die de Afsluitdijk en de Zuiderzeewerken heeft bedacht, is toegevoegd aan de collectie van het Zuiderzeemuseum. Het is een grote aanwinst vindt conservator Andre Groeneveld. "Dit is zeker een topstuk voor ons museum."
  7. (AT5) Bij een steekpartij in de Amsterdamse wijk De Baarsjes is vanavond een man ernstig gewond geraakt. De politie heeft in de omgeving een verdachte aangehouden. Een deel van de Van Kinsbergenstraat en een deel van de Van Speijkstraat is afgezet.
  8. Een crowdfunding moet de Volendamse Liza Veerman helpen weer een normaal leven op te bouwen. Vorig jaar verloor ze beide benen na een meningokokkenbesmetting. Het doel is nu om haar een speciale auto te geven die ze helemaal met haar handen kan bedienen.
  9. De handgranaat die eind augustus explodeerde op de eerste verdieping van de flat Beukenhorst in Diemen, ging waarschijnlijk af bij het verkeerde appartement. De politie tast nog in het duister wat de dader betreft en looft daarom 10.000 euro uit voor de gouden tip.
  10. (AT5) Glennis Grace kan aankomende nacht het dertiende seizoen van de Amerikaanse hitshow America's Got Talent op haar naam schrijven. De Amsterdamse zangeres krijgt wel te maken met stevige concurrentie.
Top