Noord Holland

  1. De Gooise gemeenten reageren verdeeld op het besluit van de provincie om de fusieplannen met enerzijds Wijdemeren en Hilversum en anderzijds Blaricum, Laren en Huizen te stoppen. Terwijl Laren 'zeer verheugd' is, is Hilversum juist teleurgesteld. "Vooral wanneer het gaat om de energie die inwoners, colleges en gemeenteraden in Gooi en Vechtstreek hebben gestopt om tot regionale herindelingen te komen", aldus wethouder Karin Walters.
  2. Advocaat Richard Korver is tevreden met de strafeis van het Openbaar Ministerie (OM) tegen de verdachte in de zaak-Milica van Doorn. Hüseyin A. kreeg vandaag te horen dat het OM 20 jaar celstraf tegen hem heeft geëist wegens het verkrachten en doden van de 19-jarige Zaanse in 1992.
  3. Boef zegt dat hij zijn enkelband heeft gescheurd. "Mijn enkel is er zeer slecht aan toe en ik moet nu naar de fysiotherapeut", aldus de Alkmaarse rapper op Instagram. In een video zie je dat hij op krukken loopt en later dat zijn enkel is ingetapet.
  4. Een nog onbekende man heeft vorige maand op klaarlichte dag een slijterij in Amsterdam-Noord overvallen. Dat deed hij door de aanwezige medewerker te bedreigen met een hakmes.
  5. Een plofkraak aan de Vermiljoenweg in Zaandam legde afgelopen maandag het winkelcentrum en de omgeving urenlang plat. Getuigen zagen twee onbekende mannen wegrijden op een brommer, maar de politie ze nog niet te pakken gekregen. "We willen dit graag oplossen, want deze plofkraak was levensgevaarlijk."
  6. Er is een faillissement aangevraagd voor de golfbaan Naarderbos in Naarden. De rechter heeft de aanvraag gisteren behandeld. Dat bevestigt de curator tegen NH Nieuws na eerdere berichtgeving van eigenaar Michael van de Kuit in tijdschrift Quote. Het is onduidelijk of de baan open blijft. De curator beslist onder meer hierover de komende tijd.
  7. Perfect voor als je nog sinterklaas- en kerstcadeaus moet scoren: Black Friday komt eraan. Dat is een uit Amerika overgevlogen kortingsfestijn voor allerlei spullen. Maar pas op! Want oplichters maken dankbaar gebruik van deze hype door middel van malafide webshops.
  8. Er wordt nog niet bepaald veel gestemd bij de herindelingsverkiezingen van Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Dat merken ze in het mobiele stembureau. Om 14.00 hadden slechts zeventien mensen in de dubbeldekkersbus - die al sinds 7.30 meerdere plekken heeft aangedaan - hun stem uitgebracht.
  9. (AT5) Het Openbaar Ministerie (OM) eist tot 50.000 euro boete tegen de twee bouwbedrijven voor het fatale ongeluk van de omgevallen heipaal in 2016, waarbij een 54-jarige vrouw overleed en een man zwaargewond raakte.
  10. De toekomst voor de Noord-Hollandse jongeren die bij jeugdzorginstelling Transferium in Heerhugowaard zitten, blijft voorlopig nog ongewis. Vanmiddag diende in Amsterdam het kort geding dat Transferium tegen achttien Noord-Hollandse gemeenten had aangespannen, maar de rechter heeft meer tijd nodig om uitspraak te doen.
Top