Overijssel

  1. Op de ochtend na Prinsjesdag komen ondernemers uit de regio bij elkaar om te netwerken en te spreken over de staat van het ondernemersklimaat. Onder het genot van een broodje en een glas melk of sinaasappelsap wordt vanochtend ook in de schouwburg in Hengelo nagepraat over Prinsjesdag. "We weten dat het goed gaat, dat heeft ook zijn weerslag in Overijssel." 

  2. Op de A1 is vanochtend tussen knooppunt Azelo en afslag Rijssen een ongeluk gebeurd. De linkerrijstrook is afgesloten, waardoor een file is ontstaan. Verkeer richting Deventer wordt geadviseerd om te rijden en de borden U39 te volgen.

  3. De 11-jarige Rosalijn van Zijtveld uit Kampen wordt vanmiddag beëdigd als jeugdburgemeester van Kampen. En ze is ambitieus: "Ik wil graag meedenken in Kampen."

  4. Steenwijkerland moet met een nieuwe vaarverordening voor Giethoorn komen. Volgens botenverhuurder Jan Gerdez moet op die manier de illegale botenverhuur worden aangepakt. Ondernemers zonder een vergunning verhuren boten aan toeristen in Giethoorn, waardoor de overlast groter dan ooit is.

  5. "Een mooi verhaal, maar vrij algemeen." Dat is eerste reactie van de Overijsselse politici die vandaag in Den Haag waren om de troonrede van de koning te horen. Als het aan hen lag, had de regio wel iets meer benoemd mogen worden.

  6. Er mag een coffeeshop komen aan de Vechtstraat in Diezerpoort in Zwolle. De gemeente heeft daar toestemming voor gegeven en heeft alle 165 zienswijzen van omwonenden van tafel geveegd.

  7. Een 21-jarige vrouw en een 24-jarige man uit Dalfsen zijn aangehouden voor betrokkenheid bij de steekpartij in Zwolle, afgelopen zondag. De 17-jarige jongen die gisternacht werd aangehouden bleek onschuldig en is vrijgelaten.

  8. Met zijn zeventien jaar is Martijn Hoogeslag uit Ootmarsum de jongste ballonvaarder van Nederland. Veertig vluchten heeft hij er sindsdien al op zitten. En om te vieren dat hij gisteren precies een jaar geleden zijn brevet haalde, maakte hij gisteren een bijzondere vlucht: hij steeg op voor zijn middelbare school.

  9. 'Het is zo bijzonder dat wij dit nog op onze leeftijd mogen meemaken. We zijn genodigd en dat is toch wel iets wat niet iedereen overkomt', aldus Henk en Annie Bos uit Vroomshoop.

  10. Prinsjesdag, hoedjesdag. Heel politiek Nederland haalt vandaag de mooiste hoed uit de kast. En heel Nederland heeft dan weer een mening over die hoed.

Top