Overijssel

  1. Op Airport Twente is vanavond een Boeing 747 Jumbo geland. De 747 Jumbo was ooit het vlaggenschip van de Amerikaanse vliegtuigfabrikant en wordt door liefhebbers 'iconisch' en 'legendarisch' genoemd.

  2. Hennie Kloppenborg, de klusjesman van de ontplofte vuurwerkopslagplaats SE Fireworks, is overleden. Hij is 76 jaar geworden. Kloppenborg overleed op 11 mei in zijn woonplaats Enschede. 

  3. Hij scoorde 34 goals in 34 wedstrijden en werd daarmee topscorer van Europa. Nu, veertig jaar later, wordt oud-voetballer Kees Kist uit Steenwijk geëerd.

  4. Een Enschedees stel lokte afgelopen maart een man met een nep-seksafspraak naar hun woonplaats om hem vervolgens met geweld te beroven van 150 euro. Dat zegt de officier van justitie in Almelo die celstraffen van 2 jaar eiste tegen een 32-jarige man, en 15 maanden waarvan 10 maanden voorwaardelijk tegen een 26-jarige vrouw.

  5. Burgemeester Onno van Veldhuizen van de gemeente Enschede is erg te spreken over de aanpak van drugscriminaliteit in Glanerbrug, met onder andere een burgerwacht. "Het was hard nodig. Spannend om mee te beginnen, maar mooi om te zien dat het werkt."

  6. De politie heeft vanmiddag vijftien hardrijders gepakt op de Westerval in Enschede. De snelste coureur reed 170 km/u waar 100 km/u is toegestaan en kon zijn rijbewijs direct inleveren. 

  7. De bekendste professor van de Universiteit Twente zwaait af. Na een veertigjarige carriere aan de UT gaat de 66-jarige Dave Blank vandaag met pensioen. 

  8. Een kers op de taart voor afzwaaiend burgemeester Henk Robben van Wierden. Hij werd vanmiddag, aan het eind van zijn laatste raadsvergadering, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

  9. Bij een botsing tussen drie auto's in Almelo zijn twee mensen gewond geraakt. Beide slachtoffers zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

  10. Het spoeddebat over de vraag of er nou wel of geen degelijk bedrijfsplan was bij batterijproducent Lithium Werks is uitgesteld. Het debat zou komende week plaatsvinden, maar een belangrijk accountantsrapport is nog niet klaar. 

Top