Overijssel

  1. Het is een komen en gaan van vrachtwagens en heftrucks bij Hangar 17 op Vliegveld Twenthe. Hier denken ze nog maar aan één ding: kerstbomen. Want op de voormalige vliegbasis komen elke dag duizenden kerstbomen binnen die daarna naar de bouwmarkten, tuincentra en supermarkten worden gebracht.

  2. Sinds maandag worden in het beheersgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta de sloten geschouwd. Elk jaar rond deze tijd gaan zestig man de paden op om te controleren of alle sloten goed onderhouden zijn. Dat is nodig voor de aan- en afvoer van regenwater.

  3. De kosten voor het verwijderen van asbest lopen zo hoop op, dat het voor particulieren erg kostbaar wordt om hun daken asbestvrij te maken. De SP afdeling Hengelo pleit voor een regeling, waarbij niet de markt, maar de overheid de regie neemt en zelf een bedrijf opricht dat tegen kostprijs de daken saneert. De Twentse gemeentes zouden daarin samen moeten werken.

  4. De politie heeft bij een inval in een woning aan de Beatrixstraat in Denekamp gisteren verschillende soorten verdovende middelen en wapens gevonden. De twee bewoners zijn opgepakt.

  5. Het leven van Nathan de Jong uit Holten veranderde compleet op 2 juli 2016. Bij de 'heatstroke', een hitteberoerte, die hij opliep tijdens de thriathlon van Holten liep zijn lichaamstemperatuur zo hoog op dat hij onherstelbare schade heeft opgelopen.

  6. De Statenfractie van de ChristenUnie wil dat er 'vaart moet komen' in het ondergronds brengen van de hoogspanningskabels boven 's-Heerenbroek. In 2009 werd de inwoners al beloofd dat de hoogspanningskabels de grond in gingen.

  7. Begin september zag de toekomst van HeArtGallery in Hengelo er niet positief uit. De gemeente besloot de galerie met beeldende kunst niet te steunen en de financiële bijdrages van particuliere instellingen liepen terug. "Maar er zijn nu positieve ontwikkelingen gaande", zegt Jan Noltes, voorzitter van Stichting HeArtpool.

  8. De komende jaren zijn cruciaal voor de high-tech bedrijven in Twente. Ondanks de aanwezigheid van een technische universiteit in de achtertuin en tal van gerenommeerde bedrijven, dreigt er namelijk veel technisch talent voor de branche in deze regio verloren te gaan: de beruchte braindrain. Voor de Twentse high-tech is het dan ook erop of eronder: aanhaken of afhaken?

  9. Om de werkdruk te verlichten hebben basisscholen in Overijssel vooral extra personeel aangetrokken. Dat deden ze met extra geld van het kabinet.

  10. Schapenhouders in Overijssel zijn straks miljoenen euro's kwijt aan preventieve maatregelen om schade van de wolf te voorkomen. CDA-Statenlid Jeroen Piksen maakt zich grote zorgen en wil dat het landelijke wolvenprotocol wordt aangepast.

Top