Overijssel

 1. De VWO-leerlingen Mart Koster en Claudia Muller van de christelijke scholengemeenschap Het Noordik in Almelo vertegenwoordigen Nederland komend weekeinde op de World Robot Olympiad in Hongarije.   

 2. Cabaretier Herman Finkers uit Almelo is vanmiddag in theater De Kleine Komedie in Amsterdam bekroond met de Blijvend Applaus Prijs. Het is een oeuvreprijs voor theatermakers die een rijke carrière achter zich hebben. De jury loofde het werk van Finkers en noemt hem een 'virtuoos en volbloed komiek'. De prijs, een sculptuur en een geldbedrag van vijfduizend euro, werd uitgereikt door regisseur Johan Nijenhuis.

 3. Jaqueline Averdijk is een van de nabestaanden die aangifte heeft gedaan tegen asbestproducent Eternit in Goor. Haar man Paul overleed in 2014 aan de gevolgen van asbestkanker. Ondanks het verdriet dat het haar doet, is ze strijdbaar. "Ik doe dit voor mijn man, voor mijn kinderen en kleinkinderen. Dit bedrijf mag hier niet ongestraft mee wegkomen."

 4. De politie is in het centrum van Enschede op zoek naar een autobestuurder die in het verkeer een ander bedreigde met een mes.

 5. De brandweer van Gramsbergen heeft vanmiddag een aalscholver gered van een langzame dood. De vogel zat met een visdraad verstrikt in een boom langs het gat van Joosten en leek zichzelf op te hangen.  

 6. Een fooienpot met geld was de buit bij een inbraak in kringloopwinkel Wawollie aan het Wethouder E. van Dronkelaarplein in Almelo.

 7. Lokaal Hengelo wil dat de gemeente de verkoop aan de deur gaat verbieden. Het verbod zou opgenomen moeten worden in de Algemeen Plaatselijke Verordening.

 8. De politie heeft afgelopen nacht in de gemeenten Wierden, Hellendoorn en Rijssen-Holten intensief gecontroleerd op gebruik van drank en drugs in het verkeer. Zeven automobilisten bleken te diep in het glaasje te hebben gekeken. Eén bestuurder was onder invloed van drugs. 

 9. Ze gaan een kwart eeuw achter de tralies, als het aan justitie ligt. De twee broers die in opdracht negen moordaanslagen zouden hebben gepleegd in Twente en Gronau. Justitie noemt de twee, met bijnamen Grote en Kleine Wolf, 'hitmen in het leger van Godfather Simo.' Die laatste zou de opdrachtgever van de aanslagen zijn, met simpele telefoonberichtjes als: 'Stuur de Wolf, we gaan ze knallen.'

  Een doorgewinterde Enschedese crimineel met Braziliaanse roots vond het allemaal te ver gaan en stapte naar de politie, hij werd kroongetuige. Hij vertelt: "Het ging helemaal mis. De aanslagen werden gepleegd op mensen die nergens mee te maken hadden."

  Een uitgebreide reconstructie.

 10. Het treinverkeer tussen Wierden en Almelo is verstoord nadat een auto tegen een spoorweginstallatie was gebotst. De bestuurder is ongedeerd gebleven.

Top