Overijssel

  1. Een bijzonder leesboek, geschreven door studenten van de Hogeschool Windesheim voor en over leeftijdgenoten van de mbo-opleidingen van het Deltion in Zwolle. Het leesboek 'King Leroy & andere verhalen uit het middelbaar beroepsonderwijs' moet vooral de leesvaardigheid van de mbo-studenten bevorderen. Omdat de verhalen over de studenten zelf gaan zijn ze herkenbaar en wordt het lezen leuk en aantrekkelijk gemaakt.

  2. Sarah van Pruissen van basisschool De Aquarel uit Zwolle staat vandaag in de landelijke finale van de voorleeswedstrijd. "Ik heb me goed voorbereid."

  3. De N35 tussen Heino en Raalte is vanochtend afgesloten geweest na een ongeluk. Twee auto's botsten op de brug ter hoogte van het kanaal op elkaar.

  4. In het katholieke gesticht De Goede Herder in Almelo hebben tussen 1876 en 1978 3.700 vrouwen en meisjes onbetaalde dwangarbeid gedaan. Dat schrijft de krant NRC vandaag.

  5. Het gerechtshof in Arnhem doet vandaag uitspraak in de zaak tegen Mario D., de bestuurder van de monstertruck die in september 2014 inreed op publiek in Haaksbergen, waarbij drie doden en tientallen gewonden vielen. 

  6. Zijn doel was om in één dag op zestien stationpiano's in Nederland te spelen. De recordpoging van Hans Jansen uit Zwolle gaat de boeken in als een poging, want een vertraging met de trein gooide roet in het eten.

  7. FC Twente heeft nog geen duidelijkheid over de hoogte van het bedrag dat de club nog moet betalen aan de belastingdienst. Dat zegt een woordvoerder van de club.

  8. Een wielrenner is vanavond in Enschede gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De wielrenner liep door de klap gezichtsletsel op en is naar het ziekenhuis gebracht.

  9. Jihadstrijder Victor Droste stelt nog in Syrië te zijn, anders dan GeenStijl gisteren schreef. Om te bewijzen dat hij niet in Nederland is, stuurde de Heetenaar een filmpje naar RTV Oost. "Die video bewijst niet echt dat hij in Syrië is, maar ik geloof hem wel", stelt oorlogsjournalist Hans Jaap Melissen. Maar waar is de jihadstrijder dan wel?

  10. Het Openbaar Ministerie wil dat de tbs van Johan S., die in 1995 in Hengelo de 65-jarige Joep van Gestel doodde, weer wordt omgezet naar een dwangverpleging.

Top