Overijssel

  1. Met een kaarsenceremonie tijdens de Samenloop voor Hoop in Tubbergen zijn duizenden mensen herdacht. Langs een route door het centrum van het dorp stonden achtduizend kaarsen. Op de kaarsenzakken zijn persoonlijke wensen en gedachtes geschreven. 

  2. Tussen Wierden en Almelo rijden vanavond geen treinen door een beschadigd spoorviaduct. Een schip voer tegen de brug over het Twentekanaal aan. Een persoon raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. 

  3. Een auto is vanavond in het water van de Vecht in Hardenberg beland. Een man had een boottocht gemaakt en wilde zijn boot op een trailer achter zijn auto laden. Hij had de auto op de handrem, maar de dijk was zo glad dat het voertuig achteruit in het water reed. 

  4. De afgelopen week stond natuurlijk in het teken van Prinsjesdag en de Algemene Beschouwingen, maar ook in onze provincie gebeurde er genoeg. Welke vloeistof ligt er bijvoorbeeld opgeslagen onder een bedrijventerrein in Enschede? Wat heeft Zwolle met LED-verlichting? En waarom verdient Derk Smoes een eigen plein in Vriezenveen? Speel de quiz en test je kennis! 

  5. De grootste Samenloop voor Hoop van Nederland, in Tubbergen, is vanmiddag van start gegaan. 2500 deelnemers lopen in 125 verschillende teams mee, om geld op te halen voor KWF.

  6. Tien bakkers hebben vandaag in vijf uur tijd de langste tompouce van Nederland gemaakt. Dat gebeurde in een grote feesttent op het festivalterrein van de Ommer Bissingh. Het bijzondere stuk gebak kreeg een lengte van ruim 205,5 meter en is daarmee de grootste tompouce die ooit in Nederland is gemaakt.

  7. Rugby is hard, ruig en stoer. Een sport die vaak letsel veroorzaakt bij de spelers. Maar niet in Almelo vandaag, want daar werd bij rugbyclub The Big Bulls 'walking rugby' gespeeld. Het is een langzamere vorm, waarbij de spelers geen lichamelijk contact met elkaar hebben. Een mooi alternatief voor gepensioneerde spelers en rugbyers met blessures.

  8. Drie jongens zijn gisteravond in Zwolle beroofd van hun telefoons, horloges en kleding. Dit gebeurde onder bedreiging van een mes door een groep van zes andere jongens. Een slachtoffer is zeventien jaar oud, de andere twee zijn achttien jaar oud.

  9. Bij een aanrijding in Vinkenbuurt is vlak voor het middaguur een vrouw gewond geraakt. Door een voorrangsfout kwam ze met haar auto in een sloot terecht.

  10. Zo'n vijftig Twentse ondernemers willen de 'overlegcultuur' in de regio veranderen en duidelijke prioriteiten stellen op het gebied van woningbouw, infrastructuur, arbeidsmarkt en landbouw. Dit staat in een rapport, opgesteld door oud-Kamerlid Han ten Broeke.

Top