Overijssel

  1. Omdat een verhoging van 25 procent van de ozb-belasting niet bij iedereen in goede aarde viel, heeft het college van B&W van de gemeente Hellendoorn wat water bij de wijn gedaan. Het college stelt nu een ozb-stijging van 17,5 procent voor.

  2. Er gaat een opmerkelijke video rond op internet. In het filmpje is te zien hoe een vrouw twee tieners aanvalt in Haaksbergen. Eerst met een spuitbus waarmee ze iets wat op rode verf lijkt spuit en later door een van de meisjes aan haar haren te trekken.

  3. Sinds woensdag staat Nederland even helemaal in het teken van voorlezen, verhaaltjes en prentenboeken. Want het zijn de Nationale Voorleesdagen. Een drukke periode voor Josje de Val en Sandra Nieland. Samen rijden zij in de Gele Verhalenbus. Een oude bus die écht rijdt en op bezoek gaat bij scholen, peuterspeelzalen en bibliotheken in de omgeving van Deventer.

  4. Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (66) uit Hengevelde is voor onbepaalde tijd uitgeschakeld. De CDA'er kampt met hartklachten. Dat meldt Pig Business.

  5. Veel politieke partijen in Overijssel nemen de kwestie rond het mogelijk bewust gemanipuleerde onderzoek naar een snellere treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn hoog op. Fractievoorzitter Johan Almekinders van Forum voor Democratie vindt dat de integriteit van het Overijsselse provinciebestuur in het geding is. Begin februari moet de verantwoordelijk gedeputeerde de politiek daarom opheldering geven. 

  6. Tegen een 19-jarige automobilist uit Rekken is een werkstraf van 180 uur en een deels onvoorwaardelijke rij-ontzegging geëist. De man reed in 2018 een vrouw op haar fiets aan in Haaksbergen. De 53-jarige vrouw raakte zwaar gewond en overleed drie weken later in het ziekenhuis aan aan haar verwondingen.

  7. De 32-jarige Hengeloër die maandag is opgepakt bij een woninginval in zijn woonplaats, blijft twee weken langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Rotterdam vandaag bepaald. De man is aangehouden vanwege voorbereidingen voor seksueel misbruik van kinderen.

  8. De vrijwilligers van de werkgroep 'Hart voor Tanzania' werden vanmorgen verrast met een bezoek van de ambassadeur van Tanzania. Dat gebeurde tijdens het inpakken van een container met hulpgoederen voor het ziekenhuis in Moshi, aan de voet van de Kilimanjaro.

  9. Bij het AZC van Schalkhaar komen tijdelijk honderd extra plekken vrij voor asielzoekers. Dat heeft het college van Deventer vandaag besloten. Aanleiding is de grotere instroom van asielzoekers en administratieve problemen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

  10. Op een ontroerend filmpje van het Dierenasiel Zwolle is te zien hoe een vrouw wordt herenigd met haar kat. Op zich niet bijzonder, ware het niet dat de kat al maanden van huis was en dat de vrouw en de kat in Duitsland wonen.

Top