Overijssel

 1. De Zwarte Cross heeft nieuwe namen bekend gemaakt voor de editie van 2019. Het gaat om onder andere White Lies uit Groot-Brittannië, Royal Republic uit Zweden en Brigitte Kraandorp.

 2. Terwijl Caroline van der Plas uit Deventer rustig in haar tuin aan het werk was, viel er opeens een fazant recht uit de lucht op haar oprit. "Mijn man aaide hem nog over zijn hoofdje, het dier piepte even en toen was hij dood. Heel raar." Uitzonderlijk, zegt ook de Vogelbescherming. 

 3. Werken, wonen, leren en ontspannen moeten op de campus samenkomen. ICT-bedrijf Topicus en de gemeente onderzoeken de mogelijkheden.

   

 4. Justitie, politie en gemeente gaan onderzoeken of er met de oprichting van Darahbaru MC in Enschede sprake is van voortzetting van een verboden club. Dat zegt een woordvoerder van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. "En als daar sprake van is, dan gaan we handhaven", aldus de woordvoerder.

 5. Zwolle gaat de bouw van nieuwe huizen versnellen. De komende drie jaar moeten er elk jaar 1.000 nieuwe woningen bij komen. Want 'Zwolle is in trek', weet de gemeente.

 6. De verkeerspolitie Oost-Nederland hield vanochtend een bestuurder staande die met 180 kilometer per uur over de Westerval in Enschede scheurde. 

 7. De rechtbank heeft de strafzaak tegen de drie mannen aangehouden, die ervan worden verdacht dat ze voormalig zakenvrouw van het jaar Thecla Bodewes voor zes ton hebben opgelicht.

 8. Het was even spannend vanochtend op het stationsplein in Zwolle. Een eerdere poging om het standbeeld van Thorbecke te verplaatsen, mislukte. Lukt het nu dan toch om het standbeeld van Thorbecke te verplaatsen? 

 9. Met de kleinste zonneauto ooit gebouwd door het Solar Team Twente gaan de Twentse knappe koppen in oktober de strijd aan met zonneauto’s uit binnen- en buitenland tijdens de tweejaarlijkse World Solar Challenge (WSC) in Australië. Het team heeft hoge verwachtingen van de kleine RED E.

 10. Tien gemeenten in Overijssel werken vandaag mee aan een experiment in het centraal tellen van de stemmen. Het gaat om Zwolle, Enschede, Losser, Dinkelland, Hof van Twente, Kampen, Deventer, Olst-Wijhe, Tubbergen en Twenterand.

Top