Overijssel

  1. Het baasje van ‘bijthond’ Royce uit Kampen had woensdagochtend voor de rechter alles uit de kast gehaald in een ultieme poging te voorkomen dat zijn troeteldier moest worden afgemaakt. Maar ook foto’s van zijn kinderen, poserend met Royce, konden de rechter niet overtuigen. Ze zei bang te zijn voor misschien wel fatale gevolgen en toonde zich onvermurwbaar. “Een kinderstrotje is zo doorgebeten.”

  2. De Raad van State keurde vandaag de omgevingsvergunning voor de komst van supermarkt Lidl aan de Kerkstraat in Goor goed. Daarmee heeft Lidl een nieuwe troef in handen in het juridische gevecht met de gemeente Hof van Twente. Vanwege de gevaarlijke verkeerssituatie op de beoogde locatie blijft de komst van de supermarkt nog onzeker.

  3. De Nederlandse en Duitse politie zijn vanochtend een grote zoekactie gestart naar een ontsnapte 48-jarige man. De voortvluchtige werd gisteren na een wilde achtervolging net over de Duitse grens aangehouden en op het bureau in Gronau vastgehouden. Daar wist hij vanochtend om 5.15 uur te ontsnappen.

  4. Hoogleraar Bestuurskunde Heinrich Winter van de Rijksuniversiteit Groningen herkent en begrijpt de frustraties van omwonenden van luchthavens in Rotterdam en Limburg. Daar wordt gezegd dat de rijksoverheid een onbetrouwbare partner is in het maken van luchtvaartafspraken rondom de regionale vliegvelden.

  5. Ruim 12.500 kleuters kunnen de komende dagen genieten van een spannend brandweerverhaal. En het wordt ook nog eens verteld door medewerkers van de brandweer. Vandaag zijn de Nationale Voorleesdagen gestart en medewerkers van Brandweer Twente trappen af door het verhaal 'Oei, de taart!' voor te lezen aan de leerlingen van OBS Roombeek in Enschede.

  6. Een automobiliste is vanochtend vermoedelijk door de gladheid met haar auto van de weg geraakt en in een sloot terechtgekomen. De vrouw kwam met de schrik vrij.

  7. Het verkeer had gisteren heel veel last van de sneeuw die is gevallen en ook vanochtend moeten weggebruikers rekening houden met problemen door sneeuw. Vannacht heeft het ook nog gesneeuwd en door bevriezing van sneeuwresten kan het lokaal glad zijn.

  8. Niet energie uit zon en wind, maar uit thorium. Dat is in Overijssel dé oplossing voor een duurzame toekomst, stelt de VVD. In haar  verkiezingsprogramma voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart pleit de partij voor een verkenning naar de vestiging van een thoriumcentrale in Overijssel. Thorium is een metaal vernoemd naar de Noorse god van de donder, Thor.

  9. De politie heeft tot nu toe vijftig tips gekregen over de woningoverval in De Krim in december. Gisteravond besteedde Opsporing Verzocht opnieuw kort aandacht aan de overval, waarbij een 82-jarige vrouw urenlang opgesloten zat in een meterkast. 

  10. Een automobilist is vanavond rond elf uur gewond geraakt, nadat hij met zijn auto op de Hexelseweg in Wierden in botsing kwam met een vrachtwagen. De man moest door de brandweer bevrijd worden uit zijn positie en is meegenomen naar het ziekenhuis. 

Top