Overijssel

  1. Biologische sprayfolie, dat moet de oplossing zijn in de strijd tegen de eikenprocessierups. Daar zijn de ondernemers op bedrijventerrein Westermaat in Hengelo van overtuigd.

  2. Een café in de binnenstad van Deventer is vanmorgen vroeg overvallen. Het gaat om een kroeg op de hoek van de Papenstraat en de Barmhartigesteeg. De politie is met onder meer een hond op zoek naar de dader.

  3. Een automobilist is vannacht zwaargewond geraakt bij een ongeluk in Losser. Rond middernacht botste de auto door een onbekende oorzaak op een boom langs de Oldenzaalsestraat. Na het ongeval vloog de auto in brand.

  4. De politie heeft een man opgepakt na een ruzie in Wijhe. Hierbij raakte iemand gewond. Het slachtoffer is aanspreekbaar. 

  5. De vermiste jongen uit Rijssen is gezond en wel terecht. De negenjarige, die niet kan praten en niets verstaat, vertrok op een fietsje vanuit de wijk Braakmanslanden. Een klein uur nadat de politie alarm had geslagen, was hij weer terecht.

  6. Door een ongeluk op de A50 tussen Zwolle en Apeldoorn bij knooppunt Hattemerbroek, is de rijbaan afgesloten geweest. Het verkeer is tijdens de afsluiting over de vluchtstrook geleid. Op de A50 stond een file door het ongeluk, daarom adviseerde de ANWB het verkeer via de A28 te rijden. Inmiddels is de weg vrijgegeven.

  7. Ook Rijkswaterstaat neemt maatregelen tegen de hitte. Er wordt morgenochtend vanaf tien uur een hitteprotocol ingesteld. Dat houdt in dat automobilisten die met pech langs de weg staan, direct worden geholpen. 

  8. Vanuit een hoogwerker worden in Deventer transparante emmertjes in bomen opgehangen. Het zijn lokdozen, de mannelijke eikenprocessievlinders zijn gewaarschuwd.

  9. De deelnemers aan de Twentse Rolstoelvierdaagse in Delden krijgen morgen een aangepast programma in verband met de verwachte hitte. Daarna wordt de situatie per dag bekeken.

  10. ProRail zet woensdag en donderdag extra personeel in vanwege de hitte. De spoorbeheerder houdt rekening met problemen door de hoge temperaturen, bijvoorbeeld rails die kromtrekken. Daarom geldt code rood.

Top