Overijssel

  1. De politie waarschuwt jongeren in Nijverdal en Hellendoorn om niet in te gaan op een oproep in WhatsApp groepen om vanavond in Nijverdal te gaan rellen.

  2. Een petitie tegen seksuele intimidatie in Enschede krijgt veel bijval. In korte tijd is de petitie die de 19-jarige Myrthe van der Houwen gisteren startte, al ruim 8600 keer ondertekend. Ook de politiek wil dat er actie wordt ondernomen. 

  3. De camera's die in Deventer zijn geplaatst naar aanleiding van een bijtincident tussen twee honden, blijft twee weken langer. Dat heeft burgemeester Ron König besloten.

  4. "Respect voor de organisatoren en de deelnemers aan de demonstratie." Met die woorden blikt burgemeester Onno van Veldhuizen terug op de demonstratie Black Lives Matter aan het einde van de middag op het Van Heekplein in Enschede. Volgens de gemeente kwamen er -ondanks de stromende regen- 500 mensen naar het plein om te demonstreren tegen discriminatie en racisme.

  5. Blikseminslag tijdens een felle regenbui heeft aan het einde van de middag in een huis aan de Gaardenweg in Enter brand veroorzaakt. De brand woedde op de zolder van het huis.

  6. De Pancratiusparochie voor Tubbergen en omstreken begint zondag 14 juni weer met vieringen waarbij dertig parochianen welkom zijn. Ze moeten zich wel vooraf aanmelden en op de plaats gaan zitten die hen wordt aangewezen. Geen vaste plaatsen meer dus in de kerk.

  7. In tegenstelling tot de inschatting van de vrachtwagenchauffeur paste de heftruck op de trailer net niet onder een viaduct door in Ommen. Het gevolg: de heftruck ramde het viaduct en viel op de weg.

  8. Zware decibellen dreunen door Deppenbroek. Maar iedereen die de felicitatiebus voor geslaagden ziet rijden, neemt geluidsoverlast voor lief. De spontane felicitatie-actie, met blote benen in de stromende regen, zorgt voor stralende gezichten.

  9. De antiracismedemonstratie in Enschede vanmiddag gaat definitief door. Dat heeft de burgemeester besloten.  “Voorwaarde is wel dat het maximum van vijfhonderd deelnemers niet wordt overschreden en iedereen anderhalve meter afstand houdt”, aldus burgemeester Van Veldhuizen. “Het zou jammer zijn als de demonstratie straks toch nog moet worden afgebroken omdat mensen zich niet aan de afspraken houden”.

  10. Een massaontslag bij bandenfabrikant Vredestein in Enschede is de enige oplossing. En die moet snel worden toegepast, anders gaat de fabriek in Enschede failliet. Een verkoop van Vredestein is geen optie. Dat zegt de directie in een verklaring.

Please publish modules in offcanvas position.