Overijssel

  1. De renovatie van het sportcomplex Dorper Esch in Denekamp is vrijdagmiddag officieel begonnen. Wethouder van de gemeente Dinkelland Benno Brand is blij dat de verbouwing begint. "Het heeft even geduurd, maar na vele jaren kunnen we eindelijk starten."

  2. Op de A1 bij Holten is een auto over de kop geslagen. Daardoor is in de avondspits een forse file richting Deventer. Ook op de andere rijstrook richting Hengelo staat een zogenoemde kijkersfile.

  3. Een primeur voor Nederland. Voor het eerst komt een gemengd duo uit op het EK Synchroonzwemmen. Natasja van Schuppen uit Kampen en Fokko de Gans uit Ermelo vertegenwoordigen Nederland als mixed duet bij de Europese Kampioenschappen september in Slovenië.

  4. Bij een ongeluk op de N341 bij Westerhaar is vanmiddag een fietser om het leven gekomen. De fietser was door nog onbekende oorzaak in botsing gekomen met een vrachtwagen.

  5. Veehouders en akkerbouwers verfoeien de droogte van de laatste weken. Het mais groeit niet, de koeien kunnen maar beperkt naar buiten en het gras is dor en geel. Toch is er ook een categorie boeren die uitermate tevreden is met de overdadige zonneschijn: de wijnboeren. Hun druiven groeien als kool.

  6. Waterschap Vechtstromen heeft per direct een beregeningsverbod ingesteld in gebieden met kwetsbare natuur. Het gaat hierbij om 8000 hectare natuur die afhankelijk is van grondwater in ondiepe ondergrond. Vechtstromen wil met de maatregel onherstelbare schade aan deze kwetsbare natuur voorkomen.

  7. Een nieuw hoofdstuk in het verhaal over de extreme droogte dit jaar. De KNVB heeft een beregeningswijzer opgesteld, waarin tips en handvatten staan voor de beregening van natuurgrasvelden. Maar dat dat advies voor sommige voetbalclubs wellicht te laat komt, blijkt uit het gras van v.v. Willemsoord.

  8. Met je kind naar de kapper: dat is altijd lastig de eerste keer, maar wat als dat zo blijft? Als het elke keer letterlijk een gevecht is om haren te knippen omdat jouw kind het gepluk aan zijn hoofd vervelend vindt. Dat laatste gaat op voor de meervoudig gehandicapte Marijn uit Kampen. Zijn ouders zijn letterlijk maanden druk geweest om de jongen te laten wennen aan de kapper.

  9. De brandweer is een spoorberm aan de Beerzeweg in Beerze aan het nablussen. Aan het begin van de middag brak er door een nog onbekende oorzaak een natuurbrand uit. Het treinverkeer tussen Mariënberg en Ommen heeft een groot deel van de middag platgelegen, naar verwachting wordt het treinverkeer om 17 uur weer hervat.

  10. De Overijsselse gemeenten gaan voorlopig nog geen zout strooien om schade aan wegen te voorkomen. Wel houden veel gemeenten de situatie nauwlettend in de gaten.

Top