Utrecht

 1. AMERSFOORT - Drie fietsers zijn aangereden door een auto op de Leusderweg in Amersfoort. Ze raakten daardoor ernstig gewond. Een van hen is een kind van een jaar of 6, zegt de politie.

  Vanwege de ernst van het ongeluk zijn twee traumahelikopters opgeroepen voor medische assistentie. Die zijn inmiddels beiden geland in de buurt van het ongeluk. De weg is voorlopig dicht.

  Het is onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren.

 2. UTRECHT - Sinterklaas is vandaag veilig aangekomen in Utrecht. De intocht verliep probleemloos en daarmee kan geconcludeerd worden dat alle intochten in de provincie dit weekend, voor zover bekend, zonder akkefietjes verliepen. Gisteren kwam de Sint al aan in Amersfoort, Leerdam, Zeist, Rhenen en vele andere steden.

  De eerste Utrechters die een glimp opvingen van de Sint stonden bij het Ledig Erf. Daar kwam de boot van de bisschop de stad binnen om vervolgens via de Oudegracht naar de Weerdsluis te varen waar de Sint aan land stapte. Jasmijn van 11 was er al vaker bij maar vond het weer leuk. "Tijdens Sinterklaas is er heel veel snoep en cadeaus. Op mijn verlanglijstje staat: oorwarmers voor de winter, draadloze oortjes en een slaapmasker."

  [Video:2393270|Feestelijke intocht Sinterklaas in Utrecht]

  De sfeer bij de intocht in Utrecht was goed, zo merkte ook Iris (10): "Er is altijd heel veel gezelligheid, pepernoten en cadeautjes. Ik mag mijn schoen weer zetten!" En ook in de rest van de regio was het een vrolijke bedoening. "Een super intocht", noemde de organisatie in Zeist het en in Veenendaal werd gesproken over "een feestje".

  [FacebookVideo:https://www.facebook.com/rtvutrecht/videos/465534447685192/]

  In Leerdam werd de Goedheiligman verwelkomd door de fonkelnieuwe burgemeester Sjors Fröhlich. Die kreeg meteen een lesje in hoe je je populair maakt bij het grote publiek. "Ieder kind in Vijfheerenlanden mag vanavond de schoen zetten!" riep de Sint bij aankomst, waarop honderden blije kinderen begonnen te joelen.

  INCIDENTEN IN NEDERLAND
  In de rest van Nederland was de goede sfeer soms ver te zoeken. Er waren op meerdere plekken incidenten met als aanleiding de Zwarte Piet-discussie. Bij de intocht in Den Bosch staken pro-Zwarte Piet-demonstranten vandaag rookbommen af. In de stad waren voor- en tegenstanders van Zwarte Piet op de been.

  Bij de landelijke intocht in Apeldoorn gisteren werden elf Pegida-aanhangers opgepakt. Zij waren verkleed als Zwarte Piet en weigerden naar een aangewezen demonstratielocatie te gaan.

  [Image:2393256|Politie pakt Pegida-Piet op bij intocht in Apeldoorn.]

  AANHOUDING ANTI-ZWARTE-PIET-ACTIVISTEN
  Niet alleen kinderen werden in de aanloop naar de landelijke intocht van de Sint een beetje onrustig. Ook sommige volwassenen lieten de spanning naar hun hoofd stijgen. Twee anti-Zwarte-Piet-activisten uit Utrecht werden opgepakt voor berichten die zij op social media hadden gezet over de intocht in Apeldoorn. Volgens het AD ging het om Michael van Z. en Rogier M. van actiegroep De Grauwe Eeuw.

  FOTO'S INTOCHT SINTERKLAAS

  [Image:2393224][Image:2393223][Image:2393221][Image:2393217][Image:2393222][Image:2393220][Image:2393219][Image:2393218][Image:2393216][Image:2393215][Image:2393214][Image:2393213][Image:2393212][Image:2393210][Image:2393211]
 3. BILTHOVEN - Een automobiliste heeft zich vanmorgen met haar auto vastgereden op een trap bij het station in Bilthoven.

  De vrouw had niet door dat de weg waarop ze reed eigenlijk een fietspad is, meldt de brandweer. Aan het einde van de weg leiden een aantal trappen naar de ingang van het station. De vrouw is per ongeluk op een van die trappen terechtkomen en kon halverwege niet meer verder.

  De brandweer heeft haar auto gestabiliseerd en de vrouw uit haar benarde situatie gehaald. Met een lier is de auto daarna weer omhoog gehaald. De vrouw raakte volgens de brandweer niet gewond, maar is wel erg geschrokken.

  [FacebookPost:https://www.facebook.com/119083708677857/photos/a.131997594053135/503364946916396/?type=3&theater]
 4. BILTHOVEN/UTRECHT - Er is geen winnaar gekomen bij de regioderby tussen SCHC en Kampong. De Utrechtse hockeysters kwamen op voorsprong, maar na een half uur werd de stand weer in evenwicht gebracht door de thuisploeg uit Bilthoven.

  [Audio:2393207|Kampong-speelster Malou Pheninckx over het gelijkspel van haar ploeg]

  Aanvoerdster Malou Pheninckx kreeg de bal links in de cirkel en sloeg vervolgens met de backhand strak raak: 0-1. Hoewel de toch wel wat onverwachte voorsprong voor Kampong tegen de koploper verdiend was, kwam SCHC na een half uur toch langszij.

  Het had daarbij wederom de hulp nodig van sterspeelster Yibbi Jansen, die een strafcorner overtuigend raak sloeg en de tussenstand op 1-1 bracht. Jansen tekende daarmee alweer voor haar dertiende treffer dit seizoen.

  Pheninckx had vooraf getekend voor een punt, maar denkt dat er misschien nog wel meer in had gezeten als haar ploeg op bepaalde momenten iets scherper was geweest. "Toen het laatste fluitsignaal klonk dacht ik wel even bij mezelf dat we stiekem nog aanspraak maakten op meer. Aan de andere kant spelen we toch tegen de koploper en dan mag je wel tevreden zijn met een punt."

  RANGLIJST
  SCHC ziet Den Bosch - dat met 7-0 won van HGC - de koppositie overpakken in de Hoofdklasse. Kampong staat zesde.

  Sinds dit seizoen is Michiel van der Struijk trainer van de Utrechtse dames van Kampong en begint de ploeg steeds beter te draaien, ziet ook Pheninckx. "Hij is heel erg van de structuur en duidelijkheid en daar hadden we baat bij als team. In de slotfase hadden we het vandaag lastig tegen SCHC, maar ook dan houden we ons aan het plan en slepen we uiteindelijk een positief resultaat uit het vuur."

  [Audio:2393208|Pheninckx over de nieuwe Kampong-trainer: "Brengt ons structuur en duidelijkheid"]

  LEES OOK
 5. PROVINCIE UTRECHT - Schaerweijde heeft zondag een verrassende nederlaag geleden tegen Laren. De ambitieuze hockeyformatie uit Zeist ging de tiende speelronde in als koploper, maar doet die na een 3-1 nederlaag over aan regiogenoot SCHC.

  Aanvankelijk leek er niets aan de hand voor de ploeg van coach Suzan Veen, die op voorsprong kwam via een treffer van Pieter-Jan Voerman. In de eerste twee kwarten was Schaerweijde dan ook aan de betere hand, maar na de pauze greep thuisploeg Laren brutaal het initiatief.

  [Audio:2393248|Ronald Brouwer: "Ben te oud om me druk te maken om enkel resultaat"]

  Vervelend en een goede les voor het team, vond Schaerweijde-speler Ronald Brouwer. "Dit seizoen hebben we best veel controle als we aan de bal zijn en dat was vandaag wederom het geval. Heel jammer dat we uiteindelijk met lege handen staan, maar het hoort bij het proces dat we doormaken met het team. Ik ben te oud om me druk te maken om een enkele nederlaag, want ik zie waar we mee bezig zijn. Het seizoen duurt gelukkig langer dan één wedstrijd."

  [Audio:2393242|Suzan Veen in gesprek met Menno Schilder]

  Het leidde binnen zeven minuten tot een 2-1 voorsprong via Pieter-Paul Houting en Sebastien Chapel. Daarna was het wederom Houting die scoorde en Schaerweijde een 3-1 nederlaag bezorgde. "Onnodig", aldus Schaerweijde-coach Suzan Veen. "De eerste helft waren we echt oppermachtig, maar na rust gaven we het veel te makkelijk weg. Gezien het spel had de marge groter moeten zijn, al met al een teleurstellend resultaat. Ik weet wel zeker dat we ons weer snel gaan herpakken, honderd procent", besloot een vastberaden Veen.

  SCHC
  In de titelstrijd profiteerde SCHC maximaal van het puntenverlies. Een vroege achterstand kwamen de Bilthovenaren te boven, doordat Luuk van Duren en Max Sweering de stand op 1-3 brachten. Daan 't Gilde deed nog wat terug namens Nijmegen, maar uiteindelijk won SCHC met 2-3.

  VOORDAAN
  Het lukte Voordaan niet om te winnen. De hockeyers uit Groenekan gingen met 2-3 onderuit tegen Cartouche, ondanks twee doelpunten van Adriaan Stolk.

  RANGLIJST
  Zoals gezegd is SCHC de nieuwe koploper van de Promotieklasse. HDM staat tweede en Schaerweijde zakt af naar de derde plaats. Voordaan bezet de achtste plaats.

 6. SCHALKWIJK - Baanwielrenner Jan-Willem van Schip is bij de Zesdaagse van Gent als vijfde geëindigd.
  De baanwielrenner uit Schalkwijk reed het baanevenement in België samen met landgenoot Yoeri Havik.

  Het Belgische duo De Ketele en Robbe ging er met de winst vandoor. Van Schip en Havik hadden een achterstand van twee ronden op de Belgische winnaars.

  Van Schip en Havik waren stonden na de derde dag tweede, maar zakten na dag 4 naar de vijfde plek.  LEES OOK
 7. HOOGLAND - Hoogland-speler Coen Heus zal de wedstrijd tegen Gemert (3-3) niet snel vergeten. Hij maakte na ruim een jaar blessureleed zijn rentree, opende met een schitterende vrije trap de score en maakte zelfs de negentig minuten vol.

  Heus weet de datum dat hij geblesseerd raakte aan de knie op een training nog als de dag van gisteren: 2 oktober 2018. Eind november van dat jaar werd hij geopereerd. Een klein jaar later maakte hij weer minuten, in het tweede.

  [Audio:2393206|Coen Heus: "Mijn fysio gaf aan dat ik goed op mezelf moest passen"]

  OPPASSEN
  Deze week kreeg Heus een appje van zijn trainer Raymond Prins met de boodschap: 'ik wil met je beginnen'. Heus stuurde terug: "Ik voel me goed. Kom maar op. Mijn fysio gaf aan dat ik goed op mezelf moest passen. Als ik moe werd, moest ik eruit."

  [Quote:Coen Heus|Toen de bal mijn linkervoet verliet, wist ik: die gaat erin]

  VRIJE TRAP
  Terug naar de negentiende minuut tegen Gemert. Heus ging achter de bal staan op rand zestien voor de vrije trap. Hij nam de tijd en rust. "Toen de bal mijn linkervoet verliet, wist ik: die gaat erin." Inderdaad, zijn schot belandde prachtig in de kruising. "Hij heeft genoeg tijd gehad om daarop te oefenen", vertelde Prins met een lach.

  [Audio:2393231|Raymond Prins: "Los van de wereldgoal vond ik Coen bepalend voor ons spel"]

  KRAMP
  Het was niet de bedoeling dat Heus de wedstrijd uitspeelde, maar toch nam Prins het risico om hem te laten staan. "Los van de wereldgoal vond ik Coen bepalend voor ons spel. Hij hield goed de bal vast en maakte prima loopacties."

  In de laatste minuut schoot kramp in de kuit van Heus. "Coen en ik hielden contact over of doorspelen verstandig was. Dinsdag op de training moet hij het maar wat rustiger aan doen", besluit Prins.  LEES OOK
 8. UTRECHT - Hercules verloor zondag met 2-0 van Westlandia en een grijs seizoen in de middenmoot van de Derde divisie dreigt voor de Utrechters. Herculaan Floris Burgers denkt dat de nederlaag geen incident is.

  "Zoals iedere week voetballen we leuk mee, maar creëeren we amper kansen. We hebben veel balbezit, maar doen er weinig mee. Het is bij Hercules altijd 'leuk, leuk, leuk', maar uiteindelijk gaat het om de punten. Westlandia zet op een gegeven moment een goede aanval op en jankt de bal er dan wel in. Daarna zie je dat de moed ons in de schoenen zakt, omdat we geen team zijn dat makkelijk scoort. Moedeloos is dan inderdaad het beste woord, denk ik", aldus Burgers tegenover RTV Utrecht.

  [Audio:2393235|Floris Burgers (Hercules): "Bij Hercules is het altijd maar 'leuk, leuk, leuk'"]

  Desondanks houdt Burgers vertrouwen in een ommekeer. Hercules liet zondag een mooie kans liggen om aan te haken bij de subtop. "Eerder dit seizoen hadden we ook al zo'n periode, maar wonnen we ook ineens twee keer. Dan staat het er heel anders voor. Hercules staat echt bekend als een vriendenteam en als je dan een positieve serie neerzet, werkt dat versterkend. Nu het minder gaat is het gevaar dat het een beetje gezapig wordt."

  [Audio:2393230|Jochem Twisker (Hercules): "Het moet snel beter, dat weet ik"]

  Trainer Jochem Twisker denkt dat hard werken de enige remedie is om een ommekeer te forceren. "Het is mij te makkelijk om naar andere dingen te wijzen, zoals het systeem waarin we spelen. Ik snap dat mensen zo kijken, maar het is mij te kortzichtig. Met deze manier van spelen wonnen we van Jong ADO Den Haag en HSC'21. Het gaat om de uitvoering, die moet beter. Maar dat het snel moet gebeuren, lijkt me duidelijk." Twisker's elftal krijgt daar komende week de kans voor, als het tegen OFC speelt in de Derde divisie.  LEES OOK
 9. BENSCHOP - Richard Verschoor kan zijn geluk niet op. De achtienjarige coureur uit Benschop schreef zondag in de Formule 3 de Grand Prix van Macau op zijn naam. "Hopelijk opent dit deuren."

  "Ik ben echt overwelmd door alle berichten", begint een uitgelaten Verschoor zijn verhaal. "Ik ben echt hartstikke blij, we gaan vanavond zeker een feestje bouwen."

  [Quote:Richard Verschoor|Het is echt een super gevoel]

  RACEVERLOOP
  Bij de start nam de MP Motorsport-coureur meteen twee man te grazen. In het lange rechte stuk richting de scherpe knik 'Lisboa' kon hij met een slipstream en veel lef Christian Lundgaard en Formule 3-kampioen Robert Shwartzman passeren."Ik wist dat als ik een kans zou krijgen het bij een safety-car zou zijn. Toen die kwam had ik een perfecte restart en kon ik hem buitenlangs inhalen", vertelt Verschoor over de manier hoe hij de koppositie pakte. "Ik was na de race helemaal kapot, ook omdat ik na afloop flink over de radio heb lopen schreeuwen."

  [Instagram:https://www.instagram.com/p/B4-G3ViFZWH/?utm_source=ig_web_copy_link]

  Verschoor treedt met zijn overwinning in de voetsporen van legendes als Ayrton Senna en Michael Schumacher. De Benschopper is de eerste Nederlander die de Grand Prix van Macau in de Formule 3 op zijn naam wist te schrijven. "Dat is echt fenomenaal. Ik weet niet hoe ik het moet beschrijven, het is echt een super gevoel. Ik ben ook echt heel blij voor mijn ploeg", aldus de coureur van MP Motorsport. "We zijn nu onderweg naar een klein feestje. Met het team gaan we wat drankjes doen", vertelt Verschoor vanuit Macau.

  [Audio:2393265|Richard Verschoor: "We gaan een feestje bouwen"]

  IN DE KIJKER
  Voor Verschoor is het zijn eerste zege in de Formule 3. De wedstrijd telt niet mee voor het kampioenschap, maar heeft de Benschopper wel vol in de etalage gezet van alle Formule 1 teams. "Ik moet zorgen dat ik veel te bieden heb. Ik hoop dat ik nu heb laten zien dat ik met de top mee kan. Hopelijk opent dit wat deuren."

  [Instagram:https://www.instagram.com/p/B49-3JzgDco/?utm_source=ig_web_copy_link]

  LEES OOK
 10. PROVINCIE UTRECHT - In de tweede ronde van de districtsbeker is Eemdijk uitgeschakeld. De Hoofdklasser ging in een beslissende strafschoppenserie onderuit tegen Tweedeklasser HBOK. De andere hoofdklassers, DHSC en Sportlust'46, bekeren wel verder.

  Het duel tussen Eemdijk en HBOK was in de reguliere speeltijd in 0-0 geëindigd. Er volgden direct strafschoppen. Eemdijk verloor de strafschoppen serie met 5-3.

  OVERIGE UITSLAGEN

  ZONDAG
  JOS/Watergraafsmeer (Hoofdklasse) - Kampong (2e klasse)* 5-1
  Kolping Boys (1e klasse) - Roda'46(1e klasse zondag)* (zo) 2-1

  ZATERDAG
  CSW Wilnis* (2e klasse) - Arsenal (2e klasse Amsterdam) 2-2 CSW wint na strafschoppen
  FC Breukelen* (1e klasse) - Loosdrecht* (2e klasse) 0-1
  Zwaluwen'30 (1e klasse)- DHSC* (Hoofdklasse) 0-1
  Sportlust'46* (Hoofdklasse)- Lyra (3e klasse) 6-0
  AFC (za 1e klasse) - PVCV(2e klasse)* 4-1
  De Dijk (Hoofdklasse) - Hees (3e klasse)* 5-1
  IJFC* (2e Klasse) - Den Helder (2e klasse) 2-1
  Montfoort SV'19* (1e klasse)* - AFC Quick 1890* (3e klasse) 3-1
  Schagen United (4e klasse)- Roda'46* (1e klasse zaterdag) 1-5
  VVZA* (3e klasse) - Volendam (Hoofdklasse) 1-4
  ZSGO/WMS (3e klasse)- Spakenburg 2* (reserve hoofdklasse) 0-1

  Ploegen met een * komen uit onze regio

Top