Zuid-Holland

  1. De politie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht tot nu toe 38 tips binnengekregen over de overal op een Coop in Ridderkerk.
  2. Een 21-jarige man uit Syrië is dinsdag aangehouden op Rotterdam The Hague Airport. De man wilde met een vals paspoort naar Engeland reizen.
  3. De Hoekse Lijn loopt opnieuw fikse vertraging op. Het probleem blijft de beveiligingssoftware van de metrolijn. De lijn zou aanvankelijk op 1 september 2017 in gebruik worden genomen.
  4. De dagploeg bij Rotterdam Short Sea Terminals (RST) legt woensdag om 12.30 uur het werk neer. Het gaat om een werkonderbreking van vier uur, meldt vakbond FNV Havens.
  5. Oud-Feyenoord en Sparta-spits Michiel Kramer keert terug in de Eredivisie. De 29-jarige aanvaller komt transfervrij over van Maccabi Haifa, en tekent bij FC Utrecht. Daar wordt Kramer herenigd met trainer Dick Advocaat, met wie hij vorig seizoen nog samenwerkte bij Sparta.
  6. Het CDA in Dordrecht is verbijsterd dat het nieuwe Integraal Veiligheidsprogramma 2019-2022 van burgemeester en wethouders géén prioriteit geeft aan het stoppen met het rijden van giftreinen door de bebouwde de kom van de stad.
  7. In de Beneluxtunnel is woensdagochtend een hond aangereden door een vrachtauto. Het verkeer richting het zuiden werd korte tijd stilgezet. De dierenambulance heeft het gewonde dier opgehaald.
  8. In een flatwoning aan het Reviusrondeel in Capelle aan den IJssel is woensdagochtend brand uitgebroken. Oorzaak van de brand was een droger in de keuken, de vlammen sloegen korte tijd naar buiten. Twee personen hebben rook ingeademd en zijn naar het IJsselland Ziekenhuis gebracht.
  9. In het najaar van 2019 opent AVR in Rozenburg een afvalscheidingsinstallatie die plastic verpakkingen en drinkpakken uit het restafval gaat halen. Plastic afval gescheiden inleveren is dan niet langer nodig.
  10. De aanhouding van een stel inbrekers heeft dinsdagochtend nogal wat impact gehad op bewoners van Rotterdam-Charlois. Tijdens een  achtervolging door de politie ramden de dieven een groot aantal geparkeerde auto's.
Top