Zuid-Holland

  1. Een op de 20 kinderen (5 procent) gebruikt wekelijks melatonine als hulpmiddel om goed te kunnen slapen. Dat concludeert het Erasmus MC in een onderzoek onder 871 kinderen in Rotterdam. Hun gemiddelde leeftijd is 11 jaar.
  2. Het hitteplan is dinsdagochtend in werking gesteld. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) laten weten.
  3. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in Dordrecht krijgt het nu de temperaturen weer oplopen alleen maar drukker. Naast binnenvaartschepen varen nu ook steeds meer plezierjachten uit, die niet altijd even goed weten hoe het reilt en zeilt op het water.
  4. In de Nieuwe Waterweg wordt deze ochtend de noordelijke dokdeur van de Maeslantkering teruggeplaatst. De deur van meer dan twintig meter lang en bijna vijftien meter hoog is de afgelopen maanden opgeknapt, zegt Rijkswaterstaat.
  5. Plaatjes draaien op Radio Rijnmond! Vanavond om 18 uur bepaal jij wat er gedraaid wordt: Gipsy Kings of Abba? Beatles of Shocking Blue? Donna Summer of Lipps, Inc.?
  6. In Turkije dient vanmorgen de rechtszaak tegen de 31-jarige Rojda uit Rotterdam die met haar baby vast zit in een Turkse cel. Volgens de Turkse justitie zou ze banden hebben met de Koerdische PKK.
  7. De gemeente Capelle aan den IJssel gaat meer verkeersregelaars inzetten rondom de werkzaamheden bij de Abram van Rijckevorselweg. Daar is de fietstunnel afgesloten.
  8. Hockeyclub Rotterdam huisvest weer een EK Hockey deze week. Nu is het alleen niet de beurt aan Jeroen Hertzberger of Seve van Ass, maar aan zo'n duizend veteranen.
  9. De gemeente Hellevoetsluis lijkt een uitkijktoren te 'faciliteren' naast een naturistencamping in Hellevoetsluis. In een nieuwe gebiedsvisie heeft de gemeente namelijk een uitkijktoren gepland naast de camping. Kampeerders zijn woest op de komst ervan.
  10. Een vrouw die maandagavond met haar hond buiten liep, is op de Gordelweg in Rotterdam-Noord rond 22:15 uur geschept door een auto. De vrouw is vrijwel direct ter plaatse overleden, reanimeren mocht niet meer baten. Ook haar hond kwam om het leven. De auto die haar aanreed, is doorgereden.
Top