Zuid-Holland

  1. "Wil Annette van de uitmaakbrief zich melden?" Deze oproep doet Erwin Zimmerman, één van de eigenaren van Demonfuzz Records aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Deze winkel verkoopt ook tweedehands platen en het personeel vindt nog wel eens wat in de platenhoezen.
  2. Een reddingsoperatie van een groep eendenkuikentjes in Rotterdam-Lombardijen is vrijdagmiddag even stilgelegd.
  3. De Hoekse Lijn rijdt op z’n vroegst pas in september. Door vertraging in het opleveren van de software is er geen toestemming om eerder volledig in bedrijf te gaan. Dat melden bronnen rond het project aan RTV Rijnmond.
  4. Bij de Tweede Maasvlakte wordt zaterdag vanaf het einde van de ochtend een grote oefening gedaan. Bij LIVEX wordt de massale evacuatie van honderden passagiers van een P&O-ferry Pride of Hull geoefend
  5. De rondweg N3 bij Dordrecht is dit weekeinde voor de vierde keer afgesloten voor werkzaamheden. Vanaf vrijdagavond 22:00 uur moet het verkeer rekening houden met een afsluiting in de richting Papendrecht vanaf de Rijksstraatweg tot aan de Laan der Verenigde Naties. Rijkswaterstaat werkt in mei en juni vijf weekenden aan een nieuwe aansluiting van de N3 op de A16. Er wordt geheid en nieuw asfalt gelegd op kruispunten van de aansluiting en op de N3 tot aan de Laan der Verenigde Naties. Elk weekend wordt een deel van de N3 afgesloten.
  6. Iedere werkdag maakt RTV Rijnmond een tv-uitzending van vijf minuten die aansluitend op het NOS Journaal wordt uitgezonden op NPO 2. De uitzending kun je hier terugkijken.
  7. De hoogzwangere Hayat Harrachi woont in de Lijnbaanflats die grondig worden gerenoveerd door Vestia. Veel bewoners hebben geklaagd over de manier waarop ze worden behandeld tijdens de woningverbouwing. Ook Hayat dus. Ze kan elk moment bevallen en leeft in enorme stress.
  8. Excelsior degradeerde afgelopen woensdag uit de eredivisie. De ploeg uit Kralingen heeft zijn wonden gelikt en moet nu door. De begroting van volgend seizoen is zo goed als rond, vertelt Excelsior-directeur Ferry de Haan in voetbaltalkshow FC Rijnmond.
  9. De liefhebber van klassieke motoren kan dit weekend zijn hart ophalen. Voor de twintigste keer wordt de Rockanje Classic Race georganiseerd.
  10. Hij schakelt moeiteloos van 'dominee naar dj' en is al jaren het nieuwe, jonge gezicht van de EO: Joram Kaat(25). Zaterdag presenteert hij de EO Jongerendag. Dit jaar voor het eerst in Ahoy, in 'zijn' Rotterdam.
Top