Zuid-Holland

  1. Bij Restaurant Abel aan de Albrandswaardsedijk in Poortugaal heeft woensdagochtend brand gewoed. Het restaurant en het naastgelegen woonhuis kunnen als volledig verloren worden beschouwd.
  2. Als anti-islambeweging Pegida een filmavond voor de Essalam Moskee in Rotterdam wil houden als demonstratie, is daarvoor een evenementenvergunning nodig. "Ze moeten zich als de bliksem tot de Directie Veilig wenden, als ze op 2 oktober een film willen laten zien", zegt burgemeester Aboutaleb.
  3. "Het is heel verdrietig voor de familie Abel, maar ook voor de gemeenschap. De impact hiervan gaat tot ver buiten de regio", zegt burgemeester Hans Wagner van Albrandswaard woensdagochtend over de brand bij restaurant Abel. Het restaurant, waar ook veel (huwelijks)feesten worden gegeven, is totaal verwoest.
  4. Twee mannen hebben dinsdagavond laat een vestiging van Domino's aan de Kerstendijk in Rotterdam-IJsselmonde overvallen. Het duo bedreigde het personeel en eiste geld.
  5. De Postacademische Deeltijd Opleiding Journalistiek (PDOJ) in Rotterdam stopt ermee. De journalistenschool houdt na dertig jaar per direct op met bestaan. De opleiding kreeg steeds minder aanmeldingen, door concurrentie van andere studies en door de slechte vooruitzichten op een baan.
  6. Berendina Stijger en Francis Hofland. Twee vrouwen uit Rotterdam die elkaar waarschijnlijk niet hebben gekend. Maar het einde van hun leven vertoonde veel overeenkomsten. Twee kwetsbare vrouwen bij wie de hals was doorgesneden.
  7. Analoge tv kijken, is vanaf woensdag niet meer mogelijk in de gemeente Rotterdam. In april van dit jaar sloot Ziggo het analoge tv-signaal al af in Capelle aan den IJssel. Verreweg de meeste mensen kijken al digitaal, zegt Ziggo.
  8. De anti-islambeweging Pegida wil 2 oktober opnieuw demonstreren in Rotterdam. Dat heeft Pegida-voorman Edwin Wagensveld aangekondigd op Twitter.
  9. Op de A15 van Europoort naar Rotterdam is dinsdagavond rond 19.00 uur een ongeluk gebeurd met een vrachtwagen en twee auto's. Drie rijstroken gingen dicht bij IJsselmonde.
  10. Een motorrijder is dinsdagavond gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de A20. Dat gebeurde op de weg richting Gouda ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel.
Top