Zuid-Holland

  1. Een vrouw is vrijdagmiddag in Ridderkerk overleden nadat ze werd aangereden door een vuilniswagen. Het ongeval vond plaats in de Jan Steenstraat, achter winkelcentrum Ridderhof.
  2. In Schiedam is woensdag een Belgische terrorismeverdachte opgepakt. Het gaat om de 27-jarige Halil K. Dat meldt de NOS.
  3. Staatsbosbeheer raadt duikers af om nog te duiken rond het duikwrak Le Serpent in het Grevelingenmeer. In mei liep een duik bij het scheepswrak fataal af voor twee duikers. Het zicht in het wrak is troebel waardoor de ruimtes onoverzichtelijk kunnen zijn.
  4. Het Shell-tankstation aan de Schiekade in Rotterdam is vrijdagmiddag ontruimd door de brandweer. Volgens de wijkagent staat een elektriciteitshuis van Stedin in brand.
  5. De dinsdag op Schiphol aangehouden 22-jarige Rotterdamse die vermoedelijk is teruggekeerd uit strijdgebied van Islamitische Staat, blijft nog zeker twee weken vastzitten. Dat bepaalde de rechter-commissaris vrijdag.
  6. De Open Dag van Feyenoord was afgelopen donderdag weer één groot feest. Duizenden jonge en oude supporters kwamen naar De Kuip om ook het 110-jarig jubileum van de Rotterdammers te vieren. Sportclub Rijnmond kijkt nog een keer terug op dit evenement.
  7. Feyenoord treedt het oefenduel tegen Fenerbahçe van aanstaande zaterdag aan zonder Sofyan Amrabat en Renato Tapia. Beide WK-gangers meldden zich afgelopen donderdag pas weer in De Kuip en reizen niet mee naar Turkije. Zij werken de komende dagen in Rotterdam aan hun conditie.
  8. Eythora Thorsdottir is geselecteerd voor het EK turnen volgende maand in Glasgow. De turnster uit Poortugaal is blij dat zij na een aantal blessures aan dit kampioenschap mag meedoen. "Anderhalve maand geleden was ik nog geblesseerd aan mijn rug en voet. Het is een wonder dat ik vrijwel fit ben", vertelt zij op Radio Rijnmond.
  9. De Zomertoer van deze week wordt afgesloten in Rijnmond Nu op Goeree Overflakee! De mobiele studio is neergezet in Strandtheater Houten Kaap in Ouddorp! We gaan streekproducten proeven, presentator Ruud de Boer probeert het Flakkees dialect te doorgronden en je krijgt een bak met tips hoe je meest kunt genieten van Goeree Overflakkee.
  10. De zomer is in volle gang en is hard op weg om records te breken. Weerman Ed Aldus geeft duiding en vertelt wat er ons nog te wachten staat:
Top