Zuid-Holland

  1. De politie in Rotterdam-IJsselmonde is vrijdagavond groots uitgerukt voor een melding van jongeren met bivakmutsen en vuurwapens. Daarbij is een waarschuwingsschot gelost. Achteraf verklaarden de jongeren dat zij bezig waren met het filmen van een muziekclip.
  2. De naam van de Leerdamse agent die in 2014 overleed tijdens een bedrijfsuitje van de politie, is zaterdagochtend bijgeschreven op een gedenksteen voor overleden politieagenten van het korps Rotterdam. De gedenksteen staat voor het politiebureau aan het Doelwater, in het centrum van de stad.
  3. De bemanning van een schip van de tenderdienst Rotterdam Rijnmond heeft zaterdagochtend een grote school dolfijnen voor de kust van Hoek van Holland gespot. Erik Blomme twijfelde geen moment en pakte zijn camera om het bijzondere spektakel te filmen.
  4. De Milieudienst Rijnmond DCMR heeft zaterdag meerdere klachten gekregen van geluidsoverlast in het Kralingse Bos in Rotterdam. Daar was het festival A Day at the Park aan de gang.
  5. Stylist Fred van Leer krijgt niet één, maar twee shows in Rotterdam Ahoy. Vanwege grote belangstelling voor Fred & Friends op 18 september 2020, wordt een dag later een extra show toegevoegd.
  6. Het proces tegen de verdachten van de ramp met de MH17 kan nog wel vier jaar in beslag gaan nemen. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. "Wij gaan er niet over, maar houd rekening met een proces van lange adem", zegt een woordvoerder.
  7. Sparta heeft hard uitgehaald naar RKC Waalwijk. Op Het Kasteel won de ploeg van trainer Henk Fraser met 4-0 van de Brabanders. Sparta doorbreekt daarmee een reeks van drie wedstrijden zonder zege.
  8. Een vrouw uit Rotterdam-Zuidwijk heeft zaterdagmiddag bij thuiskomst twee inbrekers verrast. De mannen waren binnen op zoek naar waardevolle spullen. De bewoonster werd vervolgens door het tweetal vastgebonden.
  9. Een hoop lawaai van sirenes van ambulances, politieauto's en brandweerwagens klonk zaterdagmiddag in Rotterdam. Niet vanwege een grote ramp in de stad, maar vanwege de traditionele City Tour voor de patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis.
  10. Een zonnestudio aan de Groene Hilledijk in Rotterdam-Zuid is zaterdagmiddag overvallen. De dader kwam rond 14:00 uur de zaak binnen en eiste geld.
Top