Zuid-Holland

  1. Het duel tussen FC Den Bosch en Excelsior werd zondag ontsierd door racistische geluiden aan het adres van Ahmad Mendes Moreira, die als buitenspeler aan de kant stond waar de fanatieke aanhang van FC Den Bosch zat. "Het begon al vanaf de eerste minuut", zegt de aanvaller.
  2. Eén keer derde en twee keer eerste plek in dé bodybuildwedstrijd Natural Olympia in Las Vegas. Doe het de 62-jarige Willie Heuser maar na. De Dordtse is stiekem wel een beetje trots op haar prestaties op de wedstrijd der wedstrijden vrijdag.
  3. Met nog een ruime twee weken te gaan wordt het spannend voor regisseur Roy Dames. De crowdfundactie die hij heeft opgezet om de populaire docu-serie 'Willems Kantine' van een vervolg te kunnen voorzien, loopt nog niet heel hard.
  4. Zondagavond staat in het teken van boksen bij Rijnmond Sport. Zowel World Port Boxing als het World Boxing Association (WBA) titelgevecht van Stephen Danyo staan op het programma in het Excelsiorstadion in Rotterdam. Alle bokspartijen kun je hier live bekijken.
  5. Excelsior heeft de uitwedstrijd bij FC Den Bosch met 3-3 gelijkgespeeld. Tot drie keer toe gaf het elftal van trainer Ricardo Moniz een voorsprong weg in Brabant. Het duel werd tijdelijk stilgelegd door scheidsrechter Laurens Gerrets toen Ahmad Mendes Moreira onheus werd bejegend door mensen op de tribune.
  6. In het dagelijks leven is hij bloemenexporteur, maar als hij zingt is het Rotterdamse Aad. Een paar keer per week treedt hij op in verzorgingshuizen door de hele stad. Hij wil de mensen in verzorgingshuis amuseren met liedjes van vroeger. Rotterdams, Engels, Duits: Aad zingt van alles. Samen met zijn vrouw Ien zingt hij geheel vrijwillig door heel de gemeente Rotterdam en dat al zes jaar.
  7. De duinen van Hoek van Holland worden sinds begin oktober ontsierd door lange zwarte plastic schermen van zo'n halve meter hoog. Ze moeten de bedreigde rugstreeppad en zandhagedis beschermen tegen de werkzaamheden in het gebied rond de parkeerplaats Badweg, waar het laatste stukje metrolijn naar Hoek van Holland Strand wordt aangelegd.
  8. De wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior in de Keuken Kampioen Divisie is tijdelijk gestaakt door scheidsrechter Gerrets. Dat deed de leidsman na een half uur spelen vanwege racistische geluiden richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira.
  9. Met een duik in de sloot probeerde een jongen in Capelle aan den IJssel te vermijden dat hij zou worden opgepakt. Die poging mislukte. Met een nat pak kon hij, net als zijn 'collega', naar het politiebureau.
  10. De 17-jarige jongen die zaterdag is opgepakt bij de intocht van Sinterklaas in Dordrecht is weer op vrije voeten, dat zegt de politie. Hij was opgepakt omdat de politie het idee had dat hij 'de openbare orde wilde verstoren'.
Top