Zuid-Holland

  1. Dat er soms een bijzondere geschiedenis schuilgaat achter de vele, snel op elkaar gestapelde bouwwerken in het gemoderniseerde Rotterdam, merken bouwvakkers die bezig zijn een textielwinkel in Rotterdam-Noord uit te breiden. Achter de gevel verschijnt een tekst die indirect verwijst naar het zwartste, meest schrijnende hoofdstuk uit de geschiedenis van de vorige eeuw. De man achter de tekst 'Uw adres is het wonder' is namelijk Israël Levi de Winter, een Joodse man die net als zijn vrouw en kind vermoord wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog.
  2. De ouders van tennislegende Richard Krajicek kwamen als politieke vluchtelingen vanuit Tsjechië naar Nederland. In het begin was er niet veel geld in het gezin. De diploma's van vader Krajicek waren hier niet geldig, hij moest in magazijnen werken voor hij uiteindelijk geoloog werd.
  3. De rechtszaak tegen een Rotterdamse zedenverdachte heeft opnieuw een onverwachte wending gekregen. Had de man eerder al zelf om tbs gevraagd, nu ging hij vrijdag plotseling door het lint. Scheldend verliet hij de rechtszaal.
  4. De gemeente Rotterdam wil een honderd meter lange loopbrug aanleggen, vanuit Coolhaven in Rotterdam-West over de 's Gravendijkwal naar het Erasmus Medisch Centrum. Er is nog geen ontwerp, de gemeente Rotterdam is daarvoor een wedstrijd gestart. De naam is al wel bekend: Daniel den Hoedbrug.
  5. De vrouwen en dochters van twee topcriminelen uit de regio Rotterdam moeten als het aan justitie ligt maandenlang de cel in.
  6. In het Franciscus Vlietland is vrijdag de splinternieuwe oncologieafdeling met speciale borstkliniek geopend. Het Schiedamse ziekenhuis is de afgelopen maanden intern verbouwd om nog betere zorg te bieden aan kankerpatiënten uit de regio.
  7. Een bedrijf in de Botlek bleek een wel heel dure lading strooizout te vervoeren. Bij een controle van de Douane vrijdagmiddag bleek in plastic emmers met strooizout in totaal ongeveer 150 kilo cocaïne te zijn verstopt.
  8. Yassin Ayoub vertrok afgelopen week definitief bij Feyenoord, na een teleurstellend dienstverband in de Kuip. Ali Boussaboun nam het in FC Rijnmond op voor de middenvelder. ''Ik vind niet dat hij veel kansen heeft gehad om zijn kwaliteiten te tonen.''
  9. Een ruit van een tram lijkt vrijdagmiddag van binnenuit met een vuurwapen te zijn kapotgeschoten. Een passagier merkte het gat op en liep naar de trambestuurder. Toen is de politie ingeschakeld.
  10. Aloys Bijl uit Mijnsheerenland diende als militair in 1979 in Libanon. Hij was toen nog maar achttien jaar. Vandaag vertelde hij over zijn ervaringen op basisschool De Molenwiek, in zijn eigen dorp. Bijl geeft in het kader van ’75 jaar vrijheid’ gastlessen onder de noemer ‘Veteraan in de klas’.
Top