Zuid-Holland

  1. Badgasten kunnen vanaf het voorjaar 2021 met de metro naar het strand van Hoek van Holland. Dan moet het laatste stuk van de Hoekse Lijn klaar zijn. Dat heeft wethouder Adriaan Visser bekend gemaakt.
  2. De Rotterdamse Seger van Zijl is er klaar voor: de Nationale Voorleeswedstrijd in Amstelveen woensdag. Daarin neemt hij het op tegen elf andere kinderen, die allemaal een provincie vertegenwoordigen.
  3. Tien FC Utrecht-supporters, onder wie een 31-jarige Rotterdammer, staan deze woensdag voor de rechter voor ongeregeldheden tijdens de bekerfinale van 2016. De Rotterdammer zou onder meer vuurwerk hebben gegooid naar Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer.
  4. Het pontje tussen Charlois en Katendrecht vaart inmiddels een kleine acht maanden. En met succes, zegt initiatiefnemer Kamiel Verschuren: vergeleken met de eerste weken maken er drie keer zoveel mensen gebruik van het pontje.
  5. Alex Simu, professor of clarinet in de jazz- en wereldmuziekafdeling van Codarts in Rotterdam heeft een Buma Award gewonnen voor de beste originele compositie in documentaire, short film en telefilm. De Buma Awards zijn prestigieuze prijzen voor muziekmakers.
  6. De brandweer heeft het dinsdagavond en de nacht erna erg druk gehad met een reeks autobranden in Rotterdam. Waarschijnlijk zijn ze alle vier aangestoken: volgens de brandweer was er bij alle branden sprake van verdachte omstandigheden.
  7. De scholieren van het gymnasium gaan vandaag aan de slag met het examen Grieks. Ook Jolle Verhoog en Daniek Overgauw van het Erasmiaans gymnasium hebben ‘m op de planning staan.
  8. Een automobilist is dinsdagavond gewond geraakt nadat zijn auto tegen een boom was gebotst op de Bosdreef in Rotterdam-Kralingen.
  9. We bestellen steeds meer via internet. Maar het is vaak een logistieke nachtmerrie om thuis te zijn om de pakketjes te ontvangen. Zogenaamde buurtpunten, particulieren die pakketjes verzamelen in de wijk, worden daarom steeds populairder.
  10. Het is een normale maandagmorgen op de Coolsingel in Rotterdam. Het is kwart over twaalf als schuin tegenover het Stadhuis een dreun klinkt. Een explosie, waarbij eem man om het leven komt. Een doos met bonbons wordt hem fataal.Wie is hij en waarom was hij het doelwit? Woensdag is het 80 jaar geleden dat op de Coolsingel Yevgeni Konovalec stierf. Een Oekraïense nationalist die in opdracht van Stalin om het leven werd gebracht.
Top