Zuid-Holland

  1. Op de Clazina Kouwenbergzoom in Rotterdam-Prinsenland is vrijdagavond een man overleden bij een schietpartij. Even verderop, aan de Akkerwinde in Capelle aan den IJssel, is een auto volledig uitgebrand. De politie vermoedt dat de zaken met elkaar te maken hebben.
  2. Er zijn twee aangiftes gedaan tegen de Rotterdamse politie voor mishandeling en discriminatie. De politie houdt rekening met meer aangiftes. Een vrouw van 23 vertelt op sociale media over de manier waarop ze afgelopen zondag werd gearresteerd in het Roel Langerakpark in Rotterdam-Noord.
  3. De FBI trok in 2018 bij de Nederlandse autoriteiten aan de bel. Abdulkadir U. uit Rotterdam wilde mogelijk een aanslag plegen met een drone in Parijs. Bewijs daarvoor is er nooit gevonden. Was het een fantasie van de verdachte, of toch een serieus plan?
  4. Dit liveblog is afgesloten. Lees hieronder de ontwikkelingen rond het coronavirus van vrijdag 5 juni terug.
  5. Een scooterrijder is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een ongeluk op de Lombardstraat in het centrum van Gorinchem. Het slachtoffer is daar op een stilstaande auto gereden. De straat is nog tot ongeveer 22:30 uur afgesloten.
  6. Meerdere partijen in de Rotterdamse gemeenteraad willen dat boa's in de stad een wapenstok krijgen. De bewapening is nodig om de handhavers hun werk goed te laten doen, vinden het CDA en Leefbaar Rotterdam. Het CDA heeft vragen gesteld nu minister Grapperhaus het makkelijker maakt om boa's te bewapenen.
  7. Daar zit ze dan, wat beteuterd voor zich uit te staren in een kooi van Stichting Vogelklas Karel Schot. De eerste verkenning van het luchtruim ging niet helemaal goed voor de pasgeboren 'Erasmusvalk'. Agenten troffen haar vrijdag aan op de stoep van het ziekenhuis en brachten haar in veiligheid.
  8. De RET en andere openbaarvervoerbedrijven krijgen financiƫle steun van het Rijk. Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en waterstaat) trekt in totaal anderhalf miljard euro uit.
  9. De horeca is al een kleine week weer open. Sinds afgelopen maandag is het weer toegestaan om een drankje op een terras te drinken of in een restaurant te eten. Volgens Rijnmondexpert Gijsbregt Brouwer hangt er voor horecazaken nu veel af van de 'afwachters'.
  10. Hebben drie cardiologen van het voormalige Ruwaard van Putten-ziekenhuis in Spijkenisse recht op een schadevergoeding van miljoenen euro's? Of hebben ze nergens recht op, zoals de Staat der Nederlanden vindt? Die vraag stond centraal in de beroepszaak die vrijdag diende bij het Hof in Den Haag.

Please publish modules in offcanvas position.