Zuid-Holland

  1. Een ruime meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad stemt volgende week in met de sloop- en renovatieplannen van Vestia voor de Tweebosbuurt in Rotterdam-Zuid.
  2. Een deel van de regio mag woensdag naar de stembus. Het gaat om de drie fusiegemeenten in het Rijnmondgebied; Hoeksche Waard, Molenlanden en Vijfheerenlanden.
  3. Het uiterlijk van De Lijnbaan in Rotterdam is teruggebracht naar de oorspronkelijke warme stijl van de jaren '50. Zoals de luifels van de winkels die waren bekleed met houten schrootjes.
  4. Vrijwilligers van de historische scheepswerf De Delft in Rotterdam-West willen dat na het faillissement van de werkplaats de houten replica van het VOC-schip toch afmaken. "Desnoods tillen we het op en gaan we verder op Heijplaat", zegt één van hen.
  5. "Je kan er een kanon afschieten". Dat roepen Schiedammers vaak als ze aan hun Hoogstraat denken. Toch is de traditionele winkelstraat aan het opkrabbelen. De gemeente juicht dat toe. Achter de lege etalageramen gebeurt weer wat.
  6. Kledingwinkelketen Parfection uit Oud-Beijerland is failliet verklaard. De keten had zeven winkels, waaronder één in Rotterdam. Verder had de keten winkels in onder meer Zwolle, Den Haag, Amsterdam en Utrecht. Bij het bedrijf werkten 35 mensen.
  7. Rotterdam telt volgend jaar 63 festivals. Al die feestjes, bijeenkomsten en andere evenementen zijn opgenomen in de evenementenkalender van Rotterdam Festivals.
  8. Een Rotterdamse tantramasseur die eerder deze week werd aangehouden, ontkent het seksueel misbruik van klanten. Vijf vrouwen hebben tot nu toe aangifte tegen hem gedaan.
  9. Voor de tweede dag op rij zorgen kapotte verkeerslichten voor problemen in de avondspits. Dit keer waren de verkeerslichten in storing bij de Boompjes. Rond 17:00 uur was de storing verholpen, maar in een groot deel van het centrum is het verkeer al vastgelopen.
  10. 'Het Duivenvrouwtje' is terug van weggeweest. Het bronzen gevelbeeld hing jarenlang bij de Koningin Wilhelmina Kweekschool aan de Binnenrotte in Rotterdam, maar raakte zoek toen de school begin jaren '80 gesloopt werd.
Top