Zuid-Holland

  1. Forum voor Democratie in Zuid-Holland, de winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen, heeft Hans Wiegel gevraagd de informatie van een nieuw provinciebestuur te leiden. Dat laat de landelijke partijleider, Thierry Baudet, weten op Twitter. Hans Wiegel is bereid om als informateur op te treden.
  2. Lijsttrekker Metin Çelik van Denk Zuid-Holland heeft tijdens een bijeenkomst van alle partijen in het Provinciehuis in Den Haag voorgesteld om naast Hans Wiegel een tweede informateur aan te stellen: Job Cohen. Een meerderheid steunt het voorstel. Forum voor Democratie gaat erover nadenken en komt maandag met een reactie op het voorstel.
  3. De overweldigende zetelwinst van Forum voor Democratie bij de statenverkiezingen roept herinneringen op aan de opmars van wijlen Pim Fortuyn in de politiek. Er zijn parallellen, maar ook verschillen.
  4. Burgemeester Jetten van Vlaardingen krijgt een veeg uit de pan van de vorige week ontslagen wethouder Frans Hoogendijk. De oprichter van ONS Vlaardingen noemt haar rol in het gedwongen vertrek 'dubieus' en voelt zich gepiepeld.
  5. Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij woensdagavond in Rotterdam-Feijenoord, is een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man werd rond 22:30 uur zwaargewond in de Oranjeboomstraat gevonden en overleed korte tijd later.
  6. In de gemeenten Albrandswaard (Rhoon en Poortugaal) en in de Hoeksche Waard is Forum voor Democratie de grootste winnaar, voornamelijk ten koste van de PVV, die meer dan de helft van de stemmen ten opzichte van 2015 verliest.
  7. Twee vrouwen en een man mishandelden maandagavond 18 februari een 19-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel. De verdachten zijn op verschillende plekken gefilmd. Het slachtoffer doet donderdagmiddag in Bureau Rijnmond haar relaas.
  8. In onze provincie hebben zo'n 10 procent meer kiezers hun stem uitgebracht dan in 2015. De opkomst is uitgekomen op ongeveer 56%, meldt de provincie.
  9. Het bedrijf Aluchemie in de Botlek hoeft niet 11 miljoen euro te betalen aan de Staat. Dat heeft de rechter in Rotterdam beslist.
  10. De Rotterdamse politie en de Koninklijke Marechaussee hebben vorig jaar 1.371 zogenaamde inklimmers in de Rotterdamse haven aangehouden: mensen die in vrachtwagentrailers, containers of laadbakken worden gevonden. In 2017 waren dat er nog 944.
Top