Algemeen nieuws

  1. Minstens acht mensen in Lyon zijn vrijdagavond gewond geraakt door een explosie in het centrum van de Franse stad, meldt het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken. De politie is gestart met een klopjacht op de verdachte, die op bewakingsbeelden te zien zou zijn.
  2. NPO-directeur Frans Klein heeft in 2016 met zijn Engelse brievenbusfirma de Britse antiwitwaswet omzeild, blijkt vrijdag uit een onderzoek van NRC.
  3. De Verenigde Staten sturen vijftienhonderd extra militairen naar het Midden-Oosten. De Amerikaanse president Donald Trump meldt vrijdag dat het gaat om een voorzorgsmaatregel vanwege de opgelopen spanningen met Iran.
  4. De aanhouding van een 21-jarige man uit de Limburgse stad Sittard, die werd verdacht van betrokkenheid bij terrorisme, was een vergissing. De zaak tegen de man is geseponeerd, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.
  5. In deze aflevering van de Week van NU blikt NU.nl-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman met drie redacteuren terug op de week.
  6. Het is informateur Ger Koopmans en Geert Gabriƫls niet gelukt om een coalitie te vormen in Limburg. In een brief gericht aan de Provinciale Staten adviseren zij een zogeheten extraparlementair college.
  7. Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Vrijdag 24 mei: Britse premier kondigt vertrek aan en een wereldwijde klimaatactie.
  8. Mirjam Salet, de waarnemend burgemeester van Gouda, heeft vrijdag besloten dat de politie in een aantal Goudse wijken tussen 22.30 en 4.00 uur preventief mag gaan fouilleren. Het besluit werd genomen naar aanleiding van een reeks autobranden in de afgelopen weken, meldt Omroep Westvrijdag.
  9. Spelers op een drugsmarkt op het darkweb wanen zich veilig, maar toch wordt zo'n site weleens opgerold. Zo gaat dat in z'n werk.
  10. De Britse premier Theresa May heeft vrijdag haar vertrek aangekondigd. Ze nam dat besluit nadat duidelijk werd dat de gemaakte concessies aan haar Brexit-deal niet acceptabel waren voor haar eigen kabinet en partijleden. May stapt op 7 juni op.
Top