Algemeen nieuws

  1. In het Noord-Duitse Lübeck heeft een man zeker acht mensen verwond in een bus. De politie heeft de wijde omgeving afgezet, meldde de Lübecker Nachrichten.
  2. Peter Sagan heeft vrijdag ook de dertiende etappe van de Tour de France gewonnen. De Slowaakse wereldkampioen van BORA-hansgrohe was de sterkste in de massasprint.
  3. Een crematorium in Purmerend is gesloten nadat bij een crematie van een kankerpatiënt radioactieve stoffen zijn vrijgekomen. 
  4. Nederland en Turkije herstellen hun onderlinge diplomatieke betrekkingen. Dat betekent dat er weer een Turkse ambassadeur in Den Haag komt en een Nederlandse ambassadeur in Ankara.
  5. Staatsbosbeheer raadt duikers af in het scheepswrak Le Serpent in het Grevelingenmeer te duiken. Het zicht in het wrak op 20 meter diepte is beperkt door opdwarrelend sediment, waardoor de ruimtes in het wrak onoverzichtelijk kunnen zijn. Dat is een risico voor duikers.
  6. De aanvaring van een pont tegen de kade van Amsterdam Centraal afgelopen mei werd veroorzaakt door een menselijke fout.
  7. Het Beluga XL-vliegtuig van Airbus maakte donderdag zijn eerste vlucht bij de luchthaven van Toulouse. Het vrachtvliegtuig wordt door zijn aparte vorm ook wel  'de walvis in de hemel' genoemd.
  8. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag levenslang geëist tegen de 33-jarige Quincy S. voor het voorbereiden van een liquidatie van een crimineel in Almere en het neerschieten van een onschuldige voorbijganger in de De Clercqstraat in Amsterdam in mei 2015.
  9. Het Openbaar Ministerie (OM) houdt er rekening mee dat de liquidatie van crimineel Alexander Gillis in Zaandam een wraakactie was voor de twee mislukte aanslagen op topcrimineel Gwenette Martha.
  10. Het strandbad bij Maarsseveense Plassen waar een veertienjarige jongen in 2015 is verdronken, is niet aansprakelijk voor zijn dood. De familie van de jongen had eerder een civiele aansprakelijkheidsprocedure aangespannen.
Top