Algemeen nieuws

  1. Nu Forum voor Democratie (FVD) met dertien zetels de grootste in de Eerste Kamer lijkt te worden, verwacht premier Mark Rutte dat Thierry Baudet bereid is samen te werken met de coalitie. De FVD-leider wil het liefst zo snel mogelijk nieuwe Tweede Kamerverkiezingen.
  2. Door overstromingen is veel vee in de Amerikaanse staat Nebraska geïsoleerd geraakt. De National Guard schoot woensdag te hulp door hooibalen te droppen.
  3. Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Donderdag 21 maart: felicitaties voor Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet, viering van het Koerdisch Nieuwjaar en Hilton Amsterdam herdenkt de wereldbekende actie van John Lennon en Yoko Ono.
  4. Facebook heeft jarenlang wachtwoorden van naar verluidt honderden miljoenen Facebook- en Instagram-gebruikers onbeveiligd opgeslagen. Ook zouden twintigduizend Facebook-medewerkers toegang tot de databases hebben gehad, meldt beveiligingsonderzoeker Brian Krebs donderdag.
  5. Juventus-sterspeler Cristiano Ronaldo krijgt geen schorsing, maar een boete voor zijn obscene gebaar tijdens het Champions League-duel met Atlético Madrid (3-0) eerder deze maand. Dat betekent dat de Portugees gewoon inzetbaar is tegen Ajax in de kwartfinales van het miljoenenbal.
  6. Zeker 72 personen op een veerboot in Irak zijn donderdag om het leven gekomen. Het vaartuig zonk op de rivier Tigris bij de noordelijke stad Mosoel.
  7. Als het Britse Lagerhuis volgende week voor een derde keer het terugtredingsakkoord wegstemt, maakt dat volgens de Franse president Emmanuel Macron de weg vrij voor een harde Brexit zonder deal.
  8. Alle stembussen in Nederland zijn op dit moment gesloten. Kiezers hebben woensdag de hele dag hun stem kunnen uitbrengen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Volg in ons liveblog de eerste voorlopige uitslagen die binnenkomen en de reacties hierop.
  9. Naar schatting hebben zeker 200.000 Zimbabwanen de komende drie maanden dringend voedselhulp nodig in de nasleep van cycloon Idai, aldus een woordvoerder van het wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties.
  10. Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, is behendig in de ruimte gesprongen die tussen de VVD en de PVV is ontstaan. Daar heeft hij met groot gevoel voor retoriek een beweging gecreëerd waar mensen bij willen horen. Mensen zijn namelijk graag lid van een club.
Top