Algemeen nieuws

  1. Noord- en Zuid-Korea hebben een nieuwe stap gezet in het vredesproces tussen beide landen. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de president van Zuid-Korea, Moon Jae-in, hebben tijdens de driedaagse top in Pyongyang afgesproken zich in te zetten voor een kernwapenvrij en vreedzaam schiereiland.
  2. Meer dan vijf miljoen kinderen in Jemen worden met de hongerdood bedreigd, waarschuwt hulporganisatie Save the Children. Recente luchtaanvallen hebben een belangrijke aanvoerroute van het land lamgelegd, waardoor voedsel- en brandstoftekorten nog meer oplopen.
  3. Een aantal vrijwilligers heeft zondag meerdere families gered van overstromingen in North Carolina. Deze beelden werden later gedeeld. Zeker 23 mensen zijn als gevolg van de orkaan omgekomen. 
  4. Een restaurant en een naastgelegen woning in de Zuid-Hollandse plaats Poortugaal zijn woensdagmorgen door een felle brand verwoest. De brandweer beschouwt het pand als verloren.
  5. Glennis Grace heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de finale van America's Got Talentweer een staande ovatie gekregen, deze keer met haar vertolking van het nummer Run. De Nederlandse zangeres is een van de tien finalisten van de Amerikaanse talentenjacht.
  6. In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
  7. Nu de plannen van het kabinet voor volgend jaar officieel bekend zijn gemaakt met Prinsjesdag, grijpt de oppositie de Algemene Politieke Beschouwingen die woensdag van start gaan aan om een voorschot te nemen op de aanstaande Eerste Kamerverkiezingen. Wat kunnen we verwachten tijdens dit politieke hoogtepunt van het jaar?
  8. Christine Blasey Ford, de vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh, wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. 
  9. Woensdag is het net als de afgelopen dagen zonnig en vrijwel droog. Het zal een van de laatste zomerse dagen van 2018 zijn, met temperaturen boven de 20 graden. 
  10. Het wrak van het beroemde schip HMS Endeavour van kapitein James Cook ligt op de bodem van de haven van Newport aan de oostkust van Amerika, concluderen maritieme archeologen na 25 jaar onderzoek.
Top