Drenthe

  1. Het Stedelijk Museum Meppel heeft een nieuwe aanwinst: het schilderij Margrieten op blauwe vaas van de kunstenaar Stien Eelsingh (1903-1964). Het schilderij is geschonken door Berrie Land uit Meppel, die er ook nog een bijzonder verhaal bij had.
  2. Een scooterrijder is in Assen hard ten val gekomen bij een botsing met een auto. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Groningerstraat met de Rolderstraat.
  3. "Het leven is weer compleet", zingt ondernemer Patrick uit Almelo. De stemming zit er al goed in als de ondernemers in alle vroegte hun kraampje opbouwen voor de eerste Pulledag. Eind juli zag de situatie er nog heel anders uit. Door de toenemende besmettingen van het coronavirus werd het evenement afgelast. Dat de marktverkopers vandaag dan toch echt los mogen zorgt voor extra vreugde.
  4. Nu steeds meer Drenten volledig zijn gevaccineerd, gaat GGD Drenthe afscheid nemen van het extra personeel dat de afgelopen maanden is ingezet. Het gaat om zo'n 400 werknemers, aldus Marjon Feenstra, manager infectiebestrijding covid-19.
  5. "Gelukkig gaat het weer beginnen, we hebben ernaar uitgekeken", zegt organisator Lee van Dam met een grote glimlach op het gezicht. Morgen gaat Jack's Racing Day van start op het TT Circuit in Assen. Het evenement heette eerder de Gamma Racing Day. Tijdens dit weekend wordt geracet in auto's, karts en op motoren.
  6. Voor het mishandelen van een 65-jarige man uit De Krim moeten twee broers de cel in. De rechtbank veroordeelt het duo tot een celstraf van een jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk.
  7. Didier La Torre keert niet meer terug bij FC Emmen. Het contract van de aanvallende middenvelder, dat liep tot de zomer van 2023, is ontbonden.
  8. De gemeente Assen gaat niet in op de eis van de advocaat van Q.S. Serafijn om Mannes af te dekken of weg te halen. De advocaat van de kunstenaar van de stationshond gaf Assen tot vandaag de tijd het kunstbeeld weg te halen of daarvoor een plan te maken.
  9. Een motorrijder uit de gemeente Tynaarlo is zwaargewond geraakt bij een ongeluk aan de Hooiweg in het Groningse Lucaswolde. De man kwam even na het middaguur met zijn motor in botsing met een auto.
  10. Valentino Rossi stopt als motorcoureur. De tienvoudig TT-winnaar houdt het na dit seizoen voor gezien in de MotoGP. Dat maakte hij zojuist bekend in een speciaal belegde persconferentie op de Red Bull Ring in Oostenrijk, waar komend weekend geracet wordt.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes