Drenthe

  1. Het is alles behalve rustig aan De Pol in Peize. Behalve dat het een drukke, doorgaande weg is waar veel auto's langs razen, is het ook al maandenlang het toneel van een burenruzie.
  2. Lisanne Dijkstra uit Beilen is door KRO-NCRV genomineerd voor een Zapp-award. Ze doet mee in de categorie 'Favoriete Ster Online'. Die nominatie dankt ze aan haar 240.000 volgers op de app TikTok.
  3. Bij het Oosterbos nabij Barger-Oosterveld zijn twee jerrycans vol olie gedumpt. Deze olie is weggelekt in de sloot. Staatsbosbeheer kreeg een telefoontje van de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe (RUD), nadat daar een melding was binnengekomen.
  4. Iets voor 18.00 uur zijn op de uitrit van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, aan de Europaweg-Zuid, twee auto's op elkaar gebotst.
  5. Zorgorganisatie Icare heeft besloten de bezoekregeling in haar verpleeghuizen aan te passen. Vanaf 20 januari is per bewoner nog één bezoeker per dag welkom. De organisatie wil voorkomen dat de Britse variant van het coronavirus de instellingen binnenkomt.
  6. Eind 2022 zitten de eerste huurders van het V&D-pand eerste rang bij het evenement Winters Assen. Knus bij de terraskachel op hun eigen buitenterras, met een glühwein binnen handbereik. Projectontwikkelaar Vastgoed Groningen hoopt dan klaar te zijn met de grote ombouw van het lege warenhuis aan het Koopmansplein.
  7. Er verandert niets aan hun bedrijf, maar eigenaren Theo en Petra van Putten van Gezinshuis Zaodland in Anreep zijn wel zevenduizend euro lichter. Het gezinshuis viel volgens de gemeente Assen niet binnen het bestemmingsplan van het perceel waarop hun gezinshuis staat.
  8. De nieuwbouw bij het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) kan van start. Vandaag is de bouwovereenkomst getekend met bouwbedrijf BAM Bouw en Techniek regio Noord. Het WZA krijgt zes nieuwe operatiekamers en een nieuw chirurgisch dagcentrum.
  9. "Als ik vast kom te zitten, ga ik jullie doodmaken als ik vrij kom." Dat soort bedreigingen uitte een 26-jarige Assenaar in de zomer van 2018 richting zijn ex-vriendin en haar ouders in Eelde. Ook reed hij volgens het Openbaar Ministerie met zijn auto achteruit, terwijl zijn ex er achterlangs liep en gooide hij twee stenen door een ruit van het huis van het gezin. Die raakten de moeder van zijn ex.
  10. Netbeheerder Enexis investeert dit jaar 96 miljoen euro in het stroom en gasnet van Drenthe. Het geld gaat naar onderhoud, digitalisering en uitbreiding van het stroomnetwerk zodat opwekkers van groene stroom (terug) kunnen leveren aan het net. Landelijk geeft Enexis dit jaar 941 miljoen euro uit aan deze investeringen.

Please publish modules in offcanvas position.