Drenthe

  1. Het nieuwe gebouw van het Esdal College in Emmen is opgeleverd. Op de plek waar vroeger Theater De Muzeval stond, is een modern gebouw uit de grond gestampt. Het meest opvallende lokaal: de theaterzaal.
  2. Een brand in een elektrakast in Eursinge heeft vanavond voor een stroomstoring gezorgd. Een kleine duizend huishoudens waren daar de dupe van.
  3. Jeffrey Kuipers heeft de eerste horde genomen in The Voice of Holland. De Drentse zanger overleefde de zogeheten Blind Auditions.
  4. Welk nummer krijgt het onbekende hunebed dat mogelijk onder een heuvel in Gasselte ligt? Drenthe heeft momenteel 52 hunebedden en als achter dorpshuis De Trefkoel een 'nieuw' exemplaar wordt ontdekt, ligt nummer 53 voor de hand. Maar dat cijfer is al vergeven.
  5. Een 25-jarige man uit Assen moet van de rechter de gevangenis in voor het negeren van een toegangsverbod bij café Lodewijk Napoleon en geweld tegen vier politieagenten. De rechter veroordeelde de van oorsprong Syrische man tot acht weken celstraf, waarvan vier voorwaardelijk.
  6. Een spannende dag vandaag voor de leerlingen van CBS De Slagkrooie en voor Sinterklaas. Nadat de goedheiligman veel thuis heeft gewerkt, bezocht hij vandaag de kinderen in Schoonoord. Maar het had niet veel gescheeld of de kinderen stonden vanochtend voor niks buiten.
  7. Zestig uur voorwaardelijke werkstraf en het betalen van een schadevergoeding van ruim 3700 euro. Die straf gaf de rechter een 37-jarige timmerman uit Hoogeveen vandaag, omdat hij datzelfde geldbedrag en onder meer gordijnen en bedrijfskleding van zijn voormalige werkgever heeft verduisterd.
  8. Bewoners van de Julianastraat in Assen mogen hun straat extra gaan 'vergroenen'. De gemeente biedt de mogelijkheid aan elk huishouden om tien planten te kiezen, zodat bewoners hun gevel op kunnen fleuren.
  9. Op de Verlengde Noordenveldweg (N386) bij Vries zijn twee auto's frontaal met elkaar in botsing gekomen.
  10. Het orgel van de Kerk van Peize is 70 centimeter naar voren geschoven. Een grote operatie, want het instrument en het balkon wegen samen zo'n vijf ton.

Please publish modules in offcanvas position.