Drenthe

  1. Er is een nieuwe koper in beeld voor Speelstad Oranje. Het gaat om vastgoedhandelaar Amresh Bajnat, die het park wil overnemen van de huidige eigenaar Hennie van der Most.
  2. De afgelopen Week van Drenthe was een week van herfstvakantie. En dat is mooi voor de horeca, want de ondernemers beleven toptijden. Maar dat zou nog veel mooier zijn met voldoende personeel. Dat is amper te vinden.
  3. De Cascaderun is terug van weggeweest. Na een onderbreking van twee jaar vanwege de coronacrisis komt de run in en om Hoogeveen weer terug.
  4. De derde editie van kunstexpeditie Into Nature heeft 25.000 bezoekers getrokken. De organisatie van het tweejaarlijkse kunstevenement kijkt met tevredenheid terug op de afgelopen twaalf weken dat er kunstwerken in natuurgebied het Bargerveen stonden.
  5. Het is een spectaculair gezicht: op de trialbaan in Diphoorn proberen deelnemers hun kleine fiets over betonnen obstakels te manoeuvreren. Met uiterste concentratie en kracht, want een voet op de grond of buiten de tijd finishen betekent strafpunten.
  6. De brand in Emmen die vrijdag het leven kostte van een 72-jarige man was een 'noodlottig ongeval'. Van een misdrijf is geen sprake, stelt de politie na onderzoek.
  7. De Belg Rune Herregodts heeft de 58ste Ronde van Drenthe gewonnen. De eerstejaars prof kwam solo over de finish in Hoogeveen. Tijdens de laatste beklimming van de VAM reed hij weg van medekoploper Adriaan Janssen uit Diepenveen. Andrea Pasqualon won de sprint van de achtervolgers voor Dylan Groenewegen.
  8. Er zijn in Drenthe 96 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Ook werd er een covid19-patiƫnt in het ziekenhuis opgenomen, afkomstig uit de gemeente Westerveld. Er zijn geen overlijdens gemeld.
  9. Op de Groningerstraat bij De Punt, nabij de oprit naar de A28, is een auto in brand gevlogen.
  10. Nelleke Vedelaar is verrast door de vele positieve reacties op haar voordracht als gedeputeerde voor het provinciebestuur van Drenthe. De geboren Assense treedt per 1 december in de voetsporen van PvdA-gedeputeerde Cees Bijl, die met pensioen gaat.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes