Drenthe

  1. Op de locatie Lariks van het CS Vincent van Gogh in Assen wordt een mondkapjesplicht ingevoerd voor leerlingen vanaf de vierde klas en medewerkers. Dat blijkt uit een brief van de middelbare school die verstuurd is aan de ouders en leerlingen.
  2. Kinderboerderij de Lariks in Assen krijgt van verschillende kanten nieuwe vogels aangeboden. Eerder deze week zette een indringer de deur open van de volière van de kinderboerderij. Hierdoor konden zestien vogels wegvliegen. Het gaat onder meer om valk- en grasparkieten.
  3. Eén van de twee mannen die verdacht worden van de moord op een 62-jarige man uit Nietap in april dit jaar is overleden. Het gaat om de 39-jarige buurman van het slachtoffer. Hij heeft zichzelf afgelopen nacht in gevangenis De Karelskamp in Almelo van het leven beroofd.
  4. Alle gemeentelijke sporthallen in Drenthe zijn vanaf maandag weer open voor scholen en sportverenigingen. Bijna een half jaar lang waren de accommodaties dicht vanwege de coronamaatregelen.
  5. In de psychiatrische kliniek Veldzicht in Balkbrug, net over de grens in Overijssel, is vanmiddag een medewerker neergestoken. Het slachtoffer zou zonder aanleiding zijn aangevallen.
  6. Vergeleken met vorig weekend en de rest van de week, wordt het dit weekend ietsje aangenamer qua temperatuur. Oké, het wordt het nog steeds zo'n 26 tot 28 graden, maar dat is al beter te doen dan de 30+ graden die we deze week hadden. Een mooi moment dus om erop uit te gaan dit weekend. Hieronder vind je een aantal tips!
  7. 50PLUS in Assen snapt niet dat er begin september een nazomerkermis in de stad wordt gehouden. Met de huidige coronacrisis en de toename van besmettingen, vindt de partij zo'n evenement een veel te groot risico. Ze eist met schriftelijke vragen opheldering van het college van B en W.
  8. De ziekenhuizen in Drenthe huiveren om volmondig 'ja' te zeggen op de vraag of ze klaar zijn voor een tweede coronagolf. Toch lijkt het daar wel op.
  9. Leden van de loopgroep SGO uit Grolloo hebben vanmorgen samen met collegasporters uit Gieten en Gasselte al het rondslingerende afval uit de bosjes rond zwemplas 't Gasselterveld geplukt. Het resultaat is onthutsend: binnen twee uur hadden ze 25 vuilniszakken vol verzameld.
  10. Onweersbuien en een wolkbreuk in Emmen hebben flinke wateroverlast veroorzaakt. Verschillende straten, waaronder de Dordsestraat, stonden blank. Putdeksels kwamen omhoog en de riolering kon de vele regen niet verwerken.

Please publish modules in offcanvas position.