Friesland

 1. DOKKUM -

  Een bestelauto is dinsdagavond door brand verloren gegaan op een carpoolplaats langs de Lauwersseewei (N361) bij Dokkum.

 2. DRACHTEN -

  Tientallen jaargangen van de historische Dragtster Courant zijn deze week digitaal doorzoekbaar geworden op website Delpher.nl. Het gaat om de periode van 1870 tot 1951.

 3. LEEUWARDEN -

  Huisartsen worden alsnog al de komende anderhalve week gevaccineerd. Karin Groeneveld, voorzitter van de Friese afdeling van de huisartsenvereniging, is blij.

 4. LEEUWARDEN -

  Het aantal meldingen van schoolverzuim in noordelijk Friesland was in 2020 aanzienlijk lager dan een jaar eerder. Oorzaak hiervan waren de lockdowns.

 5. SURHUISTERVEEN -

  Aan de Warreboslaan in Surhuisterveen heeft dinsdagavond brand gewoed in een schoorsteen van een woning. De brand had een opmerkelijke oorzaak.

 6. Na acht jaar werd de familie Boersma uit Joure zondag herenigd met hun nu 14-jarige kat Hennes. ,,We werden gebeld door medewerkers van dierenambulance De Waadhoeke. Hennes leefde nog.”

 7. BOLSWARD -

  Bij wasserij Rentex in Bolsward is in de afgelopen weken bij ongeveer twintig mensen het coronavirus vastgesteld.

 8. Zo’n negenduizend zorgmedewerkers uit Friesland, Drenthe en Groningen hebben tot nu toe een coronavaccin gekregen. Dat melden de GGD’s en de ziekenhuizen.

 9. APPELSCHA -

  Zorginstelling OlmenEs in Appelscha vernieuwt drie van zijn woongebouwen voor mensen met een verstandelijke beperking.

 10. WOLVEGA -

  Het college van Weststellingwerf wil culturele organisaties, dorpshuizen en lokale vrijwilligersorganisaties voor de jeugd die door de coronacrisis getroffen zijn compenseren. Het college vraagt de gemeenteraad hiervoor 212.000 euro beschikbaar te stellen.

Please publish modules in offcanvas position.