Friesland

 1. Op het industrieterrein De Haven aan de Gaffel is vrijdagavond een auto over de kop gevlogen bij een ongeluk. Door een nog onbekende oorzaak botste de bestuurder tegen een lantaarnpaal en landde vervolgens met zijn voertuig ondersteboven.

 2. AUGSBUURT -

  De huldiensten zijn vrijdagavond rond 20.00 uur uitgerukt voor een voertuig dat ter water is geraakt. Bij aankomst van de hulpdiensten stond de bestuurder al bij buurtbewoners onder de douche.

 3. LEEUWARDEN -

  Sinterklaas betekent niet voor iedereen een dag met cadeaus. Daarom deelt Stichting Cambuur Verbindt in Leeuwarden cadeaus uit aan gezinnen, die het niet breed hebben.

 4. De Provinciale Statenfractie van de PvdA maakt zich zorgen over de financiële situatie van dorps- en buurthuizen. Uit onderzoek van Doarpswurk onder dorps- en buurthuizen blijkt dat deze een onzekere toekomst tegemoet gaan. Woordvoerder Anne Zijlstra gaat hierover mondelingen vragen stellen.

 5. OOSTERWOLDE -

  Vrijdagavond rond 18.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Oostenburg in Oosterwolde. Het bleek te gaan om een botsing tussen twee auto’s.

 6. Het aantal vastgestelde coronabesmettingen is in Friesland afgelopen week weer licht gestegen. De lichte daling van een week eerder heeft geen vervolg gekregen. Dat en meer in ons overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen 24 uur.

 7. LEEUWARDEN -

  Twee inwoners van Oldetrijne (18 en 19 jaar) en een 16-jarige jongen uit Wolvega zijn vrijdag door de politierechter en de kinderrechter veroordeeld tot werkstraffen voor een spoor van vernielingen dat ze hebben aangericht in de nacht van 25 op 26 oktober vorig jaar in Wolvega.

 8. Serge Hollander wordt de nieuwe directeur van Poppodium Neushoorn. Dat heeft hij zojuist bekend gemaakt.

 9. LEEUWARDEN -

  Ergernissen over geluidsoverlast, verwijten over en weer. Het zal waarschijnlijk nooit weer goed komen tussen de buren uit Harkema die vrijdagochtend bij de politierechter zaten.

 10. De werkzaamheden aan windpark Nij Hiddum-Houw start deze maand al. Energieaanbieder Vattenfall en Gooyum Houw, een samenwerkingsverband van 45 particulieren en bedrijven, hebben daartoe groen licht gegeven.

Please publish modules in offcanvas position.