Friesland

 1. Een persoon is in de nacht van 12 op 13 augustus zwaar mishandeld op het strand van Nes op Ameland. De politie is op zoek naar getuigen.

 2. De tweede testdag op Terschellling heeft tot nu toe geen positieve testuitslagen opgeleverd, zo meldt de Veiligheidsregio Fryslân.

 3. De Nationale Fierljep Manifestatie die zaterdag 12 september in It Heidenskip zou plaatsvinden, gaat niet door in verband met het coronavirus.

 4. WEST-TERSCHELLING -

  De KNRM-lifeguards op Terschelling zagen deze week toe op de veiligheid van duizenden badgasten. ,,Ouders denken soms te makkelijk over het gevaar van de zee.”

 5. Aan een unieke reeks van zeven tropische dagen is vrijdag een einde gekomen. Dat ging plaatselijk gepaard met fikse buien.

 6. Eindelijk regen, zullen veel mensen over de regenbuien in de nacht van donderdag op vrijdag gedacht hebben. Maar als je in een tent ligt, zijn zulke hevige buien wat minder prettig. In Harich viel van half drie tot half vier zo’n 80 millimeter water uit de lucht, daardoor dreven campinggasten van minicamping De Groene Parel op hun luchtbedden door de tent.

 7. Om aanwezige jongeren meer verspreid en met inachtneming van de coronamaatregelen te laten vertrekken van camping Appelhof is toch besloten de sluiting van de camping met een dag uit te stellen: van zondag 12:00 uur naar maandag om 12:00 uur.

 8. De rubriek ‘20 in 2020’ beleeft een zomerstop. Maar hoe ziet deze coronazomer er uit voor deze (bijna-)twintigers, zonder festivals en verre vakanties? We sluiten af met Fleur Jongema, zij is deze zomer druk aan het werk.

 9. Een speler van het eerste elftal van SC Cambuur is bij de coronatest in aanloop naar het oefenduel van vrijdagavond positief getest op het coronavirus. De speler zit in thuisquarantaine, zo meldt de club.

 10. Het aantal vastgestelde besmettingen bij inwoners van Friesland verdrievoudigt zich de voorbije weken. En de Waddendijk tussen Koehool en het Lauwersmeer wordt tussen 2023 en 2028 versterkt. Kosten: ruim 300 miljoen euro. Dit en meer in ons overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen 24 uur.

Please publish modules in offcanvas position.