Gelderland

  1. De Achterhoekse Miriam Lancewood leeft met haar man Peter in de Nieuw-Zeelandse wildernis. Na het succes van haar eerste boek schreef ze er onlangs een tweede boek over: 'Liefde in de Wildernis.'
  2. De Graafschap is getroffen door het coronavirus. Het gaat om enkele spelers die positief zijn.
  3. De ambtenaren van Oost Gelre krijgen een eenmalige bonus van 250 euro voor hun 'improvisatievermogen en individuele flexibiliteit' in coronatijd. De lokale coalitiepartij VVD vindt de coronabonus 'ongepast' en neemt er afstand van.
  4. Guram Kashia vertrekt bij San Jose Earthquakes. Het contract van het Vitesse-boegbeeld wordt niet verlengd. Ook landgenoot Valeri Qazaishvili, beter bekend als Vako, moet op zoek naar een nieuwe club.
  5. Een man stond raar te kijken toen hij zijn broer weg zag rijden toen hij langs de snelweg zijn behoefte stond te doen. Ze stonden in de file, wat hem een goed moment leek om zijn op knappen staande blaas te legen. Maar juist op dat moment trok de file op.
  6. De bewoner van een woning in Winterswijk-Oost, waar eind oktober een grote partij illegaal vuurwerk werd gevonden, moet drie weken zijn huis uit. Dat heeft burgemeester Bengevoord de bewoner schriftelijk meegedeeld.
  7. De drie parlementariërs van Forum voor Democratie in het Europees Parlement hebben hun partijlidmaatschap opgezegd nadat een ruime meerderheid van de leden achter partijleider Thierry Baudet bleek te staan. Dat maakte de Achterhoekse fractievoorzitter Derk Jan Eppink vrijdag bekend. Wel zullen zij het verkiezingsprogramma van de partij uit blijven voeren.
  8. De Graafschap blijft goed meedoen in de strijd om directe promotie. Uit tegen MVV werd met 3-2 gewonnen, maar dat ging met piepen en kraken. De Superboeren speelden opnieuw ondermaats.
  9. Mocht de horeca van plan zijn om toch open te gaan terwijl de regels dat nog niet toestaan, dan wordt er gehandhaafd. Dat zei burgemeester en veiligheidsregiovoorzitter Ahmed Marcouch vrijdag in De Week van Gelderland. Wel begrijpt hij 'de frustratie en pijn' van de ondernemers.
  10. Het is één van de zogenoemde 'hoofdpijndossiers van Ermelo', die in een groot raadsonderzoek besproken gaan worden. Het verhaal van ondernemer Casper Meijbaum. Hij raakte alles kwijt. En dat komt volgens de voormalig eigenaar van café Twinns doordat hij doelbewust is tegengewerkt door de gemeente Ermelo.

Please publish modules in offcanvas position.