Gelderland

  1. In grote delen van Gelderland bleef het vrijdag tegen de verwachting in droog, maar in 't Harde ging het wel tekeer. Aan het begin van de avond trok een plaatselijke storm over het dorp, die gepaard ging met veel regen en een harde wind. Op de Munnikenweg viel een boom op een bedrijfsbus.
  2. Bij een nertsenbedrijf in Altforst is het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een bedrijf met ongeveer 12.000 moederdieren. Alle dieren moeten worden geruimd.
  3. Mike Foppen is vrijdagavond als vierde geëindigd op de 5000 meter in Monaco. De atleet uit Nijmegen deed voor het eerst mee aan een Diamond League-wedstrijd en finishte in een tijd van 13.13,06. Daarmee evenaarde hij het Nederlands record van Kamiel Maase.
  4. Atlete Sifan Hassan heeft vrijdag voortijdig de race verlaten op de 5000 meter in Monaco. Bij haar rentree op de atletiekbaan hield de Arnhemse atlete het na 4000 meter voor gezien in de Diamond League-wedstrijd.
  5. Iedere zomer weer was oud en jong welkom in het maïsdoolhof bij kinderboerderij Feltsigt in Bekveld. Eigenaar Albert Janssen vond het niet verantwoord om dit jaar opnieuw iedereen binnen te laten, want dat zou kunnen leiden tot onbedoeld contact binnen de anderhalve meter. Daarom bedacht hij een oplossing.
  6. De politie heeft vrijdagmiddag een inval gedaan in een appartement op de Horstacker 14de straat in Nijmegen. Meerdere politieagenten waren in de straat aanwezig en droegen tijdens de inval kogelwerende vesten.
  7. Toneelgroep Oostpool en dansgezelschap Introdans trekken in bij het Stadstheater in Arnhem, of iedereen blijft op z’n eigen stek, maar die plekken worden dan wel opgeknapt. Dat staat kortweg in een huisvestingsvoorstel van het Arnhemse college dat vrijdagmiddag naar de raad is gestuurd.
  8. De brandweer in Beekbergen is vrijdagmiddag uitgerukt naar een verzorgingshuis aan de Loenenseweg om het dak te koelen. Het was er zo warm geworden, dat de bewoners er last van kregen.
  9. Vanaf 14.00 uur vanmiddag zouden er heftige (onweers)buien losbreken in Gelderland. Maar die zijn rond 17.00 uur nog niet altijd waargenomen. Sterker nog, de zon schijnt volop. Hoe kan dat?
  10. Het is relaxen en onthaasten, rijden in een oud Volkswagenbusje. Waldo Zuiddam uit Nijkerkerveen is er aan verslaafd en knapt de oude busjes op. Op zijn terrein heeft hij er een flink aantal staan.

Please publish modules in offcanvas position.