Gelderland

  1. Volgens rivierplasticonderzoeker Tim van Emmerik ligt er een uitzonderlijke hoeveelheid plastic korrels op de rivieroevers in Zutphen. "We vinden ze op behoorlijk wat plekken langs de Nederlandse rivieren, maar deze waarden komen we niet vaak tegen."
  2. Seksuele intimidatie, machtsmisbruik en agressie. Daarvan zou de afgelopen jaren onder meer sprake van zijn geweest bij Theatergroep Oostpool in Arnhem. Dat blijkt uit een vernietigend rapport waarvan dinsdag de hoofdlijnen officieel naar buiten zijn gebracht. De rapportage werd opgesteld door een onafhankelijke commissie in opdracht van de Raad van Toezicht van Oostpool.
  3. De gemeente Arnhem doet aangifte van de illegale kap van tientallen eeuwenoude eiken en lindes op de stuwwal in de stad. De schade wordt verhaald op de dader, schrijft het Arnhemse college dinsdag in een brief aan de gemeenteraad.
  4. Vitesse staat in de kwartfinales van de beker en strijdt in de eredivisie mee om de landstitel. Toch is het nog vrij rustig rondom de Arnhemse club. "Wij houden daar wel van. Vitesse moet gewoon zichzelf blijven.'
  5. Het vaccineren in Nederland is begonnen: sinds twee weken wordt het zorgpersoneel gevaccineerd en vanaf deze week worden ouderen en risicogroepen geprikt. Toch hebben veel mensen nog flink wat vragen over het vaccin. Hieronder de meest gestelde vragen. GGD-arts Ashis Brahma en huisarts Remke van der Brugge geven de antwoorden.
  6. Er hangen donkere wolken boven de historische schepen van de Bruine Vloot. Door de coronacrisis loopt ook deze sector miljoenen euro's mis, omdat de oude zeilschepen al zowat een jaar stil liggen. De overheid heeft in augustus vorig jaar 15 miljoen euro steun beloofd, maar van dat geld is nog geen euro overgemaakt.
  7. Vitesse is door naar de laatste acht van de KNVB-beker na een moeizame wedstrijd tegen ADO Den Haag. Het werd 2-1 in Gelredome.
  8. Dit is ons liveblog over het coronavirus. Hier melden we alle ontwikkelingen rond het virus in Gelderland, plus wat verder belangrijk is om te weten voor jou.
  9. Okkie Klinkspoor heeft de voorleesbrigade in Doetinchem opgezet. Voor haar vrijwillige inzet heeft ze de Gulden Gelderlander ontvangen, in het gelijknamige Omroep Gelderland-programma.
  10. Er komt bij recreatiegebied Bussloo meer ruimte voor naturisten. De huidige twee naaktstrandjes worden uitgebreid en er komt een derde naakstrand bij. Bovendien worden bomen herplant, zodat er meer schaduwplekken komen.

Please publish modules in offcanvas position.