Gelderland

  1. Apeldoorners zijn stug en arrogant. Een beetje verheven. Zo, dat is eruit. Nee, het zijn niet mijn woorden, maar die van Apeldoorners die ik aansprak tijdens een kennismakingsrondje door de stad. Als nieuwe regioverslaggever in Apeldoorn vraag ik inwoners hoe zij naar hun woonplaats kijken.
  2. De Stadsschouwburg Nijmegen haakt woensdag toch niet aan bij het landelijke initiatief 'Kapsalon Theater'. Verschillende theaters hadden zich verenigd om gasten tijdens hun knipbeurt naar een optreden te laten kijken. De Stadsschouwburg was er daar een van. De gemeente Nijmegen zet echter een streep door het plan.
  3. Het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten en Museum Villa Mondriaan in Winterswijk gaan woensdag toch niet open. De musea wilden hun deuren openen voor de actie Museum Gym, maar de gemeenten in de Achterhoek accepteren de openstelling niet en zouden gaan handhaven.
  4. Recent nog een gebroken heup, maar ook hechtingen in haar hoofd na een ongelukje in de douche. Fien Konter (87) uit Zutphen valt af en toe. "Dan gebeurt er iets in m'n hoofd en dan lig ik er opeens." Ze draagt al jaren een alarmknop, waardoor ze bij een valpartij snel iemand kan bereiken. Die knop stopte ze tot voor kort wel ver weg onder haar kleding. Maar door een nieuwe uitvinding is dat nu verleden tijd.
  5. Als het gaat om brokken, zijn Gelderse autobezitters in Tiel het slechtst af. De kans op schade door een ongeval, inbraak, vandalisme of diefstal is er ruim anderhalf keer zo groot dan gemiddeld in Nederland. Dat laat onderzoek van vergelijkingssite Independer zien.
  6. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb), de hoogste economische rechter van Nederland, gaat niet mee in de laatste bezwaren van een 'vergeten veehouder' uit Kootwijkerbroek. Daarmee wordt definitief duidelijk dat de ruiming van vee tijdens de MKZ-crisis in 2001 in het dorp terecht was.
  7. Verkocht onder voorbehoud, verkocht, onder bod. Wie op Funda kijkt, ziet dat de meeste woningen in Gelderland razendsnel over de toonbank gaan en dat je als huizenjager dus vaak achter het net vist. Woningen in onze provincie worden gemiddeld binnen zo'n 23 dagen verkocht. Maar toch zijn er ook huizen die al jarenlang op Funda staan en nog steeds wachten op een nieuwe eigenaar.
  8. Er is nog geen witte rook gekomen uit de onderhandelingen tussen de schippers van de Maasveren en hun werkgever, de Stichting De Maasveren. De schippers willen hun huidige cao verlengen en openhouden voor nieuwe collega's. Stichting De Maasveren wil de cao echter alleen verlengen voor de huidige schippers.
  9. Kinderen van 5 tot en met 11 jaar worden vanaf vandaag ook uitgenodigd voor een coronaprik. Het zorgt voor veel hoofdbrekens aan de keukentafel. Zelfs de experts geven geen eenduidig advies: ouders mogen zelf kiezen. Wat zijn de overwegingen?
  10. Sinds de persconferentie van afgelopen vrijdag zijn de quarantaineregels weer versoepeld. Maar de GGD zegt dat er veel vragen binnenkomen, omdat de regels voor verwarring zorgen. Daarom zetten wij de regels die nu gelden nog even op een rij.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes