Gelderland

  1. Rondom het distributiecentrum van Boni in Nijkerk staan dinsdagochtend nog steeds trekkers. Hoewel in de gemeente een noodverordening geldt, is de blokkade nog altijd aan de gang en de boeren lijken voorlopig ook nog niet weg te gaan. Ook bij Lidl en Albert Heijn in Oosterhout zijn nog blokkades.
  2. Hoe komt het dat er zo lang niets gebeurde met ambtenaren die zich gekwetst of geïntimideerd voelden op de werkvloer van het Zutphense gemeentehuis? Is er sprake van een angst- en zwijgcultuur? Op die vraag wil de gemeenteraad van Zutphen antwoord, bleek maandag tijdens de gemeenteraad.
  3. Terwijl hun medeleerlingen allang de vlag uit konden hangen, op een Spaans strand liggen en eindexamenfeestjes hebben gevierd, zijn er nog altijd honderden leerlingen in Gelderland die moesten blokken voor het centrale eindexamen. Deze dinsdag begint namelijk het derde tijdvak, een speciaal coronaverschijnsel.
  4. In dit liveblog lees je het laatste 112-nieuws uit onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in Gelderland.
  5. In de gemeente Nijkerk geldt sinds 18.00 uur maandagavond een noodverordening om de boerenprotesten in te dammen, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Maar de boeren gaan onverminderd door met hun protest. Volgens een videocorrespondent kwamen er in de loop van de avond nog steeds trekkers bij.
  6. Bezoekers van het concert van rockformatie Rammstein krijgen vanaf het eerste startsein wat ze kunnen verwachten van de spektakelband: muzikaal geweld, bombast, vuur, witte rook én zwarte rook.
  7. Het kabinet wil zeker de komende vijftien tot twintig jaar investeren in de vijf Arnhemse achterstandswijken die inmiddels bekend staan onder 'Arnhem-Oost'. In totaal zijn landelijk twintig van deze gebieden aangewezen waar 1,2 miljoen mensen wonen. Arnhem-Oost is het enige Gelderse gebied.
  8. De Nijmeegse 4Daagse wordt het hele jaar door onderdeel van het centrum van de stad. Het wandelevenement krijgt namelijk een muurschildering van 18 vierkante meter in de Molenstraat. Het kunstwerk brengt de geschiedenis en het heden van het wandelevenement bij elkaar.
  9. 'Als het nodig is, blijven we een week.' Boeren blokkeren in het hele land maandag meerdere distributiecentra voor supermarkten. Vooralsnog merken we daar in de supermarkten nog niet heel erg veel van, maar als de blokkade meerdere dagen aanhoudt, dan raken de schappen in rap tempo leeg. Daarvoor waarschuwt retail- en merkendeskundige Paul Moers.
  10. Een bedrijf uit Ulft heeft een oplossing gevonden voor de bestrijding van de Japanse duizendknoop. De exotische plant veroorzaakt op veel plaatsen in ons land problemen, doordat hij woekert en ijzersterk is. Daar waar de plant voorkomt, kom je er dan ook bijna niet meer vanaf.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes