Groningen

  1. Een 19-jarige man uit Groningen wordt ervan verdacht achttien mensen te hebben opgelicht in de drie noordelijke provincies. Hij deed zich voor als medewerker van een bank en wist met een smoes pinpassen en de bijbehorende pincodes te bemachtigen. Daarna ging hij geld pinnen.
  2. Na het massale en indrukwekkende fakkelprotest en het symbolisch stutten van de Martinitoren, staat er al weer een nieuwe actie op stapel. Onder de noemer 'respect voor Groningen' is een speciaal lied over onze provincie in de maak.
  3. 'Ik ga hem geen onnodig risico doen als het hem niks brengt.' De Groningse Marianne Veenstra twijfelt niet; haar 11-jarige zoon Jayden krijgt geen prik. De 10-jarige Sarah Staal uit Harkstede krijgt 'm juist wel, vertelt haar moeder Ingrid. 'Ze wil 'm graag, want ze wil niet ziek worden.'
  4. Burgemeester Klaas Sloots van Stadskanaal is genomineerd voor de titel Beste Lokale Bestuurder van 2021. Sloots vertegenwoordigt de provincie Groningen. Op 3 februari wordt bekend wie deze eretitel heeft gewonnen.
  5. Medewerkers uit de Groninger cultuursector delen woensdag bloemen uit in de binnenstad van Groningen aan winkeliers, horeca en culturele instellingen.
  6. De ingang van Wildlands wordt verbouwd. Het Kompasplein bij de ingang wordt groener en er komen nieuwe dieren bij. De metamorfose begint vandaag met het neerhalen van de fotokiosk.
  7. Na een afwezigheid van bijna een jaar keert het Groningse Kamerlid Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) terug in de parlementaire enquĂȘtecommissie die onderzoek doet naar de gaswinning in Groningen. Van der Graaf is dinsdagochtend benoemd.
  8. 'De kans dat je auto mikpunt wordt van onder andere inbraak, vandalisme of zelfs diefstal is in de provincie Groningen ruim 20 procent kleiner dan elders in Nederland.'
  9. FC Groningen blijft de komende tijd een statement maken om aandacht te vragen voor de aardbevingsproblematiek. Zo zal de aanvoerder de speciale band blijven dragen, tot de eisen van het Groninger Gasberaad zijn ingewilligd.
  10. Een dilemma voor de natuurbeheerders in het Lauwersmeergebied. De Schotse Hooglanders die daar grazen, hebben last van een parasiet (leverbot). Die wordt nu behandeld met een medicijn, maar dat heeft weer een negatief bijeffect.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes