Groningen

  1. Lijsttrekkers van de nieuwe gemeente Eemsdelta zijn blij dat burgemeester Gerard Beukema van Delfzijl door wil gaan als waarnemer in de fusiegemeente. Ze vinden het belangrijk dat hij het gebied en de problemen rondom de aardbevingen goed kent.
  2. Nico Kooistra van BoostBussen is niet blij met alle ophef die is ontstaan na een feestje van Vindicat-studenten in één van zijn bussen. 'Als ondernemer zit ik niet te wachten op deze commotie.'
  3. De ontwikkelingen rond het coronavaccin zorgen voor een dubbel gevoel bij de organisatie van DelfSail. Het kabinet stelde eerder dat er weer evenementen met landelijke uitstraling gehouden mogen worden als er een vaccin is.
  4. Het aantal stemmen op de Grunneger 1000 van RTV Noord staat inmiddels op meer dan 70.000. Wil jij ook nog je stem uitbrengen? Dat kan tot zaterdag 18.00 uur.
  5. Wat zijn de laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten rondom COVID-19 in Groningen? Volg het in ons coronablog.
  6. Bij een ongeluk vrijdagavond op de Kraneweg in Stad is een fietser gewond geraakt. De fietser kwam ter hoogte van de Sint Lucasstraat met een auto in botsing.
  7. Hoe komt de Sint toch op de daken als zijn paard Ozosnel te moe is? De kinderen van OBS het Karrepad weten sinds vandaag het antwoord. Dat en meer in Rondje Groningen.
  8. Bovenop het coronapak van verpleegkundigen prijkt een pietenpetje. Medewerkers van het UMCG verrasten vandaag coronapatiënten met een cadeau.
  9. Honderdduizenden. Die schatting maakt oud-sportfotograaf Henk Fischer uit Musselkanaal over het aantal foto's dat hij in zijn carrière heeft gemaakt.
  10. Sinds de verscherping van de coronaregels mag je thuis maximaal drie personen per dag ontvangen. Niet veel, als je een 50-jarig huwelijksjubileum wil vieren. Fenny Heidema uit Tolbert huurde daarom een camper voor haar ouders, die hen langs alle kinderen in de provincie brengt.

Please publish modules in offcanvas position.