Groningen

  1. Een groep boeren heeft sinds maandagochtend 06.00 uur de sluis bij Gaarkeuken geblokkeerd. De auto's kunnen er inmiddels weer langs, maar het scheepvaartverkeer is nog steeds gestremd. We houden de ontwikkelingen bij in dit liveblog.
  2. FC Groningen heeft maandag een trainingskamp opgeslagen in het Duitse Barsinghausen, een klein dorp onder de rook van Hannover. Komende week staat voor de ploeg van trainer Frank Wormuth in het teken van spelprincipes en het teamproces.
  3. Na de zomer start waarschijnlijk een nieuwe coronavaccinatiecampagne.
  4. In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
  5. In de afgelopen twee seizoenen mocht hij zich beide malen tot topscorer van FC Groningen kronen. Maar of Jørgen Strand Larsen die prestatie komend seizoen voor de derde keer op rij voor elkaar weet te krijgen is nog maar de vraag, want de Noorse spits geniet interesse vanuit meerdere Europese competities. Ondertussen wil FC Groningen hem juist behouden om haar ambities kracht bij te zetten.
  6. Samen met haar man Nico zamelt Nel Postmus al jaren cadeautjes in voor kinderen van gezinnen in de gemeente Oldambt die het niet breed hebben. Maar die liefdadigheid zit er dit jaar niet in door de fysieke gesteldheid van Nel, die van kanker probeert te genezen. 'Ik kan het dit jaar niet doen, ik moet echt om mezelf denken', zegt ze met tranen in haar ogen.
  7. Je staat er niet bij stil. Voor stil misschien, dat wel. De borden die wegwerkzaamheden en omleidingen aangeven, worden ook door iemand gepland.
  8. Een opspattend steentje kan het niet geweest zijn op de achtste verdieping van het Forum Groningen. Maar wat zorgde er dan wél voor dat een van de ruiten van het gebouw compleet verbrijzeld is?
  9. De supermarkt aan het Pastoriepad in Loppersum is maandag rond kwart voor twaalf overvallen. De politie hield de verdachte een half uur later aan in Zeerijp. Het gaat om een minderjarige jongen, meldt de politie later op maandagmiddag.
  10. Rijkswaterstaat maakt zich zorgen over de gevolgen van de blokkade van boeren op de Gaarkeukensluis, waardoor de vaarweg tussen Lemmer en Delfzijl al urenlang gestremd is. Vijftien trekkers houden de brug over het Van Starkenborghkanaal sinds maandagochtend 06.00 uur bezet.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes