Limburg

LimburgerLimNL
  1. Met zestig deelnemers maakt de kunstmarkt in Kessel op 28 augustus een meer dan geslaagde comeback.

  2. Lotty Reintjens verzorgt zondag 21 augustus een ongeveer twaalf kilometer lange natuurwandeling door de omgeving van Bunde.

  3. De Inspectie Leefomgeving en Transport legt de export van vervuilde brandstoffen aan banden. Oliebedrijven zijn kritisch: Nederland is het eerste land dat strengere eisen stelt.

  4. Marc Over uit Landgraaf hunkert naar een openbaar openluchtzwembad in Parkstad Limburg. Spontaan startte hij een petitie. Die werd binnen korte tijd al meer dan 3.000 keer ondertekend.

  5. Zangeres Claire Dekkers uit Elsloo is voor de opname van een nieuwe videoclip op zoek naar figuranten.

  6. Voor liefhebbers van bonsai is een bezoek aan de expositie van deze mini-boompjes in Reuver volgende week haast een must.

  7. Dit jaar viert Stichting Kindervakantiewerk (KVW) Nuth haar vijftigste verjaardag. De stichting zet zich in om voor kinderen uit Nuth een fijne vakantieweek te organiseren. Met als motto ‘Feest in de zomer’ wordt deze keer flink uitgepakt.

  8. Het waterpeil is in veel rivieren gezakt tot een kritiek niveau. De binnenscheepvaart heeft het enorm lastig nu schepen niet meer vol beladen mogen varen. In de stuurhut van Jacco de Beijer gaat regelmatig het echoloodalarm af. Een piepsignaal dat waarschuwt voor ondiepte. „Maar vroeger stond het water nog wel lager”, nuanceert de ervaren, nuchtere schipper.

  9. Verspilling van drinkwater wordt mogelijk duurder. Waterbeheerders onderzoeken of hogere prijzen kunnen helpen om bedrijven en consumenten aan te zetten tot zuiniger watergebruik en meer bewustzijn.

  10. Philips-topman Frans van Houten stapt in oktober op. Onder zijn leiding was het zorgtechnologieconcern in zwaar weer gekomen door problemen met ademhalingsapparatuur.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes