Limburg

  1. Joris Linssen (54) is ‘verslaafd aan de zucht van de zaal’. Meer nog dan aan televisie heeft hij zijn hart verpand aan muziek. Van punk, grunge en Vader Abraham tot aan Mexicaanse mariachi. „De anarchie van punk paste goed bij me.”

  2. Massa-arrestaties, ongekend politiegeweld en stakingen door het hele land. Bijna een week houden de protesten in Wit-Rusland al aan en ze lijken nog lang niet ten einde. Maar president Aleksandr Loekasjenko geeft geen krimp.

  3. Een beperkt aanbod, steeds minder mogen lenen en stijgende prijzen: een huis kopen is voor starters niet makkelijk. Een Starterslening is een steuntje in de rug voor mensen die voor de eerste keer een eigen woning willen kopen.

  4. De groep rondom Ridouan Taghi beschikte over ten minste één corrupt contact bij de marechaussee op Schiphol. In 2015 heeft die marechaussee 123 keer informatie opgevraagd in de politiesystemen. Onder de opgevraagde namen bevond zich ook de valse identiteit waarvan Taghi gebruikmaakte. Hij wordt gezien als een van de belangrijkste criminele kopstukken van Nederland, en wordt onder meer verdacht van meerdere liquidaties.

  5. Nu een coronavaccin er dit jaar niet lijkt te gaan komen, wacht Nederland ‘een heel taai najaar’, vrezen experts.

  6. Speel onze dagelijkse woordzoeker. Streep de woorden weg, dit kan in alle richtingen. Horizontaal, verticaal, diagonaal en van links naar rechts en andersom. Maak een woord van de overgebleven letters.

  7. Speel onze dagelijkse sudoku. Zorg ervoor dat in alle 9 rijen, kolommen en vierkanten het getal 1 t/m 9 eenmaal voorkomt. Klik op een leeg blok en selecteer vervolgens het nummer dat je hier wilt neerzetten. Eenmaal kort indrukken is een cijfer intekenen (dit kun je met meerdere cijfers doen). Houd het getal langer in om het getal ‘vast te zetten’. Het getal wordt dan groter geplaatst. Je kunt dit nog altijd wijzigen.

  8. In juli werden zeven pleegkinderen weggehaald bij Veronika Jong van de Heykeshoeve in Ell. De 77-jarige ligt al zeker veertig jaar in de clinch met voogdij- en jeugdzorginstellingen. Talloze keren stond politie op de stoep, even zo vaak tartte ze de autoriteiten en daagde ze die voor de rechter. Wat drijft deze vrouw?

  9. Limburg moet een trend doorbreken en zich nadrukkelijk profileren als kindvriendelijke provincie. Dat is volgens demograaf Jan Latten hard nodig nu door corona de bevolkingskrimp nog harder toeslaat.

  10. De coronacrisis versterkt de bevolkingskrimp in deze provincie. Limburg moet zich profileren als kindvriendelijke regio om de trend om te buigen, zegt demograaf Jan Latten.

Please publish modules in offcanvas position.