Limburg

  1. Joeri Verlinden is er nog niet in geslaagd om de limiet voor de Spelen op de 100 meter vlinderslag te kraken. Bij het OKT in Rotterdam kwam de zwemmer uit Melick vrijdag in de finale tot een teleurstellende 53.10 seconden, ver boven zijn beste tijden en ook ver boven de limiet van 51.92 seconden.

  2. Royston Drenthe is failliet. En dat is knap wanneer je als (ex-)speler van Real Madrid jaarlijks zo’n drie miljoen euro binnen hebt geharkt.

  3. Het martelcomplex dat afgelopen zomer in Wouwse Plantage werd ontmanteld zou een rol hebben gespeeld in een groot conflict tussen rivaliserende groeperingen in het criminele circuit. Dat stelde officier van justitie Koos Plooij gisteren tijdens een nieuwe inleidende zitting in het proces 26Douglasville.

  4. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo laat zich niet afschrikken door de coronapandemie en heeft 900 mensen uitgenodigd voor een nieuwjaarsreceptie. En een groeiend aantal Duitse steden en regio’s voert een spertijd in om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees het laatste coronanieuws in onderstaand liveblog.

  5. Nu coronavaccins in aantocht zijn, waarschuwt Europol voor criminelen die namaakvaccins aanbieden. Omdat de vraag naar vaccins groter is dan het aanbod, gaan mensen op zoek naar alternatieve aanbieders. Namaakmedicijnen zullen dan snel opduiken.

  6. Nog eens 7350 ouders die in de problemen kwamen door de kinderopvangtoeslag krijgen een gift van 750 euro netto van het kabinet. Al 8600 ouders die zich bij de Belastingdienst voor compensatie hebben gemeld omdat ze vermoeden slachtoffer te zijn in de toeslagenaffaire, krijgen zo’n ‘kerstgift’. Deze groep is fors uitgebreid, meldt staatssecretaris Alexandra van Huffelen. De nieuwe ouders krijgen het geld ‘waarschijnlijk nog’ deze maand automatisch uitbetaald.

  7. Het romantische beeld van een witte kerst zal dit jaar hoogstwaarschijnlijk geen bewaarheid worden. Weerplaza verwacht op basis van de meest actuele computerberekeningen dat het geen zachte kerst wordt, maar dat er ook geen echte kou komt. ,,Over sneeuw hoeven we het dan ook niet te hebben.”

  8. De Zuid-Limburgse ggz-instelling Mondriaan heeft „ontoelaatbaar, tuchtrechtelijk en mogelijk zelfs strafrechtelijk verwijtbaar” gehandeld door over de rug van (ex-)patiënt Thijs H. uit Brunssum – veroordeeld voor drie moorden – openlijk via berichten op haar website over zijn zaak te spreken.

  9. De mis op kerstavond gaat in alle kerken gewoon door, zegt het bisdom Roermond. Tientallen katholieke kerken in de rest van het land zien daar vanwege corona vanaf. Toch kan niemand op de bonnefooi ernaartoe in verband met de coronabeperkingen.

  10. George Russell zal vrijdag na de tweede vrije training tevreden uit de Mercedes zijn gestapt. Na eerder op de dag al de snelste geweest te zijn op de ‘Outer Track’ van Sakhir, slaagde hij daar in de Bahreinse avond weer in. Het verschil naar Max Verstappen was wederom klein, terwijl Valtteri Bottas het moeilijk had.

Please publish modules in offcanvas position.