Limburg

  1. Als er een avondklok moet komen, dan moet die strak zijn geregeld met slechts een beperkt aantal uitzonderingen. Dat hebben de burgemeesters van het Veiligheidsberaad dinsdagavond tegen minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) gezegd.

  2. Duitsland verlengt de lockdown tot maandag 15 februari, en scherpt de maatregelen ook aan met onder meer een strengere mondkapjesplicht.

  3. Als de klok twaalf uur slaat in Washington, is Joe Biden officieel de nieuwe president van de Verenigde Staten. Naast het afleggen van de eed en zijn toespraak voor het Capitool, zal bijna alles anders dan anders zijn aan zijn inauguratie. Veiligheidsmaatregelen maakten van Washington een vesting. En voor het eerst in 152 jaar zal de vertrekkende president niet aanwezig zijn.

  4. Tot verbijstering en woede van de GGD zijn er oplichters actief die mensen bellen met de mededeling dat ze in aanmerking komen voor een ’versnelde vaccinatie’. Dit zichzelf noemende ’Team Thuiszorg’ geeft de gebelde mensen een datum waarop gevaccineerd kan worden en stuurt vervolgens een tikkie van 71,95 euro.

  5. ‘Hier kom ik nooit meer uit’, moet de beruchte crimineel Jan-Antoon Corts verzucht hebben. Hij hoorde op dat moment de deur van het cachot onder het Nederweerter gemeentehuis met een harde klap achter zich dichtvallen. Het was het jaar 1752 en het waren rumoerige tijden in het land van Peel en Maas.

  6. Hoewel in de rest van Nederland nauwelijks bekend kan de in 1837 aan de Jesuïtenstraat 7 in Roermond geboren dichter en schrijver Emile Anton Hubert Seipgens gerekend worden tot de grote ‘zonen’ van de stad.

  7. Het kabinet heeft het nieuwe pakket maatregelen klaar in de strijd tegen het coronavirus.

  8. Klanten van Albert Heijn klagen massaal over Efteling-kaartjes die ongeldig zijn geworden door de lockdown.

  9. De snelweg A2 is dinsdagavond ter hoogte van Kelpen-Oler tijdelijk afgesloten na een ongeluk waarbij twee auto’s betrokken waren.

  10. Geen discussie over mondkapjes, geen lange lockdown, maar wel strenge regels. In België gaan de kinderen gewoon naar school. Nederlandse kinderen die daar onderwijs volgen, vertellen hoe dat is.

Please publish modules in offcanvas position.