Limburg

LimburgerLimNL
  1. Wie een kaarsje opsteekt in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Maastricht (bijvoorbeeld voor de behouden aankomst van de twee co-CEO’s van DSM), passeert in het voorportaal een negen eeuwen oud reliëf. Je ziet een zittende koning en twee buigende onderdanen. Maar het interessantst is het zwaard van de figuur links van de koning.

  2. Nog nooit heeft iemand het gewaagd om op de Olympische Spelen de 1500, de 5000 en de 10.000 meter te lopen. Maar Sifan Hassan wil in Tokio laten zien dat deze onderdelen met succes kunnen worden gecombineerd en heeft het eerste goud al te pakken. Gaat ze nog twee keer winnen? Of zijn ‘we’ te optimistisch?

  3. Van maandag tot en met zaterdag brengt De Limburger nieuwe cartoons van huiscartoonist Paul Kusters.

  4. De brandweer is in de nacht van donderdag op vrijdag in actie gekomen vanwege een brand in een pand aan de Hamstraat in Roermond. Er vielen geen gewonden.

  5. Wat een luxe voor de Nederlandse atletiek. Het landje dat nooit zo veel te vertellen had binnen de belangrijkste sport op de Olympische Spelen heeft al vier medailles te pakken. Een dubbele van de oogst ten opzichte van de afgelopen 29 jaar. Waarschijnlijk is de koek nog niet op want Sifan Hassan gaat nog twee finales lopen en er zijn nog drie estafetteteams in de race om eremetaal.

  6. Anouk Vetter en Emma Oosterwegel hebben Nederland aan twee historische olympische medailles op de zevenkamp geholpen. Nooit eerder had Oranje olympisch succes op dit nummer.

  7. Eva de Goede (32) en Lidewij Welten (31) kunnen vrijdag de meest succesvolle Nederlandse teamsporters ooit op de Spelen worden. Daarvoor moeten ze Argentinië in de olympische finale opzijzetten (aanvang 12.00 uur).

  8. De politie is een onderzoek gestart naar een woningoverval die donderdagavond plaatsvond in Venlo.

  9. Guus Til is nu al een sensatie bij Feyenoord. Met vijf goals in de laatste twee Europese duels kent hij een start, waarvan zelfs coach Arne Slot niet heeft durven dromen.

  10. Bij een steekpartij in Bergen is donderdagavond een persoon gewond geraakt.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes