Noord Brabant

 1. Zijn er dit weekend in Kaatsheuvel nu wel of geen feestvierders met naalden geprikt? Het antwoord op die vraag is even kort als onbevredigend: niemand weet het zeker. Wél staat vast dat er inmiddels drie aangiftes bij de politie liggen. Maar wat kan die politie met het fenomeen, waarvan nog niet eens vaststaat of het wel een fenomeen is, of het écht bestaat? En hoe kijken huisartsen ernaar?

  "We zijn nog aan het onderzoeken wat er in Kaatsheuvel is gebeurd en óf er daadwerkelijk iets is gebeurd." Politiewoordvoerder Lieke van Avendonk kan het niet vaak genoeg benadrukken: het is allerminst zeker dat op een feestje op het Anton Pieckplein dit weekend mensen slachtoffer zijn geworden van het inmiddels internationaal veelbesproken 'needle spiking'.

  Wat wél vaststaat:

  • Zes mensen zochten tijdens het Pleinfestival in Kaatsheuvel de EHBO-post op, met een vermoeden/ angst geprikt te zijn.
  • Dat heeft geleid tot drie aangiftes van mishandeling, laat de politie maandagochtend desgevraagd weten.
  • Een vrouw van 18 werd op het feest onwel en moest naar het ziekenhuis.
  • De politie doet onderzoek. Dat is in handen van de afdeling Forensische Opsporing.
  • Bij de huisartsenparktijken in Kaatsheuvel kwamen vooralsnog geen telefoontjes binnen van onwel geworden Pleinfeestgangers. De politie deed een oproep om je vooral bij de dokter te melden, als je klachten kreeg. Maar er belde dus niemand, blijkt maandagochtend uit een belronde van Omroep Brabant.
  • Bij de dichtstbijzijnde spoedpost, die van het Elisabet-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg, kwamen dit weekend verschillende mensen die op het Pleinfeest waren geweest binnen met klachten. Welke klachten zij precies hadden en om hoeveel patienten het gaat, mag de ziekenhuiswoordvoerder niet zeggen. Dit omdat er een politieonderzoek loopt. Van de huisartsenposten in de regio zijn nog geen cijfers bekend.

  Het politieonderzoek dat loopt, bestaat voor een groot deel uit praten. Woordvoerder Van Avendonk: "Met de mensen die de EHBO-post hebben bezocht, hoe verliep hun stapavond? En met de mensen die daar aan het werk waren, wat hebben zijn gezien en geconstateerd? En met de artsen in het ziekenhuis, die de vrouw hebben onderzocht die onwel werd. We willen natuurlijk heel graag weten waar zij ziek van is geworden."

  Ook worden camerabeelden bekeken van het Pleinfestival, vertelt de woordvoerder. En dan heeft de afdeling Forensische Opsoring nog de mogelijkheid om zelf lichamelijk onderzoek doen. Of dat in het specifieke geval 'Pleinfeest Kaatsheuvel' ook gebeurd is of nog op de planning staat, kan/ mag van Avendonk niet zeggen.

  Geen telefoontjes huisartsen
  Bij de verschillende huisartsen in het dorp bleven de telefoons maandagochtend vroeg dus stil, na de oproep die de politie deed. Mochten zich toch nog mensen melden, dan worden die uitgenodigd op het spreekuur, zo krijgt Omroep Brabant maandagochtend bij de verschillende praktijken te horen.

  Maar of dat dan wat oplevert? Huisarts Van Laarhoven stelt: "Het is heel lastig te traceren, een prikje is vaak nauwelijks terug te zien. Na het zetten van een griepprik zie je soms helemaal niets, bijvoorbeeld." Als mensen zelf ook alcohol gedronken hebben of drugs gebruikt, is bovendien heel lastig te zeggen waarom iemand zich niet lekker voelt, vervolgt de huisarts.

  En dan is er nog de factor tijd. Bloedonderzoek bijvoorbeeld heeft al weinig zin meer nu er bijna twee dagen zijn verstreken: "Die tijdspanne is eigenlijk al te groot."

  Van Laarhoven benadrukt dat melding maken bij de politie ondanks alle mitsen, maren en moeilijkheden altijd zinvol is. "Zo kunnen er cijfers in kaart gebracht worden."

  Onrust
  Bij EenVandaag noemden deskundigen het stiekem drogeren van mensen met een naald vorige week nog 'bijna onmogelijk'. Maar het uitsluiten kunnen ze ook weer niet. Op verschillende plekken in Nederland liggen meldingen en zelfs aangiftes, maar hard bewijs is nergens gevonden.

  Een prima recept voor onrust, al met al. In Helmond gingen afgelopen weekend ook geruchten over needle spiking.Daar deed niemand aangifte. laat de politie maandag weten. Er volgt daar dan ook geen onderzoek.

  Een bezoekster van het Pleinfeest in Kaatsheuvel zei dit weekend op haar beurt tegen Omroep Brabant: "Heel heftig wat er is gebeurd. "Maar misschien is er dus wel helemaal niets gebeurd, benadrukt de politiewoordvoerder nog maar een keer. "Zodra we meer weten, gaan we het melden."

  LEES OOK:

  Mensen gestoken met naalden: dit weten we over 'needle spiking' 6 mensen zeggen geprikt te zijn bij Pleinfestival Kaatsheuvel, vrouw onwel

 2. Vijf NAC-hooligans hebben celstraffen gekregen, omdat ze de politie vorig jaar op 23 mei hebben aangevallen. Dit deden zij tijdens grootschalige rellen na de wedstrijd NAC-NEC (1-2). Volgens de rechter eindigde die dag voor de politieagenten 'in een regelrechte nachtmerrie'. "Zij zaten als ratten in de val."

  De rechtbank heeft alle 24 volwassen en 2 minderjarige verdachten veroordeeld voor de ongeregeldheden. Vijf kregen dus een gevangenisstraf, waarvan de hoogste 110 dagen is. Zij kregen een zwaardere straf, omdat ze volgens de rechter al eens eerder betrokken waren bij voetbalgeweld. Een aantal van hen hoeft niet meer de cel in, omdat ze in voorarrest hebben gezeten.

  De anderen kregen taakstraffen tussen 80 en 240 uur. Dit is de maximale taakstraf die kan worden opgelegd. Ieder moet daarnaast duizenden euro's betalen als vergoeding voor de agenten en voor de schade die is aangericht. Zo werden het stadion, het wegdek en vier politiebussen vernield. Ook de twee minderjarigen moeten een werkstraf uitvoeren.

  Sfeer van ontremming
  Volgens de rechtbank hebben alle hooligans een actieve rol gehad in de rellen. "Er heerste een sfeer van ontremming waaraan iedereen een bijdrage heeft geleverd. Daardoor bleef het geweld voortduren", staat in het vonnis. "De Bredase samenleving heeft geschokt gereageerd."

  Na de verloren wedstrijd NAC-NEC, waardoor de Bredanaars niet promoveerden, probeerde een grote groep NAC-supporters buiten het Rat Verlegh Stadion een hek te forceren. Zij mochten vanwege de toen geldende coronamaatregelen niet naar binnen. Toen de ME dit voorkwam, richtten hooligans hun woede tegen de dienders.

  Mortiervuurwerk
  De politie werd met hekken, stenen, fietsen, flessen en zwaar vuurwerk bekogeld. Mensen haalden stoeptegels uit de straat, maakten deze kapot en gooiden ze naar de politie. Ook is mortiervuurwerk horizontaal in de richting van de politie geschoten.

  Meerdere agenten raakten in het nauw en liepen verwondingen op. Zij stonden doodsangsten uit. Zo zei één van hen: “Ik heb het overleefd, maar ik was bang dat ik nooit meer thuis zou komen. Ik wil mijn leven niet meer riskeren voor een stel voetbalsupporters.”

  Werk neergelegd
  Agenten hebben verklaard het vertrouwen in de goedheid van de mens te zijn kwijtgeraakt. “Je wilt mij vanwege een verloren voetbalwedstrijd kapot maken?” Maar ook: “Begrijpen die relschoppers niet dat wij ook een partner hebben? Een familie? En veilig naar huis willen?”

  De mentale dreun is zo groot dat sommigen hun werk zelfs hebben neergelegd. Zo verklaart een agent nooit meer bij de bereden politie te willen werken. Een ander diende zijn ontslag in, maar kwam daar later op terug. Enkele agenten hebben traumabehandelingen bij een psycholoog ondergaan om de klap te boven te komen.

  Groepsdruk en alcohol
  Tijdens de behandeling van de rechtszaak liet justitie haarscherpe camerabeelden zien van de rellen. De verdachten zijn daarop rood omcirkeld. Te zien is dat zij met stenen en flessen gooien. Ook schoppen en slaan ze politiebussen. De aanwezige verdachten erkenden de in het rood omcirkelde mensen te zijn.

  De meesten erkenden zich te hebben misdragen. Maar waarom ze dat deden, zeiden sommigen ook niet goed te weten. Groepsdruk en alcohol speelden een grote rol, zeiden enkelen.

  LEES OOK:

  Spijt bij NAC-hooligans van rellen bij stadion: 'Zo ben ik helemaal niet'

  ‘Ik was bang dat ik nooit meer thuis zou komen’, zegt agent na rellen NAC

  Grote groep NAC-supporters voor rechter na rellen bij NAC-stadion

 3. Brabant krijgt maandagmiddag opnieuw te maken met onweersbuien en harde windstoten. Het KNMI heeft daarom voor Brabant en Limburg code geel afgegeven.

  Vanaf vier uur maandagmiddag wordt gewaarschuwd voor de onweersbuien. Na acht uur zal het noodweer vermoedelijk afnemen. Het noodweer gaat gepaard met felle onweersbuien. Daarbij is er kans op hagel en op windstoten van zestig tot zeventig kilometer per uur.

  Het weerinstituut adviseert mensen om open water en open gebieden te vermijden en niet te schuilen onder bomen. Ook zal het verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden van het noodweer.

  De verwachting is dat het noodweer na Brabant en Limburg richting Gelderland en Overijssel trekt.

  Afgelopen donderdag en vrijdag trokken ook al flinke onweersbuien met krachtige windstoten over onze provincie. Vooral donderdag kreeg onze provincie te maken heftige buien en flinke windstoten. Vanuit Frankrijk en België trokken er ‘wolkbreukachtige’ buien over. Op sommige plekken zoals in Oisterwijk liepen onder meer kelders onder water.

  Ook voor vrijdag werd noodweer verwacht, vooral het oosten van onze provincie zou daarmee te maken krijgen. Dat bleek achteraf mee te vallen. De zwaarste buien trokken via Limburg naar Duitsland.

  LEES OOK:

  Zware regen- en onweersbuien trekken over de provincie

  We krijgen onweer op ons dak: deze dingen moet je zeker niet doen

 4. Wendy en Nico zijn maandag verhuisd naar Molenschot, ze krijgen eindelijk weer een echt dak boven hun hoofd bij Beter Leven Zorg. Het stel verbleef sinds half april in een bushokje aan de Meierijbaan in Tilburg. Het geïmproviseerde huisje en de schrijnende situatie trokken veel aandacht.

  Het liefst zouden Nico Klomp (39) en Wendy Laurensen (40) gewoon een eigen huisje krijgen waar ze opnieuw kunnen beginnen. "Dat is ons door verschillende instanties toegezegd, maar niemand komt zijn beloftes na", zegt Wendy. Toch is het stel blij dat ze weer een dak boven hun hoofd krijgen.

  Dat dak is van Beter Leven Zorg in Molenschot. Volgens Nico en Wendy kunnen ze daar een half jaar tot negen maanden blijven. Ze hopen daarna alsnog door te kunnen stromen naar een echt huis. "Beter Leven Zorg heeft voor mijn gevoel al meer voor ons gedaan de afgelopen dagen dan welke organisatie dan ook", zegt Nico dankbaar.

  Want ook de verhuizing wordt geregeld door Beter Leven Zorg. "Ze hebben ook al geholpen met de financiën waardoor ik nieuw gereedschap kon kopen. Daarmee kan ik klussen en weer geld verdienen voor mijn gezin", vertelt Nico. Hij wist de afgelopen weken wat bij te verdienen door bij mensen wat te klussen. "Ik heb een achtergrond in de bouw en ben handig met mijn handen."

  Hij is blij dat hij kleine stapjes vooruit kan zetten. Tegelijkertijd zit er nog altijd veel frustratie over hoe volgens hem allerlei instanties zijn gezin in de steek lieten. "Want dat ik hier zo zit is dan maar zo, voor mijn zoontje is het erg. Die jongen wil gewoon normaal bij zijn papa en mama zijn."

  Volgens het stel raakten ze hun huis kwijt omdat vanwege waterschade in de meterkast en overlastmeldingen. Daarna woonden ze volgens eigen zeggen in hun auto, maar die werd in beslag genomen. Het bushokje werd hun nieuwe verblijfplaats. De auto kregen ze uiteindelijk terug, maar hebben ze verkocht om zo wat extra leefgeld te hebben.

  Hoe blij Wendy en Nico ook zijn dat ze het bushokje achter zich laten, er kleeft wel een nadeel aan wonen in Molenschot. "Hier konden we ons Nicootje elke dag zien, maar ik moest hem laatst vertellen dat hij papa en mama voorlopig alleen in het weekend kan zien." Het raakt Nico zichtbaar. Het probleem zit hem in de afstand en het gebrek aan vervoer, niet in dat Nicootje niet welkom is in Molenschot.

  Hun zoontje kwam elke dag overdag langs bij zijn vader en moeder in het bushokje, maar verbleef bij oma in een seniorenflatje in Broekhoven. "Wij kunnen daar zelf niet verblijven, maar hij kon hier niet wonen en slapen natuurlijk."

  Wendy en Nico zijn ondanks alle ellende strijdbaar. "Je moet wel, voor je kind. Wij geven niet op en hopelijk komt het dan uiteindelijk weer goed." Ze waarderen ook alle hulp die ze kregen. "Wildvreemden die je aan spullen helpen, eten geven, heel bijzonder."

  LEES OOK: Wendy en Nico slapen in een bushokje in Tilburg: ‘Onmenselijk'

 5. Aan de Haven in Ridderkerk is in de nacht van zondag op maandag iemand omgekomen voorafgaand aan een aanrijding door een vrachtwagen. Later werd een 27-jarige man uit Heeze opgepakt voor het ongeval. De politie spreekt over een 'verdachte situatie'.

  De politie is nog op zoek naar een 'derde betrokken persoon'. Over de identiteit van de overleden man en de man die nog wordt gezocht, zijn geen mededelingen gedaan.

  Wegrennen
  De beveiliging van een terrein aan de Haven alarmeerde rond halfdrie de politie toen daar drie mannen tussen containers wegrenden. De mannen waren illegaal op het terein.

  Iets later konden de politie en de beveiliging een van de drie mannen aanhouden. Het betrof dus de man uit Heeze. Kort daarop vond op het terrein de fatale aanrijding plaats. Het slachtoffer overleed ter plekke: hulp mocht niet meer baten.

  Uithalers
  Hoewel de politie niet meldt waarom de mannen op het terrein waren, gaat het mogelijk om uithalers, zo meldt RTV Rijnmond.

  Uithalers halen gesmokkelde producten zoals drugs, sigaretten of kleren uit containers om ze door te sluizen naar de uiteindelijke verkopers.

 6. Joseph Oosting maakt in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer gelijk aanspraak op de Rinus Michels Award. Hij is samen met Arne Slot, Erik ten Hag, Ron Jans en Kees van Wonderen genomineerd voor de prijs voor trainer/coach van het jaar. De trainer van RKC eindigde op een verdienstelijke tiende plek met de Waalwijkers.

  De Rinus Michels Award is de grootste nationale (individuele) prijs voor trainers. De trainersvakbond coaches betaald voetbal (CBV) nomineert jaarlijks vijf trainers.

  Dat Joseph Oosting bij de genomineerden zit, is een erkenning voor zijn werk het afgelopen seizoen. De trainer handhaafde zich met RKC en werd dankzij een goede eindsprint tiende op de ranglijst. Het kwam twee punten te kort om zich te plaatsen voor de play-offs voor Europees Voetbal. Oosting kwam afgelopen zomer over van Vitesse waar hij assistent-trainer was. Bij RKC debuteerde hij als hoofdtrainer in het betaalde voetbal.

  Eerlijk en oprecht
  Oosting was erg populair binnen de spelersgroep. Spelers als Michiel Kramer en Melle Meulensteen spraken meerdere keren uit dat de trainer eerlijk en oprecht was. Iets wat werd gewaardeerd door de spelers.

  Het is voor het tweede jaar op rij dat de trainer van RKC kans maakt op de Rinus Michels Award. Afgelopen seizoen was Fred Grim genomineerd voor zijn prestaties bij de Waalwijkers. De prijs ging toen uiteindelijk naar Erik ten Hag. Grim vertrok zelf afgelopen zomer naar Willem II maar werd daar vroegtijdig ontslagen.

 7. Zes mensen hebben zich zaterdagavond bij een EHBO-post in Waalwijk gemeld, omdat ze vermoedden dat ze gedrogeerd werden door een prik met een injectienaald. Dit heet ook wel 'needle spiking'. In verschillende landen wordt hier de laatste tijd meldingen van gemaakt, maar veel informatie ontbreekt nog. Dit weten we tot nu toe over 'needle spiking'.

  Needle spiking is een fenomeen waarbij mensen tijdens het uitgaan geprikt worden en zich daarna duizelig of misselijk voelen. Slachtoffers hebben daarna vaak een vreemde plek ergens op hun lichaam. De eerste meldingen van prikken tijdens het uitgaan, komen uit Groot-Brittannië in oktober vorig jaar. Inmiddels gaat het daar om ruim duizend meldingen.

  Sinds kort komen er ook meldingen uit Frankrijk, België en Nederland. De NOS sprak met meerdere vrouwen en mannen die naar de politie zijn gestapt om te melden dat ze tijdens het uitgaan zijn geprikt. Ook bevestigden politiebureaus aan de NOS dat het probleem mogelijk groter is dan nu bekend.

  Nu ook in Brabant?
  Needle spiking lijkt nu ook onze provincie te hebben bereikt, met de zes mensen die zich meldden bij de EHBO-post in Waalwijk. Een van de melders is een 18-jarige vrouw, zij werd onwel en is naar het ziekenhuis gebracht.

  En ook in Helmond werden vrijdagavond enkele jongeren onwel bij het Minor Feest. Er gaan geruchten gaan dat ook zij zijn geprikt. Al ziet de politie nog geen aanleiding om te veronderstellen dat hier sprake van is geweest.

  Over het fenomeen is nog veel onduidelijk. Allereerst is vaak niet bewezen óf iemand wel echt met een naald is geprikt. Het is ook niet duidelijk wie er achter zou kunnen zitten en wat er in de prikken zit. In geen enkel geval is tot nu toe een verdachte aangehouden, ook niet in het buitenland. Hoeveel slachtoffers er zijn gemaakt in Nederland, is ook niet duidelijk.

  Hoe en waarmee wordt geprikt
  De politie onderzoekt alle meldingen, maar bij geen van de melders werd tot nu toe een vreemde stof in het bloed gevonden. Het kan dus zo zijn dat iemand niet echt gedrogeerd is met een injectienaald.

  Maar er zijn ook andere verklaringen waardoor vreemde stoffen niet gevonden worden. Sommige stoffen, zoals GHB, verdwijnen bijvoorbeeld al snel uit je bloed, waardoor slachtoffers moeilijk kunnen bewijzen dat ze gedrogeerd waren. En je moet ook weten waarop je moet testen, om een bepaalde stof te kunnen vinden, weet Het Parool.

  Over hoe mensen met een naald worden gedrogeerd, zijn ook veel vragen. Zo moeten daders waarschijnlijk een naald mee naar binnen zien te smokkelen. Vervolgens moeten ze de naald in iemand steken, de vloeistof erin spuiten en dan de naald er weer uit halen. Dat duurt wel een paar seconden. En dat moet allemaal zonder dat iemand het doorheeft.

  Broodje aap?
  In EenVandaag werd het fenomeen overigens een 'klassiek broodje-aapverhaal' genoemd, omdat het volgens deskundigen heel onwaarschijnlijk is dat mensen op deze manier worden gedrogeerd. Zo is in het bloed van de duizenden slachtoffers uit Groot-Brittannië geen bewijs gevonden. Volgens een deskundige van het Trimbos-instituut zouden hun klachten ook veroorzaakt kunnen zijn door alcohol. "Daarmee wil ik niet zeggen dat needle spiking niet gebeurt, maar het is moeilijk om uit elkaar te houden", aldus de deskundige.

  Veel onduidelijk
  Kortom: er is nog veel onduidelijk over needle spiking. De politie komt dan ook graag in contact met mensen die meer informatie hebben over de voorvallen en adviseert mensen die onwel zijn geworden om contact op te nemen met de huisarts.

  LEES OOK:

  6 mensen zeggen geprikt te zijn bij Pleinfestival Kaatsheuvel, vrouw onwel

 8. De voetballers van de Drunense voetbalvereniging RKDVC hebben zondagmiddag een speciale wedstrijd gespeeld ter nagedachtenis aan hun omgekomen vrienden en ploeggenoten Matt en Pepijn. Ruim duizend toeschouwers waren bij het afscheidsduel aanwezig, onder wie de ouders van de twee jongens.

  De wedstrijd was een eerbetoon aan de twee geliefde teamgenoten, een manier om het grote verdriet en gemis een plekje te geven.

  De vlaggen bij de voetbalvereniging hingen zondag halfstok. De teamgenoten van Pepijn en Matt droegen speciale shirts met de namen van hun omgekomen vrienden.

  Spelers van het eerste team van RKDVC vormden een erehaag voor aanvang van de wedstrijd tegen vv Baardwijk 6, die om twee uur begon. Terwijl 'You'll never walk alone' uit de speakers klonk, liepen de spelers van RKDVC 15 het veld op. Voorop liepen twee familieleden van Pepijn en Matt.

  Tegelijk werden er fakkels aangestoken en de sjaals van de club omhoog gehouden.

  RKDVC-voorzitter Hans Brokx hield een toespraak. Hij noemde het 'een speciale dag, met niet de juiste aanleiding'.

  "Toen we het nieuws hoorden, waren we met z'n allen in shock en vanaf dat moment zaten we in een emotionele achtbaan. Hoe kon het zijn dat twee jonge mensen op zo'n manier uit het leven zijn gerukt?", zei hij.

  Brokx sloot af met: "Ondanks het vele verdriet gaan we er een mooie middag van maken." Daarna volgden twee minuten stilte.

  De wedstrijd eindigde in 1-3 voor vv Baardwijk. Het is meteen de laatste wedstrijd van het seizoen dat het 15e elftal speelt. Het verdriet om hun omgekomen teamgenoten is te groot.

  Matt (19) en Pepijn (20) kwamen twee weken geleden om het leven bij een ongeluk in Loon op Zand. Ze staken 's nachts de Midden-Brabantweg over en werden daarbij aangereden door een auto.

  Vorige week vrijdag en zaterdag waren de uitvaarten van jongens. Op de plek langs de weg waar het tweetal overleed, werden tientallen bloemstukken neergelegd.

  LEES OOK:

  Voetgangers (19 en 20) overleden na aanrijding bij bushalte

  Voetbalclub Drunen rouwt na ongeluk waarbij jonge leden (19 en 20) omkwamen

  'Regen aan lichtjes' voor omgekomen Matt en Pepijn bij RKC Waalwijk

 9. In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
 10. Zes mensen hebben zich zaterdagavond bij een EHBO-post gemeld omdat ze vermoedden te zijn gestoken of geprikt tijdens festiviteiten op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel. De politie is een onderzoek begonnen. Een van de melders is een 18-jarige vrouw die onwel werd en naar het ziekenhuis is gebracht, aldus de politie.

  Op het plein was op dat moment het Pleinfestival bezig, een vierdaags feest met kermis, drive in-show en live optredens.

  De Forensische Opsporingsdienst onderzoekt of de zes melders inderdaad zijn gestoken of geprikt en zo ja waarmee. Ook het onwel worden van de 18-jarige vrouw wordt onderzocht.

  De politie roept mensen die zaterdagavond op of na hun bezoek aan het Anton Pieckplein onwel werden op om contact te zoeken met de huisarts.

  Het Pleinfestival gaat zondag gewoon door. Volgens een woordvoerder van de gemeente Loon op Zand, waar Kaatsheuvel onder valt, is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd zaterdagavond. Daarom ziet de gemeente geen reden om het evenement zondag te annuleren.

  Stiekem gedrogeerd met een injectienaald
  In verschillende landen waaronder Nederland worden de laatste tijd meldingen gedaan van mensen die zeggen tijdens het uitgaan te zijn geprikt, waarbij ze stiekem worden gedrogeerd met een injectienaald. Het slachtoffer wordt vervolgens onwel.

  Over dit fenomeen, ook wel 'needle spiking' genoemd, is nog veel onduidelijk.

  Jongeren onwel in Helmond
  Vrijdagavond raakten bij het Minor Feest in gemeenschapshuis De Geseldonk in Helmond enkele jongeren onwel. Bij het feest waren enkele honderden jongeren aanwezig. Geruchten gaan dat ook hier kinderen zijn geprikt.

  Bekijk hieronder de beelden in Helmond:

  LEES OOK: Mensen gestoken met naalden: dit weten we over 'needle spiking'

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes