Overijssel

  1. Het is precies 75 jaar geleden dat met de capitulatie van Japan er een definitief einde aan de Tweede Wereldoorlog kwam. Nederland was al bevrijd, maar grote delen van de wereld waren tot 15 augustus nog in oorlog.

  2. Een automobilist is vanavond tegen een verkeersgeleider gebotst op de A1 bij Deventer. Dit gebeurde ter hoogte van de afrit Deventer Oost, vanuit de rijrichting Hengelo.

  3. De gemeente Hengelo wist niet dat er vanavond honderden boeren bijeen zouden komen bij Plein Westermaat. Ook de Veiligheidsregio Twente leek verrast door het evenement. Als we vragen of de bijeenkomst mag volgens de coronamaatregelen, wijzen beide partijen naar elkaar.

  4. Hoe ethisch is de app CoronaMelder, die per 1 september wordt gelanceerd door de overheid? Een groep van achttien mensen heeft dat vrijdag onder leiding van een gedragswetenschapper van de Universiteit Twente (UT) besproken. De uitkomsten worden verzameld en aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gestuurd.

  5. Honderden boeren vanuit heel Twente zijn naar Plein Westermaat in Hengelo gereden. Daar, achter Bauhaus, staat een 'ludieke licht-actie' op het programma.

  6. De teleurstelling was groot in Sint Jansklooster toen bekend werd dat het grote corso niet door kon gaan. Maar op de dag dat anders de trotse praalwagens door het dorp zouden gaan, is er nu een alternatief: een fietsroute langs zo'n zestig tableaus. Dit zijn grote schilderijen, gemaakt met dahlia's. En dus heerst er als vanouds corsokoorts en wordt er volop gekont, geknipt en geprikt.

  7. In en rond Deventer was aan het eind van de middag een groot verkeersinfarct. Het verkeer stond op diverse plekken muurvast. Dat geldt voor zowel het verkeer op snelweg A1 als het verkeer in de stad zelf.

  8. Supermarkt Berning uit Noord Deurningen kan begin volgende week wellicht al weer open. De supermarkteigenaar voerde vanmiddag een gesprek met de veiligheidsregio, waarin hij beloofde zich voortaan aan de coronamaatregelen te houden. Daarmee lijkt het conflict tussen beide partijen, dat de afgelopen dagen hoog opliep, tot een einde te komen.

  9. Een bootcamptrainer (45) uit Haaksbergen is veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf. De man lichtte klanten op, maar ook een vrouw die hij leerde kennen via datingapp Tinder.

  10. Op de A1 richting Deventer staat momenteel een lange file tussen Bathmen en Twello. De oorzaak is een kapotte auto.

Please publish modules in offcanvas position.