Zuid-Holland

  1. Bij verpleeghuis Grootenhoek in Hellevoetsluis zijn dankzij een routinesteekproef twee besmettingen met de Britse variant van het coronavirus aan het licht gekomen. De patiënten werden op 6 januari positief getest op het virus. Dinsdag werd duidelijk dat het om de besmettelijkere, Britse variant ging.
  2. Richard Krajicek, toernooidirecteur van het ABN AMRO World Tennis Tournament, is ontzettend blij dat Rafael Nadal voor het eerst sinds 2009 weer naar Rotterdam Ahoy komt. En waar het normaal ontzettend veel moeite kan kosten om grote namen als Nadal naar Ahoy te krijgen, ging het ditmaal een stuk makkelijker.
  3. De politie heeft dinsdagavond een zonnebankstudio aan de Jacob Catsstraat in het Oude Noorden in Rotterdam voor de tweede keer in korte tijd moeten sluiten. Ondanks de coronaregels was de studio open.Vorige week werd de eigenaar ook al op heterdaad betrapt.
  4. Opletten als je dinsdagavond na 22.00 uur vanaf Goeree-Overflakkee naar Rotterdam moet, de A29 is komende nacht helemaal afgesloten tussen knooppunt Hellegatsplein en de afrit Numansdorp. Rijkswaterstaat vernieuwt onder meer het asfalt.
  5. Hapt je kat vaak naar lucht? Hoest ie veel of klinkt de ademhaling piepend? Dan heeft jouw huisdier waarschijnlijk chronische bronchitis of astma. Het komt veel voor bij katten zegt onze huisdierenexpert en dierenarts John de Deugd uit Ridderkerk.
  6. Excelsior heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi. De Rotterdammers waren na 120 minuten voetbal plus een strafschoppenserie uiteindelijk te sterk voor MVV in Maastricht.
  7. Wie een huis zoekt met héél veel ruimte, historie, authentieke bedsteden én gelegen in hartje Dordrecht heeft nu de kans van zijn of haar leven. Patriciërshuis Jan Schouten staat te koop. Eén aandachtspuntje is er wel: de koper moet twee rechterhanden hebben of een aardige zak geld om het te laten renoveren.
  8. Feyenoord heeft de komst van het jonge Senegalese talent Aliou Balde bevestigd. De 18-jarige aanvaller heeft in de Kuip zijn medische keuring doorstaan en een contract ondertekend dat hem tot medio 2025 aan de club verbindt.
  9. Twee panden in Rotterdam-West zijn in twee opeenvolgende nachten beschoten. In de nacht van zondag op maandag was het raak op de Nieuwe Binnenweg. En in de afgelopen nacht was een pand aan de Abraham van Stolkweg het doelwit. Volgens de politie is er een verband tussen de twee beschietingen.
  10. Een avondklok, scholen langer dicht en verdere aanscherping van de coronamaatregelen. Het hangt allemaal in de lucht en spelbreker is de besmettelijkere Britse coronavariant. Dat de basisscholen volgende week dichtblijven, is al een domper.

Please publish modules in offcanvas position.