Zuid-Holland

  1. De familie van Alice hoopt dat justitie er alles aan doet om te achterhalen wat zich in de bovenwoning aan de Mathenesserdijk in Rotterdam heeft afgespeeld. Tijdens een afspraak met een bekende van school, de 16-jarige verdachte, werd de Schiedamse tiener doodgestoken. Justitie vermoedt dat sprake was van moord dan wel doodslag.
  2. In Rotterdam is vrijdag iets voor 19:00 uur de stille tocht begonnen voor de doodgestoken Alice uit Schiedam. Het 15-jarige meisje werd woensdagavond gedood in een woning aan de Mathenesserdijk. Een meisje van 16 zit vast. Zij wordt verdacht van moord dan wel doodslag.
  3. Kapitein Changin Lee heeft vaker Rotterdam aangedaan, maar het is voor het eerst dat hij de haven binnenvaart met een containerschip dat naar diezelfde havenstad is vernoemd. Een gloednieuw schip zelfs en nota bene het grootste containerschip ter wereld en dat maakt de bescheiden Koreaan extra trots.
  4. De veerboot van Hoek van Holland naar het Britse Harwich is vrijdagavond extra vroeg vertrokken om vóór 04:00 uur Britse tijd af te meren. Op dat tijdstip wordt de maatregel van kracht dat reizigers uit Nederland en een aantal andere landen veertien dagen in quarantaine moeten zodra ze Groot-Brittannië inreizen.
  5. Ook bij Sparta Rotterdam zijn uit testen twee besmettingen met het coronavirus naar voren gekomen. Dat blijkt uit coronatesten van de spelers en staf van de Kasteelclub.
  6. Het oudere stel uit Schiedam dat al weken in de open lucht slaapt bij gebrek aan een huis, heeft een tijdelijk onderkomen. Vrijdag aan het einde van de middag kregen Lia en Rob onderdak voor het komend weekend bij opvanginstelling De Elementen in Vlaardingen. De gemeente zegt na het weekend verder te zoeken naar een permanente oplossing.
  7. Het meisje van 16 uit Rotterdam dat vastzit voor het doodsteken van de 15-jarige Alice uit Schiedam, wordt verdacht van moord dan wel doodslag. Dat heeft justitie zojuist bekendgemaakt.
  8. Justitie in Rotterdam seponeert alle zaken rond het zogeheten sisverbod. Dat laat wethouder Bert Wijbenga van Handhaving weten. Het is niet bekend om hoeveel gevallen het gaat.
  9. Justitie in Rotterdam eist 3 jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk voor het seksueel misbruik van een 38-jarige vrouw met een verstandelijke beperking. De vrouw zou op 7 februari door een taxichauffeur van 33 uit Den Haag gedwongen zijn tot seksuele handelingen tijdens een rit van Puttershoek naar Rotterdam.
  10. Een boot huren is hét vakantie-uitje nu veel mensen in eigen land blijven vanwege het coronavirus. Je kunt met het hele gezin in een boot, afstand houden is mogelijk en je bent lekker buiten. Vader en zoon Jan en Rinie van Dam maken nauwelijks reclame voor hun bootverhuur op de Giessen bij Noordeloos, maar zitten dag in dag uit vol. "Dan hadden we wel tien of twintig boten meer kunnen hebben", zegt Jan.

Please publish modules in offcanvas position.