Zuid-Holland

  1. De een heeft er loodzware trainingsweken opzitten en wilde per se zijn eigen record verbeteren, de ander loopt de Marathon Rotterdam voor een overleden familielid of een andere speciale reden. 17 duizend lopers, allemaal met een eigen verhaal. Dit zijn de meest bijzondere verhalen van lopers van de 40ste editie van de marathon van Rotterdam.
  2. Feyenoord heeft in een spectaculaire wedstrijd met 2-3 gewonnen bij SC Cambuur. Tyrell Malacia zorgde voor het hoogtepunt van de wedstrijd met een streep van afstand in de kruising. De andere Feyenoord-goals werden gemaakt door Bryan Linssen en Fredrik Aursnes.
  3. Bashir Abdi heeft als eerste Europeaan sinds 1998 de Marathon Rotterdam op zijn naam geschreven. De Belg, die op de Olympische Spelen dit jaar ook al brons won, liet met een parcoursrecord van 2.03.36 onder anderen voormalig winnaar Marius Kipserem achter zich. De 40ste editie van de NN Marathon Rotterdam zit er ook voor de duizenden recreanten op. Lees hier eens rustig terug hoe de dag van de Rotterdamse marathon eruit zag.
  4. Na een ijzersterk optreden tegen Union Berlin donderdag in de Conference League (3-1 winst) was Bryan Linssen zondagmiddag opnieuw belangrijk voor zijn ploeg bij SC Cambuur. In de met 2-3 gewonnen wedstrijd maakte hij maar weer eens een mooie kopgoal. Na afloop ging hij in op zijn goede vorm. "Ik voel me erg lekker en gewaardeerd. Als je je zo voelt, gaat het vanzelf lopen en ga je makkelijker scoren."
  5. Feyenoord won zondagmiddag met 2-3 bij SC Cambuur en dat ging niet op een overtuigende manier. Feyenoord kreeg wederom twee tegentreffers om de oren en won dankzij goals van Bryan Linssen, Fredrik Aursnes en Tyrell Malacia. 'Tegen deze tegenstander is het moeilijk om dominant te spelen," zei trainer Arne Slot na afloop.
  6. Als laatste eindigen lijkt een twijfelachtige eer, maar bij de Marathon Rotterdam is dat anders. De laatste loper krijgt er standaard een heldenonthaal en de medaille uitgereikt van de winnaar. Samen met zijn vrouw kwam Bert, afkomstig uit Bleiswijk, binnen langs een uitzinnige menigte op de Coolsingel.
  7. Een 25-jarige man uit Ridderkerk is zondagmiddag in de omgeving van Rijssen aangehouden voor het bezit van zeker 235 kilo zwaar vuurwerk. Een 22-jarige man uit Wijk bij Duurstede werd ook aangehouden. Het vuurwerk is in beslag genomen.
  8. Bij het RIVM zijn tot zondagochtend 10:00 uur 572 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de regio Rijnmond. Dat zijn er meer dan zaterdag, toen er 558 nieuwe besmettingen werden geregistreerd. Ook het zevendaags gemiddelde is gestegen van 497 naar 520 personen. Het is voor het eerst sinds 29 juli dat dat gemiddelde weer boven de 500 ligt.
  9. Het is zijn laatste huzarenstukje: de 40ste marathon van Rotterdam. Na deze editie stopt Mario Kadiks als directeur. De 62-jarige organisator is al hoofdrolspeler bij de marathon van Rotterdam sinds 1985. Hij werd er vandaag voor geƫerd met de benoeming tot Officier in de orde van Oranje-Nassau.
  10. Feyenoord heeft de uitwedstrijd bij SC Cambuur met 2-3 gewonnen. Bryan Linssen, Fredrik Aursnes en Tyrell Malacia scoorden voor de Rotterdammers.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes