Zuid-Holland

  1. Bij een controle van onder meer de gemeente Gorinchem, de brandweer en het waterschap zijn vrijdag meerdere illegale gebouwen ontdekt. Ook bleek een deel van de rivier de Linge illegaal gedempt te zijn.
  2. Lege schappen en duurdere producten. Als er niet snel iets gebeurt, is dat wat ons straks te wachten staat, waarschuwt Transport en Logistiek Nederland (TLN). Er komen bij lange na niet genoeg zeeschepen aan in de Rotterdamse haven om ons te kunnen bevoorraden.
  3. Bij controles van de Koninklijke Marechaussee in Hoek van Holland en de Europoort zijn vrijdag veertien migranten aangetroffen.
  4. Bij het horen van het woord 'hypnose' zullen veel mensen daar direct 'Rasti Rostelli' achter denken. Maar hypnose is meer dan alleen mensen in slaapstand brengen en gekke dingen laten doen, zegt de Rotterdamse hypnotiseur Menno Bandini. Hij gebruikt het om mensen via Spotify en andere streamingdiensten van hun stress af te helpen of in slaap te brengen.
  5. Sparta heeft vrijdagavond in eigen huis goede zaken gedaan in de eredivisie. De Kasteelclub won met 2-1 van hekkensluiter FC Emmen, waarna de ploeg van trainer Henk Fraser (voor even) gestegen is naar het linkerrijtje. Na elf duels staat Sparta negende met twaalf punten.
  6. Sjoerd Mossou snapt waarom het momenteel niet loopt bij Feyenoord. De Rotterdammers verloren donderdagavond in de Europa League met 2-0 tegen Dinamo Zagreb en zag met Bryan Linssen en Uros Spajic weer spelers geblesseerd uitvallen. “Ze zitten krap in hun jas”, zegt Mossou.
  7. Arne Slot is een kandidaat om de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord te worden. Momenteel is hij werkzaam als eindverantwoordelijke bij AZ, waarmee hij in de eredivisie en Europa League goede prestaties neerzet. Oud-Feyenoorder Bruno Martins Indi, actief bij de Alkmaarders, is positief over zijn trainer.
  8. Afgelopen weekend sloot Museum Rotterdam definitief haar deuren, tot verdriet van de directeur en bezoekers. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Adjunct-hoofdredacteur van Vers Beton Willemijn Sneep en Susan Hogervorst, historicus en docent aan de Erasmus Universiteit, maakten een reconstructie.
  9. Op het Admiraalsplein in de Dordtse wijk Wielwijk is vrijdagavond een filiaal van de Aldi overvallen. Dat gebeurde door een man met een vuurwapen.
  10. Corona en de decembermaand. Hoe slaan we ons daar doorheen? Op de vooravond van pakjesavond was Rijnmond live in Theater de Stoep in Spijkenisse. Hoe gaan we om met koopavonden als we afstand moeten houden? En wat merken winkeliers van de coronamaatregelen in deze feestmaand?

Please publish modules in offcanvas position.