Zuid-Holland

  1. Feyenoord heeft donderdag gemakkelijk gewonnen bij FC Luzern. De Rotterdammers waren in de heenwedstrijd in Zwitserland met 3-0 te sterk. Vooral Guus Til imponeerde weer bij de ploeg van trainer Arne Slot.
  2. Op de Haringvlietbrug blijven twee versmalde rijstroken in beide richtingen beschikbaar. Dat meldt minister Cora van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer. Op de brug zou vanaf komende maandag in beide richtingen nog maar één rijstrook open zijn, om zo de verkeersdrukte te verminderen tot de grote renovatie in 2023.
  3. De sierverlichting van de Willemsbrug in Rotterdam is tijdelijk uitgezet. De lampen brandden al even niet aan één kant van de rode brug vanwege kapotte onderdelen. Omdat de levering van nieuwe elektronische onderdelen langer op zich laat wachten, heeft de gemeente besloten alle sierverlichting tijdelijk uit te zetten.
  4. De Olympische Spelen naderen langzaam hun einde, maar we weten zeker dat er nog één medaille bij komt. Welke kleur die zal zijn, is nog onbekend. Boksster Nouchka Fontijn uit Schiedam mag namelijk aan de bak in een pikante wedstrijd tijdens de halve finale in de klasse tot 75 kilogram.
  5. Feyenoord liet donderdag in Zwitserland een uitstekende indruk achter. FC Luzern werd met een 3-0 zege verslagen. Arne Slot was na afloop van de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Conference League tevreden, maar hij benadrukte veel meer dan alleen het goede veldspel van de Rotterdammers.
  6. Na het moeizame tweeluik tegen FC Drita kwam Feyenoord in de eerste wedstrijd tegen FC Luzern uitstekend voor de dag. De play-offs van de Conference League kunnen het team uit Rotterdam bijna niet meer ontgaan. De 3-0 winst in Luzern geeft vertrouwen, ook aan aanvoerder Jens Toornstra. “Dit soort resultaten geven rust en vertrouwen naar de volgende wedstrijd.”
  7. De politie heeft vorige week drie zogeheten 'knuffeldieven' opgepakt in Rotterdam. Ze vroegen omstanders in Dordrecht naar de weg en waren daarna zogenaamd zo blij, dat ze de helpers innig omhelsden. Althans, dat dachten de nietsvermoedende slachtoffers. Maar tijdens de knuffel werden hun sieraden of geld gejat.
  8. Wie niets wilde missen van de jacht van Feyenoord op een ticket voor de Conference League, moest vanavond de kanalen van Rijnmond volgen. Via deze site, onze sociale media en natuurlijk ons radioverslag hielden we je op de hoogte van FC Luzern - Feyenoord.
  9. Een groot deel van onze regio geniet van de zomervakantie en dan hebben we alle tijd voor leuke activiteiten, zoals bijvoorbeeld snorkelen. Bij snorkelen denken mensen al snel aan Curaçao, Bonaire of de Bahama’s. Maar dat kan ook gewoon een stuk dichter bij huis, zoals in het Grevelingenmeer.
  10. Sander gaat in zijn zomerserie wandelvoetballen met ouderen. Zij komen elke woensdag bij de Rotterdamse voetbalclub Excelsior bij elkaar om walking football te spelen. Door corona heeft dat meer dan een jaar stilgelegen. En dat was zwaar.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes