Algemeen nieuws

  1. Het Israëlische leger meldde donderdagavond een grondoffensief te zijn begonnen in de Gazastrook. Een legerwoordvoerder bevestigde het nieuws, maar twee uur later weersprak diezelfde woordvoerder het nieuws. Er zou sprake zijn geweest van een "intern communicatieprobleem". Het betrekken van grondtroepen bij de aanval op Gaza vanaf de grens, is wel een significante ontwikkeling van het geweld van de afgelopen dagen.
  2. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt zondag bijeen om te vergaderen over het opgelaaide conflict tussen Israël en de Palestijnen. Volgens diplomatieke bronnen staat de bijeenkomst gepland om 14.00 uur.
  3. De waarnemend premier van Armenië, Nikol Pasjinian, heeft buurland en aartsvijand Azerbeidzjan ervan beschuldigd de zuidelijke grens te zijn overgestoken om grondgebied op te eisen. Het is de recentste escalatie tussen de twee landen, die eind vorig jaar een korte maar bloedige oorlog met elkaar uitvochten om de regio Nagorno-Karabach.
  4. Vakantieverhuurplatform Airbnb heeft in de eerste drie maanden van dit jaar geprofiteerd van het opheffen van coronabeperkingen in verschillende landen, waaronder thuisland de Verenigde Staten. Het bedrijf noteerde voor 10,3 miljard dollar aan boekingen, ruim de helft meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar toen de coronacrisis begon en de reiswereld vrijwel tot stilstand kwam.
  5. Amerikanen die volledig zijn ingeënt tegen COVID-19 hoeven, uitzonderingen daargelaten, geen mondkapje meer te dragen of 1,5 meter afstand te bewaren tot anderen. Dat maakte de directeur van het Amerikaanse centrum voor ziektepreventie (CDC) donderdag bekend.
  6. Rusland stuurt een actrice en een regisseur naar de ruimte om daar een film te maken. De filmploeg vertrekt volgens ruimtevaartorganisatie Roskosmos in het najaar naar het internationale ruimtestation (ISS). De populaire actrice Yulia Peresild en regisseur Klim Shipenko moeten de komende maanden eerst een astronautentraining ondergaan.
  7. In deze dagelijkse Songfestival-update bespreken NU.nl-verslaggevers Lara Zevenberg en Jesse Taat de laatste ontwikkelingen rond het Songfestival in Rotterdam. Deze aflevering: Tijdens zijn eerste repetitie was Jeangu Macrooy in een blauwe croptop te zien en Nikkie de Jager blijkt haar mening over Songfestival-deelnemers goed te kunnen verbloemen.
  8. De politie heeft donderdag ruim tachtig aanhoudingen verricht nabij het Cars Jeans Stadion in Den Haag. Rondom het stadion gold een noodbevel zodat de voetbalsupporters weg zouden blijven bij het degradatieduel met Willem II dat daar plaatsvond. De aangehouden personen gaven meerdere keren geen gehoor aan de oproep weg te gaan, aldus de politie.
  9. Drie personen onder wie een kind zijn donderdagmiddag gewond geraakt, nadat een auto met hoge snelheid van een weg afschoot en door een hek op het parkeerterrein van een McDonald's in Hoogvliet in de gemeente Rotterdam belandde. De bestuurder is aangehouden, zegt een politiewoordvoerder.
  10. In een bos in het zuiden van Frankrijk is een klopjacht gaande op een man die wordt verdacht van een dubbele moord. De man sloeg twee dagen geleden op de vlucht nadat hij zijn baas en een collega doodschoot in een houtzagerij in het dorp Les Plantiers.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes