Algemeen nieuws

  1. Overbieden om aan een huis te komen is niet langer een fenomeen dat zich beperkt tot de Randstad en Flevoland. Inmiddels wordt in het hele land de meerderheid van de woningen boven de vraagprijs verkocht. Dat constateert RTL Nieuws donderdag op basis van onderzoek. Ook de bedragen waarmee overboden wordt, zitten in de lift.
  2. De Marshelikopter Ingenuity van NASA heeft donderdag zijn tweede succesvolle testvlucht op Mars gemaakt. Dit keer vloog het toestel langer en hoger dan tijdens de eerste test.
  3. Gemeenten krijgen dit jaar 613 miljoen euro extra voor het oplossen van problemen in de jeugdzorg, maakt demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) donderdag bekend. Met het geld moet de crisiscapaciteit in de jeugd-ggz worden uitgebreid en de wachttijden in de zorg worden aangepakt.
  4. Een veertienjarig meisje uit Almelo dat begin januari in een sloot in haar woonplaats gevonden werd, is vermoedelijk om het leven gekomen na een ruzie over een naaktfoto. Dat schrijft RTV Oost donderdag.
  5. De Europese Commissie (EC) bekijkt of er juridische stappen tegen farmaceut AstraZeneca gezet kunnen worden vanwege de gebrekkige levering van coronavaccins aan de Europese Unie (EU), meldt persbureau AFP donderdag.
  6. Dit is de Dit wordt het nieuws-podcast. In de middageditie praten we je kort bij over het belangrijkste nieuws. Met vandaag: Sigrid Kaag aanwezig bij ministerraden toeslagenaffaire, druk op de ziekenhuizen blijft toenemen en nog steeds de vraag of er publiek bij het Songfestival aanwezig mag zijn.
  7. Het decor voor het Eurovisie Songfestival in Ahoy Rotterdam is nagenoeg af. NU.nl mocht een kijkje nemen op de plek waar het festijn van 18 tot en met 22 mei gaat plaatsvinden.
  8. Verschillende grote steden roepen hun inwoners op tijdens Koningsdag zoveel mogelijk in hun eigen buurt te blijven en drukke plekken te vermijden, maar nemen geen extra maatregelen. De handhaving van de strenge coronamaatregelen blijft gelden, terwijl de versoepelingen een dag later ingaan. Mogelijk zijn er daarom wel extra toezichthouders op de been.

Please publish modules in offcanvas position.