Algemeen nieuws

  1. Het Nederlands elftal heeft de groepsfase van het EK maandag afgesloten met een ruime overwinning op Noord-Macedonië. Door twee goals van Georginio Wijnaldum en een treffer van Memphis Depay won de ploeg van bondscoach Frank de Boer het duel in de Johan Cruijff ArenA, waarbij niets meer op het spel stond, met 3-0.
  2. Het Nederlands elftal heeft maandag de groepsfase op het EK afgesloten met een ruime zege in Amsterdam op Noord-Macedonië. Oranje won in een open wedstrijd met 3-0. Bekijk hier live de persconferentie.
  3. Meerdere gewonden, woningen onbewoonbaar en duizenden bomen ontworteld: Leersum kreeg het vrijdag flink te verduren tijdens extreem noodweer. Het KNMI bevestigt maandag wat meteorologen al langer vermoedden: de schade is aangericht door een valwind. Wat is dat precies?
  4. Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp wil verder onderzoek laten doen naar de sociale veiligheid in het Tweede Kamergebouw. De discussie daarover is onlangs opgelaaid, mede door berichtgeving over vermeend seksueel wangedrag van PVV'er Dion Graus tegen medewerkers van zijn fractie.
  5. Sander Hoogendoorn vond het maandag tijd om Bilal Wahib een tweede kans te geven. De radio-dj stapte van de ban af en speelde het nummer Tigers, meldt de NOS. Het zou de eerste keer zijn sinds het Instagram-incident van de acteur en rapper dat er een nummer van Wahib op de Nederlandse publieke radio was te horen.
  6. De Nederlandse regering heeft afspraken gemaakt met de Verenigde Arabische Emiraten waarmee de georganiseerde misdaad beter aangepakt moet kunnen worden. Daardoor kunnen onder meer verdachten makkelijker worden uitgeleverd voor hun proces of om hun straf uit te zitten.
  7. Uit forensisch onderzoek blijkt dat de Belgische militair Jürgen C. zich van het leven heeft beroofd met een vuurwapen, zo meldt het Belgisch federaal parket dinsdag. Het parket vermoedde zondag al dat de 46-jarige man zelf een einde aan zijn leven had gemaakt.
  8. Met de Dit wordt het nieuws-podcast ben je in enkele minuten weer helemaal bijgepraat over het belangrijkste nieuws van de dag. Met maandag: na bijna honderd dagen nog steeds geen nieuwe coalitie, de veertien miljoenste coronaprik is gezet en vrije verkiezingen in Ethiopië worden overschaduwd door hongersnood en geweld.
  9. De Amerikaanse marine heeft vrijdag een van haar eigen vliegdekschepen aan explosieven onderworpen. Dit deed de marine om te testen of het schip oorlogsgeweld aankan, mocht het zo ver komen. De proeven vonden plaats op de Atlantische Oceaan.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes