Algemeen nieuws

  1. De natuurorganisaties die maandag met stikstofbemiddelaar Johan Remkes en kabinetsleden in gesprek gingen, waren over het algemeen tevreden over wat ze daar hoorden. De organisaties hopen vooral dat het kabinet vasthoudt aan het doel om in 2030 de uitstoot van stikstof te halveren. Wel hadden ze flinke kritiek op de afwezigheid van premier Mark Rutte.
  2. Meerdere oudere, vrouwelijke en minderjarige asielzoekers hebben in de nacht van zondag op maandag buiten moeten slapen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Dat laat een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten aan NU.nl. Het COA hanteert een 'voorrangsysteem' voor deze groep asielzoekers, maar dat bleek zondag onvoldoende om hen allemaal een slaapplek te kunnen bieden.
  3. Marrit Steenbergen was nog maar een kind toen iedereen haar een sensationele zwemcarrière toedichtte. Na een diep dal van enkele jaren, waarin ze zelfs overwoog te stoppen, imponeert de pas 22-jarige Friezin op de EK in Rome met al vier gouden medailles. "Marrit heeft laten zien dat ze mentaal heel sterk is."
  4. De Oekraïners blazen uit tactische overwegingen bruggen op in bezet gebied. In deze video zie je hoe die aanpak succesvol is bij de stad Kherson.
  5. Jessica Schilder bekroonde haar ongekende opmars in het kogelstoten maandag met een historische Europese titel. Al vond de 23-jarige Volendamse het eigenlijk nog mooier dat ze in München voor het eerst over de 20 meter stootte.
  6. De precieze reden voor de inval in de woning van oud-president Donald Trump blijft onduidelijk. Het Amerikaanse ministerie van Justitie wil die details niet vrijgeven, omdat dat het onderzoek in gevaar kan brengen.
  7. Het verdienen van miljoenen euro's is voor maar heel weinig mensen weggelegd, maar Elvis Presley lukt het ook 45 jaar na zijn overlijden nog. In 2021 ontvingen de nabestaanden van de overleden zanger nog zo'n 30 miljoen euro. Waar komen die inkomsten vandaan?
  8. De grote brand in het centrum van Deventer die in de nacht van maandag op dinsdag uitbrak, is onder controle. Twee mensen zijn volgens de brandweer naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend wat voor verwondingen zij hebben opgelopen.
  9. Bij een legpluimveebedrijf in het Zeeuwse Schore moeten 76.000 kippen worden geruimd, omdat er vogelgriep is vastgesteld. Rondom de onderneming staan geen andere bedrijven die geruimd hoeven te worden.
  10. Als Apple-eigenaar kun je heel gemakkelijk bestanden ontvangen van en verzenden naar andere mensen met een iOS-apparaat. Maar bestandenapp AirDrop kan ook gemakkelijk worden misbruikt. Hoe zorg je ervoor dat je niet zomaar ongevraagde bestanden op je apparaat ontvangt?

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes