Algemeen nieuws

  1. Twee leden van het olympische team van Belarus hebben donderdag hun accreditatie voor de Olympische Spelen in moeten leveren en Tokio moeten verlaten. Het gaat om de twee coaches die atlete Krystsina Tsimanouskaya probeerden te dwingen het vliegtuig naar Belarus te nemen.
  2. De Italiaanse regering heeft nieuwe coronamaatregelen aangekondigd in het onderwijs en het openbaar vervoer. Reizigers en docenten moeten vanaf september met een gezondheidspas aantonen dat ze zijn gevaccineerd, negatief getest of genezen. Passagiers hebben zo'n pas nodig als ze reizen in bijvoorbeeld treinen, bussen, veerboten of vliegtuigen.
  3. Nieuwsorganisatie CNN heeft deze week drie medewerkers ontslagen omdat ze ongevaccineerd naar kantoor kwamen, blijkt donderdag uit een interne memo in handen van The New York Times.
  4. Nederlanders boekten vorig jaar 11,7 miljoen buitenlandse reizen. Dat zijn er 11,2 miljoen of bijna de helft minder dan in 2019, blijkt vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De zomervakantie brachten we vooral door in eigen land, met Gelderland als favoriete locatie.
  5. Het noorden van Athene wordt opnieuw bedreigd door bosbranden. Die waren min of meer onder controle gebracht, maar brandweerlieden hebben toch weer mensen moeten evacueren op zo'n 20 kilometer afstand van het centrum van de in rook gehulde Griekse hoofdstad, berichten Griekse media. Vliegtuigen en blushelikopters strooien met water.
  6. Lionel Messi vertrekt na 21 jaar definitief bij FC Barcelona. De Spaanse topclub meldt donderdag in een verklaring dat beide partijen er niet in zijn geslaagd om het nieuwe contract rond te maken.
  7. Overstromingen in Duitsland, Belgiƫ en Nederland en extreme hitte en bosbranden in Griekenland drukken ons met de neus op de feiten, zegt voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen tegen NU.nl. De kosten van niets tegen klimaatverandering doen, lopen steeds verder op en tegelijk lonken er kansen in een nieuwe, duurzame economie. "Nederlanders kennen de bedreiging van klimaatverandering en een stijging van de zeespiegel maar al te goed. Maar ook als innovatieleider heeft Nederland veel te winnen bij ambitieuzer klimaatbeleid."
  8. In 2019 nam Anouk Vetter een pauze, omdat ze het plezier in de sport verloren was. De maanden daarna knokte ze zich terug, vond het plezier terug en amper twee jaar later staat ze in Tokio met olympisch zilver. Een verhaal dat eigenlijk een boek verdient, vertelt NU.nl-verslaggever Rypke Bakker in deze video.
  9. GGD-medewerkers praten met horecavereniging KHN over baanmogelijkheden bij een kroeg of restaurant, nu ze door de sluiting van test- en vaccinatielocaties mogelijk hun werk kwijtraken. Ook uitzendbureaus zijn druk bezig met het herplaatsen van het GGD-personeel dat ze op die locaties hadden werken.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes