Algemeen nieuws

  1. NOC*NSF waarschuwt dinsdag dat de invoering van een avondklok een grote impact kan hebben op de algemene gezondheid van de Nederlandse samenleving. Als mensen na een bepaalde tijdstip niet meer de deur uit mogen, zal dat volgens de sportkoepel leiden tot nog minder sportmogelijkheden.
  2. In deelstaat Beieren is het sinds 18 januari verplicht een medisch FFP2-mondmasker te dragen in winkels en het openbaar vervoer. Bij onze oosterburen wordt ook de lockdown verlengd, melden Duitse media. NU.nl spreekt erover met Wiebke Pittlik van het Duitsland Instituut.
  3. Jamal Ben Saddik heeft zich dinsdag afgemeld voor het wereldtitelgevecht met Rico Verhoeven. De Belg kampt volgens verschillende media met een blessure waardoor het GLORY-duel eind januari niet door kan gaan.
  4. Nederland heeft naar verwachting tot in april te maken met "een behoorlijke set aan maatregelen". Dat zegt Susan van den Hof van het RIVM dinsdag in gesprek met NU.nl. Volgens de epidemioloog zijn we allemaal toe aan versoepelingen, "maar de komende maanden zitten we hier nog wel aan vast".
  5. Wegens banden met "marginale" rechtse milities zijn twee soldaten verwijderd uit de troepen die woensdag de beëdiging van Joe Biden bewaken, meldt persbureau Reuters dinsdag. Het gaat om twee leden van de Nationale Garde, de reservemanschappen van het Amerikaanse leger.
  6. Joe Biden wil woensdag, direct na zijn inauguratie, een presidentieel decreet tekenen waarmee de VS terugkeert in het klimaatakkoord van Parijs. Wat betekent dat voor de klimaatonderhandelingen?
  7. Klaas-Jan Huntelaar vertrekt definitief van Ajax naar Schalke 04. De 37-jarige spits heeft dinsdag een contract tot het einde van het seizoen getekend in Gelsenkirchen, waar hij zijn loopbaan zal afsluiten.
  8. De invoering van een avondklok hangt nog altijd in de lucht. Woensdag wordt een persconferentie gehouden waarin extra maatregelen worden aangekondigd. Maar wat houdt een avondklok eigenlijk precies in? Vijf vragen en antwoorden over de maatregel.
  9. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt heeft dinsdag in het debat over het aftreden van het kabinet naar aanleiding van het vernietigende onderzoeksrapport naar het toeslagenschandaal hard uitgehaald naar het kabinet en functioneren van de Nederlandse rechtsstaat. "Er is iets fundamenteel mis in ons land."

Please publish modules in offcanvas position.