Algemeen nieuws

  1. Staalbedrijf Tata Steel gaat de uitstoot van lood eerder verlagen en die van giftige polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's) verder beperken dan gepland. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat meldt dat daarover afspraken zijn gemaakt met het staalbedrijf en de provincie Noord-Holland.
  2. Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk verzorgen vanaf 2022 het commentaar bij de Nederlandse Formule 1-uitzendingen. Dat heeft Formule 1-aanbieder NENT bekendgemaakt in een interview met RacingNews365. Het nieuws betekent dat er voorlopig een einde komt aan de loopbaan van Olav Mol, die al sinds begin jaren negentig de vaste stem is van de Formule 1.
  3. Mensen die in het quarantainehotel in Badhoevedorp bij Schiphol zitten, mogen het hotel donderdag verlaten als ze woensdag een negatieve testuitslag krijgen. Dat laat een woordvoerder van GGD Kennemerland weten.
  4. Energiemaatschappij Anode Energie vraagt binnenkort bij de rechtbank in Rotterdam faillissement aan, zo kondigde het bedrijf woensdag aan. De onderneming heeft zo'n veertienduizend directe en indirecte klanten voor kleinverbruik.
  5. Mensen die nog niet aan de beurt zijn voor een boostervaccinatie tegen COVID-19, kunnen via het digitale aanmeldsysteem toch een prikafspraak maken. Mensen die langer dan zes maanden geleden een coronavaccin hebben gekregen, kunnen simpelweg een ander geboortejaar invullen om een afspraak te maken.
  6. Het KNMI heeft woensdagmiddag vanwege zware windstoten code geel afgekondigd in de provincies Noord-Holland, Groningen, Drenthe en Friesland. Verkeersdeelnemers en mensen die aan buitenactiviteiten doen kunnen hinder ondervinden.
  7. De politie heeft woensdag 21 mensen aangehouden bij invallen in Nederland en België. Acht aanhoudingen vonden plaats in Nederland. De aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij drugshandel en deelname aan een criminele organisatie.
  8. Zeker vier mensen zijn woensdag gewond geraakt toen een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog ontplofte in het Zuid-Duitse München. Er is geen gevaar buiten de directe omgeving van de explosie, zegt de politie tegen CNN.
  9. Een voorgenomen staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Griekenland is uitgesteld wegens het coronavirus. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdag bekendgemaakt.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes