Algemeen nieuws

  1. Demissionair staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) is zaterdag ontslagen door het demissionaire kabinet. Haar uitspraken over de coronapas leidden zaterdag niet alleen tot verontwaardiging onder Tweede Kamerleden, maar ook tot een discussie over haar positie binnen het kabinet en het CDA.
  2. Dankzij een eigen doelpunt van Eran Zahavi een een blunder van Joël Drommel heeft PSV zaterdag met 2-1 van Willem II verloren. De Tilburgers passeren de streekgenoot daardoor op de ranglijst van de Eredivisie.
  3. De 27-jarige Danny V. is afgelopen week opnieuw aangehouden voor het bedreigen van een politicus. Ditmaal werd de Heerlenaar verdacht van doodsbedreigingen op sociale media richting demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) na berichtgeving door L1.
  4. Hoewel iedereen vanaf dertien jaar vanaf zaterdag een coronatoegangsbewijs bij zich moet hebben voor een bezoek aan een horecazaak, (sport)evenement of een kunst- en cultuurinstelling, wordt daar niet van meet af aan streng op gecontroleerd. Dat komt naar voren uit een rondgang langs een aantal horecabedrijven in onder meer Rotterdam, Den Haag, Arnhem en Roermond.
  5. Mona Keijzer was zaterdag de twaalfde bewindspersoon die het (demissionaire) kabinet-Rutte III verliet. De uittocht werd 3,5 jaar geleden in gang gezet door Halbe Zijlstra, na zijn leugen over een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin. Dit zijn in chronologische volgorde alle bewindspersonen die het huidige kabinet verlieten en degenen die voor hen in de plaats kwamen.
  6. De vaccinatiegraad onder mensen van twaalf jaar of ouder in Nederland ligt rond de 83 procent. Als het aan demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge ligt, gaat dit percentage nog een stuk omhoog. Wij kijken of de vaccinatiegraad in Frankrijk en Italië toenam nadat bekend was geworden dat een coronapas verplicht werd.
  7. Elisa Balsamo is zaterdag wereldkampioene op de weg geworden. De Italiaanse klopte in het Belgische Leuven Marianne Vos en de Poolse Katarzyna Niewiadoma in de eindsprint.
  8. Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (zaterdag 25 september) bekend zijn, samengebracht in vier grafieken.
  9. In België kunnen mensen van 65 jaar en ouder een derde vaccinatie krijgen, meldt de Vlaamse minister van Volksgezondheid Wouter Beke zaterdag op Twitter. In Nederland kunnen vanaf 7 oktober alleen mensen met een ernstige afweerstoornis een derde prik halen.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes