Algemeen nieuws

  1. Er zijn geen aanwijzingen dat een vooraanstaand lid van D66 zich schuldig heeft gemaakt aan seksuele intimidatie of machtsmisbruik, concludeert onafhankelijk onderzoeksbureau BING. Wel hebben negentien mensen zich bij de onderzoekers gemeld omdat ze zich onveilig hebben gevoeld binnen de partij.
  2. De tien grootste Nederlandse pensioenfondsen zouden beleggen in "bedrijven die betrokken zijn bij landroof", meldt de Eerlijke Pensioenwijzer van Oxfam Novib, Amnesty International, PAX en World Animal Protection. Er zou in totaal 8,2 miljard euro vloeien naar 46 bedrijven die zich schuldig maken aan de praktijken.
  3. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is gehackt door hackersgroep DoppelPaymer. Die heeft zich op 8 februari toegang verschaft tot het netwerk van de NWO en is woensdag "begonnen met het op het darkweb lekken van interne NWO-documenten uit de afgelopen jaren", meldt de organisatie, die onder het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap valt woensdag.
  4. Defensie heeft onvoldoende risico's in kaart gebracht bij het voorbereiden van een praktijkoefening van mbo-leerlingen in Ossendrecht, concludeert de Inspectie Veiligheid Defensie. Bij de oefening in juni 2019 raakten veertien aspirant-militairen gewond toen ze werden overvallen door noodweer. Een van hen raakte zwaargewond toen hij werd getroffen door de bliksem.
  5. Een begraafplaats aan de rand van een klif in het Italiaanse kustdorpje Camogli is dinsdag ingestort. Een deel van de begraafplaats stortte van de klif door een aardverschuiving. Honderden doodskisten vielen daardoor in de zee. Brandweerlieden zoeken woensdag nog naar doodskisten in het water.
  6. Het mooie weer van woensdag zorgde op meerdere plekken voor te grote drukte in parken. De politie moest onder meer in het Vondelpark in Amsterdam, het Tilburgse Spoorpark en het Noorderplantsoen in Groningen ingrijpen.
  7. Feyenoord heeft woensdag opnieuw averij opgelopen in de strijd om de tweede plaats in de Eredivisie. De Rotterdammers moesten in de inhaalwedstrijd bij FC Groningen genoegen nemen met een gelijkspel: 0-0.
  8. Alle Nederlanders hebben ermee te maken: instanties als de Belastingdienst, het UWV de de Sociale Verzekeringsbank of het CBR. Veel van zulke uitvoeringsorganisaties kwamen negatief in het nieuws: onlangs nog bij de toeslagenaffaire, waarbij duizenden ouders de dupe werden van een wantrouwende overheid. Dat moet anders, vinden Kamer en kabinet. Maar hoe? De tijdelijke Commissie Uitvoeringsorganisaties presenteert donderdag een rapport.
  9. De Oranjevrouwen hebben dinsdag na 21 jaar weer van Duitsland gewonnen. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman was in Venlo met 2-1 te sterk voor de tweevoudig wereldkampioen.

Please publish modules in offcanvas position.