Algemeen nieuws

  1. Bayern München heeft vrijdagavond op indrukwekkende wijze de halve finales van de Champions League bereikt. De Duitse ploeg was in Lissabon met liefst 8-2 te sterk voor FC Barcelona.
  2. Het Nationale Hitteplan van het RIVM komt zaterdag halverwege de ochtend ten einde, na een week van tropische warmte. Aan zee laat de zon zich relatief vaak zien, terwijl in het binnenland vooral kans is op regen en onweer.
  3. Heel Badhoevedorp lijkt even stil te staan bij het overlijden van Bas van Wijk als vrijdagavond een stoet mensen door het dorp loopt om de zaterdag doodgeschoten oud-inwoner van het dorp tijdens een stille tocht te herdenken. Van Wijks vader loopt voorop, gevolgd door familieleden en vrienden. Van Wijk verliet enkele jaren geleden het dorp, toch willen de mensen in zijn oude woonplaats afscheid van hem nemen en dus vormen ze een erehaag voor de stoet.
  4. Tijdens de Nationale Actiedag van Giro555 is 11,5 miljoen euro ingezameld voor de slachtoffers van de explosie in de Libanese hoofdstad Beiroet.
  5. Inhalen wordt lastig op het circuit in Spanje en daardoor moeten de tactici van de topteams aan de slag. Red Bull liet op Silverstone zien goed met de strategie om te kunnen gaan, maar wat gaat het antwoord zijn van Mercedes?
  6. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft afgelopen week voor verschillende landen het reisadvies aangescherpt naar code oranje, dat staat voor 'alleen noodzakelijke reizen'. NU.nl zet deze aanpassingen op een rij.
  7. De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-lidstaten willen sancties opleggen aan de Wit-Russische functionarissen die verantwoordelijk zijn voor de schijnverkiezing en het geweld dat daarop volgde tegen demonstranten, zo hebben ze vrijdag tijdens een ingelaste vergadering besloten.
  8. Aruba is dicht bij en Curaçao heeft goede stappen gezet om in aanmerking te komen voor een financieel noodpakket van het kabinet. Sint-Maarten heeft wederom laten zien niet aan de vanuit Nederland gestelde voorwaarden te voldoen. Dat schrijft staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) vrijdag in een Kamerbrief na afloop van de ministerraad.
  9. Een van de vier verdachten in de zaak rond de dood van Bas van Wijk heeft bekend op hem te hebben geschoten. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekend.

Please publish modules in offcanvas position.