Algemeen nieuws

  1. Oekraïne heeft maandag het grootste dodental als gevolg van een losse grondaanval van het Russische leger gemeld. President Volodymyr Zelensky maakte tijdens een speech bekend dat er vorige week bij een aanval op een kazerne in het noorden van het land 87 Oekraïners zijn omgekomen, meldt persbureau Reuters.
  2. De politie in Servië heeft afgelopen vrijdag Boris P. aangehouden, zo bevestigt het Landelijk Parket na berichtgeving van De Telegraaf. De 45-jarige P. zou een belangrijke functie vervullen in de criminele organisatie van Ridouan T.
  3. De Nederlandse acteur en regisseur Eric Schneider is maandag op 87-jarige leeftijd overleden na een val, laat zijn familie weten aan het ANP.
  4. Passagiers op Schiphol moeten rekening houden met extra lange wachttijden. De drukte is maandag enorm vanwege het tekort aan beveiligingspersoneel. "En dat komt nog eens boven op het personeelstekort waar we al mee te maken hebben", zegt een woordvoerder tegen NU.nl.
  5. Een vrouw is zondagavond in het Zeeuwse Burgh-Haamstede overgoten met zuur. Ze is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar zij aan haar verwondingen is behandeld. Volgens de politie gaat het mogelijk om een incident in de relationele sfeer.
  6. De politie heeft een tiental tips binnengekregen naar aanleiding van een getuigenoproep in een deepfakevideo die zondagavond werd gepubliceerd. In de video is Sedar Soares te zien, die in 2003 op dertienjarige leeftijd werd gedood.
  7. Het apenpokkenvirus is tot nu toe bij zes mensen in Nederland vastgesteld, zo maakt het RIVM maandag bekend. Zaterdag bevestigde het instituut al twee apenpokkengevallen.
  8. Een 21-jarige Russische soldaat is maandag in Oekraïne veroordeeld tot een levenslange celstraf vanwege het plegen van een oorlogsmisdaad. Het gaat om de eerste veroordeling voor een dergelijke misdaad na bijna drie maanden oorlog.
  9. Een visser filmde maandagochtend een bultrug voor de Zeeuwse kust. Het dier bleef een uur lang in de buurt van de Zeeuwse visser. Bultruggen komen pas sinds deze eeuw voor in Nederlandse wateren.
  10. De politie is in de nacht van zondag op maandag uitgerukt voor een verdachte situatie met drie mannen in de haven van Ridderkerk. Tijdens een vluchtpoging werd een van die mannen aangereden door een vrachtwagen, waarna hij ter plaatse overleed. Een andere voortvluchtige werd later door de politie aangehouden.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes