Drenthe

  1. De mannen deden zich voor als medewerkers van de bank.
  2. De afvalkathedraal is onderdeel van een voorstelling die theatergezelschap Peergroup gaat houden in Koekangerveld. Dorpelingen hielpen daarbij.
  3. Elf organisaties, waaronder de Vereniging Omwonenden Luchthaven Eelde (VOLE), stellen de Staat aansprakelijk voor de verontreiniging en gezondheidsschade die worden aangericht door de giftige stof...
  4. Het is de tweede Koninginnedag met Beatrix als onze vorstin en die viert ze met haar gezin in Zuidlaren.
  5. De man moet zich ook verplicht laten behandelen.
  6. De koereiger komt van nature voor in warmere klimaten, zoals in Afrika. Maar de afgelopen jaren is deze kleine reiger steeds vaker gezien in Nederland. Ook in Drenthe.
  7. Nick Zoer van café De Brasserie bereidt zich voor op 250 mensen die zaterdag aanschuiven op het terras. Of de koning ook komt, is nog de vraag.
  8. Hoe maakt internetchef Roy Velema frikandellensoep en waarom hijst Jan de Accordeonman zich in de lente in een kerstoutfit? Dit is te zien in de eerste aflevering van Beeldbrekers.
  9. Naast de vele uren die in de brandweer gaan zitten, hebben de heren van het duikteam in Assen ook nog een 'gewone baan'.
  10. Emmen begint richting zaterdag 27 april steeds een beetje meer oranje te kleuren. We volgen de verrichtingen op de voet in onze Koningsdagserie Drenthe kleurt Oranje.