Zuid Holland

  1. Na twee jaar waarin vuurwerk afsteken vanwege het coronavirus verboden was, mag Jan Bontes van vuurwerkwinkel de Kanonslag in Capelle aan den IJssel dit jaar wel los. Toch kijkt hij uit, want de afgelopen twee jaarwisselingen verloor hij veel omzet. Uit angst voor weer een lastminute verkoopverbod heeft de zaak geen actiefolders laten maken en door de gebruikelijke voorverkoop is ook een streep gegaan. "Ik ben pas blij als het zover is", zegt eigenaar Jan Bontes.
  2. In dit liveblog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws van woensdag 30 november.
  3. Aan de Bergse Linker Rottekade in Rotterdam-Noord is dinsdagavond laat een huis overvallen. Dat bevestigt de politie.
  4. Giavanna slikt al haar hele leven elke avond om 18:00 uur een pilletje. Voordat ze op haar 7e werd geadopteerd uit Zuid-Afrika en ook nu ze met haar moeder Emily in de buurt van Rotterdam woont. Ze is inmiddels 14 jaar en Giavanna heeft hiv. Ze merkt er verder weinig van, toch durft ze het aan niemand te vertellen. Er rust een groot stigma op hiv en veel mensen hebben een heel verkeerd beeld van de ziekte.
  5. Vanochtend is er plaatselijk sprake van mist. In de loop van de dag verdwijnt de (eventueel aanwezige) mist en wordt het allemaal wat lichter buiten, met zelfs af en toe zon. Het blijft droog en de temperatuur loopt op naar ongeveer 9 graden en er staat maar weinig wind.
  6. Het aantal vluchten van en naar Rotterdam The Hague Airport mag in de toekomst niet verder groeien, vindt de gemeente Rotterdam. Er zouden eerder mínder vliegtuigen moeten worden toegelaten. Wethouder Karremans schrijft dat omwonenden nu al veel last hebben van de vliegtuigen.
  7. De man die op 20 november werd doodgeschoten in Zuidland werd verdacht van betrokkenheid bij de productie van de harddrug crystal meth en deelname aan een criminele organisatie. Er stond een rechtszaak tegen hem gepland op 5 december. Zijn bijna-buurman Serge B. zit inmiddels vast voor betrokkenheid bij de liquidatie. Dit is wat we tot nu toe weten over het slachtoffer en de verdachten.
  8. "Door kleine dingen te doen, kon hij grote dingen bewerkstellingen", zegt fractievoorzitter Frans Hoogendijk van ONS.Vlaardingen in reactie op het overlijden van partijgenoot Ben Vuijk. De uitbater van legendarische cafés als De Arepol, d’Oude Stoep en De Salon overleed maandag na een slopende ziekte. Vuijk was 65 jaar.
  9. Twee weken geleden was een van zijn kunstwerken groot in het nieuws. Het schilderij met sigaren rokende mannen werd van de muur in een ruimte van de Universiteit Leiden weggehaald. Reden: een vrouwelijke medewerker liet op Twitter weten zich te ergeren aan het schilderij. De Dordtse maker Rein Dool (89) is niet te spreken over de actie en hij was dan ook stomverbaasd toen hij over de ophef hoorde, zegt hij tegen RTV Dordrecht.
  10. Vandaag bezoekt Erik ikwashier010.