Zuid Holland

  1. In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van vrijdag 29 maart.
  2. 's Ochtends valt plaatselijk nog wat regen, maar al snel klaart het op. Daarna is het droog met perioden van zon. De maximumtemperatuur ligt 's middags rond de 14 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige wind vanuit het zuiden.
  3. Nog altijd struikelen we over deelscooters dwars op de stoep. Maar steeds vaker zie je ook helmen die zomaar op straat of in een vijver of sloot zijn gepleurd. Voor haar deur vond verslaggever Marion Keete een Check-helm zonder scooter en dook in het mysterie van de zwerfhelmen. Waar komen ze vandaan en wat kunnen we ertegen doen?
  4. In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van donderdag 28 maart.
  5. “Er wordt een beeld geschetst van een rücksichtslos opererende gemeente die strooit met onterechte boetes, maar het tegendeel is waar”, briest de anders zo joviale wethouder Vincent Karremans (VVD). Hij windt zich donderdag in de gemeenteraad op over berichtgeving van Kassa. Rotterdam geeft van de vier grote steden het vaakst een onterechte parkeerboete, meldde het tv-programma. “Rotterdam is voor een nationaal publiek te kakken gezet.”
  6. Een beveiliger raakt zwaargewond als hij in de vroege woensdagmorgen 20 maart rond 1.00 uur wordt mishandeld. Hij waarschuwt telefonisch zijn collega’s en als zij arriveren zien ze dat het slachtoffer ernstige verwondingen heeft aan hoofd en nek.
  7. Twee jongemannen met bivakmutsen op een scooter laten er geen gras over groeien. Met geweld en onder bedreiging van een vuurwapen beroven ze een 17-jarige jongen van zijn scooter.
  8. Nauwelijks een minuut is een man binnen in een parfumeriezaak in het centrum van Dordrecht. Maar in die korte periode slaagt hij erin diverse artikelen mee te grissen. Totale waarde 500 euro.
  9. Eén of twee mannen doen tweemaal een voorverkenning bij een woning in Dordrecht. Kort na de tweede inspectietocht wordt er in het huis ingebroken. De buit is fors.
  10. Als de politie Shaho M. een foto toont van het slachtoffer, dan barst hij in huilen uit. “Dat is mijn hart, hij is als mijn broer. Ik kan mij niet voorstellen wat er is gebeurd.” Een paar uur eerder heeft hij in een ruzie Raed Al Kalmashy gestoken, met fatale gevolgen.