Drenthe

  1. De problemen op de woningmarkt zijn als een meerkoppig monster. De provincie kan niet alles oplossen, maar wil wel meer de regierol hebben.
  2. In mei 1917 breekt een verwoestende veenbrand uit in Valthermond. Ook op andere plekken gaat het mis, met in totaal zestien doden als resultaat.
  3. Vier kerken in Drenthe zijn afgelopen week slachtoffer geworden van koperdieven. De gebouwen zijn vaak gestript van de onderste delen van de regenpijpen.
  4. In Assen eten ze samen om eenzaamheid tegen te gaan.
  5. De wettelijke winstbeperking voor drinkwaterbedrijven moet verruimd worden, anders wordt het volgens Vitens lastig om te kunnen blijven investeren.
  6. In totaal zijn er zeven bronzen en één gouden medaille in de wacht gesleept.
  7. In dit programma zoeken we uit hoe hoog de oranjekoorts oploopt in Drenthe, wat er allemaal gaat gebeuren tijdens Koningsdag en of iedereen er klaar voor is.
  8. Emmen maakt zich op voor Koningsdag en dat betekent een drukke week voor de centrummanager en de verkeersregelaars.
  9. De verwachting is dat de sloop nog voor de zomer is afgerond. De bedoeling is dat er later weer bedrijven op het terrein komen te staan.
  10. Huzen riep op 16 mei 2022 op Facebook volgers op mee te werken om de kinderen die door de toeslagaffaire uit huis zijn geplaatst, terug te brengen naar hun ouders.