Drenthe

  1. De bestuurder van de scooter raakte gewond. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd. Zowel de auto als de scooter raakte beschadigd.
  2. De Pride Photo Exhibition bestaat uit tien grote fotopanelen met aan beide kanten foto's van thema's en problemen waar de LHBTQIA+-gemeenschap mee te maken heeft.
  3. Komende donderdag zal blijken of De Hekakker opnieuw kan bouwen op de huidige locatie of dat er een extra onderzoek wordt uitgevoerd.
  4. De bibliotheek in Hoogeveen ontvangt in totaal 208.000 euro. Dat zal het onder andere gebruiken om de openingstijden te verruimen.
  5. De advocaat van Big Bazar gaat ervan uit dat dinsdag het faillissement wordt uitgesproken.
  6. De wachtkamer in Assen, die aanmeldcentrum Ter Apel moet ontlasten, zit nagenoeg vol.
  7. Hoogeveen schreef eerder in de cultuurvisie van de gemeente dat het cultuuraanbod voor iedereen betaalbaar moet blijven. De nieuwe subsidieregeling moet dat in stand zien te houden de komende jaren.
  8. In heel Nederland komen ongeveer honderd wilde bomen- en platensoorten voor, waarvan de helft wordt bedreigd in hun voortbestaan.
  9. Dat een stukje ontspanning in de provincie populair is, blijkt wel uit het feit dat het toerisme in Drenthe in de lift zit.
  10. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via de naastgelegen brug.