Groningen

  1. We beginnen de nieuwe week positief, met een gebouw, planten, uitzicht en vogels. Verder bereidt stadswijk Helpman zich voor op Koningsdag en heeft George wel een idee voor de gaskraan.
  2. Burgemeester Jaap Velema heeft maandagavond De Noorderpers Reuringprijs gewonnen. Velema wordt in het juryrapport geroemd om zijn heldere en scherpe communicatie, zonder te polariseren.
  3. Drie Britse vliegtuigen stortten neer in en rond Veendam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag zijn de precieze locaties waar de vliegtuigen crashten, gemarkeerd door een informatiepaneel. Aan de...
  4. De Ellerhuizerbrug tussen Zuidwolde en Bedum is teruggebracht in de oude staat. De monumentale ophaalbrug is gereconstrueerd, het beweegbaar brugdek is teruggeplaatst en de steunpunten zijn vervangen.
  5. Het aantal woningbezitters dat bezwaar maakt tegen de WOZ-waarde en de aanslag voor gemeentelijke en waterschapsbelastingen is dit jaar fors gedaald.
  6. In de RTV Noord-podcast De Koffiecorner wordt alles rondom FC Groningen besproken, groot en klein. Presentator Niiwino Geertsema, Stefan Bleeker en Martin Drent praten je bij over het wel en wee van...
  7. Hondensport Hoogkerk doet volgende maand mee aan het WK Hollandse Honden, dat gehouden wordt in Duitsland. De honden trainen op verschillende plekken om de wedstrijd in mei alvast na te bootsen.
  8. In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
  9. Het waterschap Noorderzijlvest stopt met een proef waarin ze de maaipaden van agrariërs kan gebruiken. De regeling had te veel haken en ogen.
  10. Een 21-jarige vrouw uit Hoogezand kan volgens haar letselschadejurist een schadevergoeding tegemoet zien van Rijkswaterstaat. Ze raakte eind 2023 gewond bij een ongeluk op de afrit van de A7 bij...