Zuid Holland

  1. Rotterdam staat deze zaterdag in het teken van het Zomercarnaval. Het centrum van de stad is vanaf 12:00 uur weer even omgetoverd tot een tropische dansroute waar duizenden mensen genieten van tientallen dansgroepen. Niets missen? Check dan ons liveblog.
  2. Na het olielek in de Rotterdamse Botlek van afgelopen woensdag zijn inmiddels 25 zwanen en een meeuw opgevangen bij Vogelklas Karel Schot, schrijft de organisatie op X. De dieren moeten eerst aansterken en worden daarna schoongemaakt.
  3. De oudste zoon van Ridouan Taghi, Faissal, is een jaar na zijn arrestatie in Dubai uitgeleverd aan Nederland. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Hij landde volgens meerdere media op Rotterdam The Hague Airport.
  4. De Schiedamse politie meldt op Instagram dat zen een man van de weg hebben gehaald die stomdronken was. Hij was met omgerekend zo'n tien glazen alcohol op gaan rijden en op een bushalte gebotst.
  5. In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van zaterdag 27 juli 2024.
  6. In korte tijd heeft David Hancko zich ontwikkeld tot absolute sterkhouder bij Feyenoord. Nagenoeg geen mindere wedstrijden, foutloze optredens des te meer. Tijd voor een stap hogerop? Hancko zelf vindt het moeilijk om over zijn toekomst te praten. "Ik heb gezegd wat ik wil en nu is het aan de clubs."
  7. Diamanten in Shanghai, een megagrote bibliotheek in Wuhan en een luchtpark vol inheemse planten in Seoul. Het bekende Rotterdamse architectenbureau MVRDV ontwerpt (naast onze eigen Markthal en het Depot) gebouwen voor over de hele wereld. Wat is de reden van hun succes?
  8. Aan de Van Noortwijckstraat in Rotterdam-Overschie is vrijdagavond laat een oudere man uit zijn huis gered. Het huis was vol rook komen te staan, vermoedelijk door een pannetje op het vuur. Er ging een alarm af, waarna de hulpdiensten op de melding afkwamen.
  9. In Maassluis zijn de hulpdiensten vrijdagavond laat met man en macht uitgerukt om een dronken man uit het water te halen. Hij was volgens getuigen uit een café komen lopen en belandde in het water.
  10. Bij een huis op een galerij aan de Wickenburgstraat in de Rotterdamse Beverwaard is vrijdagavond laat een explosie geweest. Door de explosie ontstond een kleine brand, maar die was snel onder controle.