Zuid Holland

  1. In recreatieplas Lammetjeswiel in Alblasserdam is een meisje van 13 uit het water gehaald. Volgens de veiligheidsregio zou het slachtoffer meer dan een half uur onder water zijn geweest. Op dit moment wordt ze gereanimeerd.
  2. Feyenoord heeft de landstitel binnen en de trainers en spelers, op de internationals na, genieten van een welverdiende vakantie. Toch is het vizier al gericht op komend seizoen, want als kampioen is Feyenoord zeker van deelname aan de groepsfase van de Champions League. En deelname aan dat toernooi brengt tientallen miljoenen naar Rotterdam-Zuid.
  3. Op het Stationsplein in Rotterdam is zaterdagmiddag gedemonstreerd uit solidariteit met de Belgische student Sanda Dia, die overleed tijdens een ontgroening van de Leuvense studentenvereniging Reuzegom. De deelnemers van het protest zijn het niet eens met de uitspraak van de Belgische rechter.
  4. Terwijl de thermometer de 30 graden aantikt, haalt de RET halverwege de zaterdag rustig adem. Na een erg drukke ochtend met strandgangers richting Hoek van Holland, moeten al die reizigers in de loop van de dag ook weer terug naar huis.
  5. Een 35-jarige Rotterdammer kan zich niet bedwingen als hij een gat ziet in het hek van de milieustraat. Hij sluipt het terrein op en wil zijn slag slaan in de container met gedumpte elektronica. Maar dan wordt de dief gezien en probeert hij zich te verstoppen tussen het afval. Dan loopt het flink uit de hand.
  6. De vraag naar voedsel kan de komende dertig jaar met zo'n 70 procent toenemen. Als deze schatting klopt zal dat van grote invloed zijn op de wijze van voedselproductie. Daarin denkt de 75-jarige Lely Groep uit Maassluis een grote rol te kunnen spelen.
  7. Een verwarde man die vrijdagavond laat gearresteerd was op de 's-Gravenweg in Rotterdam-Kralingen, is in het ziekenhuis overleden. De man werd tijdens zijn aanhouding getaserd door de politie. Niet veel later werd hij onwel en moest worden gereanimeerd.
  8. Denzel Dumfries staat zaterdagavond met zijn club Internazionale tegenover Manchester City in de finale van de Champions League. En dat terwijl het grootste voetbalpodium van Europa in de jeugd van de Rotterdammer nog ver weg leek. Tot zijn zeventiende speelde Dumfries nog bij VV Smitshoek, waarna hij via VV Barendrecht bij Sparta terecht kwam.
  9. Eigenlijk was er voor de 54-jarige Tedje van der Heijden uit Barendrecht geen twijfel over mogelijk. Tijdens de afsluitingen van de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel deze zomer woont ze parttime thuis en parttime op een zeilboot. Iedere dag een gigantisch eind omrijden en in de file staan naar haar werk op Goeree-Overflakkee zag ze niet zitten.
  10. In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van zaterdag 10 juni.