Zuid Holland

  1. Voor het eerst organiseren alle dertien regionale omroepen van het land samen het Regio Songfestival. Iedere omroep vaardigt één deelnemer af en krijgt de eer om de eigen regio te vertegenwoordigen. Radio Rijnmond staat deze week volledig in het teken van de bekendmaking van de vijf genomineerden die kans maken om op zaterdag 4 november te mogen schitteren. Maandag trapte het zangduo Remedy af in het radioprogramma 'De Boer Op' van presentator Ruud de Boer.
  2. Het verkeer op de snelwegen in delen van de regio staat muurvast. Dat is onder andere het gevolg van een ongeluk eerder maandagmiddag op de A15 van Rotterdam richting Europoort. Daarbij waren een vrachtwagen, personenauto en motorrijder betrokken. De weg is nog altijd deels afgesloten.
  3. Het restant van de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord wordt woensdag om 14:00 uur zonder publiek uitgespeeld. Dat is de uitkomst van een overleg van het competitiebestuur betaald voetbal. Het tijdstip is in overleg met de gemeente Amsterdam bepaald.
  4. De oudste en misschien wel bekendste olifant van Nederland is niet meer. Zondagavond is Irma (53) ingeslapen in Diergaarde Blijdorp. Na 40 jaar matriarch te zijn geweest van de olifantenkudde binnen de dierentuin, is de impact op zowel de kudde als de verzorgers groot.
  5. De gestaakte Klassieker tussen Feyenoord en Ajax is ook in FC Rijnmond het gesprek van de dag. Want wat moet er gebeuren met de nog resterende 35 minuten? Feyenoord wil ze niet meer uitspelen. Logisch, vindt AD-verslaggever Sjoerd Mossou. "Het competitiebestuur moet de koers van Feyenoord serieus nemen."
  6. Twitter heeft jarenlang illegaal privacygevoelige informatie verzameld en verkocht van miljoenen Nederlanders. Dat zegt een Rotterdamse organisatie die het bedrijf, dat inmiddels X heet, voor de rechter sleept. Hoe zit dat? En heeft een dagvaarding kans van slagen? Rijnmond legt het uit.
  7. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rond Feyenoord, Sparta, Excelsior, FC Dordrecht en al het andere voetbalnieuws over of uit onze regio.
  8. Ooit was de Rotterdamse Angelique Bakker (56) een succesvolle zakenvrouw, een toegewijde echtgenote en stond ze middenin het leven. Dat alles viel in duigen toen ze zes jaar geleden een sepsis kreeg na een operatie. Sindsdien gaat Angelique liggend door het leven: "Ik wil dat heel Nederland weet wat een sepsis is."
  9. De gestaakte Klassieker van zondagmiddag blijft de gemoederen bezighouden. Feyenoord stond na 55 minuten met 3-0 voor in Amsterdam, toen er voor de tweede keer vuurwerk op het veld werd gegooid. Dat was voor scheidsrechter Serdar Gözübüyük aanleiding het duel wederom stil te leggen en definitief te staken. Maandag zijn alle betaald voetbalclubs in Zeist voor regulier overleg, waar de uitkomst van De Klassieker als extra punt op de agenda is toegevoegd. Voor Feyenoord zijn er twee opties mogelijk.
  10. De oudste olifant van Diergaarde Blijdorp Irma, is op 53-jarige leeftijd overleden. Irma kwam 48 jaar geleden naar Blijdorp en werd in 1984 de eerste olifant die een gezond jong ter wereld bracht in een Nederlandse dierentuin: Bernhardine.