Zuid Holland

  1. De burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard, Erik van Heijningen, verwacht uiteindelijk veel begrip van inwoners van 's-Gravendeel voor de komst van een tijdelijk vluchtelingenschip. Maar het dorp heeft ook al een asielzoekerscentrum met 400 bewoners. En dat zit een deel van de omwonenden dwars. "We zijn al niet zo'n groot dorp, waarom moet het nou wéér hier?"
  2. In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws in de regio Rijnmond van donderdag 25 april.
  3. De vakantie komt eraan, de zon gaat zich hopelijk weer vaker laten zien en de tijd van weekendjes weg is aangebroken. Gelukkig zijn er genoeg leuke bed & breakfasts waar we deze lente en zomer kunnen vertoeven. Waar doe je dat beter dan in onze eigen regio? Van omgebouwde kerk tot luxe appartement, dit zijn vijf verblijven die nét anders zijn dan je gebruikelijke hotel.
  4. De gewapende jongeman die met geweld een buspassagier probeert te beroven van zijn ketting laten we nu volledig herkenbaar zien. Hij is vermoedelijk minderjarig en zijn gezicht werd eerder in Bureau Rijnmond geblurd om hem de kans te geven zich bij de politie te melden. Dat heeft hij niet gedaan.
  5. Twee geslaagde inbraken en één mislukte in dezelfde nacht en in dezelfde buurt. Doelwitten zijn woningen in Dordrecht. Er zijn duidelijke beelden van de daders.
  6. Op klaarlichte dag lopen twee jongens over de Overschieseweg in Schiedam. Ze komen twee andere jongens tegen die het tweetal uiteindelijk beroven. De overvallers vluchten met de metro. En dankzij de camera’s die daar hangen zijn er beelden van de mannen.
  7. Een 40-jarige vrouw en haar kind krijgen de schrik van hun leven. Ze worden wakker van een enorme knal, waarna er direct rook en een brandlucht is. Beneden blijkt dat de voordeur en ruiten zijn vernield. De vermoedelijke dader is gefilmd door een deurbelcamera.
  8. Bij een vermoedelijke straatrace op een bedrijventerrein aan de Spectrumlaan in Bleiswijk ging het donderdagmiddag flink mis. Een auto klapte daar op de zijkant van een vrachtwagen die net de hoek om wilde rijden. Hierbij raakte één persoon gewond.
  9. Tientallen aanhoudingen, meerdere gewonden, miljoenen aan schade en agenten die dusdanig in het nauw werden gedreven dat ze zich genoodzaakt zagen om met scherp te schieten. Het is vandaag exact 25 jaar geleden dat het kampioensfeest van Feyenoord op 25 april 1999 compleet uit de hand liep, tot verrassing en schrik van de politie.
  10. In een leegstaande loods aan de Oosthavenkade in Vlaardingen heeft donderdagochtend een grote brand gewoed. Rond 06:50 uur werden de eerste vlammen gezien in de Waterleidingstraat. Zeker tien brandweerwagens zijn ingezet om het vuur te blussen.