Zuid Holland

  1. ‘Ma Joany’ is niet meer. Ze was een begrip in Rotterdam-Zuid. Met haar Stichting Helderheid ondersteunde ze een grote groep jongeren in de wijk Feijenoord. Dankzij haar warmte werd ze ook wel ‘de moeder van Rotterdam-Zuid’ genoemd. Afgelopen zaterdag overleed Muskiet op 64-jarige leeftijd.
  2. Een jonge Rotterdamse vrouw zou tijdens haar jeugd jarenlang zijn verkracht door haar vader en tweelingbroers. De vader zou bij haar in bed zijn gekropen, haar hebben uitgekleed en hebben gevraagd of ze hem wilde vergeven. Dat werd duidelijk tijdens een inleidende rechtszaak in Dordrecht.
  3. In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws in de regio Rijnmond van maandag 22 april.
  4. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rond Feyenoord, Sparta, Excelsior, FC Dordrecht en al het andere voetbalnieuws over of uit onze regio.
  5. Wie het Koningsdagweekend met de auto op stap gaat in onze regio, moet goed opletten. Verschillende wegen zijn afgesloten. De A16 richting Dordrecht tussen knooppunt Terbregseplein en afrit Rotterdam-Kralingen gaat dicht. Automobilisten moeten zich schrap zetten voor flink wat extra reistijd.
  6. Op de Binnenrotte hebben duizenden supporters maandag de selectie van Feyenoord gehuldigd. Zij vierden in het centrum van Rotterdam de gewonnen bekerfinale tegen NEC. TV Rijnmond zond het feest live uit.
  7. Feyenoord voegde zondag de veertiende KNVB Beker toe aan de prijzenkast en dat werd een dag later uitgebreid gevierd op de Rotterdamse Binnenrotte. Met Arne Slot als spreekstalmeester, Lutsharel Geertruida als de grote entertainer en Mats Wieffer die zijn krukken ditmaal niet de lucht ingooide. Een terugblik op de festiviteiten met spelers en trainer.
  8. De eerste 130 asielzoekers zijn maandag aangekomen in voormalig hotel Ara in Zwijndrecht. Het hotel aan de Veerweg langs de Oude Maas is de afgelopen maanden omgebouwd tot opvanglocatie. Dinsdag volgt nog een groep van honderd nieuwe bewoners.
  9. De man die ervan wordt verdacht de 27-jarige Lisa de Vries uit Gorinchem te hebben doodgestoken, had waarschijnlijk een psychose. Het drama deed zich voor op 23 januari van dit jaar in het huis van de vrouw aan de Busschieterstraat in Gorinchem.
  10. Na het kampioenschap van vorig jaar was het zondag voor Feyenoord en Dennis te Kloese opnieuw prijs met winst van de KNVB Beker. De algemeen en technisch directeur van de Rotterdammers sprak zich voorafgaand aan de huldiging op de Binnenrotte uit over de wens om trainer Arne Slot voor de club te behouden én deelde zijn onvrede over het stadiondossier.